Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bubi_mama

#5851 Re: Problem pasa lutalica

Post by bubi_mama »

@calculator de ziv bio gdje sam ja trazila da se moji postovi komentarisu? To sto si se ti pronasao u tome da je pravednije da ker na ulici ima sva prava a ne djete, tvoja stvar. Sto se nisi pobuniko i uzasavao kad su slicni tebi (keroljubci) ovdje uporedjivali ratne zrtve i masakre sa kerovima? To ti je ok?
Ajde bjez tamo :-)

@razonoda upravu si, ali koliko je to moguce u nasoj drzavi, to je druga prica.
V
razonoda

#5852 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

calculator wrote:
razonoda wrote: Ako zivis u zgradi ne moze iznat tebe biti cuko-ko tele.
Ti bi da upravljaš tuđom imovinom?
:lol: Tudjom imovinom. Haloooooo, kupi kucu ,u zgradama su druga pravila. Ni onaj ispd tebe ni onaj iznad tebe --NE MOZE RADITI STA HOCE.
razonoda

#5853 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

bubi_mama wrote:@calculator de ziv bio gdje sam ja trazila da se moji postovi komentarisu? To sto si se ti pronasao u tome da je pravednije da ker na ulici ima sva prava a ne djete, tvoja stvar. Sto se nisi pobuniko i uzasavao kad su slicni tebi (keroljubci) ovdje uporedjivali ratne zrtve i masakre sa kerovima? To ti je ok?

V
Krenuti od -kucnog savjeta-- Svaka zgrada moze da donese svoja pravila , kako i sta raditi. To je vasa imovina, I ovaj sa 'teletom'' od cuke , ugrozava tvoju vrijednost imovine koju si platila npr 80 000 km. Sto bi to neko dozvolio.
vješalica

#5854 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

calculator wrote:
bubi_mama wrote:
calculator wrote:Ko je odlučio da državni novac - novac Općine Novi Grad da na upravljanje nekom neprovjerenom, nekoj NVO i njihovom azilu u zabiti na kraju svijeta, u Prači gdje je nemoguće jednostavno izvršiti kontrolu?
Ja sigurno nisam i nemam pijma, ali znam da je keroljupcima to odgovaralo dok se nije otkrilo sta se tamo desava.
Hajd ti meni odgovori ko pati te cuke po azilu? Jel mozda ovakvi kao ja, koji se zalazemo za eutanaziju?
Svi bismo morali znati ko i kako i zašto troši novac iz budžeta, ali nas nije briga, a načelnici se rasipaju kako hoće i daju pare kako im odgovara.

I kad je ustanovljena neuslovnost tog azila za pse u Prači i kad je ustanovljena zloupotreba javnog novca, je li ijedan od gradskih načelnika pokrenuo krivičnu odgovornost za počinioce prevare i pronevjere tih para? Nije, i neće nikad nijedan, jer i njima azil služi za pranje para i za opravdanje vlastite nesposobnosti da riješe problem napuštenih životinja po sarajevskim ulicama, jer im Prača koristi kao odličan alibi pred zakonom.

Svaka istina ima dvije strane, treba samo malo zagrebati po površini, jednostavno je zaključiti sav jad i prizemlje naših načelnika i manipulaciju koja se vodi u kontekstu pasa lutalica u Sarajevu :-) :(
ne prozivaj načelnike,prozivaj svoje sljedbenice jesu li pokrenule išta po pitanju malverzacija u prači u koje su direktno učestvovali i današnji protestanti tj.lakrdija od njih ;)
calculator

#5855 Re: Problem pasa lutalica

Post by calculator »

razonoda wrote:
calculator wrote:
razonoda wrote: Ako zivis u zgradi ne moze iznat tebe biti cuko-ko tele.
Ti bi da upravljaš tuđom imovinom?
:lol: Tudjom imovinom. Haloooooo, kupi kucu ,u zgradama su druga pravila. Ni onaj ispd tebe ni onaj iznad tebe --NE MOZE RADITI STA HOCE.
Htio sam pitati šta će biti sljedeće nakon istrebljenja pasa sa ulica, ali evo ti si bio brži - na red će doći "kućni" psi i potom i njihovi vlasnici :-)
vješalica

#5856 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

razonoda wrote:
bubi_mama wrote:@calculator de ziv bio gdje sam ja trazila da se moji postovi komentarisu? To sto si se ti pronasao u tome da je pravednije da ker na ulici ima sva prava a ne djete, tvoja stvar. Sto se nisi pobuniko i uzasavao kad su slicni tebi (keroljubci) ovdje uporedjivali ratne zrtve i masakre sa kerovima? To ti je ok?

V
Krenuti od -kucnog savjeta-- Svaka zgrada moze da donese svoja pravila , kako i sta raditi. To je vasa imovina, I ovaj sa 'teletom'' od cuke , ugrozava tvoju vrijednost imovine koju si platila npr 80 000 km. Sto bi to neko dozvolio.
ma to je ona sorta što nikad ne poštiva kućni red u zgradama koje je nametnula općina i kanton
to za njih ne vrijedi
razonoda

#5857 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

@calculator

Nismo mi izmislili --cuke na ulicama-- svi bi ih imali da dozvole. Kucne cuke su nesto drugo. Ali ako zivis u stamb. jedinicam ne privatnim kucama , onda trebaju biti zakoni kojim se stanari saglase ili ne, pa sta prevagne.
saja_dj

#5858 Re: Problem pasa lutalica

Post by saja_dj »

Ne nasjedajte na ove provokacije i suplje price, hoce neko samo da na silu zatvori temu :wink:
madridist

#5859 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Mislim da su modovi "procitali" par ovih jadova koji pokusavaju svojim glupostima isprovocirati neku psovku ili vulgarnost ne bi li se pdf zakljucao,nema vise drugovi danas se pokazalo koliko ljudi podrzava sulude ideje nekih koji se okoristise na muci pasa.
LOKOM i uvodjenje reda a ne bi bilo lose inspekciju,poreznu upravu te carinu malo da proceslja trustove i slicne koji posluju via paypal..
Svasta bi se tamo naslo garantujem.
Radar71

#5860 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

smasma wrote:kupili joj auto, eeeeeeeeee , bravo levati :izet:

Image
valja sad moliti za gorivo i registraciju
jedna tamo

#5861 Re: Problem pasa lutalica

Post by jedna tamo »

ne podržavam ove proteste jer mislim da psima nije mjesto na ulici, ako si iole normalan čovjek naravno da voliš pse i sve životinje, ali ne na ulici kad strepiš da prođeš jer misliš da će te ujesti, nije mi se jednom desilo...
psima je mjesto u dvorištu, to je moje mišljenje, onaj ko ima kuću može imati i psa, tako sam imala psa i poklonila ga također čovjeku koji ima kuću kad sam selila u stan....može pričati ko šta hoće al stanovi u kojima žive kućni ljbimci ima poseban "miris" i ne možeš ga se riješiti nikako, da ne spominjem dlake po namještaju....
ono što me strašno nervira kod ovih djevojaka što brane pse od ljudi koji ih kao ne vole jeste to što one zapravo bježe od stvarnog života, od obaveza, to je taj zapadni stil, ima cuku a ne bi dijete, naravno da svak ima pravo da sebi kroji život i da živi kako hoće, al me niko ne može ubijediti da je to neki ne baš normalan način života, imam u svojoj okolini takvih djevojaka i iskreno često mi ih bude žao, ne osuđujem nikoga, svak nek živi kako hoće al me ne mogu ubijeditti da je pseći život vredniji od ljudskog.....
alenthekiller

#5862 Re: Problem pasa lutalica

Post by alenthekiller »

Radar71 wrote:
smasma wrote:kupili joj auto, eeeeeeeeee , bravo levati :izet:

Image
valja sad moliti za gorivo i registraciju
bit ce goriva, treba jebat glupane za kerove, da bog da im djeca se rodila sa njuskama i repovima i da im laju, ko voli nek izvoli jebli ih oni, svima gliste iz guzica vire i samo laju na auta i na ljude a oni ih brane i proteste organizuju za njih, a kad je u pitanju buducnost njihovih potomaka nema ih nigdje, jebo vakav narod, samo nas jebat treba kad smo glupi :run:
Red Wolf

#5863 Re: Problem pasa lutalica

Post by Red Wolf »

razonoda wrote:@calculator

Nismo mi izmislili --cuke na ulicama-- svi bi ih imali da dozvole. Kucne cuke su nesto drugo. Ali ako zivis u stamb. jedinicam ne privatnim kucama , onda trebaju biti zakoni kojim se stanari saglase ili ne, pa sta prevagne.
Daj ba ne lupetajte svasta,u mojoj zgradi ima bar pet-sest kucnih pasa,raznih "modela" :-D ,i po kom osnovu ces im ti zabraniti da ih vlasnici drze u stanu,naravno ako ne krse kucni red extremno,nema tog zakona,meni licno ne smetaju sve dok je sve ok,a i vlasnici su ok ljudi,cuj ostali stanari da se saglase,sta koga boli qrac sto ja npr. drzim pticu u stanu,pa nece mi komsije to dozvoljavati saglasnoscu
Bambi_na_kofeinu

#5864 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

Meni recimo uopće ne smeta ova Sandra, ni to što joj ljudi šalju lovu.
Ako ona zaista sklanja te pse ako im se posvetila i živi takav život i nikome ne škodi, neka joj i kuću kupe što se mene tiče, ne ide iz mog džepa.
A ako ih vraća na ulicu i samo se naslikava naokolo, e onda jebi ga...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5865 Re: Problem pasa lutalica

Post by Chmoljo »

:-)
The BEN10

#5866 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

E da hairli nastavimo sa diskusijom. :D
vjesticanametli

#5867 Re: Problem pasa lutalica

Post by vjesticanametli »

sta kazes :D :lol:
pakica_

#5868 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Bambi_na_kofeinu wrote:Meni recimo uopće ne smeta ova Sandra, ni to što joj ljudi šalju lovu.
Ako ona zaista sklanja te pse ako im se posvetila i živi takav život i nikome ne škodi, neka joj i kuću kupe što se mene tiče, ne ide iz mog džepa.
sutih do sada vizavi nje, ali milion......... ma idi se ba u pm!
http://www.youcaring.com/pet-expenses/b ... c.facebook
The BEN10

#5869 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

Ima li neki osnov da se podigne krivična prijava protiv nje!?
Povlačim paralelu sa prosjacima...
O'zone
Globalni moderator

#5870 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

pakica_ wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Meni recimo uopće ne smeta ova Sandra, ni to što joj ljudi šalju lovu.
Skromnost je vrlina :mrgreen:

A ti se zajebavaš za DŽ moja @pakice :roll:

Nego vidim spominje Sandra i mačke ali ja nevidjoh nigdje niti jednu :-?
pakica_

#5871 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

O'zone wrote:
pakica_ wrote:
Skromnost je vrlina :mrgreen:

A ti se zajebavaš za DŽ moja @pakice :roll:

Nego vidim spominje Sandra i mačke ali ja nevidjoh nigdje niti jednu :-?
e nije vise ni pakica frajer.. **rac!
O'zone
Globalni moderator

#5872 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

pakica_ wrote: e nije vise ni pakica frajer.. **rac!
Zar si nekad i bila gluho bilo :mrgreen:
pakica_

#5873 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

ispravka- levat :lol:
Oligarh

#5874 Re: Problem pasa lutalica

Post by Oligarh »

pakica_ wrote: e nije vise ni pakica frajer.. **rac!
Naravno da nisi! Čitam tvoje postove i vidim da sve što si radila, radila si iz srca i čistog nijeta. A kako znam (odnosno sam znao) nekoga iz ovog kruga kao što je ova indijanka prefrigana, mislim da ti je krajnje vrijeme da povučeš ručnu i da radiš samo ono što ti misliš da je potrebno.
Clan komisije

#5875 Re: Problem pasa lutalica

Post by Clan komisije »

Red Wolf wrote: Daj ba ne lupetajte svasta,u mojoj zgradi ima bar pet-sest kucnih pasa,raznih "modela" :-D ,i po kom osnovu ces im ti zabraniti da ih vlasnici drze u stanu,naravno ako ne krse kucni red extremno,nema tog zakona,meni licno ne smetaju sve dok je sve ok,a i vlasnici su ok ljudi,cuj ostali stanari da se saglase,sta koga boli qrac sto ja npr. drzim pticu u stanu,pa nece mi komsije to dozvoljavati saglasnoscu
Neka polako, kod mene u zgradi tri dzukele.

Seru oko zgrade, nikad, ali nikad dzukele (sad mislim na vlasnike) nisu pokupili taj izmet iza njih, NIKADA!

I fino izadjes, da prosetas, svako 5m govno, dijete ne mozes pustiti da se igra jer boga pitaj u sta ce se zavalit.

Ako hoces psa, onda brate zna se sta i kako treba raditi. Ako ga izvedes, drzi ga na povodcu, ako se posere pokupi vala govna, i drzi ga uvijek blizu sebe, jebe se meni jel on vakav ili nakav, dijete se boji i tacka, da je ne znam ti kakav. Ili fino na planinu i pusti ga nek trci i radi sta hoce.

I ja cu se uvijek zakaciti sa komsijom sa bilo kim, ako njegova dukela prepadne moje dijete. A protiv takve gamadi ne mozes lijepim rijecima, nego silom - nisam jednom probao, jos te napadne, sta ti sve smeta, sta je, samo se igrao itd.
Locked