Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Banksy

#5851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Drugo, postoji li neka vizija za slučaj da DF bude faktor odlučivanja poslije 2014.?
Postizborna zima 2014. je predaleko,
ako vizija i postoji besmisleno je otkrivati je godinu dana ranije,
DF-u, i bilo kome drugom, za sada je sasvim dovoljno hvatati greške vladajuće sedmorke i na njima poentirati, a ovo je odličan potez ...

btw, daj mi bilo čiju viziju i koncept, bilo kad, bilo gdje u poslijeratnoj Bosni (pa sve i da nije sproveden).
JThomas

#5852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

profesore, mogu l' pisati koncept ili da odmah odgovaram? :D
biske

#5853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Banksy wrote: btw, daj mi bilo čiju viziju i koncept, bilo kad, bilo gdje u poslijeratnoj Bosni (pa sve i da nije sproveden).
Imao je ezdepe "Platformu". Ispunjenje ispod 0%. :lol:
Banksy

#5854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

JThomas wrote:profesore, mogu l' pisati koncept ili da odmah odgovaram? :D
de ba ... :D
ultima_palabra

#5855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:
Drugo, postoji li neka vizija za slučaj da DF bude faktor odlučivanja poslije 2014.?
DF-u, i bilo kome drugom, za sada je sasvim dovoljno hvatati greške vladajuće sedmorke i na njima poentirati, a ovo je odličan potez ...

btw, daj mi bilo čiju viziju i koncept, bilo kad, bilo gdje u poslijeratnoj Bosni (pa sve i da nije sproveden).
Naprotiv, treba je otkriti jučer i ponavljati svaki dan da ljudima uđe u glavu... pod uslovom da postoji i da je kvalitetna.

A ja ne vidim ni gdje to hvataju i poentiraju.
Banksy

#5856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ja mislim da je prerano, vjerujem da će je imati, kvalitetnu, poentiraju kao što je poentirao DM danas, iako je u pitanju individualna akcija to će imati odjeka, bar u Sa, a za više razine treba smišljati i raditi slične stvari svakodnevno, nadam se da hoće, morali bi ...
VjecitiStudent

#5857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:

Besmisleno je to izgleada samo kod nas.
U Velikoj Britaniji izbori su tek 2015., a laburisti su već obećali kako će zamrznuti cijene energije
http://www.theguardian.com/politics/201 ... NETTXT3487
VjecitiStudent

#5858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Ja mislim da je prerano, vjerujem da će je imati, kvalitetnu, poentiraju kao što je poentirao DM danas, iako je u pitanju individualna akcija to će imati odjeka, bar u Sa, a za više razine treba smišljati i raditi slične stvari svakodnevno, nadam se da hoće, morali bi ...
Bit će kampanje, letjet će perje, čim se obitelj Vajzović umiješa ...
Innovation

#5859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

Shahab wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar ... 31001001#6

Damir Marjanović je jedina pozitivna reformska pojava na političkoj sceni. Njegovo vrijeme neupitno dolazi. Danas je dobio nekoliko hiljada glasova. Po ovakvim potezima se razdvaja laž od iskrene motivacije. :thumbup: Dok se SDP i SDA koruptokracija prepucavaju preko leđa izbezumljenih građana, dok Lagumdžija pravi haos i tenzije u Sarajevu isključujući struju gradskom saobračaju, dotle Marjanović dobrovoljno i besplatno prevozi građane, spušta se među narod. Sušta suprotnost odnarođenoj SDA-SDP koruptokraciji. Ovo je potez u stilu Erdogana. On je vukao ovakve poteze dok je gradio poziciju u politici. Poenta je u neposrednom kontaktu sa narodom.
:thumbup:
weredsf

#5860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

crysis wrote:
weredsf wrote:
Nevjerovatno kakvu si glupost sada izvalio,i to jos nazvati prostituisanje je krajnje bezobrazno,ovdje izgleda ljudi dolaze i pisu da bi zadovoljili svoju sujetu i nagomilane frustracije,covjek izasao sa svojim vozilom da BESPLATNO prevozi gradjane i to je lose,valjda to sto je objavljeno tj. medijski popraceno,pa izvinuces al on je ipak ministar(i to posten) u KS,zasto svi nisu izasli i to uradili,ZASTO??,zasto su dozvolili da se ovo sve desi,kolaps grada,ZASTO??,sve propada i urusava se i to je uredu,ljudi nam se smiju moj "reufe" al tebi smeta ministar,pa zato nam i jeste ovako,pljuj na sve pozitivno a negativno,ma samo nek mene ne diraju pa nek se svjet srusi,a u svjetu se za "sitnice" skupi po 100.000 ljudi na protestima,ovdje ne mozes skupiti ni 100 ljudi,dobro nam sta li
Mozda si zaboravio da je on ministar u ovoj vladi, da njegova stranka cini parlamentarnu vecinu u kantonalnoj skupstini i on hlado izadje da skuplja politicke poene time sto ce se vozikati gradjane okolo????
Mozda ti je sada jasnije zasto je ovo klasicno spinovanje i prostitucija

ne nego si ti zaboravio, njegova stranka ne cini parlamentarnu vecinu (DF).[/quote]

Decko prije nego li napises ovakvu glupost provjeri cije je stranke Hanka clan i za koga dize rukicu???
weredsf

#5861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:Hajd manite šuplje... ima li DF neki odgovor na ovu situaciju ili bar da kvalitetno napadne ove na vlasti? Ili će se nastaviti politika nezamjeranja... Hanka je sa SDA u vlasti KS, SDP je bivša predsjednikova stranka pa ih nećemo napadati, Radončić nije u tenderima :-)

Drugo, postoji li neka vizija za slučaj da DF bude faktor odlučivanja poslije 2014.? Da li postoji bilo kakva strategija rezanja budžetskih korisnika i sanacije javnih preduzeća? Ili se mislite tući sa vladajućim strankama za glasove džabojeda, dok se za glasove radnika u realnom sektoru i nezaposlenih niko ne bori?
DF i SDA imaju vec jednu vrstu presutnog dogovora ili koalicije za 2014.
lerdi

#5862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

weredsf wrote:
ultima_palabra wrote:Hajd manite šuplje... ima li DF neki odgovor na ovu situaciju ili bar da kvalitetno napadne ove na vlasti? Ili će se nastaviti politika nezamjeranja... Hanka je sa SDA u vlasti KS, SDP je bivša predsjednikova stranka pa ih nećemo napadati, Radončić nije u tenderima :-)

Drugo, postoji li neka vizija za slučaj da DF bude faktor odlučivanja poslije 2014.? Da li postoji bilo kakva strategija rezanja budžetskih korisnika i sanacije javnih preduzeća? Ili se mislite tući sa vladajućim strankama za glasove džabojeda, dok se za glasove radnika u realnom sektoru i nezaposlenih niko ne bori?
DF i SDA imaju vec jednu vrstu presutnog dogovora ili koalicije za 2014.
:lol: :lol: :lol:
Maystor

#5863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

prijatelju, stranka nije formirana, trenutna faza spada u kategoriju "porođajne muke". Uhvatili ste se Hanke ko pijan plota, Hanka možda i ne bude ništa u stranci. U ovom mjesecu počinju unutarstranački izbori, a sve do tada je privremeno (inicijativni odbori, povjerenici itd.).
Željko je u više navrata spominjao S. Cenić (koja nema ništa sa DF) u kontekstu zanimljivosti njenog ekonomskog programa. Dok se stranka ne formira (tj. dok se ne završe unutarstranački izbori) neće biti velike priče o programu. Strpi se malo.
rajvosa1

#5864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Ovo nije lose, ali Hanka i dalje smeta normalnim ljudima da podrze DF

Demokratska fronta BH i dalje ostaje na stanovištu da se svi razgovori o promjenama Ustava BiH moraju voditi sa predstavnicima državnih institucija, a ne sa predsjednicima političkih partija.

Ovo je odgovoreno Feni iz stranke koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić na molbu za komentar razgovora održanih u Briselu 1. oktobra između bh. političkih liodera i zvaničnika Evropske unije predvođenih komesarom za proširenje Štefanom Fueleom, te očekivanja od naredne runde razgovora planiranih naredne sedmice.

- Također, ne vjerujemo u uspjeh ovih pregovora niti u stvarne motive pregovarača i njihovu posvećenost ka istinskoj implementaciji presude Sejdić-Finci - kažu u Demokratskoj fronti BH.
weredsf

#5865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Maystor wrote:

prijatelju, stranka nije formirana, trenutna faza spada u kategoriju "porođajne muke". Uhvatili ste se Hanke ko pijan plota, Hanka možda i ne bude ništa u stranci. U ovom mjesecu počinju unutarstranački izbori, a sve do tada je privremeno (inicijativni odbori, povjerenici itd.).
Željko je u više navrata spominjao S. Cenić (koja nema ništa sa DF) u kontekstu zanimljivosti njenog ekonomskog programa. Dok se stranka ne formira (tj. dok se ne završe unutarstranački izbori) neće biti velike priče o programu. Strpi se malo.
Cuj nije formirana, zna se i ime i osnivac, ucestvuje u vlasti, iznosi politicke stavove, organizuje tribine ali nije formirana...ok
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Ne brine mene toliko Hanka... Nije lopov kakvih ima. Mene više brine izborna lista. Naime, na ovoj temi je pisao forumaš @svježi uštipak i na moje pitanje da li govori u ime DF-a, jednostavno odgovorio "Nemoj nas glasati ako nećeš, svima dobro" :D . Na stranu ovaj prepotentno-dječije amaterski marketing, ono što me više brine su stavovi koje je iznio na pdf povjest, a tiče se toga je budala bio ko je bio u ABIH i da to nije trebalo činiti. Jezim se pomisli glasati za takve ljude na listi, jer još jedna stranka dezertera, nein danke :D . Utoliko se zaista nadam da to sebi Komšić neće dozovliti, jer mi je i nakana bila da glasam DF upravo radi dokazanog i pokazanog patriotizma tog čovjeka i ljubavi prema BIH. Ostalih razultata , ekonomskih, ulaganja ovo ono, nema nitko, tako da neka mi sad ne dođu sa pričom, kako , eto , nema razultata :D . Nema ni dokaza, pa čak ni priče da je ukrao. I to je dovoljno.
Iako ako ima na listama @svježeg uštipka i ljude sa takvim stavovima.. :run:
rajvosa1

#5867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

KatarinaKosaca wrote:Ne brine mene toliko Hanka... Nije lopov kakvih ima. Mene više brine izborna lista. Naime, na ovoj temi je pisao forumaš @svježi uštipak i na moje pitanje da li govori u ime DF-a, jednostavno odgovorio "Nemoj nas glasati ako nećeš, svima dobro" :D . Na stranu ovaj prepotentno-dječije amaterski marketing, ono što me više brine su stavovi koje je iznio na pdf povjest, a tiče se toga je budala bio ko je bio u ABIH i da to nije trebalo činiti. Jezim se pomisli glasati za takve ljude na listi, jer još jedna stranka dezertera, nein danke :D . Utoliko se zaista nadam da to sebi Komšić neće dozovliti, jer mi je i nakana bila da glasam DF upravo radi dokazanog i pokazanog patriotizma tog čovjeka i ljubavi prema BIH. Ostalih razultata , ekonomskih, ulaganja ovo ono, nema nitko, tako da neka mi sad ne dođu sa pričom, kako , eto , nema razultata :D . Nema ni dokaza, pa čak ni priče da je ukrao. I to je dovoljno.
Slicno razmisljamo. DF bio bjanko imao moj glas da nije lopova Hanke i pacijenata koji `zastupaju` DF po forumima i u javnosti. Ovako, ima jos do izbora.
Havatar

#5868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Komšić: Nisam bio u Briselu jer se tamo ne priča o "Sejdić-Finci" već o "slučaju Komšić"

Sastanak u Briselu je posljednji pokušaj da se riješi pitanje implementacije presude "Sejdić-Finci" jer onda slijede evropski izbori, izbor nove Evropske komisije i ne vjerujem da će se u tom periodu bilo ko ozbiljno baviti Bosnom i Hercegovinom, kazao je večeras u Sarajevu novinarima predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-n ... /131006097
rajvosa1

#5869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

To je OK prica, ali da bi Zeljko bio kredibilan mora se javno izjasniti da li podrzava lopove u stranci kao Hanka i zasto je u koaliciji sa ovakvom Vladom KS.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

DF još uvijek gradi stranačku infrastrukturu.....rano im je da se "nosaju" s bilo kim
lerdi

#5871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

DF je još uvijek stranka u osnivanju jer sva tijela stranke nisu do kraja formirana. Svi povjerenici i OO su privremeni a jedini zadatak koji imaju je da pozovu narod da se priključi te da provedu unutarstranačke izbore koji bi trebali biti gotovi krajem novembra mjeseca. Nakon toga možemo o DF-u govoriti kao o formiranoj stranci i tek nakon toga mislim da će se sama stranka početi aktivnije oglašavati i pojavljivati u javnosti.

Što se tiče "pacijenata" koji brane DF po forumima. DF nema potrebe niko da "brani". DF ima svoj statut i manifest (program nazovite ga kako hoćete) objavljen na zvaničnoj stranici i na osnovu njih ljudi bi trebali formirati mišljenje o ovoj stranci. Naravno i rad ljudi iz stranke (uključujući Hanku, Damira, Željka i ostale) bi morao da bitnije utiće na to mišljenje. To što se neko javio kao "branilac" na forumu ništa ne znači i ako pojednici na osnovu njih formiraju mišljenje onda su stvarno na pogrešnom putu. Odvojite dešavanja u virtualnom i stvarnom svijetu.
Maystor

#5872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

KatarinaKosaca wrote:Ne brine mene toliko Hanka... Nije lopov kakvih ima. Mene više brine izborna lista. Naime, na ovoj temi je pisao forumaš @svježi uštipak i na moje pitanje da li govori u ime DF-a, jednostavno odgovorio "Nemoj nas glasati ako nećeš, svima dobro" :D . Na stranu ovaj prepotentno-dječije amaterski marketing, ono što me više brine su stavovi koje je iznio na pdf povjest, a tiče se toga je budala bio ko je bio u ABIH i da to nije trebalo činiti. Jezim se pomisli glasati za takve ljude na listi, jer još jedna stranka dezertera, nein danke :D . Utoliko se zaista nadam da to sebi Komšić neće dozovliti, jer mi je i nakana bila da glasam DF upravo radi dokazanog i pokazanog patriotizma tog čovjeka i ljubavi prema BIH. Ostalih razultata , ekonomskih, ulaganja ovo ono, nema nitko, tako da neka mi sad ne dođu sa pričom, kako , eto , nema razultata :D . Nema ni dokaza, pa čak ni priče da je ukrao. I to je dovoljno.
Draga Katarina, ne govori on u ime DF, ponovio je to milion puta. Niko ovdje ne govori u ime stranke, niti je ovlašten za to. Ja pojma nemam ko je svježi uštipak, niti me zanima njegov identitet.
Željko je bez dlake na jeziku, čak pomalo i politički naivno, otvoreno govorio o tome za kakvu se državu bori. Na internetu imaš sve, intervjue, statut, skraćeni program. To je DF.
Nazivati DF strankom dezertera je zaista maliciozno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Maystor wrote:Nazivati DF strankom dezertera je zaista maliciozno.
to nikad i nigdje nisam napisala, dapače.. napisala sam da bih dala glas iz vjere u Željkovu ljubav prema ovoj zemlji. Ali, ako će napuniti liste ovakvima , pa onda primjer (ni mene ne zanima identitet, nego stavovi koji su jasno izneseni) da se onda pretvara u NS tj. da je dosta jedna stranka dezertera :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

@lerdi, jesam li dobro skontao da se i ti kontas malo jace aktivirati u ovoj cijelo prici??? :D
Styling

#5875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
Maystor wrote:Nazivati DF strankom dezertera je zaista maliciozno.
to nikad i nigdje nisam napisala, dapače.. napisala sam da bih dala glas iz vjere u Željkovu ljubav prema ovoj zemlji. Ali, ako će napuniti liste ovakvima , pa onda primjer (ni mene ne zanima identitet, nego stavovi koji su jasno izneseni) da se onda pretvara u NS tj. da je dosta jedna stranka dezertera :D
Slažem se. Ne samo što skuplja otpad drugih stranaka nego dovodi i sebe u opasnost da mu Hanka i drugi nezavisni poslanici koji su napustili stranke isto to sutra naprave. I Hanki i ostalim "nezavisnim" poslanicima je samo cilj da se pred izbore negdje uhljebe ne bi li se ponovo našli na listi, pa ako bude sreće da opet završe u nekom parlamentu, opet će otići u "nezavisne" pa će trgovati svojim glasovima i uzimati milione i odnijeti DF-u mandat sa sobom. Tu leži realna opasnost za DF.
Post Reply