Nisi jedinibeni-bu-man wrote:Neam pojma ja vise taj eon smatram za "uz put" ono lagano putujes vozom pa opleti na tabletu/telefonu
Tupac Amaru
Moderator: Benq
Nisi jedinibeni-bu-man wrote:Neam pojma ja vise taj eon smatram za "uz put" ono lagano putujes vozom pa opleti na tabletu/telefonu
beni-bu-man wrote:Sto bih koristio EON na tv-u ako vec imam nekakv solidam paket, kojom logikom ????
Kod poznatih brendova bolja slika preko dvb-c tunera od televizora a kod kineza bolja slika preko resivera.typeOnegative wrote:beni-bu-man wrote:Sto bih koristio EON na tv-u ako vec imam nekakv solidam paket, kojom logikom ????
Logikom da imam opciju vracanja programa unazad i ostale opcije koje me sljeduju paketom koji koristim a ne mogu ih koristit jer ne gledam preko risivera , niti ga zelim koristit
prezadovoljan , zadnje sto sam pregledao allied 4k(snimljen 8k kamerama) beton , matrix 4k beton pokreti(pocetak filma , kisa , crn kadilak i tama odlicni) , efekti i snimakchannel10 wrote:
Tupac Amaru, posljednji put te pitam, kakav je 7077? Jesi li zadovoljan i ima li kakav Samsung da je na istom nivou kvalitete, ali i sa cijenom?
Gasi mjeshalicu, motaj kabloveamar1994 wrote:prezadovoljan , zadnje sto sam pregledao allied 4k(snimljen 8k kamerama) beton , matrix 4k beton pokreti(pocetak filma , kisa , crn kadilak i tama odlicni) , efekti i snimakchannel10 wrote:
Tupac Amaru, posljednji put te pitam, kakav je 7077? Jesi li zadovoljan i ima li kakav Samsung da je na istom nivou kvalitete, ali i sa cijenom?
![]()
boje dobre , motion dobar , crnoj fali jedno 5% da bude prava crna , sve u svemu jako zadovoljan.
ako ces kupovat , samo 55"
iako VA panel , ne gubi previse saturaciju boja kad se gleda iz ugla .
TV je jako brz jer nema puno aplikacija i komandi , sve je jednostavno i na mjestu
channel10 wrote: Gasi mjeshalicu, motaj kablovesto se mene tice
Eh to će pocekati. TV mi ne treba odmah, nego za 4-5 mjeseci, pa se zato i mislim oko ove kupovine. Imam ja pare i za 8505, ali mi zao dati 450 više jer će mi trebati za druge stvari, pa ne bih da rizikujem da ne zafali.amar1994 wrote:channel10 wrote: Gasi mjeshalicu, motaj kablovesto se mene tice
![]()
javi se za postavke
ako se proda , imat ces samo 75xF model , on ti je sa IPS panelom i ovo sve oko boje i crne pada u voduchannel10 wrote:Eh to će pocekati. TV mi ne treba odmah, nego za 4-5 mjeseci, pa se zato i mislim oko ove kupovine. Imam ja pare i za 8505, ali mi zao dati 450 više jer će mi trebati za druge stvari, pa ne bih da rizikujem da ne zafali.amar1994 wrote:channel10 wrote: Gasi mjeshalicu, motaj kablovesto se mene tice
![]()
javi se za postavke
Pa onda opet kontam možda bude bolja ponuda za 4-5 mjeseci pa 8505 bude 1500, ali opet teško da će se to desiti i za godinu, a grehota propustiti i ovaj 7077 za ove pare. Ma zamantat će mi se od ove priče.
Ja se sjecam kada sam prvi put vidio taj 55xe7005 u radnji i nisam mogao skontati da li je IPS ili VA panel radi prilicno velikog ugla gledanja. Inace se u radnjama na svakom televizoru cini kao da je veci ugao gledanja radi jakog osvjetljenja u prostoriji i radi toga sto vrte samo svijetle scene a u tamnim scenema se najvise vidi koliki je ugao gledanja nekog TV-a zato sto crna boja prva nestaje pri gledanju iz ugla ali opet ja inace ukapiram jel IPS ili VA za desetak sekundi ali za taj TV nisam mogao. Posle dodjem kuci i nadjem nekakvu recenziju gdje je navedeno da ima VA panel ali ugao gledanja skoro kao IPS panel. E rekoh u tome je caka.amar1994 wrote:prezadovoljan , zadnje sto sam pregledao allied 4k(snimljen 8k kamerama) beton , matrix 4k beton pokreti(pocetak filma , kisa , crn kadilak i tama odlicni) , efekti i snimakchannel10 wrote:
![]()
boje dobre , motion dobar , crnoj fali jedno 5% da bude prava crna , sve u svemu jako zadovoljan.
ako ces kupovat , samo 55"
iako VA panel , ne gubi previse saturaciju boja kad se gleda iz ugla .
TV je jako brz jer nema puno aplikacija i komandi , sve je jednostavno i na mjestu
edit: javi se ako kupis , da ti kazem postavke , mislim da sam dosta bolji rezultat postigao sa njima
Zasto? Kakva je razlika u odnosu na onaj od 50"? Nije valjda da je tehnicki drugaciji model?amar1994 wrote: ako ces kupovat , samo 55"
Svi modeli xe7005 osim 55" su sa IPS panelima koji imaju puno manji kontrast i losiju crnu boju od 55" modela koji je sa VA panelom.probook wrote:Zasto? Kakva je razlika u odnosu na onaj od 50"? Nije valjda da je tehnicki drugaciji model?amar1994 wrote: ako ces kupovat , samo 55"
Da , nije isti panel , 50" je IPS a 55" je VA ima 2,5 luta bolji kontrastprobook wrote:Zasto? Kakva je razlika u odnosu na onaj od 50"? Nije valjda da je tehnicki drugaciji model?amar1994 wrote: ako ces kupovat , samo 55"
ima neki servis EuroHerc tako nesto, ima jos jedan Euro Servis se zove ako hoces neke dodatne podatke javi mi se u inbox za kontakt broj i to.kiki-miki wrote:Gdje popraviti led tv, philips u Sa?
nemas opciju da te mogu kontaktirati, nikako ne radi.kiki-miki wrote:Gdje popraviti led tv, philips u Sa?
Mozes ici na 1250km IPS Samsung MU 6172 55".probook wrote:A koji je best buy IPS do 1300 KM od 49"-50"?
49XE80xx sa Raiffeisen popustom ti je oko 1300KM.probook wrote:A koji je best buy IPS do 1300 KM od 49"-50"?
To zavisi od toga da li gledas TV iz ugla ili direktno. 43mu6172 je TV sa VA panelom koji ima dobar kontrast i crnu boju ali los ugao gledanja a 43xe7077 je TV sa IPS panelom koji ima dobar ugao gledanja ali los kontrast i crna boja ne postoji nego samo tamno siva(sto je najvise primjetno u mracnoj sobi).delina wrote:Koji uzeti Samsung 43mu6172 ili Sony 43xe7077 i zašto?
Hvala na odgovoru, Cook, a koji su to uglovi otprilike, jer gledam sa udaljenosti cca 3,5m,malo ispod recimo do 20 stepeni, a kauč recimo pokriva raspon do 30 stepeni po širiniCooK wrote:To zavisi od toga da li gledas TV iz ugla ili direktno. 43mu6172 je TV sa VA panelom koji ima dobar kontrast i crnu boju ali los ugao gledanja a 43xe7077 je TV sa IPS panelom koji ima dobar ugao gledanja ali los kontrast i crna boja ne postoji nego samo tamno siva(sto je najvise primjetno u mracnoj sobi).delina wrote:Koji uzeti Samsung 43mu6172 ili Sony 43xe7077 i zašto?
Do 30 stepeni je OK za VA panel.delina wrote:Hvala na odgovoru, Cook, a koji su to uglovi otprilike, jer gledam sa udaljenosti cca 3,5m,malo ispod recimo do 20 stepeni, a kauč recimo pokriva raspon do 30 stepeni po širiniCooK wrote:To zavisi od toga da li gledas TV iz ugla ili direktno. 43mu6172 je TV sa VA panelom koji ima dobar kontrast i crnu boju ali los ugao gledanja a 43xe7077 je TV sa IPS panelom koji ima dobar ugao gledanja ali los kontrast i crna boja ne postoji nego samo tamno siva(sto je najvise primjetno u mracnoj sobi).delina wrote:Koji uzeti Samsung 43mu6172 ili Sony 43xe7077 i zašto?