SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
iako pretjeruje
činjenica je da ima zaštitara koji uopće ne žive u zdravom tijelu zdrav duh
nego puše i imaju 70 kila na 185 centima i uopće ne ulijevaju povjerenje
kada se pogledaju zaštitari u nekim stranjdkim firmama i u ambasadama tek tada vidimo ljude od 2 metra i 120 kila
kada se pogledaju zaštitari u nekim stranjdkim firmama i u ambasadama tek tada vidimo ljude od 2 metra i 120 kila
- zateznistub
#5852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja ipak mislim, da u konkretnom slucaju, organizatori nisu ocekivali da ce za novu godinu doci idiot sa nozem i biti u stanju usmrtiti nekoga. Sa druge strane, mozda ni zastitari nisu mislili da ce budala dici noz na njih pogotovo zbog neke gluposti.Black swan wrote:iako pretjeruje
Kad sam kao momak trenirao jedan borilacki sport, pitali smo trenera, onako djecacki, koji je najbolji potez kao odbrana od napada nozem?
Covjek je odgovorio: Okrenite se i bjezite!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Evo šta Kiki kaže na tu temu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa normala
Stojanova majka plače a Bježanova se smije
Stojanova majka plače a Bježanova se smije
- Cyrax
#5855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tacno, svako ko lozi raju da se mogu od noza odbraniti ala Steven Seagal jede govna i pojma o zivotu nema.zateznistub wrote:
Kad sam kao momak trenirao jedan borilacki sport, pitali smo trenera, onako djecacki, koji je najbolji potez kao odbrana od napada nozem?
- Logovan
#5856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Čuj nisu očekivali...zateznistub wrote:Ja ipak mislim, da u konkretnom slucaju, organizatori nisu ocekivali da ce za novu godinu doci idiot sa nozem i biti u stanju usmrtiti nekoga. Sa druge strane, mozda ni zastitari nisu mislili da ce budala dici noz na njih pogotovo zbog neke gluposti.Black swan wrote:iako pretjeruje
p.s. I dobar ti je bio taj trener nema šta.
-
sith
#5857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Prava si papucica. Bas ce security bilo kakav rizikovati zivot radi kretena nadrogiranog ili pijanog. Pogledaj malo na youtube obracune u svjetskim klubovima i bit ce ti jasno da se jos gore stvari desavaju. Ovo se moglo desiti u sred titove radnim danom mimo praznika... kretena nam ne fali.Logovan wrote:Čuj nisu očekivali...zateznistub wrote:Ja ipak mislim, da u konkretnom slucaju, organizatori nisu ocekivali da ce za novu godinu doci idiot sa nozem i biti u stanju usmrtiti nekoga. Sa druge strane, mozda ni zastitari nisu mislili da ce budala dici noz na njih pogotovo zbog neke gluposti.Black swan wrote:iako pretjeruje
Covjek je odgovorio: Okrenite se i bjezite!Pa ako nisu očekivali, onda su to jako glupi organizatori. Ako već nešto organizuješ, onda organiziraj kako treba. Zaštitari trebaju biti spremni u svako vrijeme i na svakom mjestu, a ne misliti neće me niko napasti, nema šanse, itd.
p.s. I dobar ti je bio taj trener nema šta.![]()
- Havatar
#5858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Haj postavi te obracune u svjetskim klubovima
-
BadBoy
#5859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I ja sam čitao i gledao par savjeta tih stručnjaka (konkretno Krav Maga). Osnovni princip, ako te neko napada - daj mu šta želi. Tako se rješava 99% situacija jer tvoje pare, tvoj telefon ili sat nisu vrijedni života.zateznistub wrote:Ja ipak mislim, da u konkretnom slucaju, organizatori nisu ocekivali da ce za novu godinu doci idiot sa nozem i biti u stanju usmrtiti nekoga. Sa druge strane, mozda ni zastitari nisu mislili da ce budala dici noz na njih pogotovo zbog neke gluposti.Black swan wrote:iako pretjeruje
Ako već dođe do te krajnje tačke, onda kao imaju pravilo, od noža bježi, a prema pištolju trči. Jer te nožem može tako brzo i žestoko povrijediti da nisi ni svjesta, a za pištolj mu treba malo prostora da ga izvuče, repertira i nacilja. Do tada, ako znaš tehniku, možeš ga razoružati, izbiti pištolj ili nešto uraditi. Nož je preopasan na blizinu...
Pogledajte ovo:
- zli_hordas
#5860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma treba vako
ili ovako
Ali bogami za 500 km gubit zivot to se slabo kome isplati.
ili ovako
Ali bogami za 500 km gubit zivot to se slabo kome isplati.
-
zznnnnn
#5861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sise obicne, udaraju ljude bez razloga. Kad tako radis kad tad naletis na pogresnog covjeka i onda se zna sta jezli_hordas wrote:Ma treba vako
- insomnia78
#5862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jest, samo sto bi kod nas drugi kojeg bi ovako istukli otis'o po bombu il kalas kuci
Sent from my iPhone using Tapatalk
- zli_hordas
#5863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma kad te dobro nalauše ti ne ustaješ iz kreveta 10 dana a kamoli da se vračaš.insomnia78 wrote:Jest, samo sto bi kod nas drugi kojeg bi ovako istukli otis'o po bombu il kalas kuci
- Havatar
#5864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovi sto su boli nozevima sigurno ne bi drzali ruke u dzepovima niti bi mogli da im prodaju ove fore udarci iznenada , udarci s ledja tako da ti taj snimak nema nikakve veze jer bi ti i ovi prosli sa ubodnim ranama.
- insomnia78
#5865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne znam ima li na citavom videu neko da je dobio s razlogom
Pravi smradovi, udaraju ljude dzaba, s ledja, izivljavaju se...
Pravi smradovi, udaraju ljude dzaba, s ledja, izivljavaju se...
- insomnia78
#5866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bgm znam za par slucajeva tih povratnika sto s puskom, sto s nozevimazli_hordas wrote:Ma kad te dobro nalauše ti ne ustaješ iz kreveta 10 dana a kamoli da se vračaš.insomnia78 wrote:Jest, samo sto bi kod nas drugi kojeg bi ovako istukli otis'o po bombu il kalas kuci
- zateznistub
#5867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I anjjaci i najveci znaju pasti na glupim situacijama, tako i ovi momci. Pa nisu full contact borci u ringu pa da ocekuju svaki cas udarac. Puno se filmova gleda.Logovan wrote:Čuj nisu očekivali...zateznistub wrote:Ja ipak mislim, da u konkretnom slucaju, organizatori nisu ocekivali da ce za novu godinu doci idiot sa nozem i biti u stanju usmrtiti nekoga. Sa druge strane, mozda ni zastitari nisu mislili da ce budala dici noz na njih pogotovo zbog neke gluposti.Black swan wrote:iako pretjeruje
Covjek je odgovorio: Okrenite se i bjezite!Pa ako nisu očekivali, onda su to jako glupi organizatori. Ako već nešto organizuješ, onda organiziraj kako treba. Zaštitari trebaju biti spremni u svako vrijeme i na svakom mjestu, a ne misliti neće me niko napasti, nema šanse, itd.
p.s. I dobar ti je bio taj trener nema šta.![]()
Sto se tice trenera, covjek je posjedovao crni pojas treci DAN, i vjeruj mi ne bi se kacio s njim.
- ultima_palabra
#5868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma ima i zaštitara svakakvih... neki neće da ulaze u belaj za dnevnicu od 50 maraka, što razumijem fakat... opet neki dan slušam kad je bio neki belaj na Holiday Marketu... kao neki su se koškali, i sad kao dva zaštitara hoće da izvuku dva lika iz mase od 50, da ih izbace
Pa to bi teško i specijalci napravili, ali ovi se prave face i samo zakuhavaju dodatno 
- burek_in_space
#5869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bio sam svjedok ove scene, na 3 metra od dogadjaja ( ne pitaj me otkud tu noc u Holiday pubuultima_palabra wrote:Ma ima i zaštitara svakakvih... neki neće da ulaze u belaj za dnevnicu od 50 maraka, što razumijem fakat... opet neki dan slušam kad je bio neki belaj na Holiday Marketu... kao neki su se koškali, i sad kao dva zaštitara hoće da izvuku dva lika iz mase od 50, da ih izbacePa to bi teško i specijalci napravili, ali ovi se prave face i samo zakuhavaju dodatno
I dodje murija i sjeba sijelo...
- ultima_palabra
#5870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zato što si latentni željovac?burek_in_space wrote:Bio sam svjedok ove scene, na 3 metra od dogadjaja ( ne pitaj me otkud tu noc u Holiday pubuultima_palabra wrote:Ma ima i zaštitara svakakvih... neki neće da ulaze u belaj za dnevnicu od 50 maraka, što razumijem fakat... opet neki dan slušam kad je bio neki belaj na Holiday Marketu... kao neki su se koškali, i sad kao dva zaštitara hoće da izvuku dva lika iz mase od 50, da ih izbacePa to bi teško i specijalci napravili, ali ovi se prave face i samo zakuhavaju dodatno
) - zakuhala 3-4 navijacha, pa kad su vidjeli da su se prerachunali, jedan odletio do ostatka ekipe, ali bogam' par zashtitara nije odustajalo od fajta, samo shto su htjeli vani da nastave.
I dodje murija i sjeba sijelo...
Pa to ti kažem, šta oni imaju goste vani pozivati? Izbaci ga napolje ako je pravio belaj i ako si u stanju... ako je veći problem, zovi muriju i to je to.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja bio na Kiketu i otiš'o. 

Last edited by Velkoski on 02/01/2014 21:46, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#5872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Njah, nego imam jarane debile koji se nisu raspitali shta je tu noc u Pubu, prije rezervacijeultima_palabra wrote: Zato što si latentni željovac?![]()
Pa to ti kažem, šta oni imaju goste vani pozivati? Izbaci ga napolje ako je pravio belaj i ako si u stanju... ako je veći problem, zovi muriju i to je to.
Pa i htjeli su ih kulturno izbaciti, ali onda je iz mase doletila shaka
U sushtini, ni zashtitari a bogami ni vinovnici incidenta se nisu ponijeli najbolje, i sve je moglo zavrshiti mnogo bolje po sve.
- ultima_palabra
#5873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jbg, rizik posla... neka ga upamti i završi stvar kad nije na poslu 
-
made_in_sarajevo
#5874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa i jest tako jer mobitel nije vrijedan CUM-a,operacije,borbe za zivot. Avi Moyal koji je master level 3 u Krav Maga, direktore IKMF federacije sam kaze bubreg kosta puno vise nego mobitel ili ono sto imas para u dzepu.nekad je bolje dati ali opet biti spreman za odbranu nego se mangupisati i dobiti da ti se ljudi bore za zivot.BadBoy wrote:
I ja sam čitao i gledao par savjeta tih stručnjaka (konkretno Krav Maga). Osnovni princip, ako te neko napada - daj mu šta želi. Tako se rješava 99% situacija jer tvoje pare, tvoj telefon ili sat nisu vrijedni života.
Ako već dođe do te krajnje tačke, onda kao imaju pravilo, od noža bježi, a prema pištolju trči. Jer te nožem može tako brzo i žestoko povrijediti da nisi ni svjesta, a za pištolj mu treba malo prostora da ga izvuče, repertira i nacilja. Do tada, ako znaš tehniku, možeš ga razoružati, izbiti pištolj ili nešto uraditi. Nož je preopasan na blizinu...
oni kao security naravno da su mogli drugacije reagovati, druga je stvar sto oni nece da se trude da bilo sta nauce, najbolje je uciti boks,kick box i kontati da nema jaceg zastitara od tebe,a kad treba nekoga uhvatiti i izvesti ga onda svi zapnu. moze se od noza odbraniti ali naravno isto su velike sanse da se mogu fasovati povrede. naravno ja njih razumijem da nece da uce i da se zajebavaju sa idiotima radi plate od 500-550KM ali bi vala naucio i vala bi sve uradio da sprijecim ovo jer je opet moj zivot u pitanju. da se na ljudima procjeniti hoce li te napasti,jel tu da sere,a uostalom ako je onaj pjan bio onda tu nema puno rasprave,onesposobi ga sto prije,zato je tu krav maga zakon, noga u genitalije i vise od pola posla zavrseno
sto se tice tehnika noza,imaju tehnike da se bjezi od noza, tacnije radi se odbrana i blokada od noza,zadaju se udarci i onda se bjezi ali to su pocetni leveli,jaci leveli rade blokadu,napad i uzimanje noza od napadaca. opet sam gledao uzivo covjeka koji trenira rusku sistemu kako pravo dobro izbjegava napade nozem i to su jos bili malo profesionalniji napadi nozem. kad se trenira i kad se trenira pravilno sve se moze nauciti. naravno posto je krav maga spomenuta niko ne moze reci da kad krav maga naucis ne moze ti vise niko nista na ulici. ja momcima kojima pokazujem tehnike krav maga vazda kazem ima opcija da cete i vi dobiti udarac,posjekitnu ali bolje posjekotina od noza nego ubod ili vise uboda pa onda belaj.
za povlacenje pistolja, ako se nalazi u 7m moze se odbraniti bez vecih problema i to je dokazano,sve preko je diskutabilno ili nemoguce za odbraniti.
opet ne postoji borilacka vjestina koja ce svaki udarac,napad nozem,palicom,pistolje blokirati i da vi prodjete bez ogrebotine kao stevan segal i slicni. jednostavno je to nemoguce i evo ja licno bez obzira koliko dugo treniram i znam krav maga opet mi se moze desiti da u trenutku nesto fulim i fasujem noz,udarac ili sta vec. kao sto moj trener kaze, bolje znati bilo sta u trenutku napada nego ne znati bas nista.
-
hali gali halid
#5875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Citao sam na nekim forumima da su ovi ruski izbacivaci skoro svi zavrsili mrtvi...