Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ucenik1234
#5851 Re: mobilni radari tj kamere
Radari ma potezu kiseljak - kaonik? Fixne znam, al me interesuju tronosci gdje budu cesto?
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#5852 Re: mobilni radari tj kamere
ja idem cesto tom dionicom i derem ga i ja bas tuda, patrolu sanradarom sam vidio samo na izlazu iz kiseljaka 50km/h ogranicenje i negdje oko busovace.. sretnoucenik1234 wrote: ↑18/03/2022 23:56 Radari ma potezu kiseljak - kaonik? Fixne znam, al me interesuju tronosci gdje budu cesto?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#5853 Re: mobilni radari tj kamere
Ne bih rekao da mi se učinilo, jasno sam vidio sve, ali nije me ni briga iskreno. U najgorem slučaju ode cvaja, koja je u ovo doba divljanja cijena praktički bezvrijedna
Više me intrigira, da li uopste imaju zakonsko pravo na taj način mjeriti brzinu sa ručnim radarima.
- Staylezz
#5854 Re: mobilni radari tj kamere
Pozdrav, 24.03. sam oko pola 6/6 krenuo službeno u Mostar i kod skretanja za Vlakovo zaboravio na radar, tj. uočio sam ga na nekih 40-50m sto je naravno prekasno (vozio sam oko 80-85 a ograničenje je 60).
Nisam primjetio onaj crvenkasti blic pa me zanima kolika je mogućnost da nije bilo radara uopće u toj kutiji s obzirom da imaju veci broj kutija pa premjestaju radare/kamere.
Takodjer, s obzirom da je službeno auto (firma u Tešnju registrovana) koliko treba otprilike da stigne kazna ukoliko me uhvatio naravno.
P.S. ne opravdavam to sto sam isao vise od ograničenja.
Nisam primjetio onaj crvenkasti blic pa me zanima kolika je mogućnost da nije bilo radara uopće u toj kutiji s obzirom da imaju veci broj kutija pa premjestaju radare/kamere.
Takodjer, s obzirom da je službeno auto (firma u Tešnju registrovana) koliko treba otprilike da stigne kazna ukoliko me uhvatio naravno.
P.S. ne opravdavam to sto sam isao vise od ograničenja.
- iceman ze
#5855 Re: mobilni radari tj kamere
Kod Fehre Kaonik
kod Petrola Visoko
u zadnjih 10 dana cesto ih vidim sa tronoscem
kod Petrola Visoko
u zadnjih 10 dana cesto ih vidim sa tronoscem
- iceman ze
#5856 Re: mobilni radari tj kamere
imam dojam da su i t roc radari malo utanjili, garant im se nakotilo milion pnaloga, ne gumo ih stici ispisati, a jesu i zajasali
- drug_profi
#5857 Re: mobilni radari tj kamere
Da li bi mi neko mogao reci je li danas bila zasjeda kod Merkatora oko 17h?
Zagasao da stignem zeleno i bilo je preko 70 sigurno. Mozda je i do 80 otislo, ne znam zasigurno.
I onda vidim iza raskrsca, gdje budu oni autoprevoznici, golf ukoso parkiran.
Ja sam skrenuo u Merkator. Izasao za 10 minuta, nema golfa.
Pa kontam da nisu bili drugim poslom tu. Burek, kazne za parkiranje i sl. Nesto mi glupo da ukoso parkira a da mu kamera sa dasha slika Put zivota. Logicno bi bilo ravno parkiranje.
Uglavnom, sad me muke more pa plz ako neko zna raspored, da li je bilo sta? Ili gdje se moze otici da se pita ima li kakav nalog na tablice?
Zagasao da stignem zeleno i bilo je preko 70 sigurno. Mozda je i do 80 otislo, ne znam zasigurno.
Pa kontam da nisu bili drugim poslom tu. Burek, kazne za parkiranje i sl. Nesto mi glupo da ukoso parkira a da mu kamera sa dasha slika Put zivota. Logicno bi bilo ravno parkiranje.
Uglavnom, sad me muke more pa plz ako neko zna raspored, da li je bilo sta? Ili gdje se moze otici da se pita ima li kakav nalog na tablice?
-
noviclan
- black_adrian
#5859 Re: mobilni radari tj kamere
Golf strah i trepetdrug_profi wrote: ↑31/03/2022 19:30 Da li bi mi neko mogao reci je li danas bila zasjeda kod Merkatora oko 17h?
Koliko ja vidim na BIHAMK stranici nema ništa najavljeno, a ni po ovim radarskim Viber grupama nije niko najavio da u tom periodu ima tu zasjeda. Trebalo bi da si čist tu.
- drug_profi
#5860 Re: mobilni radari tj kamere
Ma jebat ga, kriv jesam, sta cu sad. Vozio normala oko 60 i vidim poče treptat i ja ga malo pritisnem.
Nisam uspio vidjeti dokle sam pritisnuo, jer sam već počeo kočiti kad sam vidio golfa.
Gledao sam i ja na radarbotu odmah ima li prijava - nema.
Nisam uspio vidjeti dokle sam pritisnuo, jer sam već počeo kočiti kad sam vidio golfa.
- black_adrian
#5861 Re: mobilni radari tj kamere
Ma desi se svakome, šta ćeš. Vjerovatno nije opalio, samo k'o da gledam nisi stavio periku 
- drug_profi
#5862 Re: mobilni radari tj kamere
Grudnjak i periku ja stavljam prije nego se svezem----black_adrian wrote: ↑01/04/2022 10:00 Ma desi se svakome, šta ćeš. Vjerovatno nije opalio, samo k'o da gledam nisi stavio periku![]()
- black_adrian
#5863 Re: mobilni radari tj kamere
to se zove iskustvo

-
ing-ecc
#5864 Re: mobilni radari tj kamere
Uhvatio i mene 19.10. a evo sad dosla cestitka.
A od Rakovice do mene je isto ko na tu tvoju drugu stranu.
-
noviclan
#5865 Re: mobilni radari tj kamere
Nikada ne reci nema, jer oni vrebajublack_adrian wrote: ↑01/04/2022 09:08Golf strah i trepetdrug_profi wrote: ↑31/03/2022 19:30 Da li bi mi neko mogao reci je li danas bila zasjeda kod Merkatora oko 17h?
Uglavnom, sad me muke more pa plz ako neko zna raspored, da li je bilo sta? Ili gdje se moze otici da se pita ima li kakav nalog na tablice?![]()
Koliko ja vidim na BIHAMK stranici nema ništa najavljeno, a ni po ovim radarskim Viber grupama nije niko najavio da u tom periodu ima tu zasjeda. Trebalo bi da si čist tu.

Razanj spreman
- shmizlica
#5866 Re: mobilni radari tj kamere
- drug_profi
#5867 Re: mobilni radari tj kamere
Ih ja sam ljetos dero uzduz i poprijeko. Znaci jos nije sigurno da sam prosao bez ranjavanja.
- hadzinicasa
#5868 Re: mobilni radari tj kamere
doci ce ti za 6 mjeseci. tako je i meni. kod Merkatora uhvatilo me u julu, stiglo u decembru...drug_profi wrote: ↑31/03/2022 19:30 Da li bi mi neko mogao reci je li danas bila zasjeda kod Merkatora oko 17h?
- drug_profi
#5869 Re: mobilni radari tj kamere
Evo dobio sam info od prijtelja iz MUP-a da na pomenutim vremensko-prostornim koordinatama nije bilo radarske kontrole saobracaja.
VIdjecemo.
VIdjecemo.
- iceman ze
#5870 Re: mobilni radari tj kamere
mobilni radar, Olovo, izlaz kod tunela 
-
NediM17
#5871 Re: mobilni radari tj kamere
Ja sam oko pola 11 prosao jos su tu.
Izlaz iz Olovskih Luka prema Tuzli.
Izlaz iz Olovskih Luka prema Tuzli.
- iceman ze
#5872 Re: mobilni radari tj kamere
mobilni radar, Olovo, mj. Bakići, iz pravca Sarajeva, ovo vrijeme 
- Laplace
#5873 Re: mobilni radari tj kamere
Možda su namjerno parkirali nelogično da bi se vozači opustili i prekoračili brzinu. Mada, vjerovatnije je uzrok burek. Kad si gladan ne paziš kako parkiraš.drug_profi wrote: ↑31/03/2022 19:30 Da li bi mi neko mogao reci je li danas bila zasjeda kod Merkatora oko 17h?
- Laplace
#5874 Re: mobilni radari tj kamere
Možda te je kočenje izvuklo jer radar (valjda) mjeri prosječnu brzinu na nekom putu.drug_profi wrote: ↑01/04/2022 09:14 Ma jebat ga, kriv jesam, sta cu sad. Vozio normala oko 60 i vidim poče treptat i ja ga malo pritisnem.
Prije nekoliko godina sam nailazio na patrolu i pri tome prekoračio brzinu (ne previše, nekih desetak preko). Kad samih vidio nagazio sam kočnicu (ne suviše naglo da ne dobijem novi hardver). Zaustavili su me i rekli da je sve u redu i da nastavim dalje. Ili mi je prosjek bio u okviru tolerancije ili me odnekud znaju (to je u mjestu gdje sam nekad živio i radio, mnogo ljudi me tamo zna). Možda sam njemu ili njegovom sinu nekad progledao kroz prste pa mi vratio.
- Ateista
#5875 Re: mobilni radari tj kamere
Prije da je to zadnje, ili su vidjeli da si kulturan i normala pa te nisu htjeli peglati, s obzirom na to sa kakvim se budalama susrecu koji bi se svadjali, to zna dosta uticati na to hoce li ti progledati kroz prste ili ne.Laplace wrote: ↑05/04/2022 14:36Možda te je kočenje izvuklo jer radar (valjda) mjeri prosječnu brzinu na nekom putu.drug_profi wrote: ↑01/04/2022 09:14 Ma jebat ga, kriv jesam, sta cu sad. Vozio normala oko 60 i vidim poče treptat i ja ga malo pritisnem.
Prije nekoliko godina sam nailazio na patrolu i pri tome prekoračio brzinu (ne previše, nekih desetak preko). Kad samih vidio nagazio sam kočnicu (ne suviše naglo da ne dobijem novi hardver). Zaustavili su me i rekli da je sve u redu i da nastavim dalje. Ili mi je prosjek bio u okviru tolerancije ili me odnekud znaju (to je u mjestu gdje sam nekad živio i radio, mnogo ljudi me tamo zna). Možda sam njemu ili njegovom sinu nekad progledao kroz prste pa mi vratio.
Nisam siguran, ali mislim da je poenta radara da zabiljezi maksimalnu brzinu koju si postigao dok si im u dometu, ne da se gleda prosjek.