FreakyStyley wrote:
Da, jeste, njegova je izjava 100%. Dao je za goal.com. Doduse, ne bi me cudilo da je sam pobije, vec sutra. Nikad se ne zna. Ne znam da li se slazem sto se ovog gnjeva tice. Vise su ljudi (ovi koji ne podrzavaju ublehu) ravnodusni nego bilo sta drugo. Vjerovatno misle "Jebaji ga, dobro je bilo dok je trajalo, vracamo se na staro." Navikli smo mi i na Usanovice, Ilje i slicne korumpirane jajare. Doduse, jeste tacno da je Pape nezapamceno arogantan.
Ne znam sigurno drug u vezi ovog "popizditisa".
Ono sto znam i vidim jeste da je ovo na slikama sa klix-a uglavnom "turisticka" grupa navijaca (uz duzno postovanje svima njima) i poneki "pravi" navijac tipa jarana jednog od nas sa foruma (cini mi se da je napisao clan BHF-a). Pretpostavljam da ovih potonjih bude jos u Izraelu (poput naseg Lucky-ja kojeg ovom prilikom selamim i koji uprkos svemu nije bas najidealniji primjer navijaca na koje mislim) i pretpostavljam da ce vecina biti bijesna ukoliko nedajBoze zijanimo. I pored toga sto su tribine Bilinog, koje btw nisu bez razloga izabrane kao auditorij pred kojim ce nasa repka igrati utakmice, ispunjene po nepisanom pravilu na svakoj utakmici do minimum 50 % BH-a navijaca koji se mogu svrstati uz one prvonavedene, ovaj ostatak ce biti u stanju zapaliti i stadion i savez ukoliko se losi rezultati nastave. Vec sam pisao na ovoj temi o momcima/ljudima koji su tipican primjer BH-a navijaca. Vec smo imali primjer negodovanja tih navijaca na zadnjoj utakmici kad su zvizdali TSS-u i mozemo zamisliti reakciju istih na daljnje negativne rezultate.
Ja licno sebe mogu svrstati po onome sto osjecam u ovu drugu grupu navijaca bez obzira na svoju zivotnu dob, dok mi broj posjecenih utakmica repke koji je vise na strani gostujucih utakmica stavlja epitet "turiste".
Kako god, ako i kad dodje do nekakve reakcije navijaca (jos uvijek se nadam da nece) ja bih zamolio ovim putem da se misli i na mene i po mogucnosti da mi se ostavi g-din Jozic

. Nije da mi se covjek bas nesto plaho zamjerio ali "glede" njegovih provokacija iz zajednicke nam proslosti bilo bi mi zadovoljstvo da ga licno nabijem nogom napolje iz saveza.
Kao miran covjek koji zivi i pusta druge da zive, koji nije sklon anarhiji (cak naprotiv - veci dio zivota nosim nekakvu uniformu i znam sta je "red") nisam nikako ravnodusan po bilo kojem pitanju "pravice" u ovoj nasoj zemlji.
Iskreno se nadam da do takvog scenarija nece doci jer ce nas isto unazaditi decenijama pa ce desavanja poput onih u nasem komsiluku (npr. tekma Hajduk vs Rijeka ili malo malo u Srbiji, pa sad nedavno u Bugarskoj a donedavno i scene na nasim ulicama i stadionima) biti okidac za jedno mnogo gore stanje. Ovo pisem jer smo mi takav mentalitet i nasa istorija pokazuje i dokazuje isto, akumulacija negativnosti prvo eksplodira na sportskim dogadjajima i odatle se siri na ulice.
Evo me k'o A. Burgess sa svojim prognozama

.
Nadati se najboljem svakako i veceras, bez obzira na savez i Saju, hajmo Bosno i Hercegovino !
Edit: Ispravka u vezi Srbije (odnosi se vise na njihove navijace) i A. Burgess nije najidealnije poredjenje za moje prognoze.