Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#58451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

north wrote:"Vidio sam izjave mojih kolega u kojima kažu da je pobjeda jedina moguća opcija. Htio bih im poručiti kako mi ne pada na pamet dati ostavku, ma kakav god da bude rezultat u Haifi. U najgorem slučaju, postoji i baraž. E, to je moja poruka njima”, jasan i glasan je bio selektor naših nogometaša, koji su, sudeći po raspoloženju prije polaska u Haifu, izrazito samouvjereni.

:lol: tek sad ovo vidjeh fakat, a maloprije spomenuh kako će se vaditi i na baraž, postadoh vidovit kada je u pitanju selektor i njegovo razmišljanje :-) ...Jasno je da ovdje spominje Mešu i Hadžibegića, ali koliko god s njima sa strane je lako palamuditi, nisu ništa pogriješili...Uptavo tako, samo pobjeda nas večeras vadi iz govana....a Sfet će sada je već jasno u slučaju sranja početi priču o baražu i kako tamo neće biti velikih reprezentacija što je naša šansa :skoljka:
Ako izgubimo veceras, da mi je vidjeti tu njegovu racunicu u kojoj mi mozemo i do tog baraza na kraju... :-) :-)
Iago

#58452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

Vidio sam izjave mojih kolega u kojima kažu da je pobjeda jedina moguća opcija. Htio bih im poručiti kako mi ne pada na pamet dati ostavku, ma kakav god da bude rezultat u Haifi. U najgorem slučaju, postoji i baraž. E, to je moja poruka njima.

Sad bi trebalo refreshovat' onaj snimak sa Brunom Ganzom. Onaj je već zastario.
"Kome ba da se mi prilagođavamo" mentalitet. Fuj.
cyprus

#58453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
cyprus wrote:
Ma dobro, ne govorim da bi mu sad neko ponudio da vodi PSG ili neku silu od ekipe... Ali tvrdim da mu ova epizoda za reprezentacijom sigurno neće štetiti, ako mu već ne bude koristila... U najmanju ruku se može vratiti tamo gdje je već bio... Ali po meni nije isključeno ni da može više od toga...

@Alfa, jel stvarno misliš da se više od 2-3% svjetske fudbalske javnosti zapitalo: ma otkud mu ideja da Lulić može držati čitavu lijevu stranu? Ili da ignoriše nadaleko poznate fudbalere poput Štilića i Zukanovića? ili da do 2-3% svjetske javnosti dođu njegove izjave?
A gdje je to bio prije, Al Hilal, Konjaspor, Denizlispor, strašan CV, da se naježiš.

Ali da uključimo malo mozak. Argumenti kažu, to barem govorite ti i tebi slični, da je Safet napravio historijski uspjeh plasmanom na SP. Vođen tom logikom zaista mi nije jasno kako neko iz "ozbiljnijih" klubova nije prepoznao taj historijski uspjeh. Pod ozbiljnijim klubovima mislim na neke osrednje klubove liga petice ili top klubove ovih "slabijih" liga. Takav angažman bi bio napredak i uspjeh u karijeri. Ali avaj, pa ne vode privatne klubove budale, pogledaju i oni ( barem većina ) koga dovode. BiH se plasirala na SP, da vidimo klubove, Siti, Stoke, Roma, Lacio, Študgart, Hofenhajm, hu-ha.

U tih 2-3% su skauti ili ljudi koji istražuju trenere, pa niko nije budala da dovede "no name" trenera na lijepe oči. Internet majka. Onda pogledaš zadnje rezultate pa vidiš da gubiš od Kipra a u ekipi imaš igrače Sitija, Stoke-a, Rome, Lacija, Študgarta, Hofenhajma. Deportiva, Evertona i sve ti bude jasno.

Opet ponavlja, meni je zaista nejasno da Safet nakon "historijskog" plamana na SP ne dobije nijednu ozbiljnu ponudu od barem osrednjeg kluba iz lige petice. Al Hilal i Rizespor, nakon treniranja Džeke i ostalih igrača je degradacija i fall karijere. To nije vraćanje na isto, to je neuspjeh težih razmjera.
Obzirom na CV-eve većine naših trenera, Safetova lista klubova koje je vodio izgleda sasvim pristojno... Dobro, jasno je da je te angažmane dobio na reputaciju koju je stekao kao fudbaler, ali opet ne vidim ništa sramotno u vođenju klubova kakvi su Istanbulspor, Hilal ili Cannes... To je sasvim pristojan nivo za jednog trenera... Nije top class, ali nećemo valjda Papeta upoređivati sa top klasom... Ili hoćemo, cvrčak? :mrgreen:

A tvoje pitanje parafraziram: ''ako je plasman na prvenstvo već uspjeh, kako se pristojni klubovi (tipa lige petice) ne interesuju za njega?'' je jednostavno glupo... Pa koliko znaš primjera selektora koje u angažovali veliki klubovi nakon ostvarenog velikog uspjeha sa manjom reprezentacijom? Koji je to veliki klub dao ponudu za selektora Latvije iz 2004. godine, koji je iscjedio maksimum iz te ekipe? Proguglaj, ne bi ti škodilo :mrgreen: Šta je vodio Milovan Rajevac nakon odličnog rezultata sa Ganom? Koji su se to veliki klubovi otimali za Ćiru nakon fantastičnog trećeg mjesta na SP? Gdje su ponude za selektora Kostarike koji ih je doveo do četvrtfinala? ITD

Nadam se da je sad malo jasnija stupidnost priče ''gdje su ponude''... A kad Safet konačno ode sa klupe, ponuda će bit... Iz Turske - Turske, ali je ponavljam glupo reći da je naša reprezentacija jedino što Pape može voditi... Istina složio bih se da je naša selekcija vjerovatno najjače što će ikada voditi...
Edin H.

#58454 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by Edin H. »

wannabe_ultra wrote:jesu li forumski strucnjaci izglasali nepovjerenje safetu i hoce li ga smijeniti ? :D
Nećemo da ga smijenimo, samo želimo najbolje za našu reprezentaciju i klubove. Safet da ode sa klupe reprezentacije i preuzme Sarajevo :D
:D
LSD

#58455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

ne znam ko su tacno te "kolege", vjerovatni misli na Faruka i Mešu.....ljudi su rekli samo ono što 99% javnosti misli - samo nam pobjeda igra u Izraelu....šta treba?? da lažu sami sebe radi Safetovog hatra.

cak i Kodro je izjavio slicno ovoj dvojici....jedino Amar nešto pametvao i branio ga od njegovih gluposti :shock: e pa Amare, Štilić igra u 5 puta jacoj ligi od yebenog HNL, a ima statistiku jacu od svih naših veznjaka zajedno (7 golova i 6 asistencija u 14 utakmica)
FreakyStyley

#58456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

DonVitoNN wrote:
FreakyStyley wrote:Kako je samo bezobrazan frajer.

http://safetsusic.blogspot.com/2014/11/on-obraz.html

Baš đon obraz.
Dobar dan Kolumbo :mrgreen:
Ma znam ja dobro kakav je on, vec dugo. Samo, kako vec rekoh, ne mogu da vjerujem koliko covjek svaki put sve vise i vise pomjera granice i testira dokle moze ici sa svojom arogancijom i karanjem nacije u zdrav mozak. Zaista, tesko mi se uopste sjetit neke javne osobe da je ovako otvoreno bahata bila, bez ikakvog pardona.
mushkile chibira wrote::lol: :lol: :lol:

Ovo bas shega sa nasim dragim Safetom (ne cudi me ovakva izjava ukoliko jeste njegova).

Nekada i negdje napisah da ce nas najvjerovatnije natjerati da ih govnjivim motkama istjerujemo iz saveza skupa sa njim na celu.

U zemlji gdje bez ikakvih problema gori zgrada predsjednistva (sto ne znaci da se slazem sa tim) je stvarno "potez s mudima" pishati se po raji na nacin kako to nas dragi Safet cini kao trenutno najistaknutiji predstavnik FS/NS BiH. Stvarno me interesuje koja ce ih sredstva i strukture sacuvati od moguceg gnjeva te iste raje.

Ma jebo igru i rezultate, bitna je lova.

Mala utjeha, najavljena normalna formacija veceras ali ja k'o sto gledam da cu biti jeban zbog sutrasnjeg putovanja. Ako dobijemo necu od srece spavati, ako nedajBoze izgubimo necu spavati od sikiracije a ako bude nerijeseno bit' cu k'o popishan pa mi se nece spavati svakako.

I bez obzira na savez i naseg dragog Saju, hajmo Bosno i Hercegovino ! :bih: :bih: :bih:
Da, jeste, njegova je izjava 100%. Dao je za goal.com. Doduse, ne bi me cudilo da je sam pobije, vec sutra. Nikad se ne zna. Ne znam da li se slazem sto se ovog gnjeva tice. Vise su ljudi (ovi koji ne podrzavaju ublehu) ravnodusni nego bilo sta drugo. Vjerovatno misle "Jebaji ga, dobro je bilo dok je trajalo, vracamo se na staro." Navikli smo mi i na Usanovice, Ilje i slicne korumpirane jajare. Doduse, jeste tacno da je Pape nezapamceno arogantan.
Edin H.

#58457 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by Edin H. »

wannabe_ultra wrote:Jebi ga morate trpiti Safeta na klupi reprezentacije ali i Kodru da vam pisha po bazi :D
Moze li rotacija Kodro - Safet? :D
Tyke

#58458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Ko moze garantovati da Safet nije imao ponudu nekog kluba ili reprezentacije? Iran necu spominjati, a eto i Galatasaraj mu nudili neki menadzeri, valjda. Zar ce za svaku ponudu sazvati konferenciju za medije i obznaniti nam tu vijet? E jasta ce, kao i svaki drugi selektor/trener.
Ako cemo cekati i vjerovati samo medijskim spekulacijama, e onda ozbiljni smo u diskusiji. Spekulacije i jesu tu radi medijske paznje i citanosti. Toliko puta se neka ''informacija'' o mogucem transferu ili ponudi pokazala neistinitom da sve uzimam sa rezervom, a vjerujem onome sto se desi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#58459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

north wrote:"Vidio sam izjave mojih kolega u kojima kažu da je pobjeda jedina moguća opcija. Htio bih im poručiti kako mi ne pada na pamet dati ostavku, ma kakav god da bude rezultat u Haifi. U najgorem slučaju, postoji i baraž. E, to je moja poruka njima”, jasan i glasan je bio selektor naših nogometaša, koji su, sudeći po raspoloženju prije polaska u Haifu, izrazito samouvjereni.

:lol: tek sad ovo vidjeh fakat, a maloprije spomenuh kako će se vaditi i na baraž, postadoh vidovit kada je u pitanju selektor i njegovo razmišljanje :-) ...Jasno je da ovdje spominje Mešu i Hadžibegića, ali koliko god s njima sa strane je lako palamuditi, nisu ništa pogriješili...Uptavo tako, samo pobjeda nas večeras vadi iz govana....a Sfet će sada je već jasno u slučaju sranja početi priču o baražu i kako tamo neće biti velikih reprezentacija što je naša šansa :skoljka:
odavno, odnosno od kad su mi se oči otvorile o kakvom se seljoberu radi, pišem da Papke neće dati ostavku bez obzira na bilo koji rezultat....nebitno šta večeras bude i nebitno kako uopće završimo ove kvalifikacije ova seoska varalica odstupiti neće. Jebe se nejmu za rezultatim i za reprezentacijom ka ima dobru platu i dobro uvezane šeme jer Papke is football genius! :bih:

Isto tako NS ga neće mijenjati sve dok ne dogori njihovoj guzici.

U talu je snaga!
Kinaski

#58460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kinaski »

Jedino je Safvet imao ponude od Irana, Barcelone, a prica se da su ga kontaktirali i ljudi iz Njemacke... kazu licno ga zvala Angela Merkel. Dosla mu riba na noge, sestrem' moe. Jeli kolace u Vatri, sestrem, poslije otisli u Haciendu da malo zalome.. After je bio u Pussy-u. Nije imao muda da je odbije, odugovlacio joj do ponedeljka i onda joj u Bosni poslije treceg bokala rek'o da nema sile da napusti kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prica se da ce nakon sto okonca karijeru biti zaposlen kao revizor u grasu. Sestrem eto, ako mali Zalaja laze, lazem i ja

Pozdrav za Makija
JoseMujica

#58461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Tyke wrote:Ko moze garantovati da Safet nije imao ponudu nekog kluba ili reprezentacije? Iran necu spominjati, a eto i Galatasaraj mu nudili neki menadzeri, valjda. Zar ce za svaku ponudu sazvati konferenciju za medije i obznaniti nam tu vijet? E jasta ce, kao i svaki drugi selektor/trener.
Ako cemo cekati i vjerovati samo medijskim spekulacijama, e onda ozbiljni smo u diskusiji. Spekulacije i jesu tu radi medijske paznje i citanosti. Toliko puta se neka ''informacija'' o mogucem transferu ili ponudi pokazala neistinitom da sve uzimam sa rezervom, a vjerujem onome sto se desi.
mi stalno kukako da nemamo para za dobrog selektora...prvi Iran ima sigurno...pa je spominjao Grčku....isto tako iamju para za selektora više nego mi...Galata posebno ima više para nego mi

jedino što si možda htio retji da je Papke veliki patrijota pa neće da nas napusti samo zbog para :lol: :lol: :lol: :lol:
FreakyStyley

#58462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Tyke wrote:Ko moze garantovati da Safet nije imao ponudu nekog kluba ili reprezentacije? Iran necu spominjati, a eto i Galatasaraj mu nudili neki menadzeri, valjda. Zar ce za svaku ponudu sazvati konferenciju za medije i obznaniti nam tu vijet? E jasta ce, kao i svaki drugi selektor/trener.
Znas onu pricu "The Boy Who Cried Wolf"?

Pape nije samo jednom uhvacen u lazi...

To prvo, a drugo, nesto ne vjerujem da bi ijedan ozbiljan klub sebi dopustio takvog diletanta na klupi. Ipak, ne gledaju svi kasete. Ima google, lako je doc do informacija, statistike, cega hoces, a nije ni da ti ljudi nemaju pojma o fudbalu. Pape kad ode, a otici ce kad tad, moze se samo vratit u Iran, Azerbejdzan, drugu tursku itd. Mislim, ako bude htio jer para mu nece falit kad nas izmuze.
Tyke

#58463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

JoseMujica wrote:
mi stalno kukako da nemamo para za dobrog selektora...prvi Iran ima sigurno...pa je spominjao Grčku....isto tako iamju para za selektora više nego mi...Galata posebno ima više para nego mi

jedino što si možda htio retji da je Papke veliki patrijota pa neće da nas napusti samo zbog para :lol: :lol: :lol: :lol:
Jasan sam upit stavio, dakle nisam htio reci to sto ti navodis. :bih:

Ti garantujes da nije imao ponude i vjerujes samo sto na netu procitas?
Tito_i_Partija

#58464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tito_i_Partija »

Baš đon obraz.
To je izjavio zato što zna da naš đon savez stoji iza njega, bio poraz ili ne bio. Ljudi u NSBiH-u su rak BH fudbala.
Tyke

#58465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

FreakyStyley wrote:
Znas onu pricu "The Boy Who Cried Wolf"?

Pape nije samo jednom uhvacen u lazi...

To prvo, a drugo, nesto ne vjerujem da bi ijedan ozbiljan klub sebi dopustio takvog diletanta na klupi. Ipak, ne gledaju svi kasete. Ima google, lako je doc do informacija, statistike, cega hoces, a nije ni da ti ljudi nemaju pojma o fudbalu. Pape kad ode, a otici ce kad tad, moze se samo vratit u Iran, Azerbejdzan, drugu tursku itd. Mislim, ako bude htio jer para mu nece falit kad nas izmuze.
Vjerovato ti ili ne, sve je moguce. I Tata Martino je upropastio Barcelonu pa preuze Argentinu. A takvih selektora i slucajeva cemo uvijek imati. Ja opet zelim Safetu sve najbolje, da veceras dobije otkaz i dobije neki dobar klub da vodi. Bilo bi super.

A moj upit je jasan, ponovo sam ga ponovio i @Mujici, pa procitaj ponovo. ;)

Hajmo BiH, pocijepajmo jevreje k'o autobusku kartu veceras.
JoseMujica

#58466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Tyke wrote:
JoseMujica wrote:

Jasan sam upit stavio, dakle nisam htio reci to sto ti navodis. :bih:

Ti garantujes da nije imao ponude i vjerujes samo sto na netu procitas?
ne ne...da me ne razumiš pogrešno...svakakve se gluposti pišu na stranu to

fazon je što ja Papketu više ništa nevjerujem nakon Rin tin tina, a posebno za ove priče o "ponudama menadžera" otkako su ga Iranci provalili ko zadnjeg seoskog uhljupa.

Da ništa ne čitaš samo razmišljaj racionalno: ko svaki profesionalac da je imao bolju ponudu otišao bi.

Mislim uzmi samo sebe za primjer da ti neko nudi bolji posao, više para bi li ti odbio? Ja ne bi ali ja nisam Papke football genius! :bih:
cvrčak_na_hedonizmu

#58467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

cyprus wrote:
cyprus wrote:
Ma dobro, ne govorim da bi mu sad neko ponudio da vodi PSG ili neku silu od ekipe... Ali tvrdim da mu ova epizoda za reprezentacijom sigurno neće štetiti, ako mu već ne bude koristila... U najmanju ruku se može vratiti tamo gdje je već bio... Ali po meni nije isključeno ni da može više od toga...

@Alfa, jel stvarno misliš da se više od 2-3% svjetske fudbalske javnosti zapitalo: ma otkud mu ideja da Lulić može držati čitavu lijevu stranu? Ili da ignoriše nadaleko poznate fudbalere poput Štilića i Zukanovića? ili da do 2-3% svjetske javnosti dođu njegove izjave?
A gdje je to bio prije, Al Hilal, Konjaspor, Denizlispor, strašan CV, da se naježiš.

Ali da uključimo malo mozak. Argumenti kažu, to barem govorite ti i tebi slični, da je Safet napravio historijski uspjeh plasmanom na SP. Vođen tom logikom zaista mi nije jasno kako neko iz "ozbiljnijih" klubova nije prepoznao taj historijski uspjeh. Pod ozbiljnijim klubovima mislim na neke osrednje klubove liga petice ili top klubove ovih "slabijih" liga. Takav angažman bi bio napredak i uspjeh u karijeri. Ali avaj, pa ne vode privatne klubove budale, pogledaju i oni ( barem većina ) koga dovode. BiH se plasirala na SP, da vidimo klubove, Siti, Stoke, Roma, Lacio, Študgart, Hofenhajm, hu-ha.

U tih 2-3% su skauti ili ljudi koji istražuju trenere, pa niko nije budala da dovede "no name" trenera na lijepe oči. Internet majka. Onda pogledaš zadnje rezultate pa vidiš da gubiš od Kipra a u ekipi imaš igrače Sitija, Stoke-a, Rome, Lacija, Študgarta, Hofenhajma. Deportiva, Evertona i sve ti bude jasno.

Opet ponavlja, meni je zaista nejasno da Safet nakon "historijskog" plamana na SP ne dobije nijednu ozbiljnu ponudu od barem osrednjeg kluba iz lige petice. Al Hilal i Rizespor, nakon treniranja Džeke i ostalih igrača je degradacija i fall karijere. To nije vraćanje na isto, to je neuspjeh težih razmjera.
Obzirom na CV-eve većine naših trenera, Safetova lista klubova koje je vodio izgleda sasvim pristojno... Dobro, jasno je da je te angažmane dobio na reputaciju koju je stekao kao fudbaler, ali opet ne vidim ništa sramotno u vođenju klubova kakvi su Istanbulspor, Hilal ili Cannes... To je sasvim pristojan nivo za jednog trenera... Nije top class, ali nećemo valjda Papeta upoređivati sa top klasom... Ili hoćemo, cvrčak? :mrgreen:

A tvoje pitanje parafraziram: ''ako je plasman na prvenstvo već uspjeh, kako se pristojni klubovi (tipa lige petice) ne interesuju za njega?'' je jednostavno glupo... Pa koliko znaš primjera selektora koje u angažovali veliki klubovi nakon ostvarenog velikog uspjeha sa manjom reprezentacijom? Koji je to veliki klub dao ponudu za selektora Latvije iz 2004. godine, koji je iscjedio maksimum iz te ekipe? Proguglaj, ne bi ti škodilo :mrgreen: Šta je vodio Milovan Rajevac nakon odličnog rezultata sa Ganom? Koji su se to veliki klubovi otimali za Ćiru nakon fantastičnog trećeg mjesta na SP? Gdje su ponude za selektora Kostarike koji ih je doveo do četvrtfinala? ITD

Nadam se da je sad malo jasnija stupidnost priče ''gdje su ponude''... A kad Safet konačno ode sa klupe, ponuda će bit... Iz Turske - Turske, ali je ponavljam glupo reći da je naša reprezentacija jedino što Pape može voditi... Istina složio bih se da je naša selekcija vjerovatno najjače što će ikada voditi...
Opet lupaš, od četiri primjera, samo je jedan adekvatan. Rajevac. Ovo ostalo su, kako ti voliš reći, stupidnosti.

Selektor Latvije je nakon EP-a otišao u Spartak iz Moskve
Trener Kosta Rike nije htio da produži ugovor, a trenutno ne vodi nijednu ekipu. Uzeo čovjek odmor. Usput, vodio je Kolumbiju, uzeo par titula u Venecueli, KR, Peru-u. Taj neće imati problema da nađe top tim u Južnoj/Sjevernoj Americi.
Ćiro je preuzeo Iran ( gdje su igrali Ali Daei, Mahdavikija, Bageri i koji uopšte nije bio bezvezna reprezewntacija, mnogo jača od ovog današnjeg Irana ) ispao u baražu za plasman na SP od Irske. Usput, Ćiro je uvijek išao za parama tako i da ne čudi njegov izbor.

Barem proguglaj kako treba :oops:
leo karan

#58468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leo karan »

LSD wrote:ne znam ko su tacno te "kolege", vjerovatni misli na Faruka i Mešu.....ljudi su rekli samo ono što 99% javnosti misli - samo nam pobjeda igra u Izraelu....šta treba?? da lažu sami sebe radi Safetovog hatra.

cak i Kodro je izjavio slicno ovoj dvojici....jedino Amar nešto pametvao i branio ga od njegovih gluposti :shock: e pa Amare, Štilić igra u 5 puta jacoj ligi od yebenog HNL, a ima statistiku jacu od svih naših veznjaka zajedno (7 golova i 6 asistencija u 14 utakmica)
Glavati Amar je naizvrat rodjen i zivot mu je kontra...pa tako voli u svemu kontrirat.

On ce i za govno reci da se jede i da je ukusno, samo da bi bio mimo svijet.
leo karan

#58469 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by leo karan »

Noga jos veceras.

Amin.
Havatar

#58470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

SkyLimit wrote:Ima onaj momenat na snimku presice kad Sušić kaže: "Samo se kod nas napravi panika kad izgubimo jednu utakmicu". Dick Advocaat izgubio posao zbog poraza od Danske, ovaj naš izgubio od Kipra, ostao, i još ima obraza nešto reći :D

I Bento dobio otkaz na klupi Portugala zbog poraza od Albanije, može mu se Sušić narugati, džabe što je svojevremeno Bentov Portugal postigao 6 golova Sušićevoj BiH, ipak je prvi pao.
Sušić uzeo 2 boda , Advokat 1 što znači da je Safet duplo bolji trener od njega :mrgreen:
Tyke

#58471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

JoseMujica wrote: ne ne...da me ne razumiš pogrešno...svakakve se gluposti pišu na stranu to

fazon je što ja Papketu više ništa nevjerujem nakon Rin tin tina, a posebno za ove priče o "ponudama menadžera" otkako su ga Iranci provalili ko zadnjeg seoskog uhljupa.

Da ništa ne čitaš samo razmišljaj racionalno: ko svaki profesionalac da je imao bolju ponudu otišao bi.

Mislim uzmi samo sebe za primjer da ti neko nudi bolji posao, više para bi li ti odbio? Ja ne bi ali ja nisam Papke football genius! :bih:
Ja, iskreno, ostao bih na klupi BiH i nakon proteklog SP, jer ovaj tim ima potencijal, ima nekoliko izvanrednih pojedinaca, olaksan je odlazak na EP (2 idu direktno i treci u baraz), i bilo bi super da sa istom reprezentacijom odem i na SP i EP. Kao takvom sigurno bi mi bio olaksan i angazman u neki prosjecan klub uz pristojnu platu. Za slicnu platu, takodjer, laksi i manje stresan je posao u reprezentaciji, u klubu si angazovan svaki dan. To je neki moj rezon, ne igra mi tu nikakvu ulogu patriotizam.
Medjutim, Safet je ukakio koliko se moglo ukakiti i zato zasluzuje otkaz, nebitno od vecerasnjeg ishoda.
Havatar

#58472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

and wrote:
Bilki wrote:
Dead Man Walking wrote:Ko jos nije shvatio kako Susic razmislja nek procita ovo sto jez pise. Uzdaj se da ce ti se sve poklopiti, uzdaj se da Izrael nece dobiti Velsane dva puta, uzdaj se da Izrael nece doci u Zenicu da parkira autobus i igra na 0:0 nego ce igrati lijepo za oko da ih nabusimo, uzdaj se da ce nam svi igraci biti zdravi i u top formi, uzdaj se da ces dobiti sve naredne utakmice (naravno, sve osim one koja dolazi prva, i tako iz utakmice u utakmicu sve dok matematicki imas sanse). A sta ako neko uzdanje ne upali? Pa nista, boli te kita, do tad si vec nakamarao finu cifru i cao drugari.
pises gluposti i ti i ostali trolovi, dok smo bili niko i nista u fudbalu niste rijeci prozborili sad kad smo se priblizili top 20 u svijetu sve vam smeta idemo rasturiti izrael veceras i da se ovi trolovi usute neko vrijeme kao i posle svake pobjede u nazad dvije godine, cak i kada smo bijedili imali ste milion i jednu zamjerku zato tisu misevi :bih:
ako dobijemo večeras hoće li pape mijenjati tim,hoće li zvati ibiševiće i džeku? :zzzz:
Tim koji dobija se ne mijenja..
Tyke

#58473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Baš đon obraz.
I ko je izvor te izjave, posto ni na blogu nije naveden?
Havatar

#58474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Iago wrote:[quote="neJbzid"]susicu mi ledja necemo vidjeti cak i u slucaju poraza...jer on ce naci opravdanje u izostancima i tome sto igramo slijedece utakmice sa andorom i sa mogucih 6 bodova mismo matematicki jos u igri..dovoljno da susic ima opravdanje da ostane i slijedeceih 3 mjesecea kurcem ne mrde, a uzima platu...jer nece mrgud otici i pogledati, potraziti nekog igraca po europi... u slucaju remija on ce se proglasiti pobjednikom jer kao fali mu pola ekipe...a kad pogledas remi bi trebali izborit bez problema jer u defanzivi nefali niko sem kolosinca.. pobjeda koja je po meni normalna stvar u izraelu al sa pravim selektorom, takticarem i motivatorom.. ovako susic ce vjerovatno zatvorit utakmicu i nadat se ponekom prekidu ...jedno je sigurno izrael se nece opustiti sti mi nemamo napadaca cak sta vise jos ce jace zapet jer ako nas uzmu oni su u ogromnoj prednosti.. zakljucak je da susic dosta unazadio reprezentaciju svojim trenerskim ne znanjem.. ukoliko bi osto na klupi poslije izraela, a u slijedeca tri mjeseca ne nadje i ne zavrsi par igraca koji ce biti dostojne zamjene standardnim ja mu iskreno od srca zelim jedan mini karcinom..da ga malo razdrma..pa nek se onda pisa po nama koliko hoce sa svojim lazima i petljanjima...fukara zavidovicka... i podravkin gulas sam zbog njeg presti kupovat..
:lol: :lol: Jel' stvarno misliš da on zna kako ovo uraditi?[/quote]
:thumbup:
U najgorem slučaju, postoji i baraž. E, to je moja poruka njima”
leo karan

#58475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leo karan »

Ma ne treba ti nikakav izvor. To je istina, nece on dati ostavku da ga puškom tjeraju...
Ako izgubimo 3-0 svi ce biti krivi osim njega.

Zato nemojte navijati za poraz, u nadi da ce on otici. To se nece desit.

Safet je licemjer koji u slucaju poraza ne preuzima odgovornost, al zato u slucaju pobjede zasluge kupi sebi. To je ona seljacka politika toliko puta vidjena u zivotu.
Locked