kakaljin wrote:drug_profi wrote:Ja ne kontam taj fol.
Prodaje ti telefon po punoj cijeni i zaključa ti ga? I ti na to pristaješ.
I još te sveže ugovorom.
Ne kontam.
Kako po punoj cijeni, kada je konkretno kod mene huawei p20 lite bez ugovora 813,10 KM, a ja ga na ugovor no limit m uzeo za 523,10 KM znaci popust 290 KM.
Slazem se da bi trebali biti jos jeftiniji telefonu na ugovor, ali ni kod konkurencnije nisu jeftiniji.
Ti imaš tu neku skuplju pretplatu pa su ti dali neki bitniji popust, zaključan telefon i ugovornu obavezu. Toliko bi te koštao za gotovinu kod dilera telefona. Ok dobio si ga na rate i dulju garanciju. Recimo da ima logike.
U principu, ugovor bi im trebao biti dovoljna garancija, jer ti ako odlučiš otići iz telekoma otićeš ovako ili onako.
A sada ti svoj kupljeni uređaj ne možeš koristiti u punoj mjeri. I to je vrlo nepošteno.
Druga stvar se odnosi na mene koji bi to npr.kupio, ali bi sa mojim paketom to koštalo 723 marke, dakle skoro puna njihova tzv. cijena, ili ako ćemo pravo, skuplje nego bih ga na rate platio u radnjama koje se bave prodajom mobitela. Ja bih za 50 maraka više dobio i dužu garanciju u telekomu, ok.
Ali ne bih imao svoj uređaj na raspolaganju. Em me veže ugovorom, em mi ne da u romingu da zamjenim karticu. Besmisleno i mislim čak i bezobrazno, ako je u pitanju dupli SIM slot.
A po mom iskustvu kupovine telefona po poznatijim radnjama, nema razloga da čovjek zazire od toga.