Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#58426 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

cyprus wrote:
Ma dobro, ne govorim da bi mu sad neko ponudio da vodi PSG ili neku silu od ekipe... Ali tvrdim da mu ova epizoda za reprezentacijom sigurno neće štetiti, ako mu već ne bude koristila... U najmanju ruku se može vratiti tamo gdje je već bio... Ali po meni nije isključeno ni da može više od toga...

@Alfa, jel stvarno misliš da se više od 2-3% svjetske fudbalske javnosti zapitalo: ma otkud mu ideja da Lulić može držati čitavu lijevu stranu? Ili da ignoriše nadaleko poznate fudbalere poput Štilića i Zukanovića? ili da do 2-3% svjetske javnosti dođu njegove izjave?
A gdje je to bio prije, Al Hilal, Konjaspor, Denizlispor, strašan CV, da se naježiš.

Ali da uključimo malo mozak. Argumenti kažu, to barem govorite ti i tebi slični, da je Safet napravio historijski uspjeh plasmanom na SP. Vođen tom logikom zaista mi nije jasno kako neko iz "ozbiljnijih" klubova nije prepoznao taj historijski uspjeh. Pod ozbiljnijim klubovima mislim na neke osrednje klubove liga petice ili top klubove ovih "slabijih" liga. Takav angažman bi bio napredak i uspjeh u karijeri. Ali avaj, pa ne vode privatne klubove budale, pogledaju i oni ( barem većina ) koga dovode. BiH se plasirala na SP, da vidimo klubove, Siti, Stoke, Roma, Lacio, Študgart, Hofenhajm, hu-ha.

U tih 2-3% su skauti ili ljudi koji istražuju trenere, pa niko nije budala da dovede "no name" trenera na lijepe oči. Internet majka. Onda pogledaš zadnje rezultate pa vidiš da gubiš od Kipra a u ekipi imaš igrače Sitija, Stoke-a, Rome, Lacija, Študgarta, Hofenhajma. Deportiva, Evertona i sve ti bude jasno.

Opet ponavlja, meni je zaista nejasno da Safet nakon "historijskog" plamana na SP ne dobije nijednu ozbiljnu ponudu od barem osrednjeg kluba iz lige petice. Al Hilal i Rizespor, nakon treniranja Džeke i ostalih igrača je degradacija i fall karijere. To nije vraćanje na isto, to je neuspjeh težih razmjera.
DonVitoNN

#58427 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

FreakyStyley wrote:Kako je samo bezobrazan frajer.

http://safetsusic.blogspot.com/2014/11/on-obraz.html

Baš đon obraz.
Dobar dan Kolumbo :mrgreen:
FreakyStyley

#58428 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Tacno frajer testira dokle moze ic sa arogancijom. Ovo nije normalno vise. :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#58429 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

wannabe_ultra wrote:jesu li forumski strucnjaci izglasali nepovjerenje safetu i hoce li ga smijeniti ? :D
Nećemo da ga smijenimo, samo želimo najbolje za našu reprezentaciju i klubove. Safet da ode sa klupe reprezentacije i preuzme Sarajevo :D
LSD

#58430 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Sušić poručio: "Ne pada mi na pamet dati ostavku ma kakav rezultat bio"

ovakve smradove majka rijetko rađa.....sjetih se odmah onog ćelavog drznika Silajdžića koji je vikao u kamere Ne dam ostavku
šta dobra plata i položaj naprave od covjeka, monstruma koji citavu naciju zayebava zbog svojih interesa
Last edited by LSD on 16/11/2014 16:12, edited 1 time in total.
Iago

#58431 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

http://xxxxxxx.ba/bh_fudbal/palestina-j ... inu/145599
E, sad nam je svima lakše. Safetov 12. igrač.
SSemir

#58432 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

priznajem, neznalica sam! de me naucite:
znaci kad igraci citya, rome, lazia, stutgarta, stoke....odu sa svjetsko prvenstvo, to je njihova zasluga, selektor susic tu nema nikakve veze sa tim.
a kada igraci citya, rome, lazia, stutgarta, stoke....izgube od kipra, eventualno ne odu na svjetsko, onda to nema veze sa njom, sva krivica je na selektoru susicu.

jesam li dobro naucio od vas?
LSD

#58433 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

SSemir wrote:priznajem, neznalica sam! de me naucite:
znaci kad igraci citya, rome, lazia, stutgarta, stoke....odu sa svjetsko prvenstvo, to je njihova zasluga, selektor susic tu nema nikakve veze sa tim.
a kada igraci citya, rome, lazia, stutgarta, stoke....izgube od kipra, eventualno ne odu na svjetsko, onda to nema veze sa njom, sva krivica je na selektoru susicu.

Mourinho je jednom izjavio, kako stoje stvari po tom pitanju:

- kada pobjeđujemo - svi smo "krivci", prvo igraci, pa tek trener
- kada izgubimo, samo sam ja krivac

nije pomenuo neriješeno :-) tako da ne znam odogovor na tu opciju
Last edited by LSD on 16/11/2014 16:16, edited 1 time in total.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#58434 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

FreakyStyley wrote:Tacno frajer testira dokle moze ic sa arogancijom. Ovo nije normalno vise. :lol:
Njemu je sad ovo jedini cilj, samo kontru nekakvu puca, nije normalan....
FreakyStyley

#58435 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

A1fa wrote:
FreakyStyley wrote:Tacno frajer testira dokle moze ic sa arogancijom. Ovo nije normalno vise. :lol:
Njemu je sad ovo jedini cilj, samo kontru nekakvu puca, nije normalan....
Al' stvarno...

Svaki put sve gore i gore.

Ne kontam sta hoce da postigne ovakvim stvarima. Samo da vadi zivce citavoj naciji? Ili se stvarno toliko osilio. Boze sacuvaj.
JThomas

#58436 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

u najvećem dijelu prošlih kvalifikacija pape je zaista barem "normalno" postavljao igru, nije bilo amidžića na lažnom lijevom krilu, igre bez bekova i slično. samo to, bez ikakvih trenerskih bravura i velike pameti bi bilo sasvim dovoljno i za drugo mjesto u ovoj grupi. ali đavo ne kopa i ne ore, već samo o zlu misli...
DonVitoNN

#58437 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

Bukvalno protiv Kipra nije islo ali ne treba toliko plitko gledati ali kad imas dva startera iz Hajduka koje nisi imao protiv recimo Grcke kad se vozalo normalno... raspad sistema na SP protiv NIGERIJE doduse sve je pocelo od Slovacke (kad su igraci pobjedili protivnika i svog limitiranog bahatog procitanog selektora)... ALI NE MOGU UVIJEK TAKO, nosati se sa protivnikom i nasim bahatim strucnjakom koji nam samo postavlja zamke pocevsi od formacije i ko zna kakve jos gluposti u svacionici izvodi :sad: lik kao prvo ne prati protivnika, drzi se one kao igraci ako budu dobri pobjediti cemo, dva tri gola bla bla bla, kakva taktika, motivacija...
A sto se tice npr. Kolasinaca ma ne zna lopte, sjedi klupa.... neka Lulic koji zna lopte drzi citav lijevi bok :roll: Tino uleti kako niko jos nije uletio kao zadnji vezni, pa playmaker, krilo lijevo a sve to od kako nas bas krenulo. Bas cudno sto snjim nismo do SP :roll: ko je kriv selektor, tvrdoglava kamikaza.
Last edited by DonVitoNN on 16/11/2014 16:24, edited 1 time in total.
north

#58438 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Ne treba te niko učiti, nije kvantna fizika...za plasman na SP ima Sušić itekako zasluga, ali to ne znači da je za svog života time nakupio toliko kredita da u ovim kvalifikacijama iz četire utakmica ima dva ili tri boda i time najozbiljnije ugrozi odlazak na EP....to je jednostavno neprihvatljivo i za takve stvari se ne on ne treba vrijeđati, dovoljno je samo jedno u slučaju večerašnjeg neuspjeha, a to je uručiti mu momentalni OTKAZ!!! Srbi su Advokata koji je ime nad imenima zbog dvije utakmice i uzetog jednog boda napenalili nogom u guzicu, za utakmicu sa albancima i 0 bodova on nije kriv zbog poznatih dešavanja, dakle uručili su mu otkaz iako se radi se o provjerenom trenerskom imenu i imaju utakmicu manje nego mi...mi ne smijemo Sušiću ni pomisliti to uraditi jer nas je zadužio odlaskon na SP :? ...Kod mene on večeras ima posljednju šansu da se izvadi iz govana u koje je san upao i sve nas ostale u isto ubacio, i to samo pobjedom, sve ispod toga zaslužuje da mu se zahvali za ranije zasluge, ali mi dalje moramo ići sa novim selektorom i fatati posljednji voz, ako se uopšte dao uhvatiti sa novom svježom krvi na klupi...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#58439 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

SkyLimit wrote:Gledam video na sportsport.ba sa presice pred utakmicu, Muhamed Bikić oduzeo pola vremena uzbuđeno pričajući kako predosjeća da će se ponoviti ona utakmica u Danskoj(0 : 2), na kraju je čak i Slavici Pecikozi dosadio pa mu je odbrusila da više pita nešto konkretno ako ima. Čovjek je postavio novi nivo uvlačenja selektoru od strane BiH sportskih novinara, većina ga neće da pita ništa neugodno, ovaj neće da ga uopće pita. A Bikić je relativno poznat, školovan je, ima svoju TV emisiju, piše knjige, pa kakvi su nam onda ostali.
ako je hadžija po službenoj dužnosti Bikić mjera sportskoog novinarstva onda u Bosni i sport treba dekretoom zabraniti...al kakas selektor taki mu i vlaćiguzići jer Papke is football genius! :bih:
stranac2

#58440 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stranac2 »

Sto duze da ostane I skuplja ovu dobru platu jer pitanje je ko ce ga I za koliko angazovati .sve je kod njega tome podredjeno.. ne bih bio u kozi ovim papetoljubcma jer ce lik uskoro postati naomrazenija osoba u bh
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#58441 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

hillbill wrote:SAFETE srbija je bez selektora...................idi....... usreci ih.......molim te.
šta njih :shock: morež mislit kolko bi sve nas usrećio :lol: jer Papke is football genius! :bih:
mushkile chibira

#58442 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mushkile chibira »

:lol: :lol: :lol:

Ovo bas shega sa nasim dragim Safetom (ne cudi me ovakva izjava ukoliko jeste njegova).

Nekada i negdje napisah da ce nas najvjerovatnije natjerati da ih govnjivim motkama istjerujemo iz saveza skupa sa njim na celu.

U zemlji gdje bez ikakvih problema gori zgrada predsjednistva (sto ne znaci da se slazem sa tim) je stvarno "potez s mudima" pishati se po raji na nacin kako to nas dragi Safet cini kao trenutno najistaknutiji predstavnik FS/NS BiH. Stvarno me interesuje koja ce ih sredstva i strukture sacuvati od moguceg gnjeva te iste raje.

Ma jebo igru i rezultate, bitna je lova.

Mala utjeha, najavljena normalna formacija veceras ali ja k'o sto gledam da cu biti jeban zbog sutrasnjeg putovanja. Ako dobijemo necu od srece spavati, ako nedajBoze izgubimo necu spavati od sikiracije a ako bude nerijeseno bit' cu k'o popishan pa mi se nece spavati svakako.

I bez obzira na savez i naseg dragog Saju, hajmo Bosno i Hercegovino ! :bih: :bih: :bih:
SSemir

#58443 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

JoseMujica wrote:ako je hadžija po službenoj dužnosti Bikić mjera sportskoog novinarstva onda u Bosni i sport treba dekretoom zabraniti...
sto je najgore, i jeste!ko to ima u bih da se istice iznad ove klape "vrhunskih bh novinara".
Kinaski

#58444 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kinaski »

Ako nije novinarska patka, ako je ovo stvarno izjavio lik hladno treba biti izvizdan i bojkotovan svaku narednu tekmu (kojih ce po svemu sudeci biti jos dosta :( )

Imao bih griznju savjesti da tolike pare uzmem, a pri tome stavljam licne interese ispred reprezentacije na jako arogantan nacin. Gura svoje pulene, krvicu svaljuje na igrace koji igraju na neprirodnim pozicijama (tipa Lulić). Nije sramota nekad reci "ja sam pogrijesio"
golman

#58445 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by golman »

Sačekajte da vidimo šta će biti večeras,pa ćemo onda glasati.
AhmetShabo

#58446 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

Kinaski wrote:Ako nije novinarska patka, ako je ovo stvarno izjavio lik hladno treba biti izvizdan i bojkotovan svaku narednu tekmu (kojih ce po svemu sudeci biti jos dosta :( )

Imao bih griznju savjesti da tolike pare uzmem, a pri tome stavljam licne interese ispred reprezentacije na jako arogantan nacin. Gura svoje pulene, krvicu svaljuje na igrace koji igraju na neprirodnim pozicijama (tipa Lulić). Nije sramota nekad reci "ja sam pogrijesio"
On veceras ako uzgubi, mi cemo imati 2 boda iz 4 utakmice, a mi smo nosioci grupe. U te 4 utakmice, nismo igrali sa Njemackom, Italijom,Holandijom, Hrvatskom itd, nego sa Kiprom, Izraelom, Welsom i Belgijom. tacno ako bi izgubili ne daj Boze, i ako spodoba ne napusti mjesto selektroa, protiv andore treba izvizdat i njega i savez
Muhamed Đakmić

#58447 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

AhmetShabo wrote:
Kinaski wrote:Ako nije novinarska patka, ako je ovo stvarno izjavio lik hladno treba biti izvizdan i bojkotovan svaku narednu tekmu (kojih ce po svemu sudeci biti jos dosta :( )

On veceras ako uzgubi, mi cemo imati 2 boda iz 4 utakmice, a mi smo nosioci grupe. U te 4 utakmice, nismo igrali sa Njemackom, Italijom,Holandijom, Hrvatskom itd, nego sa Kiprom, Izraelom, Welsom i Belgijom. tacno ako bi izgubili ne daj Boze, i ako spodoba ne napusti mjesto selektroa, protiv andore treba izvizdat i njega i savez
Da, a ako zviždanjem ne postignemo željeni efekat, idući se put trebamo na njih i izgalamiti.
north

#58448 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

"Vidio sam izjave mojih kolega u kojima kažu da je pobjeda jedina moguća opcija. Htio bih im poručiti kako mi ne pada na pamet dati ostavku, ma kakav god da bude rezultat u Haifi. U najgorem slučaju, postoji i baraž. E, to je moja poruka njima”, jasan i glasan je bio selektor naših nogometaša, koji su, sudeći po raspoloženju prije polaska u Haifu, izrazito samouvjereni.

:lol: tek sad ovo vidjeh fakat, a maloprije spomenuh kako će se vaditi i na baraž, postadoh vidovit kada je u pitanju selektor i njegovo razmišljanje :-) ...Jasno je da ovdje spominje Mešu i Hadžibegića, ali koliko god s njima sa strane je lako palamuditi, nisu ništa pogriješili...Uptavo tako, samo pobjeda nas večeras vadi iz govana....a Sfet će sada je već jasno u slučaju sranja početi priču o baražu i kako tamo neće biti velikih reprezentacija što je naša šansa :skoljka:
JThomas

#58449 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

ja lično kad bi morao staviti neke velike pare hoćemo li se plasirati ili ne, samo da ili ne, ja bih stavio na "da" usprkos svemu. i onda će on opet nekima biti heroj pa makar se to desilo i kroz prvi baraž u kojem će učestvovati trećeplasirani.
Kemal Malovčić

#58450 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

Nemoj da bi na Papeta :bih: ko zucno.

Image

:bih: :bih: :bih:
Locked