A gdje je to bio prije, Al Hilal, Konjaspor, Denizlispor, strašan CV, da se naježiš.cyprus wrote:
Ma dobro, ne govorim da bi mu sad neko ponudio da vodi PSG ili neku silu od ekipe... Ali tvrdim da mu ova epizoda za reprezentacijom sigurno neće štetiti, ako mu već ne bude koristila... U najmanju ruku se može vratiti tamo gdje je već bio... Ali po meni nije isključeno ni da može više od toga...
@Alfa, jel stvarno misliš da se više od 2-3% svjetske fudbalske javnosti zapitalo: ma otkud mu ideja da Lulić može držati čitavu lijevu stranu? Ili da ignoriše nadaleko poznate fudbalere poput Štilića i Zukanovića? ili da do 2-3% svjetske javnosti dođu njegove izjave?
Ali da uključimo malo mozak. Argumenti kažu, to barem govorite ti i tebi slični, da je Safet napravio historijski uspjeh plasmanom na SP. Vođen tom logikom zaista mi nije jasno kako neko iz "ozbiljnijih" klubova nije prepoznao taj historijski uspjeh. Pod ozbiljnijim klubovima mislim na neke osrednje klubove liga petice ili top klubove ovih "slabijih" liga. Takav angažman bi bio napredak i uspjeh u karijeri. Ali avaj, pa ne vode privatne klubove budale, pogledaju i oni ( barem većina ) koga dovode. BiH se plasirala na SP, da vidimo klubove, Siti, Stoke, Roma, Lacio, Študgart, Hofenhajm, hu-ha.
U tih 2-3% su skauti ili ljudi koji istražuju trenere, pa niko nije budala da dovede "no name" trenera na lijepe oči. Internet majka. Onda pogledaš zadnje rezultate pa vidiš da gubiš od Kipra a u ekipi imaš igrače Sitija, Stoke-a, Rome, Lacija, Študgarta, Hofenhajma. Deportiva, Evertona i sve ti bude jasno.
Opet ponavlja, meni je zaista nejasno da Safet nakon "historijskog" plamana na SP ne dobije nijednu ozbiljnu ponudu od barem osrednjeg kluba iz lige petice. Al Hilal i Rizespor, nakon treniranja Džeke i ostalih igrača je degradacija i fall karijere. To nije vraćanje na isto, to je neuspjeh težih razmjera.