Demokratska fronta Željko Komšić

pemanapemani

#58401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

BHCluster wrote: 11/01/2023 14:30 U DF-u je pravilo da kantonalni odbori zauzmu svoje stavove. :wink:

P.S.
Zar DF nije ugasen na proslim izborima?
Znači, kantonalni odbori DF mogu pomagati HDZ da dobije 4 delegata u DN PSBiH?
U kojem je kantonalnom odboru potpredsjednik DF Duratović koji je radio predizbornu kampanju Dodiku u Prijedoru i koji je svojim glasanjem Dodiku osigurao četvrtog delegata u DN?
U kojem je kantonalnom odboru bio Podžić kada je glasao za četnika Poplašena?
Novak20

#58402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Nikšić dobro oplete po bivšem drugu, a danas političkom nakurnjaku SDA. :D

https://www.dnevnik.ba/vijesti/niksic-n ... zi-2650065
“U principu zaista ne prenosim ono što pričam s ljudima u četiri oka, ali kada neko svjesno bestidno slaže, iako postoje i svjedoci razgovora, onda moram prokomentarisati. Nakon bezbrojnih laži koje su plasirane preko privatnog novinara i njegovog portala, očito ni to nije bilo dosta pa sada treba pokazati pravo lice. Tačno je, gdin Komšić i ja sreli smo se u petak, jer sam zbog želje partnera da pokušamo još jednom razgovarati, otišao na Vlašić gdje očito u zimskom periodu ordinira član Predsjedništva. Tom prilikom dobili smo potvrdu svega što sam znao i ranije, ali neki od naših partnera nisu vjerovali. Naravno da me nije pitao za sporazum u Laktašima jer je sporazum potpisan u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Istina je da nije rekao kako smo bilo koga isporučili HDZ i SNSD, već je pitao zašto mi nismo nešto izvukli za ono što smo navodno dali. Nije ni spomenuo NATO, a i zašto bi kad su nas oni već uveli u NATO, pa mi to nismo ni mogli pokvariti. Na moje pitanje šta smo to dali odgovorio je izborni zakon. Naravno da sam vrlo precizno objasnio šta piše u sporazumu. Čak sam ga pitao zar mi nije on rekao da mu je draže da sam ja dio vlasti nego Bakir, jer sumnja da bi sada Bakir pristao na sve, a za mene zna da neću popustiti? Pred svjedokom je odgovorio potvrdno, a kao ilustraciju svoje tvrdnje rekao kako njegovu apelaciju protiv odluke Visokog predstavnika na Ustavnom sudu blokira SDA kojoj ta odluka najviše odgovara. I opet ću zadržati dignitet i neću govoriti o privatnim stvarima koje je tada spominjao, ali isto tako više neću šutjeti.” poručio je Nikšić.

Odgovorit ću na svaku laž čistom istinom kazao je Nikšić i dodao:

Nema tog grama popularnosti zbog kojeg bih se prodao i iznosio neistine i laži na bilo koga, pa ni na bivše drugove, što smo očito nakon ove zadnje laži Željko i ja definitivno postali. Lagati neću, ali ću se od laži braniti. Pitam se zaista gdje je granica, koliko vrijedi čast po vašoj mjeri, kako vam ne dosadi ljudi moji? Diskutovati argumentima sam spreman sa svakim, naravno i prihvatiti kad nisam u pravu. Ali ne pristajem da je za mene Bosna i Hercegovine od Sarajeva do Vlašića. Kojom to politikom želite postići da Bosna i Hercegovina bude na svakom njenom pedlju? I da, zaista, možda sami sebe lažemo da je moguće razgovarati i mijenjati stvari s Dodikom i Čovićem, ili nas oni lažu da je moguće, ali smo odlučili da pokušamo. Preuzeli smo taj rizik.

Nećemo sjediti u sigurnom okruženju svoje kancelarije, svoga doma ili kafane i smišljati laži protiv neistomišljenika u “svom dijelu” zemlje, a u patriotskom zanosu pljuvati one druge koji opet u “svom dijelu” zemlje tako postaju još veći i važniji. Ako ne uspijemo nikad nam nije kasno opet se vratiti na ono što imamo i što nam ostavljate blokirane institucije, svađu, podjele. Dat ću sve od sebe da uspijem. Bar ti znaš kako sam se mogao prodati, pa i za ponude koje sam imao od nekih tebi bliskih ljudi koji kupuju i ne kriju to, delegate u Domu naroda. Ipak u jednom su u pravu, bivši druže, bar kad pričamo bez medija, možeš biti miran nikada neću popustiti ispod svojih principa i stavova SDP BiH. Ti si mi već javno presudio kao izdajniku. Vjerovatno za potrebe pravdanja politike svađe i podjela. To vjeruj mi nije moja sramota. Neka vrijeme pokaže.” poručio je Nikšić.
kakotakonikako

#58403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakotakonikako »

Koliko je glasova dobio niksic a koliko Zeljko Komsic - Zlatni Ljiljan Armije Republike Bosne i Hercegovine na zadnjim izborima ?

Kome vise vjeruju gradjani u Drzavi Bosni i Hercegovini ?

:bih: :bih:
Spit_fire

#58404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

kakotakonikako wrote: 11/01/2023 14:59 Koliko je glasova dobio niksic a koliko Zeljko Komsic - Zlatni Ljiljan Armije Republike Bosne i Hercegovine na zadnjim izborima ?

Covjek na Bir tv rekao sve od A do Z kako jeste bez lazne uljudnosti...posebno za stvari oko pomirenja i uloge MZ
Novak20

#58405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

kakotakonikako wrote: 11/01/2023 14:59 Koliko je glasova dobio niksic a koliko Zeljko Komsic - Zlatni Ljiljan Armije Republike Bosne i Hercegovine na zadnjim izborima ?

Hahaahahaha.

Znači, ako imaš više glasova onda laže onaj tko ima manje glasova ?

Ja bih prije rekao da narod glasa za onoga tko više i bolje laže. Zato nam i jeste ovako kako je.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#58406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

vjerovali su i SDAu pa vidi gdje ih je dovela.
Roccohljup

#58407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

ah čuj vjerovati bilo kojem BH političaru :-) :-) :-)
BHCluster

#58408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

pemanapemani wrote: 11/01/2023 14:44
BHCluster wrote: 11/01/2023 14:30 U DF-u je pravilo da kantonalni odbori zauzmu svoje stavove. :wink:

P.S.
U kojem je kantonalnom odboru potpredsjednik DF Duratović koji je radio predizbornu kampanju Dodiku u Prijedoru i koji je svojim glasanjem Dodiku osigurao četvrtog delegata u DN?
:hm:
Gostujući u programu TVSA zvaničnik Naše stranke Damir Arnaut prozvao je ministra u Vladi RS i člana Pokreta za državu Sevlida Hurtića optužujući ga da je problematičniji izbor od SNSD-ovog Denis Šulića.

Arnaut je, također, optužio Hurtića da je "u potpunosti Dodikov čovjek" i da je SNSD-u omogućio četvrtog delegata u Fomu naroda PSBiH.
Styling

#58409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

pemanapemani wrote: 11/01/2023 14:25 Ovo je fenomenalno. :D

Kada god se desi neko sranje u režiji DF, određeni mediji odmah polete u odbranu Komšića sa famoznom rečenicom kako on jadnik nema kontrolu nad svojim članovima. Jednoistavno, on nije kriv nego su ti članovi malo bezobrazni. Tako je bilo sa Duratovićem u Prijedoru, tako je bilo sa delegatom u Žepču, a tako je, evo, i sa Mikulićem u Mostaru.

Jednostavno, svi drugi su odgovorni za sve i svašta, jedino naš Željko nije odgovoran za bilo šta, ni za svoju stranku, ni za odluke u Predsjedništvu, ni za odluke u Parlamentu dok je štrajkovao šutnjom 4 godine itd.
po svemu ovome dalo bi se zakljuciti da je u DF-u opsti raspasoj. Kakav predsjednik, takva i stranka. :lol:
pemanapemani

#58410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

BHCluster wrote: 11/01/2023 15:17
pemanapemani wrote: 11/01/2023 14:44

Gostujući u programu TVSA zvaničnik Naše stranke Damir Arnaut prozvao je ministra u Vladi RS i člana Pokreta za državu Sevlida Hurtića optužujući ga da je problematičniji izbor od SNSD-ovog Denis Šulića.

Arnaut je, također, optužio Hurtića da je "u potpunosti Dodikov čovjek" i da je SNSD-u omogućio četvrtog delegata u Fomu naroda PSBiH.
On i Duratović omogućili Dodiku 4 člana. Duratović imenovan za potpredsjednika skupštine menjeg entiteta. Što praktično znači da je DF u koaliciji sa SNSD u manjem entitetu.
Dakle, bukvalno nema razlike između Duratovića i Hurtića.

Problem je u tome što će zbog Hurtića SDP i čitava osmorka biti optuženi za izdaju, a Komšića ćemo sažaljevati, jer on jadan nema kontrolu nad potpredsjednikom svoje stranke, ne kontroliše kantonalne odbore svoje stranke, kao ni ministre iz svoje stranke. Jednostavno, on ne može biti odgovoran za bilo šta.

Samo čekam da sutra lično napravi neko sranje i da neko izađe u javnost i kaže kako Komšić ne može kontrolisati samog sebe, jer je podvojena ličnost i pravi Komšić nema kontrolu i nije odgovoran kada tijelo preuzme drugi, podvojeni Komšić, te da su izdajice i neprijatelji svi koji spomenu da je Komšić odgovoran i koji ne razumiju da je bezobrazni podvojeni Komšić prevario pravog dobrog i naivnog Komšića.
BHCluster

#58411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

pemanapemani wrote: 11/01/2023 15:36
BHCluster wrote: 11/01/2023 15:17

On i Duratović omogućili Dodiku 4 člana. Duratović imenovan za potpredsjednika skupštine menjeg entiteta. Što praktično znači da je DF u koaliciji sa SNSD u manjem entitetu.

Problem je u tome što će zbog Hurtića SDP i čitava osmorka biti optuženi za izdaju, a Komšića ćemo sažaljevati, jer on jadan nema kontrolu nad potpredsjednikom svoje stranke, ne kontroliše kantonalne odbore svoje stranke, kao ni ministre iz svoje stranke. Jednostavno, on ne može biti odgovoran za bilo šta.

Samo čekam da sutra lično napravi neko sranje i da neko izađe u javnost i kaže kako Komšić ne može kontrolisati samog sebe, jer je podvojena ličnost i pravi Komšić nema kontrolu i nije odgovoran kada tijelo preuzme drugi, podvojeni Komšić, te da su izdajice i neprijatelji svi koji spomenu da je Komšić odgovoran i koji ne razumiju da je bezobrazni podvojeni Komšić prevario pravog dobrog i naivnog Komšića.
Kako to sad? Maloprije si tvrdio drugacije. Ako je 8ka tvrdila da je bolja, da nece u koaliciju sa likovima s americke crne liste, ne sa nacionalistima, da su D/C dobili drugacije pregovarace, da se spusta tenzija itd... a svjedoci smo bili u zadnjih nekoliko sedmica da je sve to laz, ond tu 8ki ili 6ki ili na sta je vec sad spala tj Republika Sarajevo sa 3ri lakaja na kormilu, niTko nije kriv sem njih. A to sto su neki ovdje na forumu pljuvali u njihovo ime sve ove godine a sad moraju lizati je njihova stvar.
shbc

#58412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

P.S.
Aha. Ja pomislio ne daj boze izdaja drzave od strane SDA. Cuj za HDZ digli ruku. Dobro je. Posto mogu kantonalni odbori zauzeti svoje stavove onda nije SDA izdala. Sve ok, ljudi
BAK-eV

#58413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BAK-eV »

pemanapemani wrote: 11/01/2023 14:13 Zašto Komšić, kao samoproglašeni borac za svakog građanina BiH, nije uslovljavao potpis Ugovora sa SPC 2007. godine, potpisom ugovora i sa IZ BiH?

Nije valjda da su Komšiću važniji građani vjernici SPC od građana vjernika IZ BIH?

Ovako, pred svaki početak i kraj mandata Komšić se malo očeše o ugovor sa IZ BiH, ali mu ne pada na pamet da se tokom mandata zamara sa ugovorom. Valjda nema vremena od NATO puta i izgradnje građanske države.
Pa tada se Ceric pravio pametan i nije inzistirao na tome!
BAK-eV

#58414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 11/01/2023 12:59
BAK-eV wrote: 11/01/2023 12:57

Pa gdje je on spomenuo HDZ?
Nigdje!
Ne izmisljaj!
Evo ti Faktor pa pročitaj. Pakšu zakuhava između Bošnjaka i Hrvata i više nego što je potrebno.

https://faktor.ba/vijest/komsic-niksic- ... z-u/186548
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da potpisivanje ugovora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovine i države koči Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i predstavnici manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

- U suštini, imamo jedan ne baš prijateljski stav tih politika prema islamu generalno u Bosni i Hercegovini. Potpisali smo ugovore s druge dvije vjerske zajednice, a u BiH, zemlji kakva jest, mora se potpisati i ugovor s Islamskom zajednicom. Ne smije se potezati to kako neko upražnjava vjeru. Država nije ta koja određuje, to je stvar vjere, vjerovanja. Suština je da ne dozvoljavaju da se potpiše ugovor, i naravno da se zbog toga javlja problem, ne samo s vjerskim zajednicama, nego u cjelokupnom društvu -
To se odnosi na prijasnji period.
Iskreno receno i bivsi reis Ceric se pravio mutav i nije trazio ugovor.
Isto tako ni IZ nije transparetna po ovom pitanju.

Ako cemo biti posteni, je li. :roll:

Ali stoji da srpska strana to niekada nije zeljela odobriti i o tome Komsic sada i prica.
BHCluster

#58415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

shbc wrote: 11/01/2023 15:56

P.S.
Aha. Ja pomislio ne daj boze izdaja drzave od strane SDA. Cuj za HDZ digli ruku. Dobro je. Posto mogu kantonalni odbori zauzeti svoje stavove onda nije SDA izdala. Sve ok, ljudi
Nakon dizanju nogu avaj ruku za Marinka Cavaru sve su price suvisne.
Novak20

#58416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

BAK-eV wrote: 11/01/2023 16:03
Novak20 wrote: 11/01/2023 12:59

Evo ti Faktor pa pročitaj. Pakšu zakuhava između Bošnjaka i Hrvata i više nego što je potrebno.

https://faktor.ba/vijest/komsic-niksic- ... z-u/186548

Ali stoji da srpska strana to niekada nije zeljela odobriti i o tome Komsic sada i prica.
Ma hajte molim vas. Kakav prijašnji period ?

Komšić je jučer dao interview BIR TV, danas objavljeno u Faktoru gdje fino laže na HDZ da je odgovoran za nepotpisivanje ugovora sa Islamskom zajednicom, a dobro zna da nije nego namjerno diže međunacionalne i međureligijske tenzije i to je ono što je bitno. Ako ćemo pošteno.
Styling

#58417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Eto će ih SDA nagraditi za lojalnost i pogurati Đonlagića u državni DN. :run:
pemanapemani

#58418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

BHCluster wrote: 11/01/2023 15:53

Kako to sad? Maloprije si tvrdio drugacije. Ako je 8ka tvrdila da je bolja, da nece u koaliciju sa likovima s americke crne liste, ne sa nacionalistima, da su D/C dobili drugacije pregovarace, da se spusta tenzija itd... a svjedoci smo bili u zadnjih nekoliko sedmica da je sve to laz, ond tu 8ki ili 6ki ili na sta je vec sad spala tj Republika Sarajevo sa 3ri lakaja na kormilu, niTko nije kriv sem njih. A to sto su neki ovdje na forumu pljuvali u njihovo ime sve ove godine a sad moraju lizati je njihova stvar.
Sta sam tvrdio drugacije?

Osmorka ima bruku gresaka, ali mozemo li ih pustiti da preuzmu vlast, pa da onda kritikujemo do balcaka?

Da se 10% ove energije i pritiska na trojku ulozilo u pritisak na SDA u zadnjih 27 godina mi bi danas bili 10 godina naprijed.

Ljudi jos nisu ni preuzeli vlast, a citajuci medije cini se kao da su, u najmanju ruku, na pola mandata.

Jos im jedan lijeni ublehas Komsic drzi moralne pridike, ma hajte molim vas.
Od dede Pere iz Livna kao protukandidata Covicu, preko Zore Dujmovic do Duratovica i Mikulica. Onda on nekom nesto pametuje.

Ako lijeni ublehas moze 16 godina, valjda mogu i ovi makar pokusati. Posebno ako znamo da ne mogu izdati ni oko imovine, ni po pitanju IZ bez glasova SDA i DF.

Ali ne, hajmo pratiti Niksiceve facijalne ekspresije i vagati Konakoviceve zareze u twitovima. :-)
sajber87

#58419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

Vidi ako je alternativa da sa crnolistasima iz rs a i crnolistasima iz hdz a budu koalicija crnolistasi iz sda onda podrska da bar tkz probosanska opcija bude bez crnolistasa, manje zlo jbg od sda df crnilistasa, ili se ti zalazes za cistu crnolistasku koaliciju sda snsd df hdz.
Drugo, ako imam opciju za 3 bosnjaka iz osmorke i dodikovog lucica iz nesiceve stranke kao ostalog i ostalog iz nase stranke bosnjake iz osmorke i pokreta za drzavu biram drugu opciju istog trena. Ne mirisem ja nesto ni duratovica iz df a ni hurtica koji su glasanjem za mijatovica inditektno isporucili dodiku 4 ali ako biram izmedju hurtica borca armije bih kao ministra i onog cetnika lucica dileme nijedan patriota ne smije da ima.
BHCluster

#58420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

pemanapemani wrote: 11/01/2023 18:02

Sta sam tvrdio drugacije?

Osmorka ima bruku gresaka, ali mozemo li ih pustiti da preuzmu vlast, pa da onda kritikujemo do balcaka?

Da se 10% ove energije i pritiska na trojku ulozilo u pritisak na SDA u zadnjih 27 godina mi bi danas bili 10 godina naprijed.

Ljudi jos nisu ni preuzeli vlast, a citajuci medije cini se kao da su, u najmanju ruku, na pola mandata.

Jos im jedan lijeni ublehas Komsic drzi moralne pridike, ma hajte molim vas.
Od dede Pere iz Livna kao protukandidata Covicu, preko Zore Dujmovic do Duratovica i Mikulica. Onda on nekom nesto pametuje.

Ako lijeni ublehas moze 16 godina, valjda mogu i ovi makar pokusati. Posebno ako znamo da ne mogu izdati ni oko imovine, ni po pitanju IZ bez glasova SDA i DF.

Ali ne, hajmo pratiti Niksiceve facijalne ekspresije i vagati Konakoviceve zareze u twitovima. :-)
Zna povrijedjen ego je zeznuta stvar. Da ponovim Ako je 8ka tvrdila da je bolja, da nece u koaliciju sa likovima s americke crne liste, ne sa nacionalistima, da su D/C dobili drugacije pregovarace, da se spusta tenzija itd... a svjedoci smo bili u zadnjih nekoliko sedmica da je sve to laz, ond tu 8ki ili 6ki ili na sta je vec sad spala tj Republika Sarajevo sa 3ri lakaja na kormilu, niTko nije kriv sem njih. A to sto su neki ovdje na forumu pljuvali u njihovo ime sve ove godine a sad moraju lizati je njihova stvar.
BHCluster

#58421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 11/01/2023 17:37
BAK-eV wrote: 11/01/2023 16:03

Ma hajte molim vas. Kakav prijašnji period ?

Komšić je jučer dao interview BIR TV, danas objavljeno u Faktoru gdje fino laže na HDZ da je odgovoran za nepotpisivanje ugovora sa Islamskom zajednicom, a dobro zna da nije nego namjerno diže međunacionalne i međureligijske tenzije i to je ono što je bitno. Ako ćemo pošteno.
Čović i Ivanić blokiraju usvajanje sporazuma Islamske zajednice i države BiH
BHCluster

#58422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

pemanapemani wrote: 11/01/2023 14:25 Ovo je fenomenalno. :D

Kada god se desi neko sranje u režiji DF, određeni mediji odmah polete u odbranu Komšića sa famoznom rečenicom kako on jadnik nema kontrolu nad svojim članovima. Jednoistavno, on nije kriv nego su ti članovi malo bezobrazni. Tako je bilo sa Duratovićem u Prijedoru, tako je bilo sa delegatom u Žepču, a tako je, evo, i sa Mikulićem u Mostaru.

Jednostavno, svi drugi su odgovorni za sve i svašta, jedino naš Željko nije odgovoran za bilo šta, ni za svoju stranku, ni za odluke u Predsjedništvu, ni za odluke u Parlamentu dok je štrajkovao šutnjom 4 godine itd.
:hmpf:
“Ako bude glasanje na Predsjedništvu Naše stranke u smislu hoće li se tražiti od naših poslanika u federalnom Parlamentu da podrži sastav Vijeća ministara u kojem je Hurtić, ja ću glasati protiv takvog prijedloga, to je jasno. Mi smo nedavno imali sjednicu Predsjedništva Naše stranke i nismo to tretirali, ali ako bude to glasanje naravno da to ne mogu podržati. Ukoliko se desi to imenovanje Hurtića, to prema Zakonu o Vijeću ministara BiH znači da SNSD i HDZ imaju sve poluge vlasti”, poručio je Arnaut.
drug_profi

#58423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

U vezi sa ugovorom drzava sa IVZ, citao sam prije mozda godinu sta je problem i oko cega se nije moglo naci rjesenje.
Ima nesto u vezi uvođenja serijatskog prava u tom ugovoru valjda. U nekoj mjeri koje se kosi sa pravnim poretkom.
Valjda IVZ na tom insistira da bude dio ugovora.

E sad se ne mogu sjetiti tacno sta, ali ako je neko bolje upucen na bi bilo lose da nas podsjeti, jer potisivanje loseg ugovora moze samo napraviti nove probleme.
A mislim da ako druge VZ imaju ugovor sa drzavom, onda ga mora imati i IVZ. Znaci ako je sta sporno - da se razrijesi uz pravne eksperte i potpisuj.
sinuhe

#58424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Drzava nema nikakve obaveze da potpisuje ugovore sa vjerskim zajednicama. Zasto Komso insistira na tome vec vise puta?
drug_profi

#58425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

sinuhe wrote: 11/01/2023 22:29 Drzava nema nikakve obaveze da potpisuje ugovore sa vjerskim zajednicama. Zasto Komso insistira na tome vec vise puta?
Pa nema, ali ako je vec sa SPC i RKC potpisala, onda mora i sa IVZ
Post Reply