vanredni izbori bi bili skoro isti samo bi NIP profitiraobunk wrote:Trenerko ima svoje favorite![]()
Evo ga danas trazi vanredne izbore,yebemga ako bi uspio i preko kompenzacijske liste uci u parlament
SDP
-
putokaz1
#58376 Re: SDP
- drug_profi
#58377 Re: SDP
Mislim da SDP ne bi mnogo bolje prosao. Osim sto su se ocistili od SDA-fila, nikakvo drugo kadrovsko unapređenje nisu napravili. I dalje su tu ljudi koji ne znaju i ne razumiju spletke i igre u visokoj politici, koji ce naletiti ko cipoli na brasno na svaku podvalu suprotnog tabora, a također u SDP su i dalje kriminalizirani pojedinci, počev od šefa stranke.
Znaci SDP moze dobiti glasove samo na anti-SDA politici, ali to ne moze biti dovoljno jer tu ima dosta konkurencije.
Za probitak i pobjedu na izborima treba puno više. Puno pametnijih i manje iritantnih glava od npr. Mašića (eto njega prozvah jer je baš onako iritantan radnickoj klasi sa svojim skupim odjelima, i cjelokupnim imidzom koji vise pristoji nekom jet-seteru nego ljevicaru).
Znaci SDP moze dobiti glasove samo na anti-SDA politici, ali to ne moze biti dovoljno jer tu ima dosta konkurencije.
Za probitak i pobjedu na izborima treba puno više. Puno pametnijih i manje iritantnih glava od npr. Mašića (eto njega prozvah jer je baš onako iritantan radnickoj klasi sa svojim skupim odjelima, i cjelokupnim imidzom koji vise pristoji nekom jet-seteru nego ljevicaru).
-
invincible1921
#58378 Re: SDP
Prosto i jednostavno moras "natjerat" raju koju boli briga da izadje i podrzi tebe...e sad kako to ostvarit to je druga pricadrug_profi wrote:Mislim da SDP ne bi mnogo bolje prosao. Osim sto su se ocistili od SDA-fila, nikakvo drugo kadrovsko unapređenje nisu napravili. I dalje su tu ljudi koji ne znaju i ne razumiju spletke i igre u visokoj politici, koji ce naletiti ko cipoli na brasno na svaku podvalu suprotnog tabora, a također u SDP su i dalje kriminalizirani pojedinci, počev od šefa stranke.
-
Novak20
#58379 Re: SDP
Dobar potez Saše Magazinovića. Prije svega zbog onih koji su bolesni ali i zbog potrebe da se politika barem oko nečega korisnog i pozitivnog složi.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/skup-pod ... jecnici-ne
Magazinović je istaknuo kako se u proceduri legalizacije kanabisa u medicinske svrhe još čeka odluka Ministarstva zdravlja Republike Srpske.
"Nadležni u Republici Srpskoj nisu protiv inicijative, ali se moraju promijeniti zakonski okviri koji reguliraju to pitanje. Postoje dvije mogućnosti, da se izmijene zakonski akti ili da se usvoji novi zakon. Budući da oboljeli nemaju vremena za čekanje, bolja bi bila prva opcija", kazao je Magazinović.
Napomenuo je kako je razgovarao s Adilom Osmanovićem i Draganom Mektićem, nadležnima na državnoj razini, koji bi podržali inicijativu legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.
"Na korak smo do toga da ljudi koji se bore za svoje zdravlje mogu to legalno raditi. Teško oboljele trebaju liječiti liječnici, a ne dileri", rekao je Magazinović.
Pozvao je sve zdravstvene ustanove da uzmu nalaze Irfana Ribića, da ih usporede s njegovim današnjim zdravstvenim stanjem, te da se naposlijetku konzultiraju s liječnicima iz razvijenih europskih zemalja.
"Ima primjera gdje ulje kanabisa nije 100 posto efikasno u liječenju, ali oboljelima treba dati šansu da pokušaju", istaknuo je Magazinović.
Svoja svjedočenja o liječenju uljem kanabisa dali su i drugi sudionici na današnjem skupu održanom u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Irfan Ribić je poručio kako će prije prije izabrati zatvor na nogama, nego slobodu u kolicima.
"Jako često kažem da ništa specijalno nisam radio osim što sam sebi pokušavao spasiti život. Nesretnim okolnostima sam se našao u kolicima, a kasnije i na krevetu", rekao je Ribić.
-
tutku
#58380 Re: SDP
To je otprilike to, njihova dijagnoza. Iz navedenih razlika ja im ne predvidjam neki rast 2020, no vidjecemo jos kako ce nastupiti 6orka. Premalo kvalifikovanih i strucnih ljudi u vrhu SDP, inflacija neznalica, sarlatana, ljudi bez ikakvih karijera i sl.drug_profi wrote:Mislim da SDP ne bi mnogo bolje prosao. Osim sto su se ocistili od SDA-fila, nikakvo drugo kadrovsko unapređenje nisu napravili. I dalje su tu ljudi koji ne znaju i ne razumiju spletke i igre u visokoj politici, koji ce naletiti ko cipoli na brasno na svaku podvalu suprotnog tabora, a također u SDP su i dalje kriminalizirani pojedinci, počev od šefa stranke.
-
putokaz1
#58381 Re: SDP
Sad su pretjerali
''Pijana SDP ovka sjela na zadnje sjedište i rekla da nije vozila''
Stvarno ili Sramotna laž ili je osoba stvarno bila pijana,tu članstvo u stranci ne igra ulogu
Ali neko hoće da SDP sruši pod svaku cijenu
''Pijana SDP ovka sjela na zadnje sjedište i rekla da nije vozila''
Stvarno ili Sramotna laž ili je osoba stvarno bila pijana,tu članstvo u stranci ne igra ulogu
Ali neko hoće da SDP sruši pod svaku cijenu
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#58382 Re: SDP
Zbog neregularnosti i sukoba interesa poništen Zornićev konkurs za prijem uposlenika u Toplanama
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ne ... /191024101
zornić imenuje komisiju koja će ga primiti u toplane, a onda predsjednik komisije hoće i sina i kćerku na budžet
-
putokaz1
#58383 Re: SDP
Komšić spašava SDA aoni krive Zornića 
- Bosanski_kralj
#58384 Re: SDP
SDP-ova sudbina se rješava u ovom mandatnom periodu. Ili će (ponovo) postati relevantan faktor na BH političkoj sceni ili će doživjeti sudbinu Stranke za BiH. Čak mislim da je drugi scenarij izgledniji. SDP je toliko osakaćen, izudaran..da će se teško ova garnitura ljudi koji vode SDP uspjeti da to sve saniraju.tutku wrote:To je otprilike to, njihova dijagnoza. Iz navedenih razlika ja im ne predvidjam neki rast 2020, no vidjecemo jos kako ce nastupiti 6orka. Premalo kvalifikovanih i strucnih ljudi u vrhu SDP, inflacija neznalica, sarlatana, ljudi bez ikakvih karijera i sl.drug_profi wrote:Mislim da SDP ne bi mnogo bolje prosao. Osim sto su se ocistili od SDA-fila, nikakvo drugo kadrovsko unapređenje nisu napravili. I dalje su tu ljudi koji ne znaju i ne razumiju spletke i igre u visokoj politici, koji ce naletiti ko cipoli na brasno na svaku podvalu suprotnog tabora, a također u SDP su i dalje kriminalizirani pojedinci, počev od šefa stranke.
Zapravo, mišljenja sam da ćemo defintivno nakon perioda 2018-2022 znati da li će na prostorima gdje su Bošnjaci većina da zaživi ono što imamo gdje su Hrvati i Srbi dominantan narod. SDA sve "svoje" resurse ne koristi za jačanje države BiH i dobrobit građana već za razbijanje političkih protivnika u kojima vide smetnju za njihovu apsolutnu vladavinu po uzoru na onu koju imaju SNSD i HDZ među svojim narodom. DF i SBB su faktički već sahranjene, SDP je već podosta oslabljen, a bojim se da NS, NiP i neke lokalno-regionalne stranke nikada neće imati neki veći kapacitet da se suprostave SDA-u, a o HDZ-u i SNSD-u da i ne govorimo.
-
palermo
#58385 Re: SDP
jesam li ja dobro upratio.....gospodin Irfan Ribić je izliječen od multiple skleroze zahvaljujući ulju od kanabisa...i sad Saša Magazinović poziva ljekare da na osnovu ovog slučaja kako kažeNovak20 wrote:Dobar potez Saše Magazinovića. Prije svega zbog onih koji su bolesni ali i zbog potrebe da se politika barem oko nečega korisnog i pozitivnog složi.
Magazinović je istaknuo kako se u proceduri legalizacije kanabisa u medicinske svrhe još čeka odluka Ministarstva zdravlja Republike Srpske.
"Nadležni u Republici Srpskoj nisu protiv inicijative, ali se moraju promijeniti zakonski okviri koji reguliraju to pitanje. Postoje dvije mogućnosti, da se izmijene zakonski akti ili da se usvoji novi zakon. Budući da oboljeli nemaju vremena za čekanje, bolja bi bila prva opcija", kazao je Magazinović.
Napomenuo je kako je razgovarao s Adilom Osmanovićem i Draganom Mektićem, nadležnima na državnoj razini, koji bi podržali inicijativu legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.
"Na korak smo do toga da ljudi koji se bore za svoje zdravlje mogu to legalno raditi. Teško oboljele trebaju liječiti liječnici, a ne dileri", rekao je Magazinović.
Pozvao je sve zdravstvene ustanove da uzmu nalaze Irfana Ribića, da ih usporede s njegovim današnjim zdravstvenim stanjem, te da se naposlijetku konzultiraju s liječnicima iz razvijenih europskih zemalja.
"Ima primjera gdje ulje kanabisa nije 100 posto efikasno u liječenju, ali oboljelima treba dati šansu da pokušaju", istaknuo je Magazinović.
Svoja svjedočenja o liječenju uljem kanabisa dali su i drugi sudionici na današnjem skupu održanom u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Irfan Ribić je poručio kako će prije prije izabrati zatvor na nogama, nego slobodu u kolicima.
"Jako često kažem da ništa specijalno nisam radio osim što sam sebi pokušavao spasiti život. Nesretnim okolnostima sam se našao u kolicima, a kasnije i na krevetu", rekao je Ribić.
.....Pozvao je sve zdravstvene ustanove da uzmu nalaze Irfana Ribića, da ih usporede s njegovim današnjim zdravstvenim stanjem, te da se naposlijetku konzultiraju s liječnicima iz razvijenih europskih zemalja.
tako ti je kad se u ovoj zemlji dugo baviš politkom....postaneš stručnjak za sve...
-
putokaz1
#58386 Re: SDP
Odakle to da je SDP oslabljen
Vujović i Bijedić nemogu ni 1% u Tuzli dobit
Lagumdžijina struja neće prag preć u KS
SDP je konstanta s 10 načelnika 2020
Ali ipak SDA je SDA ipak su najači iako bi mogli izgubit i Sarajevo 2020
-
Novak20
#58387 Re: SDP
Nisi dobro upratio. Irfan Ribić nije izlječen od multiple skleroze nego mu je ulje kanabisa pomoglo da ponovno stane na noge nakon što je bio praktično nepokretan i zakovan za postelju.palermo wrote:
jesam li ja dobro upratio.....gospodin Irfan Ribić je izliječen od multiple skleroze zahvaljujući ulju od kanabisa...i sad Saša Magazinović poziva ljekare da na osnovu ovog slučaja kako kaže
.....Pozvao je sve zdravstvene ustanove da uzmu nalaze Irfana Ribića, da ih usporede s njegovim današnjim zdravstvenim stanjem, te da se naposlijetku konzultiraju s liječnicima iz razvijenih europskih zemalja.
tako ti je kad se u ovoj zemlji dugo baviš politkom....postaneš stručnjak za sve...
Nije u pitanju da li je netko stručnjak za sve ili nije ali zašto ne podržati ili ne povesti korisnu inicijativu koju politika mora potvrditi zakonskom regulativom. Magazinović proziva liječnike koji se također moraju uključiti u pisanje novih ili izmjenu starih zakona da bi se uporaba kanabisa u medicinske svrhe legalizirala.
Upotreba kanabisa u medicinske svrhe legalizirana je u: Španiji, Urugvaju, Brazilu, Njemačkoj, SAD, Argentini, Belgiji,Kanadi, Hrvatskoj, Australiji, Švicarskoj, Portugalu, Holandiji, Sloveniji … Što bi se mi, naši političari i liječnici pravili pametniji od ljudi u tim državama ?
Ulje kanabisa nije jeftino ali je višestruko jeftinije od zvaničnih i odobrenih lijekova za koje naš ZZO nema para i ne može da pomogne većini oboljelih.
U svakom slučaju, Magazinović u ovoj inicijativi nije stručnjak nego pragmatičan političar.
- drug_profi
#58388 Re: SDP
Uostalom i medicina priznaje benefite od ulja kanabisa kod lijecenja i olaksavanja tegoba u određenih dijagnoza.
Magazinović i Ribić su samo to parlamentarcima stavili pod nos.
I ja znam mnoge ljude koji su rizikovali mnogo i placali hiljadama eura nabavku tog ulja iz inostranstva.
Neki su i danas jos zivi, neki nisu...
I koja god stranka da je ovo predlozila, pa bila to i SDA, imala bi poene od mene.
Magazinović i Ribić su samo to parlamentarcima stavili pod nos.
I ja znam mnoge ljude koji su rizikovali mnogo i placali hiljadama eura nabavku tog ulja iz inostranstva.
Neki su i danas jos zivi, neki nisu...
I koja god stranka da je ovo predlozila, pa bila to i SDA, imala bi poene od mene.
- drug_profi
#58389 Re: SDP
Plus sto bi se kvalitetnom regulacijom uzgoja i kontrole hercegovacki kanabis odmah pretvorio u izvrstan i trazen izvozni proizvod.
Nije smjesno. Trava ce biti legalizovana prije ili kasnije, a Hercegovina se nakon sto se duhan i upotreba duhana sve vise kriminalizira moze ustoličiti kao regija za uzgoj vrhunski kvalitetnog medicinskog kanabisa.
Naravno, jako je vazna kontrola uzgoja, kvalitete itd.
Nije smjesno. Trava ce biti legalizovana prije ili kasnije, a Hercegovina se nakon sto se duhan i upotreba duhana sve vise kriminalizira moze ustoličiti kao regija za uzgoj vrhunski kvalitetnog medicinskog kanabisa.
Naravno, jako je vazna kontrola uzgoja, kvalitete itd.
-
invincible1921
#58390 Re: SDP
Bas me zanima koga ce kandidovati za nacelnike u KSputokaz1 wrote:Odakle to da je SDP oslabljen
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#58391 Re: SDP
Inace, imas pravo predloziti stvari na parlamentu samo iz one oblasti iz koje si strucnjak? Glas naroda, struke, iskustva iz svijeta.. ne smijes slusati ako se ne radi o tvojoj oblasti?palermo wrote:jesam li ja dobro upratio.....gospodin Irfan Ribić je izliječen od multiple skleroze zahvaljujući ulju od kanabisa...i sad Saša Magazinović poziva ljekare da na osnovu ovog slučaja kako kažeNovak20 wrote:Dobar potez Saše Magazinovića. Prije svega zbog onih koji su bolesni ali i zbog potrebe da se politika barem oko nečega korisnog i pozitivnog složi.
-
tutku
#58392 Re: SDP
Budi malo realan. Nikad slabija stranka, vodstvo luta, kadrovi presmijesni.putokaz1 wrote:Odakle to da je SDP oslabljen
Broj nacelnika cesto ne reflektira snagu stranke, jer ljudi glasaju za pojedinca kojeg poznaju, narocito u manjim sredinama sirom BiH.
Medjutim, bez obzira na to cisto sumnjam da ce SDP imati 10 nacelnika, no vidjecemo.
Kako je @Bosanski_kralj napisao, naredni period ce biti presudan za SDP, i ja sam misljenja da su blize ponoru, sto je u neku ruku i dobro jer tada ce se otvoriti put za neke druge stranke koje mogu pokupiti te glasove, naravno ukoliko budu znali, sto je trenutno vrlo upitno.
-
tutku
#58393 Re: SDP
Budi malo realan. Nikad slabija stranka, vodstvo luta, kadrovi presmijesni.putokaz1 wrote:Odakle to da je SDP oslabljen
Broj nacelnika cesto ne reflektira snagu stranke, jer ljudi glasaju za pojedinca kojeg poznaju, narocito u manjim sredinama sirom BiH.
Medjutim, bez obzira na to cisto sumnjam da ce SDP imati 10 nacelnika, no vidjecemo.
Kako je @Bosanski_kralj napisao, naredni period ce biti presudan za SDP, i ja sam misljenja da su blize ponoru, sto je u neku ruku i dobro jer tada ce se otvoriti put za neke druge stranke koje mogu pokupiti te glasove, naravno ukoliko budu znali, sto je trenutno vrlo upitno.
- Control panel
#58394 Re: SDP
Nemojte hljeba vam biti toliko zabrinuti za SDP. Da vam od tolike brige ne udari na zdravlje. SDP se nece raspasti. Govna su ga i prije napustala pa je prezivio. Poslije komsica su govorili gotov SDP, pa nije. Pa se pokaza ko je bio u pravu. Svi koji su ga napustili u zadnjih 5,6,7 godina se pokazalo da su upravo oni bili najveci zagovaraci koalicije sa SDA i pravljenja katastofalne greske.tutku wrote:Budi malo realan. Nikad slabija stranka, vodstvo luta, kadrovi presmijesni.putokaz1 wrote:Odakle to da je SDP oslabljen
Ako se kojim slucajem SDP ugasi moj glas, a vjerujem i velike vecine u SDP-u, nikada nece dobiti niti jedna stranka.
Eto. I smanjite brigu. Brinite se vi za svoje stranke, a SDP ce se kad tad rijesiti i masica, cengica, prlicki..
-
palermo
#58395 Re: SDP
Da zanemarimo priču o multipli sklerozi i o tome koliko stvarno može pomoći kanabisovo ulje.Novak20 wrote:
Nisi dobro upratio. Irfan Ribić nije izlječen od multiple skleroze nego mu je ulje kanabisa pomoglo da ponovno stane na noge nakon što je bio praktično nepokretan i zakovan za postelju.
Nije u pitanju da li je netko stručnjak za sve ili nije ali zašto ne podržati ili ne povesti korisnu inicijativu koju politika mora potvrditi zakonskom regulativom. Magazinović proziva liječnike koji se također moraju uključiti u pisanje novih ili izmjenu starih zakona da bi se uporaba kanabisa u medicinske svrhe legalizirala.
Upotreba kanabisa u medicinske svrhe legalizirana je u: Španiji, Urugvaju, Brazilu, Njemačkoj, SAD, Argentini, Belgiji,Kanadi, Hrvatskoj, Australiji, Švicarskoj, Portugalu, Holandiji, Sloveniji … Što bi se mi, naši političari i liječnici pravili pametniji od ljudi u tim državama ?
Ulje kanabisa nije jeftino ali je višestruko jeftinije od zvaničnih i odobrenih lijekova za koje naš ZZO nema para i ne može da pomogne većini oboljelih.
U svakom slučaju, Magazinović u ovoj inicijativi nije stručnjak nego pragmatičan političar.
Predominantnost politike u svim sferama našeg života je jedan od osnovnih problema ove zemlje. Struka ( bilokoja) je marginalizovana a umjesto nje pojavljuju se politika kao vrhovni autoritet koja usmjerava struku u kojem pravcu se treba ići. Baš kao što Magazinović u izjavi koju soi ti postirao se postavlja kao autoritet naspram struke pozivajući je ne da se uključi u raspravu, nego da prihvati njegovo (tj.nečije, čije je on prisvojio) mišljenje kao validno. I naravno time struku potpuno devalvira. O posljedicama takvog načina razmišljanja i djeovanja bih mogao naširoko.
Pragmatičan političar ? Pa jeste, ali nas su pragmatični političari i doveli do stadija u kojem jesmo. Jer pragmatizam je kod nas zapravo vrlo često sinonim za populizam. A nije samo to uloga političara. Svakako nije prevashodna.
I da ne bude zabune, nisam ja prpotiv legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, ja sam samo za to da o tome prevashodno odlučuje strruka a ne "pragmatični" političari koje god bili političke provinijencije
-
tutku
#58396 Re: SDP
Svako ko vjeruje da ova zemlja može opstati samo na građanskoj ideji naravno da je zabrinut za stanje na tom političkom spektru, gdje je dominantni subjekt SDP, pa stoga briga o SDP-u nije u suštini briga o SDP-u nego u širem smislu i o budućnosti ove zemlje.Control panel wrote: Nemojte hljeba vam biti toliko zabrinuti za SDP. Da vam od tolike brige ne udari na zdravlje. SDP se nece raspasti. Govna su ga i prije napustala pa je prezivio. Poslije komsica su govorili gotov SDP, pa nije. Pa se pokaza ko je bio u pravu. Svi koji su ga napustili u zadnjih 5,6,7 godina se pokazalo da su upravo oni bili najveci zagovaraci koalicije sa SDA i pravljenja katastofalne greske.
Ako se kojim slucajem SDP ugasi moj glas, a vjerujem i velike vecine u SDP-u, nikada nece dobiti niti jedna stranka.
Eto. I smanjite brigu. Brinite se vi za svoje stranke, a SDP ce se kad tad rijesiti i masica, cengica, prlicki..
Reci ti meni gdje je danas SDP, danas u tom SDP glavnu riječ vode upravo mašići, čengići, prlićke i sl, te ja ne vidim skoro promjenu u političkom vodstvu. Sve kritike koje su upućene ka SDP-u, barem s moje strane, išle su u tom pravcu, a sve pogreške SDP-a ili skoro sve, nastale su kao rezultat njihovog nedovoljno sposobnog vodstva, kao i u ostalim strankama svakako.
-
putokaz1
#58397 Re: SDP
Šta je pogrešno u rečenici
''S SDA ni u Diznilend''
''S SDA ni u Diznilend''
- drug_profi
#58398 Re: SDP
Ne znam koliko si upućen.palermo wrote: I da ne bude zabune, nisam ja prpotiv legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, ja sam samo za to da o tome prevashodno odlučuje strruka a ne "pragmatični" političari koje god bili političke provinijencije
Dakle mnoge zemlje su legalizirale upotebu jer je struka (mnogo bolja od naseg standarda) potvrdila benefite kod pacijenata koji se ne mogu postici ni jednim standardnim farmaceutikom.
Magazinović sad poziva i nasu struku (koja je ako se ne varam dala vec pozitivno misljenje prije par godina) i parlamentarce da pomognu pacijentima i dekriminaliziraju kanabis. Dakle ovo je inicijativa koju svako normalan mora podrzati jer je humana, jer je korisna, jer je opravdana.
Pa pozivam i tebe da tako njoj pristupis.
-
palermo
#58399 Re: SDP
Ja nisam pisao protiv legalizacije kanabisa, ja sam samo pisao protiv načina na koji je Magazinović tome pristupio. I to na osnovu rečenice koju je Novak postirao.drug_profi wrote:Ne znam koliko si upućen.palermo wrote: I da ne bude zabune, nisam ja prpotiv legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, ja sam samo za to da o tome prevashodno odlučuje strruka a ne "pragmatični" političari koje god bili političke provinijencije
Dakle mnoge zemlje su legalizirale upotebu jer je struka (mnogo bolja od naseg standarda) potvrdila benefite kod pacijenata koji se ne mogu postici ni jednim standardnim farmaceutikom.
Magazinović sad poziva i nasu struku (koja je ako se ne varam dala vec pozitivno misljenje prije par godina) i parlamentarce da pomognu pacijentima i dekriminaliziraju kanabis. Dakle ovo je inicijativa koju svako normalan mora podrzati jer je humana, jer je korisna, jer je opravdana.
Pa pozivam i tebe da tako njoj pristupis.
A zašto, to sam objasnio u prethodnom postu.
- drug_profi
#58400 Re: SDP
Politika je i vjestina komunikacije sa medijima. Ovo je taj dio.
A mozda jeste, a mozda nije upucen da struka ima svoj prijedlog legalizacije koji se meni bas ne dopada jer predviđa samo kontrolisani uvoz medicinskog kanabisa, bez mogucnosti vlastitog uzgoja, ili domace proizvodnje.
kako god, pacijent je prioritet, a neko treba napisati pokoji zakon da bi se vrhunski kanabis poceo i kod nas proizvoditi.
Bilo bi dobro da u to sto prije uletimo jer je to zlatni rudnik.
A mozda jeste, a mozda nije upucen da struka ima svoj prijedlog legalizacije koji se meni bas ne dopada jer predviđa samo kontrolisani uvoz medicinskog kanabisa, bez mogucnosti vlastitog uzgoja, ili domace proizvodnje.
kako god, pacijent je prioritet, a neko treba napisati pokoji zakon da bi se vrhunski kanabis poceo i kod nas proizvoditi.
Bilo bi dobro da u to sto prije uletimo jer je to zlatni rudnik.