BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#58376 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

prelivoda wrote:
smartXL wrote:
prelivoda wrote:Zna li iko kako se preuzme poziv na BH Telecom IP Centrex centrali?

Znači "call pickup", koji kod se kuca na telefonu, da bi se preuzeo poziv koji stiže na drugi broj?
Ne znam da li to ovisi o postavkama, ali kod mene u firmi je *4001
Ne radi nažalost. IP telefoni su u pitanju.
1. imate li aktivnu uslugu preuzimanja poziva u vašoj Centrex grupi?
2. ti možda imaš drugi lokal (broj) koji preuzimaš i ne može biti i kod tebe *4001 (tj.mala je vjerovatnoća da pikapuješ baš isti broj :-) )
Laertes

#58377 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Kakvo je ovo sranje sad sa MojojTV? Svi kanali nestali, poruka da se odabrani kanal nalazi u dodatnom paketu, izbrisana lista omiljenih kanala...
1444 kaže kolege su na terenu...
kakavdanakneiskustvu

#58378 Re: BHTelecom All About

Post by kakavdanakneiskustvu »

jedno pitanje,je li se moze u bh telecomu kupiti laptop na rate preko racuna za telefon,tacnije,jedna osoba bi na jednoj adresi koristila a drugoj bi dolazio racun?
AmiĐa_Idriz

#58379 Re: BHTelecom All About

Post by AmiĐa_Idriz »

Laertes wrote:Kakvo je ovo sranje sad sa MojojTV? Svi kanali nestali, poruka da se odabrani kanal nalazi u dodatnom paketu, izbrisana lista omiljenih kanala...
1444 kaže kolege su na terenu...
Ja od jutros pa evo do maloprije nisam imao ni neta ni tv-a ni telefona :-)
tipler

#58380 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

https://avaz.ba/vijesti/bih/411876/zvan ... ercegovini .Mogao bi pink bh odletiti sa moje tv.
MTV

#58382 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

tipler wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/411876/zvan ... ercegovini .Mogao bi pink bh odletiti sa moje tv.
Nece.
Vec imaju Hema TV u ponudi a on je isto od United Medie. Naslijedili su taj kanal kupovinom kablovske HS.
kakaljin

#58383 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

MTV wrote:
tipler wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/411876/zvan ... ercegovini .Mogao bi pink bh odletiti sa moje tv.
Nece.
Vec imaju Hema TV u ponudi a on je isto od United Medie. Naslijedili su taj kanal kupovinom kablovske HS.
Samo da mi je znati na osnovu koje argumentacije je rekao da ce letiti Pink iz ponude.
azdralovic

#58384 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

kakaljin wrote:
MTV wrote:
Nece.
Samo da mi je znati na osnovu koje argumentacije je rekao da ce letiti Pink iz ponude.
Jer ga sad drzi United Group... Pink BH se razlikuje od ostalih Pink-ova koji su Mitrovicevi
kakaljin

#58385 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

azdralovic wrote:
kakaljin wrote:
MTV wrote: Nece.
Jer ga sad drzi United Group... Pink BH se razlikuje od ostalih Pink-ova koji su Mitrovicevi
To mislis da united grupa ne dozvoli da se gleda reprezentacija u BiH osim na njihovim kanalima koje ne dozvoljava da konkurencija ima.
prelivoda

#58386 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

ing-ecc wrote: 1. imate li aktivnu uslugu preuzimanja poziva u vašoj Centrex grupi?
2. ti možda imaš drugi lokal (broj) koji preuzimaš i ne može biti i kod tebe *4001 (tj.mala je vjerovatnoća da pikapuješ baš isti broj :-) )
Riješili smo, imali smo aktiviranu uslugu, ali nismo imali uputstvo za Centrex portal. Trebalo je samo formirati pickup grupu. Poslije toga je proradio kod *98.

Hvala lijepo na javljanju.
ing-ecc

#58387 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

prelivoda wrote:
ing-ecc wrote: 1. imate li aktivnu uslugu preuzimanja poziva u vašoj Centrex grupi?
Riješili smo, imali smo aktiviranu uslugu, ali nismo imali uputstvo za Centrex portal. Trebalo je samo formirati pickup grupu. Poslije toga je proradio kod *98.

Hvala lijepo na javljanju.
:thumbup:
mulderm

#58388 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Imam tehničko pitanje za ing iz BHT .

Imam VDSL2 priključak preko FTTB , e sad kad svim korisnicima sa tog mog FTTB modemi ostanu bez struje (nestalo struje u zgradi) . Ja imam modem na UPS e tom sluačaju SNR signal na mom modemu je 18db a kad se vrati napajanje svim korisnicima moj SNR pada na 8db ???

ŠTa je uzrok ?

Hvala
Last edited by mulderm on 07/09/2018 15:23, edited 3 times in total.
azdralovic

#58389 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

kakaljin wrote:
azdralovic wrote:
kakaljin wrote:
To mislis da united grupa ne dozvoli da se gleda reprezentacija u BiH osim na njihovim kanalima koje ne dozvoljava da konkurencija ima.
pretpostavljam da je to logika ovog gore...
luminator

#58390 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

Ima već sedam dana kako mi moja tv full ne radi. Uredno sam prijavio kvar istog dana, ali niko ne dolazi popravit. Zvao sam servisere iz moje pošte pa mi rekoše da imaju mnogo prijavljenih kvarova i da će doći kad stignu.

Otprilike, da osaburim.

Samo bog zna koliko ću još saburit.
jarobot

#58391 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

luminator wrote:Ima već sedam dana kako mi moja tv full ne radi. Uredno sam prijavio kvar istog dana, ali niko ne dolazi popravit. Zvao sam servisere iz moje pošte pa mi rekoše da imaju mnogo prijavljenih kvarova i da će doći kad stignu.

Otprilike, da osaburim.

Samo zovi i zabiljrži kad si zvso na 1444 i mail podršci nspiši.
Zapsmti kad si kvar prijavio i kad poprave napiši žalbu da ti umanje račun. Ja nisam imao skoro 10 dana tv a uredno radio internet i umsnjili mi račun za vrijednost tv usluge za cineli mjesec
luminator

#58392 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

jarobot wrote:
luminator wrote:Ima već sedam dana kako mi moja tv full ne radi. Uredno sam prijavio kvar istog dana, ali niko ne dolazi popravit. Zvao sam servisere iz moje pošte pa mi rekoše da imaju mnogo prijavljenih kvarova i da će doći kad stignu.

Otprilike, da osaburim.

Samo zovi i zabiljrži kad si zvso na 1444 i mail podršci nspiši.
Zapsmti kad si kvar prijavio i kad poprave napiši žalbu da ti umanje račun. Ja nisam imao skoro 10 dana tv a uredno radio internet i umsnjili mi račun za vrijednost tv usluge za cineli mjesec
Ja nemam ništa. Ni tv ni interneta.
Hvala na savjetu, naravno da ću tražiti umanjenje računa, ali se nekako osjećam popišano, čak i da mi ne naplate ništa za cijeli mjesec.

Sedam dana ne dolaze vidjet šta je riknulo, čak i nakon nekoliko poziva.
papebih

#58393 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Image
Ko kaze da ne leti :D
ing-ecc

#58394 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

papebih wrote:Image
Ko kaze da ne leti :D
:thumbup:
ing-ecc

#58395 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

mulderm wrote:Imam tehničko pitanje za ing iz BHT .

Imam VDSL2 priključak preko FTTB , e sad kad svim korisnicima sa tog mog FTTB modemi ostanu bez struje (nestalo struje u zgradi) . Ja imam modem na UPS e tom sluačaju SNR signal na mom modemu je 18db a kad se vrati napajanje svim korisnicima moj SNR pada na 8db ???

ŠTa je uzrok ?

Hvala
Cudno je da i tebi uopdte radi jer i taj FTTB uredjaj ima napajanje pa bi trebalo da i on 'padne' jedino ako i on ima neko auto-napajanje ili je na neki drugi nacin rjeseno +48V :-)
Sto se tice povecanja SNR-a vjerovatno se poveca zbog ukupne snage sa uredjaja koja je onda usmjerena samo tebi. :D
A tebi su onda max. nasharafili brzinu 100/10 (cini mi se da si pisao da vec imash promotivne brzine) ako je tvoj SNR 8 dB u stacionarnom rezimu rada. :)
escobar__

#58396 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Da hoće izbacit ono Pinkovo smeće iz sheme rodio bih se.

Znam, niko me ne tjera da to gledam (niti gledam) ali bi i lista dahnula i bila mnogo ljepša bez gomile nepotrebnog sranja koje krši sve moguće propise ove zemlje, u njoj ne plaća poreze, a za koje BH Telekom onom srpskom seljoberu izdvaja poprilična sredstva.
mulderm

#58397 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

ing-ecc wrote:
mulderm wrote:Imam tehničko pitanje za ing iz BHT .

ŠTa je uzrok ?

Hvala
Cudno je da i tebi uopdte radi jer i taj FTTB uredjaj ima napajanje pa bi trebalo da i on 'padne' jedino ako i on ima neko auto-napajanje ili je na neki drugi nacin rjeseno +48V :-)
Sto se tice povecanja SNR-a vjerovatno se poveca zbog ukupne snage sa uredjaja koja je onda usmjerena samo tebi. :D
A tebi su onda max. nasharafili brzinu 100/10 (cini mi se da si pisao da vec imash promotivne brzine) ako je tvoj SNR 8 dB u stacionarnom rezimu rada. :)
FTTB se napaja preko starog TT kabla iz glavne centrale. (ne napaja se iz zgrade) .

Da na promotivnim sam brzinama . sad je modem sinhroniziran na :

Mode: VDSL2
Traffic Type: PTM
Status: Up
Link Power State: L0

Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (0.1 dB): 74 79
Attenuation (0.1 dB): 0 0
Output Power (0.1 dBm): 144 -165
Attainable Rate (Kbps): 92452 12745

Path 0 Path 1
Downstream Upstream Downstream Upstream
Rate (Kbps): 92696 11925

Kad ostali korisnici na tom FTTB ostanu bez el.energije moj SNR je 19db i Attainable Rate (Kbps): 119808

Moze li se tu nesto napraviti pojaciti signal na portu ili ne moze nista Hvala
ala7

#58398 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

A mi koji imamo propust do 120mbit u dow. i oko 70mbitu upl preko bakra nemamo promotivne brzine ili?
Vjerovatno je FTTN u pitanju. baš samo ljudi sa FTTH priključkom mogu imati te promotivne?
made_in_sarajevo

#58399 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Zadnju sedmicu mozda dvije imam problem da mi sporo ucitava poziv, drzi nekoliko sekundi samo biranje pa tek onda krene da zvoni. Imam problem da sam drugim nedostupan,a nisam i puna mi mreza. Ovo mi je djevojka samo rekla, dok ostali nisu prijavili pa nisam 100% siguran. Cak mi ni sms ne dodje za propusten poziv, nego tek kad ja nazovem djevojku onda mi sms dodje. Zvao telekom kazu kod njih sve uredu, da nije do mobitela,a u pitanju je Huawei mate 9 u telekomu kupljen. Iz banke sms izvod zna mi isto kasniti. 3g mi je usporen u zadnje vrijeme, nije da leti kao prije. Jel jos neko ovo devera ili da probam sa restartom mobitela?
strongx

#58400 Re: BHTelecom All About

Post by strongx »

Vrijeme ti je da promijeniš djevojku.
Locked