Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
prelivoda wrote:Zna li iko kako se preuzme poziv na BH Telecom IP Centrex centrali?
Znači "call pickup", koji kod se kuca na telefonu, da bi se preuzeo poziv koji stiže na drugi broj?
Ne znam da li to ovisi o postavkama, ali kod mene u firmi je *4001
Ne radi nažalost. IP telefoni su u pitanju.
1. imate li aktivnu uslugu preuzimanja poziva u vašoj Centrex grupi?
2. ti možda imaš drugi lokal (broj) koji preuzimaš i ne može biti i kod tebe *4001 (tj.mala je vjerovatnoća da pikapuješ baš isti broj )
Kakvo je ovo sranje sad sa MojojTV? Svi kanali nestali, poruka da se odabrani kanal nalazi u dodatnom paketu, izbrisana lista omiljenih kanala...
1444 kaže kolege su na terenu...
jedno pitanje,je li se moze u bh telecomu kupiti laptop na rate preko racuna za telefon,tacnije,jedna osoba bi na jednoj adresi koristila a drugoj bi dolazio racun?
Laertes wrote:Kakvo je ovo sranje sad sa MojojTV? Svi kanali nestali, poruka da se odabrani kanal nalazi u dodatnom paketu, izbrisana lista omiljenih kanala...
1444 kaže kolege su na terenu...
Ja od jutros pa evo do maloprije nisam imao ni neta ni tv-a ni telefona
ing-ecc wrote:
2. ti možda imaš drugi lokal (broj) koji preuzimaš i ne može biti i kod tebe *4001 (tj.mala je vjerovatnoća da pikapuješ baš isti broj )
Riješili smo, imali smo aktiviranu uslugu, ali nismo imali uputstvo za Centrex portal. Trebalo je samo formirati pickup grupu. Poslije toga je proradio kod *98.
ing-ecc wrote:
Riješili smo, imali smo aktiviranu uslugu, ali nismo imali uputstvo za Centrex portal. Trebalo je samo formirati pickup grupu. Poslije toga je proradio kod *98.
Imam VDSL2 priključak preko FTTB , e sad kad svim korisnicima sa tog mog FTTB modemi ostanu bez struje (nestalo struje u zgradi) . Ja imam modem na UPS e tom sluačaju SNR signal na mom modemu je 18db a kad se vrati napajanje svim korisnicima moj SNR pada na 8db ???
ŠTa je uzrok ?
Hvala
Last edited by mulderm on 07/09/2018 15:23, edited 3 times in total.
Ima već sedam dana kako mi moja tv full ne radi. Uredno sam prijavio kvar istog dana, ali niko ne dolazi popravit. Zvao sam servisere iz moje pošte pa mi rekoše da imaju mnogo prijavljenih kvarova i da će doći kad stignu.
luminator wrote:Ima već sedam dana kako mi moja tv full ne radi. Uredno sam prijavio kvar istog dana, ali niko ne dolazi popravit. Zvao sam servisere iz moje pošte pa mi rekoše da imaju mnogo prijavljenih kvarova i da će doći kad stignu.
Otprilike, da osaburim.
Samo bog zna koliko ću još saburit.
Samo zovi i zabiljrži kad si zvso na 1444 i mail podršci nspiši.
Zapsmti kad si kvar prijavio i kad poprave napiši žalbu da ti umanje račun. Ja nisam imao skoro 10 dana tv a uredno radio internet i umsnjili mi račun za vrijednost tv usluge za cineli mjesec
luminator wrote:Ima već sedam dana kako mi moja tv full ne radi. Uredno sam prijavio kvar istog dana, ali niko ne dolazi popravit. Zvao sam servisere iz moje pošte pa mi rekoše da imaju mnogo prijavljenih kvarova i da će doći kad stignu.
Otprilike, da osaburim.
Samo bog zna koliko ću još saburit.
Samo zovi i zabiljrži kad si zvso na 1444 i mail podršci nspiši.
Zapsmti kad si kvar prijavio i kad poprave napiši žalbu da ti umanje račun. Ja nisam imao skoro 10 dana tv a uredno radio internet i umsnjili mi račun za vrijednost tv usluge za cineli mjesec
Ja nemam ništa. Ni tv ni interneta.
Hvala na savjetu, naravno da ću tražiti umanjenje računa, ali se nekako osjećam popišano, čak i da mi ne naplate ništa za cijeli mjesec.
Sedam dana ne dolaze vidjet šta je riknulo, čak i nakon nekoliko poziva.
mulderm wrote:Imam tehničko pitanje za ing iz BHT .
Imam VDSL2 priključak preko FTTB , e sad kad svim korisnicima sa tog mog FTTB modemi ostanu bez struje (nestalo struje u zgradi) . Ja imam modem na UPS e tom sluačaju SNR signal na mom modemu je 18db a kad se vrati napajanje svim korisnicima moj SNR pada na 8db ???
ŠTa je uzrok ?
Hvala
Cudno je da i tebi uopdte radi jer i taj FTTB uredjaj ima napajanje pa bi trebalo da i on 'padne' jedino ako i on ima neko auto-napajanje ili je na neki drugi nacin rjeseno +48V
Sto se tice povecanja SNR-a vjerovatno se poveca zbog ukupne snage sa uredjaja koja je onda usmjerena samo tebi.
A tebi su onda max. nasharafili brzinu 100/10 (cini mi se da si pisao da vec imash promotivne brzine) ako je tvoj SNR 8 dB u stacionarnom rezimu rada.
Da hoće izbacit ono Pinkovo smeće iz sheme rodio bih se.
Znam, niko me ne tjera da to gledam (niti gledam) ali bi i lista dahnula i bila mnogo ljepša bez gomile nepotrebnog sranja koje krši sve moguće propise ove zemlje, u njoj ne plaća poreze, a za koje BH Telekom onom srpskom seljoberu izdvaja poprilična sredstva.
mulderm wrote:Imam tehničko pitanje za ing iz BHT .
ŠTa je uzrok ?
Hvala
Cudno je da i tebi uopdte radi jer i taj FTTB uredjaj ima napajanje pa bi trebalo da i on 'padne' jedino ako i on ima neko auto-napajanje ili je na neki drugi nacin rjeseno +48V
Sto se tice povecanja SNR-a vjerovatno se poveca zbog ukupne snage sa uredjaja koja je onda usmjerena samo tebi.
A tebi su onda max. nasharafili brzinu 100/10 (cini mi se da si pisao da vec imash promotivne brzine) ako je tvoj SNR 8 dB u stacionarnom rezimu rada.
FTTB se napaja preko starog TT kabla iz glavne centrale. (ne napaja se iz zgrade) .
Da na promotivnim sam brzinama . sad je modem sinhroniziran na :
Mode: VDSL2
Traffic Type: PTM
Status: Up
Link Power State: L0
Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (0.1 dB): 74 79
Attenuation (0.1 dB): 0 0
Output Power (0.1 dBm): 144 -165
Attainable Rate (Kbps): 92452 12745
A mi koji imamo propust do 120mbit u dow. i oko 70mbitu upl preko bakra nemamo promotivne brzine ili?
Vjerovatno je FTTN u pitanju. baš samo ljudi sa FTTH priključkom mogu imati te promotivne?
Zadnju sedmicu mozda dvije imam problem da mi sporo ucitava poziv, drzi nekoliko sekundi samo biranje pa tek onda krene da zvoni. Imam problem da sam drugim nedostupan,a nisam i puna mi mreza. Ovo mi je djevojka samo rekla, dok ostali nisu prijavili pa nisam 100% siguran. Cak mi ni sms ne dodje za propusten poziv, nego tek kad ja nazovem djevojku onda mi sms dodje. Zvao telekom kazu kod njih sve uredu, da nije do mobitela,a u pitanju je Huawei mate 9 u telekomu kupljen. Iz banke sms izvod zna mi isto kasniti. 3g mi je usporen u zadnje vrijeme, nije da leti kao prije. Jel jos neko ovo devera ili da probam sa restartom mobitela?