Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LunaLati

#58376 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LunaLati »

Tko se god ponadao da Pape eventualnim gubitkom utakmice protiv Izraela odlazi doživjeti će veliko razočarenje jer on ni tada ne želi otići, jasno je to poručio svim onim kako kaže svojim kolegama koji su izjavljivali da je sve osim pobjede večeras katastrofa. Oni koji se vide na mjestu budućeg selektora će morati pričekati, za njega ništa nije izgubljeno, treće mjesto u grupi je uspjeh.
Selektor koji u svom mandatu nije bio kadar da nađe igrače približno iste kvalitete koje će pozivati na pripreme,uvoditi ih češće na prijateljskim utakmicama i na taj način omogućavati da se razvijaju igrački nije zaslužio da bude selektor.

Doduše, naći zamjenu prvoj jedanaestorici vjerovatno spada u domenu naučne fantastike jer osim donekle dostojne igračke kvalitete moraš imati određenu visinu, težinu, boju očiju i da si po mogućnosti mutav.
Da Safet Sušić nije naslijedio ekipu pitanje je koliko bi onih iz prvog tima zadovoljavalo ove stroge kriterije.

Za kraj da ne zaboravimo ono što Pape izuzetno cijeni a to je karakter. Kad smo već kod karaktera da se samo podsjetimo izjave Ivice Osima u slučaju Zukanović :"Ma dobro, to je normalna rekcija od jednog ljutog momka koji je karakter. I dobro je da ima karakter. Dečka je to sigurno zaboljelo dobro. Treba ga shvatiti. On čitav život igra da bi došao dovde, i kada je došao do vode, neko mu se ne da napiti. I sve zbog neke birokratije", kaže Osim.

Za njega je Zukanović jedan od ponajboljih igrača, koji selektoru daje više rješenja. Uz to je, kaže Osim, odgovoran, iskusan, igra u odgovornoj ligi, a u Brazilu je mogao da bude rješenje za defanzivnog veznog i na lijevoj strani naše selekcije.

"Ovo što se njemu desilo sigurno je tragedija, ljudska. Neka se pitaju brate svi kako bi se oni ponašali da su to doživjeli što je doživio Zukanović", kaže Osim, ali šta zna Osim, nije on genije.

Željeti odlazak Safetu Sušiću NE ZNAČI mrziti ni svoju zemlju, ni svoju reprezentaciju, naprotiv.

Nadam se da ćemo večeras unatoč selektoru ostvariti pobjedu.

Naprijed Bosno, naprijed Hercegovino ! :bih:
Tyke

#58377 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Artest wrote:
Tyke wrote:
Artest wrote: Zaboli kara papiste, ako zijanimo, to je dokaz da nije do Tina. Kako ono oni kazu...win-win sićuješn. 8-)

Najsmijesnije je kad pokusavaju uvjerit sebe da nisu ljubitelji safeta. Onaj jedan izvali da se sajkisa ne moze poredit s Vahom jer je kasnije uplovio u trenerske vode, i da ce imati daleko uspjesniju karijeru od dosadasnje. Citam i ne vjerujem (ne bi ni sam Pape). Ovi ljudi zaista postoje. Tu su oko nas. Disu.
Slijedeci put prije citanja mog posta uzbi abdest, ili barem el Fatihu prouci, mozda ti Bog dadne razumijevanja pri citanju.
Nema potrebe za mistifikacijom tvojih idiotarija, ne znas gdje gonis, prika.
Upucen si na citanje s razumijevanjem. Ukoliko nisi kadar shvatiti Tyke-ov post, uvijek mu se mozes obratiti. Do tada, ostani u zabludi, covjece smeteni.
Artest

#58378 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Cika Alchajmer, a?

Ovo su tvoje rijeci:
Pape ima i cca 5 godina fore, obzirom da je toliko kasnije i zapoceo trenersku karijeru u odnosu na Vahu.
Safet Susic ce napraviti daleko bolju trenersku karijeru od ove dosadasnje, a ponajvise zahvaljujuci uspjehu koji je napravio sa Reprezentacijom BiH
Ovakvo nesto moze napisat samo osoba koja je provela u hibernaciju posljednjih 5 godina. Ali tko ce ga znati, mozda sajkisa u narednih 5 godina bude vodio klubove u vise od 38 utakmica, kakav mu je rezime prije preuzimanja nase reprezentacije (ako neko nije slagao, nisam provjeravao). A mozda i plasira neku reprezentaciju u drugi krug nekog velikog natjecanja. Onda bi to zaista bio pomak. Ali me najvise brine ono 'DALEKO'. :cry:

Covjek nije dobio nijednu ozbiljnu ponudu poslije Svjetskog, ma sta sektasi spinali, ali je lik uvjeren da sajkisu ceka procvat u karijeri, i to poslije 60-e. Ceka ga, jasta, isto kao sto je cekao i klauna Domenecha.

Ali dobro, s vehabitima nema price.
cyprus

#58379 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Urbana legenda o tome sa Safet nije mogao naći angažman nakon Brazila ili da ga neće moći naći nakon što ode iz reprezentacije i dalje živi :mrgreen: Bolje rečeno življa je nego ikad :mrgreen:
Šibicar

#58380 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by Šibicar »

Artest wrote:Ova friski forumasi ne znaju da je Vito Spatafore bio jedan od najvecih ljubitelja teletine.
Frajer jednog dana samo okrenu ploču na b stranu,pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.
Artest

#58381 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Jok, bolan, odbio Barcelonu. :D
Šibicar

#58382 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Naći će on angažman,svi ga na nadju,samo je pitanje gdje.
Frankyee

#58383 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Posto veceras ne igraju Tin ili Vrsajevic onda je Susic daleko najtanja karika ovog tima.
Artest

#58384 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Šibicar wrote:Naći će on angažman,svi ga na nadju,samo je pitanje gdje.
Pa to je razlika izmedju ozbiljne i bilo kakve ponude. Vjerovatno ce otici u Azerbedjzan, Katar i sl, ali tesko da se takva egzotika moze smatrat nekim procvatom u karijeri. Baska koliko ce se zadrzat tamo.
Tyke

#58385 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Artest wrote:Cika Alchajmer, a?

Ovo su tvoje rijeci:
Pape ima i cca 5 godina fore, obzirom da je toliko kasnije i zapoceo trenersku karijeru u odnosu na Vahu.
Safet Susic ce napraviti daleko bolju trenersku karijeru od ove dosadasnje, a ponajvise zahvaljujuci uspjehu koji je napravio sa Reprezentacijom BiH
Ovakvo nesto moze napisat samo osoba koja je provela u hibernaciju posljednjih 5 godina. Ali tko ce ga znati, mozda sajkisa u narednih 5 godina bude vodio klubove u vise od 38 utakmica, kakav mu je rezime prije preuzimanja nase reprezentacije (ako neko nije slagao, nisam provjeravao). A mozda i plasira neku reprezentaciju u drugi krug nekog velikog natjecanja. Onda bi to zaista bio pomak. Ali me najvise brine ono 'DALEKO'. :cry:

Covjek nije dobio nijednu ozbiljnu ponudu poslije Svjetskog, ma sta sektasi spinali, ali je lik uvjeren da sajkisu ceka procvat u karijeri, i to poslije 60-e. Ceka ga, jasta, isto kao sto je cekao i klauna Domenecha.

Ali dobro, s vehabitima nema price.
Moje, nego sta. Priroda "nerazumijevanja" je upravo ovo sto si lupio i ostao ziv.
Poznavajuci Safetovu dosadasnju karijeru, nije li nemoguce da napravi pomak u istoj? Sam boravak na SP je realna referenca za prosjecne klubove, a ni Vaha nije vodio kremu Evropskog fudbala. Shvati da nisam rekao kako ce Safet napraviti vecu karijeru od Vahine, nego od licno svoje. A nije nerealno. Pogotovo ako bi otisao sa RBiH i na EP.

Tupastog sugovornika vrlo rado tucem tipkovnicom. Prateci tvoj rezon radje prihvatam biti u kozi vehabita, iako nisam njihov pobornik, nego ruku pod ruku sa tobom.

Hajmo Bosno, Bosno, Bosno, hajmo Hercegovino... :bih:
(I ovo smetalo nekim ercegovcima,jer se 3X spominje Bosna, a 1X Hercegovina :D)
Kemal Malovčić

#58386 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

Svi koji imaju nešto protiv Papeta :bih: neka samo tabelu pogledaju i ušute se.

Image

:bih: :bih: :bih:
and

#58387 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

:mrgreen: PAPE PORUČIO KRITIČARIMA
Sušić: Ne odlazim ni ako izgubimo, to je moja poruka svima
Piše: Goal.com
todd_smith

#58388 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Sto bi isao? Prima 50k mjesecno, i ja bih "trpio" da mi po forumima pisu sta god za te pare.
Artest

#58389 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

@tika-taka

Vidim da je u pitanju tezi stadij kod pacijenta-vehabita. Mozda u nekom paralelnom univerzumu tvoje rijeci imaju drugacije znacenje od nase planete. Nis se ne brini, svi smo mi razumili tvoje rijeci.

Od svoje dosadasnje karijere, nego sta drugo ? Gdje ti vidis, da u tvom drugom citatu uvodim Vahu u komparaciju? (komparacija je u prvom citatu, po pitanju staza) Zar ni sopstvene misli nisi sposoban razabrati? :D

Drzim da je ovo izvala godine:

'DALEKO bolju karijeru od dosadasnje' ( S.S.)

Cemo da vidimo.

PS Hoces nas mozda opet pocastit predavanjem 'o cinjenicama i tvrdnjama', ono kako si se neki dan izvolio izblamirati, pa ti se raja smijala? :D

Covjece, ti si nenamjensko zauzimanje prostora.

Odjava.
cyprus

#58390 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

and wrote:
Odlučio sam da ponovo gotivim Papeta... Jednostavno me ono nešto kontraško u meni vuče na to :mrgreen:
Tyke

#58391 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Artest wrote:@tika-taka

Vidim da je u pitanju tezi stadij kod pacijenta-vehabita. Mozda u nekom paralelnom univerzumu tvoje rijeci imaju drugacije znacenje od nase planete. Nis se ne brini, svi smo mi razumili tvoje rijeci.

Od svoje dosadasnje karijere, nego sta drugo ? Gdje ti vidis, da u tvom drugom citatu uvodim Vahu u komparaciju? (komparacija je u prvom citatu, po pitanju staza) Zar ni sopstvene misli nisi sposoban razabrati? :D

Drzim da je ovo izvala godine:

'DALEKO bolju karijeru od dosadasnje' ( S.S.)

Cemo da vidimo.

PS Hoces nas mozda opet pocastit predavanjem 'o cinjenicama i tvrdnjama', ono kako si se neki dan izvolio izblamirati, pa ti se raja smijala? :D

Covjece, ti si nenamjensko zauzimanje prostora.

Odjava.
Sada si i vidovnjak. :o

Drzi ti koliko i koga god hoces, pravo je tvoje. Ako nakon nase reprezentacije preuzme jedan Galatasaray, tek onako spomenuh taj klub, to je veliki napredak. A i zasto objasnjavati nekome ko cita pausalno.
Moram priznati da sam ispio tablu leksaurina nakon bolnog ismijavanja ''raje'' na forumu. Moracu se opet vratiti u rikverc i iscitati ta ismijavanja. :(

Hajde, prvo pisem idiotarije, pa sam vehabit, pa imam alhajmerovu bolest, nastavi, dobro ti ide. Iskoristi priliku, momce - rasturi jednu forumsku budalu. Ili si ovdje jer te drugdje ne vole - zbog tvog ponasanja?
north

#58392 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Pa i rekao je davno da će sam otići tek kad vidi da imamo male šanse za plasman, tako da ova izjava ne čudi..Matematički, i sa zijanom od večeras koliko god otišli onda u 3 lijepe...mi možemo do baraža što jeste odron ali se ne može reći da nemaš nikakve šanse za plasman...a onda će Pape reći kako kroz baraž sigurno možemo se plasirati, jer su male šanse da tamo dobijemo Portugal i druge jake reprezentacije i time opet sebi stvoriti "alibi" :oops: :skoljka: ...drugo pitanje je šta savez misli ako večeras popušimo, a bojim se da ne misle ništa, jer sigurno nemaju keca u rukavu :skoljka: ..Jedio što je izvjesno da bi večerašnjim gluho bilo prazom Pape definitvno navukao u javnosti još veći gnjev ko nikada do sada, vjerujem da bi onda i novinarčići malo skupili hrabrosti pa bi opleli po njemu, ali za 50 milja i još ako nemaš alternativu u vidu drugog angažmana, njemu se to vjerovatno isplati trpiti :skoljka: ...
Iago

#58393 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

Iskreno, volio bih da večeras pobijedimo, makar i golom Hadžića u 95. minutu, pa da od sutra opet tražim Sušićevu smjenu, dokazujem Toddu da je TSS k...na od igrača i sl. :bih:
DonVitoNN

#58394 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by DonVitoNN »

Šibicar wrote:
Artest wrote:Ova friski forumasi ne znaju da je Vito Spatafore bio jedan od najvecih ljubitelja teletine.
Frajer jednog dana samo okrenu ploču na b stranu,pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.
Jedno je biti ljubitelj (postovaoc) Papeta kao igraca a jedno je biti kao selektora tj. trenera da se razumijemo.
Neki trube isto....a kraj svoji ociju, mozga. :roll:
Iago

#58395 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

I fali mi lucky... Pozdrav za druga luckyja!
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#58396 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

cyprus wrote:Urbana legenda o tome sa Safet nije mogao naći angažman nakon Brazila ili da ga neće moći naći nakon što ode iz reprezentacije i dalje živi :mrgreen: Bolje rečeno življa je nego ikad :mrgreen:
Jbg Cyprus, ti kao ljubitelj statistickih podataka ces vrlo lako naci da je Sajo od 2001 do 2009 u svim onim ekipama koje je vodio u tom periodu skupio ukupno 32 cini mi se utakmice na klupama. Dakle u 8 godina, to je jedna ligaska sezona. Mislim da ni njemu ovo ne ide kako je on zamislio sa reprezentacijom i daljim angazmanima, zato smo primorani jos da ga trpimo. :roll:

Nije to urbana legenda to je fakat, iz svake njegove pore izlazi utisak da je i njemu ovo dojadilo, muka mu je od ovoga ali nema gdje, niko ga nece.
DonVitoNN

#58397 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

Safet je prolazan... ali da je danas pobjediti pa ga makar jos trpili :razz:

Ali sada realno, ne nadam se ni malo... u ovoj situaciji kakvoj se trenutno nalazimo helem povr. igraci xy, ama sve....
Tim je totalno rastiman (onaj najbolji) kamoli ovaj kombi tim koji ce pokusati nesto...ono koliko je Papet odgodio treninga samo, nema ni dva treninga gdje je uigranost, kombinacija ama bilo cega od strucnjaka...cemu se nadati :? a tek da ocekujemo onu vrlu rijec Papeta, motivacija :roll: bogami NE.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#58398 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Moj skromi doprinos da Safet ostane na klupi :D

Image
Lakat Jebić

#58399 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

and wrote:
za puno manje bezobrazluka su se u raji dobijale batine :-)
todd_smith

#58400 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Lakat Jebić wrote:
and wrote:
za puno manje bezobrazluka su se u raji dobijale batine :-)
Sreca onda njegova sto on ne trenira za raju, nego za svoj dzep.

Lik je davno presao granicu bezobrazluka.
Locked