SDP

vatrogasac

#58326 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:pa ko još čita šta piše faktor ili Slobodna Bosna
Čitat će itekako nego čitati samo dok Senad opet promijeni stranu. :mrgreen:

Kažu sociolozi kulture i umjetnosti da se štampa ne čita da bi se tu našla nova informacija nego da bi se potvrdilo lično mišljenje u smislu, evo ja svo vrijeme govorim i čak o tome i novine pišu. :mrgreen: Slično je i sa ostalim medijima. Eno juče rekli na televiziji o tome. :mrgreen:
Roccohljup

#58327 Re: SDP

Post by Roccohljup »

putokaz1 wrote:pa ko još čita šta piše faktor ili Slobodna Bosna
Avaz je sad IN dok je koalicija u KS,dok je SBB u 6 orki AVAZ je IN :D
Avaz je IN jer više ne prozica SDA, bakira i sultaniju, a u zadnje vrijeme ni gatački klan. S druge strane, sve je više nekih strelica prema konakoviću.....
bunk

#58328 Re: SDP

Post by bunk »

Jel se ovo i u Bihacu sdp prociscava od spavaca?
Bosanski_kralj

#58329 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

bunk wrote:Jel se ovo i u Bihacu sdp prociscava od spavaca?
Na šta konkretno misliš?

Je li misliš o koaliciji SDA i POMAK-a u OV u Bihaću ili?
bunk

#58330 Re: SDP

Post by bunk »

Mislim na ujedinjenje ljevice i proces koji je pokrenut,sad i u Usk,Sd dolaze a pretpostavljam da ce izgovor sdp biti da se prociscavaju...ako sestorka okine u sk onda ovaj trenerko"BH blok" sdp moze slobodno poceti da se bavi necim drugim, u stvari bilo cim osim politike..
Bosanski_kralj

#58331 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Ne brini se ti za to.

Više se trebaš zabrinuti što Konaković svako malo dolazi u USK-a i vrbuje SDA vijećnike. Vjerovatno će se i tu raditi o čišćenju lošeg kadra, kako to Izetbegović naziva.

I da, prije će pasti i ova jedna kantonalna Vlada u kojoj je SDA nego ove druge dvije koje su od izbora do danas svake sedmice srušene minimalno jednom.
bunk

#58332 Re: SDP

Post by bunk »

Nije problem za kifline posjete i agitaciju,jer lik podrza Banja Luku izgubise,pogura muftiju izgubi..u do the math :lol:
Last edited by bunk on 16/10/2019 17:56, edited 1 time in total.
putokaz1

#58333 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Na forumu se samo udara po SDP a SDP raste....u KS se udara pa NIP a NIP raste
SD je stranka jednog lica,Hajde osim Delića ko još od tih SDA Spavača može dobiti neki rezultat više od 1000 glasova
NIKO
past će vlada SDA na TK Ako Bogda Ubrzo
Samo NEMA JE KO ZAMJENITI
PDA=SDA
bunk

#58334 Re: SDP

Post by bunk »

Kingu.
putokaz1

#58335 Re: SDP

Post by putokaz1 »

bunk wrote:Kingu.
Pa ovdje se potpisuje za SDP ,ako ne odu s PDA'/SDA bit će opet najači na TK
Ako odu s PDA/SDA propast
Ali SD stalno spinuje:
Kada ih pitaju zašto ste vratili SDA ,za koje ste tvrdili da su Fašisti
Oni odgovaraju pa SDP je s PDA,što nikad još nije bilo nijednu odluku SDP i PDA nisu donijeli trenutno
Najveći zagovornici koalicije SDP/PDA su baš Delić i Bijedić,SD ovci
Vidjet ćemo
Velika Borba se očekuje za Kalesiju,Srebrenik,Doboj Istok,Kladanj...?
Ima još godina....
vatrogasac

#58336 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote: Najveći zagovornici koalicije SDP/PDA su baš Delić i Bijedić,SD ovci
Mene SD-ovci i podsjećaju na PDA jer su im ciljevi isti. PDA postoji da zadrži određene fotelje, a SD bi da konačno dođe do tih istih fotelja. Po meni moral i politika nisu nikada mogli u jednu rečenicu. 99% koji su u politici na ovaj ili onaj način su zbog sopstvenog interesa. Možda ima 1% idealista. Najbolje to ilistruje lokalni nivo gdje se ljudi poznaju od djetinjstva i bez obzira na stranačku pripadnost oni podržavaju se između sebe jer ih veže jaranstvo, rodbinske i komšijske veze i sl. Tu su i najčešći transferi da bi ostvarili interese. Kontam ovo kada pređe neko iz SDP-a u DF ili SD, ali ne kontam kada pređe u SDA ili kada iz SDA pređe u A-SDA, BOSS, NIP..., ali ne kontam kada pređe u neku od ovih lijevih.
putokaz1

#58337 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pa neki budu idealisti 40 godina ,lijevi idealisti,pa tek onda pređu u SDA
Delić promjenio 7 lijevih centar stranaka(KP BIH SK BIH LDS NS KP SDP...) da bi sad bio spasilac SDA
Glasače vuku ideali 15 000 je glasalo za Delića zbog nekih ideala,vjerovanja u PROMJENE,doživili su ''Promjene'' ali unazad ,povratak na SDA
Ja ću glasat najvjerovatnije za SDP zbog ideala(uslov za glas je da ne idu s SDA ni sa PDA)
Glasat cu za listu,a birački odbor će dopisat kandidatitima,kao i svake izbore
Ako SDP ode s nekima nabrojanih ,onda ću glasat za NS ili Prazan listić koji će odbor opet popunit
Ovaj put Admir i Mirela Memić,Hasan Ibrakić,Edo Muftić,Adem Mahovkić,Još jedan Vijećnik,Mujo Softić,Munib Efendić,Kenan Omerdić i dr... nisu poklekli i nisu otišli s SDA iako su izgubili sve privilegije,Kruševica je imala sve dok je Delić bio SDP sad nema Ništa ali Hasan je ipak dosljedan
Preletačević Suljo će svakako preletit iz SD nekud po potrebi inače Ministar MUP TK koji treba da ispuni svoje obećanje da uhapsi svog premijera( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
meme_machine

#58338 Re: SDP

Post by meme_machine »

Sto se tice slucaja Zornic, SDP se ako nista sada moze pohvaliti postavljanjem nestranackog kadra :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#58339 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote:Mislim na ujedinjenje ljevice i proces koji je pokrenut,sad i u Usk,Sd dolaze a pretpostavljam da ce izgovor sdp biti da se prociscavaju...ako sestorka okine u sk onda ovaj trenerko"BH blok" sdp moze slobodno poceti da se bavi necim drugim, u stvari bilo cim osim politike..
:lol:
bunk

#58340 Re: SDP

Post by bunk »

A mozemo i poslusati mudrog vodju u intervju na naslovnici kliksa.
putokaz1

#58341 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP je najjači,kakav god Zornić bio opet su bolji do DF-a i SD-a :D
Roccohljup

#58342 Re: SDP

Post by Roccohljup »

A zar je toliki problem da s eunutar SDP utvrdi odgovornost za Zornića (pored kadrovske komisije), naručito ako se priča iz same stranke da su postojale određene informacije oko toga? Zar je mašićeva stolica važnija od ugleda SDPa? Upravo zbog ovog guranja pod tepih problema, sve se više ponašaju kao SDA i ostali.
_Reds_

#58343 Re: SDP

Post by _Reds_ »

Roccohljup wrote:A zar je toliki problem da s eunutar SDP utvrdi odgovornost za Zornića (pored kadrovske komisije), naručito ako se priča iz same stranke da su postojale određene informacije oko toga? Zar je mašićeva stolica važnija od ugleda SDPa? Upravo zbog ovog guranja pod tepih problema, sve se više ponašaju kao SDA i ostali.
Masic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze i Trenerka podnijeti ostavku, ali on sigurno neće.

Uz Genjca, budžetlija bez vjerovatno dana radnog staža negdje drugo.
Uh zaboravio, svirao sa Amelom Ćurićem.
invincible1921

#58344 Re: SDP

Post by invincible1921 »

_Reds_ wrote:
Roccohljup wrote:A zar je toliki problem da s eunutar SDP utvrdi odgovornost za Zornića (pored kadrovske komisije), naručito ako se priča iz same stranke da su postojale određene informacije oko toga? Zar je mašićeva stolica važnija od ugleda SDPa? Upravo zbog ovog guranja pod tepih problema, sve se više ponašaju kao SDA i ostali.
Masic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze i Trenerka podnijeti ostavku, ali on sigurno neće.

Uz Genjca, budžetlija bez vjerovatno dana radnog staža negdje drugo.
Uh zaboravio, svirao sa Amelom Ćurićem.
A Sasa, Irfan, Lana, Garibija...itd imaju radnog staza mimo budzeta?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#58345 Re: SDP

Post by malakh »

Smijenjen Enver Zornić, novi direktor sarajevskih Toplana je Berin Alagić

https://www.klix.ba/vijesti/bih/smijenj ... /191016090

:thumbup: :thumbup: odlična vijest!
putokaz1

#58346 Re: SDP

Post by putokaz1 »

malakh wrote:Smijenjen Enver Zornić, novi direktor sarajevskih Toplana je Berin Alagić

Sad će SDA i Oslobođenej pokušat naći i tom novom NEŠTO
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#58347 Re: SDP

Post by malakh »

nikšić o prevarantskoj politici sdpa:
SDP: KO KOSI, A KO BENZIN NOSI

Činjenica da je SDP u kantonu Sarajevo za direktora toplana imenovao presuđenog (ratnog) zločinca (koji je pritom, kako se saznaje, zaposlio i svog pomagača saučesnika tj. egzekutora/izvršioca zločina nad srpskim i hrvatskim civilima) po meni uopšte nije najgori dio priče.

Takvo i slično imenovanje se, kako kažu, moglo svakome desiti. Promaklo im je, vele, da provjere o kakvom čovjeku se radi. Razumijem i to da dokumenti nisu bili dostupni. Razumijem i to da se radi o nekom ko je pomilovan u sveopštoj amnestiji (umalo ne napisah "amneziji"). Razumijem da je greška ili propust u pitanju, ali ne razumijem zašto se SDP i dalje drži te greške. Zašto ne liječi upalu? Jer čitav skandal prerasta iz greške koja je počinjena - u grešku koja još uvijek nije ispravljena.

Naime, nakon skandala koji bi u civilizovanim društvima do temelja potresao i najveće partije, još uvijek nije došlo do očekivane i logične ostavke predsjednika sarajevskog kantonalnog odbora SDP-a, čak ni nakon što je njegov najbliži saradnik (zadužen za kadrovsku politiku) podnio ostavku.
Predsjednik KO SDP Sarajevo se netom prije skandala bio ponovo kandidovao na istu funkciju na koju je, uz nemalo lobiranje predsjednika partije, ponovo izabran.

Najgore od svega je što, na neki način, ispada da "većina" u sarajevskom SDP-u nema nikakav problem sa počinjenim zločinima protiv sarajevskih Srba i Hrvata, ili barem da to u ovoj "multietničkoj partiji" nije prva tačka dnevnog reda. Ne znam da li su toga svjesni, ali neispravljanje propusta se može tumačiti kao zvanična politika, u ovom slučaju zločinačko-kadrovska politika zbog koje čitav SDP trenutno smrdi na paljevinu civila.

Najstrašniji dio priče je taj da ni sam predsjednik partije, izgleda, ne može uticati pa kantonalni odbor, pozvati predsjednika kantonalnog odbora da podnese ostavku, što bi bio jedini moralno ispravan čin koji bi spasio čast partije. Umjesto toga on prihvata njegovo ponovno imenovanje, mirno posmatra osnivačke skupštine kantonalnog odbora nakon skandala (čime SDP počinje da smrdi i od glave) prešutno svrstavajući na taj način najveću "multietničku" partiju lijevog centra među zločinačke fašističke organizacije.

No ni to nije "vrh dna".

Izgleda da i u BH bloku imaju razvijenu toleranciju za nepodnošljivi smrad nacizma pa se ne žele distancirati od SDP-a, barem dok na adekvatan način ne riješi ovaj internacionalni skandal.

Drugim riječima: povuci-potegni, ali ni BH blok, ni predsjednik SDP-a, ni SDP-ova baza, ni Šestorka, skupa sa mnom, ne iščupasmo repu od predsjednika kantonalnog odbora u Sarajevu.

(Za to vrijeme ratni zločinac je, ako je istina što čujem, "kažnjen" tako što je sa pozicije direktora "sklonjen" nešto bliže "sehari", tj. finansijama tog javnog preduzeća koje SDP namjerava u narednom periodu obilato koristiti putem tendera brojnim firmama partijskog rukovodstva i tako to.)

U skladu sa svim onim čime se bavim, za šta stojim i što promovišem, bio bih licemjer da ne reagujem i u ovom slučaju samo radi toga što se radi o partiji lijevog centra. Mislim da se neke stvari ne mogu tolerisati, niti se na njih može zažmiriti. Mislim da ne bi trebali tolerisati ni tolerisanje ovakvih propusta.

U istoj sali moramo sjediti bez obzira na politička neslaganja. To se zove demokratija. No ja se jednostavno ne osjećam ugodno sjediti u vladajućoj koaliciji sa partijom koja nije svjesna razmjera skandala koji ju je zadesio, tj. partijom koju očigledno vode moralno posve nezreli ljudi kojima je pojam časti, ako ne njihove sopstvene, ako ne najstarije ljevičarske partije u državi, a ono barem Šestorke u Kantonu Sarajevo, pa i BH bloka - na zadnjem mjestu.

Ako drugi ne misle da se treba distancirati od ove partije dok ne riješi unutrašnji problem (ili barem ne patentira materijal od kojeg se sastoji obraz pojedinih rukovodilaca) ja moram priznati da sam razvio alergiju i duboko gnušanje prema određenim strukturama SDP-a i da mi savjest i ljudsko dostojanstvo ne dozvoljavaju da budem dio koalicije koju čini ovakav, veoma toksičan SDP.

Dobra vijest je da šestorka ostaje šestorka, da je stabilna i većinska i bez mene. Moje distanciranje je posve lično, krajnje ideološko, nadasve manjinsko i drago mi je da ne dovodi u pitanje opstanak koalicije.
putokaz1

#58348 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Svaka mu čast jer je otkrio SDA spavače u SDP ali ponekad pretjeruje
malakh

#58349 Re: SDP

Post by malakh »

nema ovih insajdera da nam potvrde je li to mašić namirio zornića u finansijama toplana, ili nikšić ipak laže...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#58350 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

putokaz1 wrote:
malakh wrote:Smijenjen Enver Zornić, novi direktor sarajevskih Toplana je Berin Alagić

Sad će SDA i Oslobođenej pokušat naći i tom novom NEŠTO
Pa i treba da traze jbt. Ne samo oni. Sdp je trebao da trazi prije imenovanja, a üoslije imenovanja svi ostali
Post Reply