Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Megiddo

#58301 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by Megiddo »

Sreća da se vi ništa ne pitate. :-D
FreakyStyley

#58302 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by FreakyStyley »

Megiddo wrote:Sreća da se vi ništa ne pitate. :-D
Ne pitas se ni ti. :-D
DonVitoNN

#58303 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by DonVitoNN »

FreakyStyley wrote:Ne znam da li se mogu ankete prebacivat, neam pojma. Valjda moze moderator ako ti je stalo toliko do ankete.

Samo kazem da se lako moze zakljucit ko je za ko protiv, polemise se o tome i manje i vise konstruktivno mjesecima. Sad, ako te zanima neki konkretan procenat ljudi pro - contra Papeta onda OK. Samo ne znam sto bi te zanimalo.
Nije mi stalo a forum tj. pdf. nogometa suvise tema ima koje samo stoje, otvorene.., kome bi ovo smetalo ? Neka zakljuca ako mu je volja, svedno mi :izet:
Last edited by DonVitoNN on 16/11/2014 02:23, edited 1 time in total.
Megiddo

#58304 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by Megiddo »

FreakyStyley wrote:
Meni je i ovako taman. :P
FreakyStyley

#58305 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by FreakyStyley »

Megiddo wrote:
FreakyStyley wrote:
Meni je i ovako taman. :P
Super. :P
Revolucionar ★

#58306 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by Revolucionar ★ »

Ne znam zasto se uopce namece pitanje, jednostavno je : Safet Susic je potrosio sve narodne kredite i halale koje je stekao za vrijeme proteklog mandata. Cinjenica odlaska na SP je historijska i nepobitna, i nece biti zaboravljena, ali ne moze predstavljat toliko breme da se selektor tretira kao Bozanstvo i totalitarni vladar koji nema grijeha, i koji se ne moze smjeniti. Previse je lose karme unio s glupim odlukama, nastupima, pozivanjima u reprezentaciju koja je postala poligon za razne pokusaje od igraca. Rezultati i atmosfera oko reprezentacije dovoljno govore u prilog tome, i sve da nas je vodio do medalje, jednom kad je ovaj brod odlucio okrenuti ka stijenama , bez jasne vizije, zelje, i argumentacije, nema se tu sta pricati. U pitanju je nacionalni ponos i nesto s cime se svi identifikujemo, i to ne smije postati osobnom svojevinom niti Safeta Susica, niti bilo koga drugog. A u ovom trenutku se cini da Safet u inat ide u smjeru koji ne valja.

Safete, hvala i zdravo !
FreakyStyley

#58307 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by FreakyStyley »

Revolucionar ★ wrote:Ne znam zasto se uopce namece pitanje, jednostavno je : Safet Susic je potrosio sve narodne kredite i halale koje je stekao za vrijeme proteklog mandata. Cinjenica odlaska na SP je historijska i nepobitna, i nece biti zaboravljena, ali ne moze predstavljat toliko breme da se selektor tretira kao Bozanstvo i totalitarni vladar koji nema grijeha, i koji se ne moze smjeniti. Previse je lose karme unio s glupim odlukama, nastupima, pozivanjima u reprezentaciju koja je postala poligon za razne pokusaje od igraca. Rezultati i atmosfera oko reprezentacije dovoljno govore u prilog tome, i sve da nas je vodio do medalje, jednom kad je ovaj brod odlucio okrenuti ka stijenama , bez jasne vizije, zelje, i argumentacije, nema se tu sta pricati. U pitanju je nacionalni ponos i nesto s cime se svi identifikujemo, i to ne smije postati osobnom svojevinom niti Safeta Susica, niti bilo koga drugog. A u ovom trenutku se cini da Safet u inat ide u smjeru koji ne valja.

Safete, hvala i zdravo !
Aferim momcino. :thumbup:
Edin H.

#58308 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by Edin H. »

Bolje da si postavio alternative za selektora, jer od toga najvise ovisi da li treba da ide ili ne.

Ako ce dovesti Sergeja za selektora, onda neka Pape preuzme Galatasaraj :oops:
DonVitoNN

#58309 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

Image
FreakyStyley

#58310 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by FreakyStyley »

Cuj Galatu.

Zar nece Barcelonu? Iran? Marsej? Grcku?

ccc
Revolucionar ★

#58311 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by Revolucionar ★ »

Ma da se razumijemo, ne gajim nikakav animozitet prema Susicu, sta vise ! Ali u ozracju kakvo je trenutno, a za koje je i on direktno odgovoran, moras biti objektivan i pustiti licne simpatije i rezonovat, jasno je, pod ovakvim okolnostima - tesko je ocekivati rezultate kakve svi prizeljkujemo, i na kakve smo navikli.

Alternative je neozbiljno davati kad nisi kompetentan, ali to je nazalost sindrom svih nas Balkanaca, pa smo veci selektori i od selektora. Dva imena koja se cesto spominju u kontekstu reprezentacije su Dusan Bajevic i Faruk Hadzibegic. Kad bi se lomila koplja oko njih dvojice, onda Faruk. Zasto ? Njegovu karijeru je obiljezilo vodjenje timova koji nisu uzivali status stabilnih timova u pogledu rezultata pa je on naucio, narodski receno " od govana pravit pitu " . Po svim statistikama, nasa igra je odavno u govnima, pa su nam problem i daleko slabije rangirane reprezentacije. Jasno je da kvalitet u reprezentaciji postoji, ali potreban je neki katalizator da se stvar pokrene, i neko s vizijom da te igrace uklopi i cjelinu, pa zasto ne covjek koji je godinama u Francuskom nogometu, gdje se ne gaji iskljucivo defanzivna igra. Mada, to je samo moje misljenje. Barba bi bio previse patriotski izbor, za raju, prosao bi ko' Uscuplic u Sarajevu, jedan fin vremenski period, nakon cega bi zaplatio pod izgovorom siromasnije trenerske karijere.
FreakyStyley

#58312 Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post by FreakyStyley »

Revolucionar ★ wrote:Ma da se razumijemo, ne gajim nikakav animozitet prema Susicu, sta vise ! Ali u ozracju kakvo je trenutno, a za koje je i on direktno odgovoran, moras biti objektivan i pustiti licne simpatije i rezonovat, jasno je, pod ovakvim okolnostima - tesko je ocekivati rezultate kakve svi prizeljkujemo, i na kakve smo navikli.

Alternative je neozbiljno davati kad nisi kompetentan, ali to je nazalost sindrom svih nas Balkanaca, pa smo veci selektori i od selektora. Dva imena koja se cesto spominju u kontekstu reprezentacije su Dusan Bajevic i Faruk Hadzibegic. Kad bi se lomila koplja oko njih dvojice, onda Faruk. Zasto ? Njegovu karijeru je obiljezilo vodjenje timova koji nisu uzivali status stabilnih timova u pogledu rezultata pa je on naucio, narodski receno " od govana pravit pitu " . Po svim statistikama, nasa igra je odavno u govnima, pa su nam problem i daleko slabije rangirane reprezentacije. Jasno je da kvalitet u reprezentaciji postoji, ali potreban je neki katalizator da se stvar pokrene, i neko s vizijom da te igrace uklopi i cjelinu, pa zasto ne covjek koji je godinama u Francuskom nogometu, gdje se ne gaji iskljucivo defanzivna igra. Mada, to je samo moje misljenje. Barba bi bio previse patriotski izbor, za raju, prosao bi ko' Uscuplic u Sarajevu, jedan fin vremenski period, nakon cega bi zaplatio pod izgovorom siromasnije trenerske karijere.
Mislim da je ovo boldirano problem.
homega

#58313 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by homega »

cyprus wrote:Konjić je dobio ulogu sukomentatora zahvaljujući činjenici da se radi o bivšem reprezentativcu, čija je privrženost nacionalnom timu vrlo očigledna... ...

Hoće li Džeko sutra biti u kabini s komentatorom BHT?
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#58314 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Mustang1 wrote:
LSD wrote:Image

Bolje od ovog ne može, niti imamo.

u drugom pol. ubaciti svježeg Višću i Prcića (može i defanzivac Vranješ ako budemo imali dobar rezultat - da zatvorimo utakmicu)
Ovakvu postavi nek objavi sat vremena prije utakmice ide 50 KM na Izrael a prekosutra ide dernek od te love zbog promjene selektora 8-)
Samo Višču od prve umjesto Kvržića i to je to..

Mislim ljudi dragi, Višči je desno krilo standardna pozicija u Istanbulu, u reprezentaciji nikad frajer nije zakazao, čak šta više, u prvom porazu protiv Argentine je možda i najbolji naš na terenu bio...momak ima muda, već je dokazao, zašto u ovoj najvažnijoj utakmici uzdati se u Kvržića koji je totalno neuigran??

Bitno je prvo da Safet pobjedi sam sebe, da prestane da bude tvrdoglav i da zabija eksere u kovčeg sam sebi. Ja sam ubjedjen, ako izvede ovu formaciju i ovu ekipu na teren, mi dobijamo 1:3.
Ako bude tvrdoglav i bude nekih harakiri taktika, onda brate neka se sam pokupi i iz Haife za Pariz zeni i sinu, neka u Sarajevo i ne dolazi...
jeza u ledja

#58315 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Nevezano za danasnji rezultat Susicu je odzvonilo da ide. Da li ce otici ako pobjedimo cisto sumnjam, ali mislim da je idealno vrijeme (pauza od nekoliko mjeseci) za promjenu trenera.

E sad, sto se tice samog ishoda susreta, mislim da je bod najrealniji (sa ovakvim sastavom i s obzirom da smo gosti) i mislim da nam ovaj remi rezultatski mnogo vise znaci od tog jednog boda, stoga smatram da smo mi sa bodom i dalje na dobrom putu za plasman na EP. Kako i zasto? Ideje kao npr da nam je ovo "najgori start u kvalifikacijama za EP" ili "kako mislimo pobjediti 5 od 6 narednih utakmica kad nismo pobjedili nijednu od prve 4?" zvuce dosta argumentovano na papiru, ali kad pogledamo sta to konkretno znaci vidimo da i nemaju toliko smisla. Prvo, ni u jednim kvalifikacijama za EP do sada nije se desilo da se u prve cetiri, u stvari cak u prve tri utakmice ne sastanemo sa autsajderom u grupi. Ako izuzmemo tu utakmicu, mi smo cak imali i gore startove od ovog. Drugo, mi u narednih 6 utakmica dva puta igramo sa Andorom. Naravno da je to ocekivanih 6 bodova. Ako sutra izvucemo remi, to ce znaciti da smo protiv dva glavna konkurenta za drugo mjesto igrali u gostima nerjeseno. To znaci da je za ocekivat da ih trebamo uzeti kuci. Jedina anomalija i jedini pravi kiks ostaje Kipar, ali neka logika govori da i njih trebamo uzeti. Izrael i Vels trebaju igrati medjusobno. U ovisnosti od tog dvomeca mi cemo znati na cemu smo, ali priznacete, malo je vjerovatno da jedna ekipa uzme obje utakmice. Ta ekipa mora dobiti jos i Kipar i Andoru, i samo tada bi (sa remijem danas protiv nas) bili ispred nas. Ne znam, ali je meni nekako logicnije da recimo Izrael i Vels ili pobjede bodove, ili da jedna od tih ekipa uzme 4, druga 1. Logicnije mi je cak da odigraju dva puta X nego da neko uzme 6 boba. A samo sa tih 6 boba jedna od tih ekipa bi bila ispred nas, jer protiv Belgije ne ocekujem nista ni od jednih ni od drugih, kao ni od nas. Tek u slucaju da jedna od tih ekipa uzme 4 boda drugoj, plus bod Belgiji, plus da pobjede Andoru i Kipar, bi mi bili izjednaceni na krajnjoj tabeli i odlucivala bi gol razlika (u slucaju da mi odigramo po scenariju spomenutom iznad.) Po meni, takav ishod je najvise realan.
Znaci remi danas nas stavlja u poziciju gdje cemo imati najvise sansi za plasman od ovog trojca. Remi kao neki uspjeh zvuci kontraindikativno, ali kad sve saberemo mislim da i nije toliko los.
Na kraju, s remijem mislim da postoje i neke sanse da Susic dobije otkaz, jer ako ovako nastavi, pitanje je dokle bi nas njegova tvrdoglavost dogurala. S remijem bi ostali u utrci i moooozda i dobili novog selektora(?).

Pobjedu ne ocekujem, ali bi nam mnogo znacila, a s porazom samo bi nas vile mogle pronosati do drugog mjesta. Remi bi nas, kao i rezultati od prije mjesec dana ostavio u trci, Susica vjerovatno i dalje na istoj poziciji, a forumsko mnjenje usijano do maksimuma. :D

Bice cudno stvarno gledati ekipu koja nema napadaca i u kojoj skoro da nema smislenih izmjena.
jeza u ledja

#58316 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Inace interesantno mi je kako i pored toga sto svo zlo ove reprezentacije TSS ne igra, i sto oba napadaca ne igraju, forumsko mjenje opet ne moze naci mjesta za supersonicnu zvijezdu Sanjina Prcica, i to je ono sasvim normalno. No dok je igrao TSS, i dok su igrali Dzeko i Ibisevic, pljuvao se Susic sto ne igra Prcic. :oops:

No slazem se sa tim da Visca treba igrati, a ne Kvrzic. Visca ima slifa za gol i mnogo je brzi od Kvrzica.
SkyLimit

#58317 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

Ima onaj momenat na snimku presice kad Sušić kaže: "Samo se kod nas napravi panika kad izgubimo jednu utakmicu". Dick Advocaat izgubio posao zbog poraza od Danske, ovaj naš izgubio od Kipra, ostao, i još ima obraza nešto reći :D

I Bento dobio otkaz na klupi Portugala zbog poraza od Albanije, može mu se Sušić narugati, džabe što je svojevremeno Bentov Portugal postigao 6 golova Sušićevoj BiH, ipak je prvi pao.
_mufljuz_

#58318 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by _mufljuz_ »

u svemu tome je tuzno da je lik od respektovane fudbalske gromade od sebe napravio jednu fudbalsku prikazu.....
nadam se kad ga otjeramo da mu vise nece niko dat prilike da ga vuce za nos kad je vec citavu naciju pravio glupanima.....

sad i sa ovog mjesta vise i ne zamjerim ljudima koji odjebu repku bilo kosarkasku bilo fudbalsku ili neku drugu.....
pa Rahimic je morao da placa reket da bi zaigrao za repku......

ja kontam zategnut kec u hendikepu pa il jare il pare :mrgreen:
mushkile chibira

#58319 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mushkile chibira »

@jez

Stoji to sto si napisao, remi moze biti zadovoljavajuci rezultat i nada u plasman ali nema garancije da ce vrli nam selektor u ostatku kvalifikacija ispostovati osnovne postulate fudbalske igre i "ne izmisljati toplu vodu" u pogledu formacije i taktike. Poznavajuci njega gotovo sa sigurnoscu mozemo racunati da ce lik negdje i nekad zajebati. Njegovo "pranje" samog sebe i objasnjenja u stilu da ne zna sta se desilo nakon sto zajebe u meni samo budi zelju da ga zadavim golim rukama.
Ma koliko god pojedinci nastojali ismijavati autora ovog teksta sa index-a (zbog pominjanja Adilovica i sl.) ono sto je napisao je ako ne apsolutna istina onda barem vrlo blizu istoj.
Ne bih se slozio s tobom u pogledu naseg starta, ovo jeste los start i nama treba novi covjek na mjestu selektora i bilo bi najidealnije da vec nakon vecerasnje utakmice Sajo dobije nogu. U ovakav razvoj situacije ja iskreno ne vjerujem a uz eventualni bod iz ove utakmice. Ono sto bi Safeta vjerovatno otjeralo jeste eventualni poraz cemu se ja kao navijac ne mogu nadati nego cu navijati i prizeljkivati pobjedu (ma kako god ona dosla).
Uz eventualni remi ili nedajBoze poraz, sanse za nasim plasmanom postaju minimalne jer imamo koga vec imamo kao selektora. To sto on nastupa u stilu Azirinih "bacanja kasika" ili gledanja u kristalnu kuglu u pogledu nastavka kvala na proljece je vise nego siguran znak da je on pogubljen u vremenu i prostoru. Samo Dragi Bog moze znati hocemo li ili necemo biti kompletni na proljece jer uz tempo i broj utakmica nasih reprezentativnih uzdanica ne mozes racunati da ce sve biti kako se nadas (sto uostalom samo potvrdjuje trenutna situacija). Kad nam se povrijedio objektivno najjaci reprezentativac SEO "rusilac" sta onda reci i ocekivati sa ovim ostalim koji su slabije fizicke konstitucije. Znam da ce se meni sad prebacivati da izigravam "Zalosnu Sovu" i navlacim suhvu ali Safet kao i njegovi "pravobranioci" trebaju da se uozbilje u ovom pogledu. Sve ozbiljnije repke pa cak i oni fudbalski "liliputanci" imaju roster od 21-23 prijavljenog igraca za utakmicu izuzev nas i recimo mozda jos Makedonije i eventualno jos jedne - dvije repke.
Sajo ako ostane i nastavi sa onim sto mu je spocitavano od strane mnogo nas (fino napisano u pomenutom clanku sa index-a) nama je najvjerovatnije gledanje EP-a na TV-u uz navijanje za neku drugu repku jer nas nece biti tamo.

Bez obzira na Saju, hajmo Bosno i Hercegovino ! :bih: :bih: :bih:
Dead Man Walking

#58320 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Ko jos nije shvatio kako Susic razmislja nek procita ovo sto jez pise. Uzdaj se da ce ti se sve poklopiti, uzdaj se da Izrael nece dobiti Velsane dva puta, uzdaj se da Izrael nece doci u Zenicu da parkira autobus i igra na 0:0 nego ce igrati lijepo za oko da ih nabusimo, uzdaj se da ce nam svi igraci biti zdravi i u top formi, uzdaj se da ces dobiti sve naredne utakmice (naravno, sve osim one koja dolazi prva, i tako iz utakmice u utakmicu sve dok matematicki imas sanse). A sta ako neko uzdanje ne upali? Pa nista, boli te kita, do tad si vec nakamarao finu cifru i cao drugari.
Jack Be Nimble

#58321 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Jack Be Nimble »

Nadam se pobjedi i njegovom ostanku. Nikad zabavnije nije bilo citati vase komentare :izet:
Bilki

#58322 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bilki »

Dead Man Walking wrote:Ko jos nije shvatio kako Susic razmislja nek procita ovo sto jez pise. Uzdaj se da ce ti se sve poklopiti, uzdaj se da Izrael nece dobiti Velsane dva puta, uzdaj se da Izrael nece doci u Zenicu da parkira autobus i igra na 0:0 nego ce igrati lijepo za oko da ih nabusimo, uzdaj se da ce nam svi igraci biti zdravi i u top formi, uzdaj se da ces dobiti sve naredne utakmice (naravno, sve osim one koja dolazi prva, i tako iz utakmice u utakmicu sve dok matematicki imas sanse). A sta ako neko uzdanje ne upali? Pa nista, boli te kita, do tad si vec nakamarao finu cifru i cao drugari.
pises gluposti i ti i ostali trolovi, dok smo bili niko i nista u fudbalu niste rijeci prozborili sad kad smo se priblizili top 20 u svijetu sve vam smeta idemo rasturiti izrael veceras i da se ovi trolovi usute neko vrijeme kao i posle svake pobjede u nazad dvije godine, cak i kada smo bijedili imali ste milion i jednu zamjerku zato tisu misevi :bih:
mushkile chibira

#58323 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mushkile chibira »

Jack Be Nimble wrote:Nadam se pobjedi i njegovom ostanku. Nikad zabavnije nije bilo citati vase komentare :izet:
A sta ces jarane ako nedajBoze zijanimo ?

Ili izvucemo veceras povoljan rezultat pa nas taj isti Izrael ili Vels "otresu" u revansu kao onomad Slovacka ili frisko Kipar ?

Hoce li ti i onda biti zabavno ?
Dead Man Walking

#58324 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Bilki wrote:
Dead Man Walking wrote:Ko jos nije shvatio kako Susic razmislja nek procita ovo sto jez pise. Uzdaj se da ce ti se sve poklopiti, uzdaj se da Izrael nece dobiti Velsane dva puta, uzdaj se da Izrael nece doci u Zenicu da parkira autobus i igra na 0:0 nego ce igrati lijepo za oko da ih nabusimo, uzdaj se da ce nam svi igraci biti zdravi i u top formi, uzdaj se da ces dobiti sve naredne utakmice (naravno, sve osim one koja dolazi prva, i tako iz utakmice u utakmicu sve dok matematicki imas sanse). A sta ako neko uzdanje ne upali? Pa nista, boli te kita, do tad si vec nakamarao finu cifru i cao drugari.
pises gluposti i ti i ostali trolovi, dok smo bili niko i nista u fudbalu niste rijeci prozborili sad kad smo se priblizili top 20 u svijetu sve vam smeta idemo rasturiti izrael veceras i da se ovi trolovi usute neko vrijeme kao i posle svake pobjede u nazad dvije godine, cak i kada smo bijedili imali ste milion i jednu zamjerku zato tisu misevi :bih:
De bilki, nemoj samo da se uzrujavas. Sve si u pravu. :thumbup:
Bilki

#58325 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bilki »

mushkile chibira wrote:
Jack Be Nimble wrote:Nadam se pobjedi i njegovom ostanku. Nikad zabavnije nije bilo citati vase komentare :izet:
A sta ces jarane ako nedajBoze zijanimo ?

Ili izvucemo veceras povoljan rezultat pa nas taj isti Izrael ili Vels "otresu" u revansu kao onomad Slovacka ili frisko Kipar ?

Hoce li ti i onda biti zabavno ?
a kao sa drugim trenerom je kao garancija da nas vels nebi mogao dobiti kuci na kontre?
Locked