BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
pepeljara

#58276 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Nije lose, ko pravi puno poziva moze za onaj paket no limit premium djabalama dobit note, i bilo koji :)

mislim da jedini nude za marku premium telefon :) naravno na uber paketu al marka je marka :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#58277 Re: BHTelecom All About

Post by gentoo »

Jesu li ove sve cijene na BHT stranici sa PDV ? Ne mislim na telefone nego MojaTV, mobilna itd.. ?
ovajonaj

#58278 Re: BHTelecom All About

Post by ovajonaj »

ing-ecc wrote:
arnes_king wrote:Raja da vas pitam nesto.

U proteklih 3 mjeseca kod nas u mjestu je pregorilo zbog nevremena dosta uredjaja. Problem je, sto ima 4-5 osoba kojima je TV pregorio iako je bio iskljucen iz struje, ljudi pogasili sve iz struje ali nisu telefonski kabal iz glavnog modema tako da se desilo to da je struja dosla telefonskim kablom do glavnog modema -> mreznim kablom na MojaTV resiver -> HDMI kablom TV.

Jos je dosta te raje od BHT i kupilo uredjaj, i sad im svima hladno naplacuju popravke. Zar to nije telekomova odgovornost sto oni nemaju zastitu na svojim mrezama? Ako covjek iskljuci TV iz struje i pregori mu direktno radi njihovog kabla, zar iz tog ne proizilazi da bi se ljudi trebali moci zaliti, u krajnjem slucaju ici i na sud pa ih tuziti zbog nastale stete?

Nisam bas upucen ali mi se to cini logicnim pa reko da opet vidim zna li neko nesto vise?
Hajd ti konsultuj nekog specijalca za energetiku i zza ovu vrstu pregorjevanja: telefonski kabal-modem- mrezni kabal- reciver-HDMI kabal-TV :D
Ja cu platiti svima nove TV urwdjaje ako iko kaze DA :lol:
meni je prije 2 godine crkao tv kad je grmilo a isto bio iskljucen iz struje ali ostao ukljucen u modem...
otisao modem od bhtelecoma i tv zajedno s njim...
ovi iz telecoma samo modem i spliter zamijenili a tv sam uspio popraviti
neki cip vezan za HDMI
dio kostao oko 60KM samo.
Cossack

#58279 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

gentoo wrote:Jesu li ove sve cijene na BHT stranici sa PDV ? Ne mislim na telefone nego MojaTV, mobilna itd.. ?
Jesu.
sencobih

#58280 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Nisi ti to dobro vidio 49 je iznos pretplate za mojatv full, a ne iznos mjesecne rate za uredjaj.
[/quote]

u pravu si :thumbup: ne gledam baš pažljivo ove "skupe" telefone
azdralovic

#58281 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

pepeljara wrote:Nije lose, ko pravi puno poziva moze za onaj paket no limit premium djabalama dobit note, i bilo koji :)

mislim da jedini nude za marku premium telefon :) naravno na uber paketu al marka je marka :D
Nije bas marka, 38,80 mu je cijena u tom paketu... 170 maraka pretplate da ne spominjem :run:
Cossack

#58282 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

azdralovic wrote:
pepeljara wrote:Nije lose, ko pravi puno poziva moze za onaj paket no limit premium djabalama dobit note, i bilo koji :)

Nije bas marka, 38,80 mu je cijena u tom paketu... 170 maraka pretplate da ne spominjem :run:
Ko ima za takvu pretplatu sigurno mu neće biti teško dati 39 KM za trenutno najbolji telefon na tržištu.
MrRango

#58283 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

Evo mene ponovo sa novim problemom, opet sa kritikama na tehnicku podrsku.
Treci dan se desava ista stvar, ujutro se ne mogu spojiti preko wifi na mrezu, niti preko mobitela ni tableta. Na mobitelu nikako ne vidim svoju mrezu, preko tableta vidim ali ne mogu spojiti.
Restartovanje mobitela ne pomaze, ista stvar, u pitanju je Galaxy J5 2017, relativno nov/skoro kupljen. Sve dok modem ne restartujem nista od interneta, istog trena kada se modem restartuje pojavljuje se signal na mobitelu, i bez problema se mogu spojiti.
Jos prije sam pisao u vezi kvara da me "izbacuje" sa mreze, sto je najvjerovatnije bio problem sa IP adresama
Izgleda da cu morati licno zvati covjeka koji radi na nasem podrucju, pa ne znam ni sam vise koliko sa puta prijavio kvar, i nista, niti ko dolazi niti zove da provjeri stanje.

PS. Upravo dok ovo pisem zovu iz Telekoma da provjere da li je kvar rijesen. Reko, niti je prvi kvar rijesen, a evo maloprije sam zvao i drugi kvar da prijavim, valjda se nesto rijesi.
Dzematlija

#58284 Re: BHTelecom All About

Post by Dzematlija »

Hoćel ba biti novih HD kanala. Ovo što imamo je premalo, a na većem TV-u SD je stvarno loša slika.
Dzematlija

#58285 Re: BHTelecom All About

Post by Dzematlija »

jarobot wrote:
Dzematlija wrote:Hoćel ba biti novih HD kanala. Ovo što imamo je premalo, a na većem TV-u SD je stvarno loša slika.
Prije da ćeš ti morati preći na manji tv
TV tek što sam kupio. Sreća pa na YT ima dosta HD i 4k sadržaja, slika na BHT fakat nije nešto čak ni HD kanalima. :roll:
MTV

#58286 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Jel ti nastimano na resiveru 1080i ili 1080p kao output tj jel ti TV prepoznaje ulazni signal od resivera 1080i/p?!
Dzematlija

#58287 Re: BHTelecom All About

Post by Dzematlija »

MTV wrote:Jel ti nastimano na resiveru 1080i ili 1080p kao output tj jel ti TV prepoznaje ulazni signal od resivera 1080i/p?!
Kako se to podešava? Izvinjavam se, propustio sam info kako se to radi.
HVALA

EDIT: našao, hvala

bhtelecom-all-about-p14502765.html#p14502765
tipka menu na daljinskom pa postavke/ tv podesavanja/mediji/izlazna rezolucija

Nikakav secret menu

Kod mene je na 1080i 50Hz
Last edited by Dzematlija on 30/08/2018 12:15, edited 1 time in total.
MTV

#58288 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Dzematlija wrote:
MTV wrote:Jel ti nastimano na resiveru 1080i ili 1080p kao output tj jel ti TV prepoznaje ulazni signal od resivera 1080i/p?!
HVALA

Nikakav secret menu

Eto sam si nasao. :)
Jeli sad bolje?!
Dzematlija

#58289 Re: BHTelecom All About

Post by Dzematlija »

MTV wrote:
Dzematlija wrote:
HVALA

Nikakav secret menu

Eto sam si nasao. :)
Jeli sad bolje?!
Bolje jest', hvala.
Ali i dalje ostaje problem SD kanala. Prije svega Eurosport i dokumentarni.
MTV

#58290 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Dzematlija wrote: Bolje jest', hvala.
Ali i dalje ostaje problem SD kanala. Prije svega Eurosport i dokumentarni.
Ma nema na cemu.
Sta ces, i da ti je 4K resiver isto bi ti bili SD kanali.
I meni na drugom operateru Eurosport SD nije necemu ali HD je boli glava.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#58291 Re: BHTelecom All About

Post by gentoo »

Zna li neko da li na Ekstra paketu ima naplate uspostave poziva i koja je obracunska jedinica ? (mislim na onih 100 min. sto dodje uz njega)
rovac13

#58292 Re: BHTelecom All About

Post by rovac13 »

Image
Quaresma

#58293 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

neki dan zove me stric kaze ne moze šaltati kanale na moja tv, ja otišao kod njega da vidim u cemu je problem i fakat nije htjelo, blinka ona lampica na daljinskom, promjenjenje baterije i nece. Ponio svoj daljinski i moj je radio.

Nazovem telekom kaze vise ne primaju ´zalbe´ za ove daljinske ako crknu odnosno ne mjenjaju ih, te se moraju kupiti njihovi univerzalni daljinski

reko WTF, koliko kosta taj daljinski, kontam u vrh glave 10 KM, kad mi lik rece 28KM, a mislim da sam nakon toga na stranici gledao da je ipak 21KM

kako ovo moze
Cossack

#58294 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Quaresma wrote:neki dan zove me stric kaze ne moze šaltati kanale na moja tv, ja otišao kod njega da vidim u cemu je problem i fakat nije htjelo, blinka ona lampica na daljinskom, promjenjenje baterije i nece. Ponio svoj daljinski i moj je radio.

Nazovem telekom kaze vise ne primaju ´zalbe´ za ove daljinske ako crknu odnosno ne mjenjaju ih, te se moraju kupiti njihovi univerzalni daljinski

reko WTF, koliko kosta taj daljinski, kontam u vrh glave 10 KM, kad mi lik rece 28KM, a mislim da sam nakon toga na stranici gledao da je ipak 21KM

kako ovo moze
Tako što naš narod očigledno ne zna rukovati sa daljinskim upravljačem. Ili ga eventualno daju djeci da se igraju. Meni se za života nije niti jedan pokvario a nekim u godinu odu dva... :-)
Dr_Help
BHTelecom podrška

#58295 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

MrRango wrote:Evo mene ponovo sa novim problemom, opet sa kritikama na tehnicku podrsku.
Treci dan se desava ista stvar, ujutro se ne mogu spojiti preko wifi na mrezu, niti preko mobitela ni tableta. Na mobitelu nikako ne vidim svoju mrezu, preko tableta vidim ali ne mogu spojiti.
Restartovanje mobitela ne pomaze, ista stvar, u pitanju je Galaxy J5 2017, relativno nov/skoro kupljen. Sve dok modem ne restartujem nista od interneta, istog trena kada se modem restartuje pojavljuje se signal na mobitelu, i bez problema se mogu spojiti.
Jos prije sam pisao u vezi kvara da me "izbacuje" sa mreze, sto je najvjerovatnije bio problem sa IP adresama
Izgleda da cu morati licno zvati covjeka koji radi na nasem podrucju, pa ne znam ni sam vise koliko sa puta prijavio kvar, i nista, niti ko dolazi niti zove da provjeri stanje.

PS. Upravo dok ovo pisem zovu iz Telekoma da provjere da li je kvar rijesen. Reko, niti je prvi kvar rijesen, a evo maloprije sam zvao i drugi kvar da prijavim, valjda se nesto rijesi.
javi mi se na PP sa username-om da ti pogledam ,danas sam. imao sličan problem
PlusSA

#58296 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Cossack wrote:
Quaresma wrote:neki dan zove me stric kaze ne moze šaltati kanale na moja tv, ja otišao kod njega da vidim u cemu je problem i fakat nije htjelo, blinka ona lampica na daljinskom, promjenjenje baterije i nece. Ponio svoj daljinski i moj je radio.

kako ovo moze
Tako što naš narod očigledno ne zna rukovati sa daljinskim upravljačem. Ili ga eventualno daju djeci da se igraju. Meni se za života nije niti jedan pokvario a nekim u godinu odu dva... :-)

Ma ja lave @Crossack glup narod od kojeg hljeb zarađujes i reklamiraš svaki dan :thumbup: :thumbup:
papebih

#58297 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Dobri nas telecom, obecao nam lude brzine za djaba jos prije 15 dana i nista. Da su bogdo odmah komercijalno isli da vec imamo 50/8
mulderm

#58298 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

papebih wrote:Dobri nas telecom, obecao nam lude brzine za djaba jos prije 15 dana i nista. Da su bogdo odmah komercijalno isli da vec imamo 50/8
Meni su jučer povećali brzinu na portu na 100/10 ( FTTB priklucak - VDSL ) . Sad cekam povecanje brzine na radius serveru :)

Direkcija Bihać
escobar__

#58299 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ja se samo nadam da meni neće smanjit i ovo šta imam. :-)

Direkcija Tuzla
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#58300 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

kako ovo moze
Oprema je njihova i oni su odgovorni za istu :) Ukoliko ne zele, jednostavno uništi STB i dobit ces sve komplet novo.

Da se razumijemo, ne volim unistavati, posebno ne tudju imovinu, ali je problem kada te neko pravi budalom i tjera da kupis glupi daljinski.

Moj slucaj je bio kao gore opisani. Jednostavno sam im u prepiski naveo da je to njihovao prema, te da mijenjaju komplet opremu, ili samo daljinski. Za par dana dosao je monter sa novim daljinskim uredjajem.
Nije poenta da li si ga pokvario ti, ili dijete. Oprema je NJIHOVA, i ako ne postoji fizicko unistenje izazvano nestrucnim rukovanjem (prijelom ili nesto slicno) oni su DUZNI da izvrse zamjenu. Bezveze navlace raju da kupuje nepotrebne univerzalne uredjaje u koje se neko ugradio.

Btw, u vecini problema sa daljinskim, dovoljno je otvoriti i ocistiti ploču, jer budem zaprljana od raznih necistoca.
Locked