putokaz1 wrote:Da na to sam mislio
Oboriš izvještaj i smjenjuješ.
Odakle je ta priča, oboriš izvještaj i smijeniš? I to je nategnuto. Može izvještaj biti cakum pakum, pa ga aščare oboriš na Skupštini. I šta onda? Eto materijala za tužbe.
_Reds_ wrote:Ne mozes covjeka tek tako smjeniti.
Jeste politicki imenovan, ali ga ne mozes tako lahko skinuti, mislim da mora na Skupstini pasti izvjestaj o radu preduzeca, pa tek onda moze smjena.
Pa isto je bilo sa Kamocaijem.
On je dobio tužbu koliko sam upratio.
Edin H. wrote:Sad ce morati dati ostavku nacelnik sluzbe koje mu je izdalo uvjerenje o nekaznjavanju.
Briše se osuđivanost nakon određenost vremena. Što se tiče zakona - čist si ko suza.
drug_profi wrote:Kako nema dosije? Krivicno gonjen za ubistvo, ili saucesnistvo, osudjen pa pomilovan.
Dakle ima dosije. Nije cist.
Kad trazis posao u drzavnoj sluzbi moras donijeti uvjerenje o nekaznjavanju, sve da je KD iz domena npr. narusavanja javnog reda i mira....
Ima dosije za policiju i sud (pa odatle i dokumenti "ispadoše" u medije). Ali kada se izdaje uvjerenje - piše neosuđivan ako prođe određeni vremenski period nakon izvršenja kazne. Takav zakon.
malakh wrote:kako postoji način? da se mijenjaju zakoni na nivou države ili entiteta fbih. kanton nije nadležan da mijenja zakon o javnim preduzećima.
Ma ne znam šta da ti kažem. Zanimljivo je kako se kroz medije napravi jedan narativ, i onda ga svi ko papagaji ponavljaju. Ono, ne možemo ništa. Zakon je federalni, ruke nam svezane....
Ima kanton svoj zakon - Zakon o upravljanju privrednim društvima u nadležnosti KS. Ali, nebitno.
P.S.
I najvažniji meni dio priče. Ko je imenovao kantonalnu kadrovsku komisiju?