FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- basicm
#5826 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Glas je uzasan, stvarno ocaj
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
FreakyStyley
#5827 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ova najava je trebala bit, sto bi Englezi rekli, "tongue-in-cheek". Ono kao, "odskacemo od drugih po kvalitetu, cak se smijemo i zajebavamo na vlastiti racun, moderni smo i boli nas k.
. "
Problem je sto FACE TV sam po sebi zvuci i izgleda kao parodija na TV kanal, kao recimo jedna savremena epizoda Nadrealista, pa se ovakva najava cudno uklapa u siru sliku o ovom TV kanalu. Tako da se ljudi pitaju jel ovo zajebancija ili nije, da li su fakat toliki amateri ili nisu?
Na stranu sto je najava sama po sebi lose uradjena.
Problem je sto FACE TV sam po sebi zvuci i izgleda kao parodija na TV kanal, kao recimo jedna savremena epizoda Nadrealista, pa se ovakva najava cudno uklapa u siru sliku o ovom TV kanalu. Tako da se ljudi pitaju jel ovo zajebancija ili nije, da li su fakat toliki amateri ili nisu?
-
StupskaBitanga
#5828 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Na yt kanalu face tv HD ima cd od sinoć iz Raspotočija
Na njemu zvuk krči i skoro nista nije razgovijetno
Da li je ko gledao na tv jel tako bilo ili je ovo samo na yt
Na njemu zvuk krči i skoro nista nije razgovijetno
Da li je ko gledao na tv jel tako bilo ili je ovo samo na yt
- karanana
#5829 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
mozda na minut-dva tokom cijelog dnevnika ton je ofalio. nije krchalo nego kao da je bilo utisano. vecim dijelom dnevnika ton je bio u redu.
-
StupskaBitanga
- karanana
#5831 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
brzinski predjoh preko nekih dijelova. ne naletih na shushkanje niti smetnje u tonu. ovako je i na tv-u bilo.
- karanana
#5832 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
sjo doveo onog moora ko da je obamu doveo. a moore propo pa sad dosao u funkciji sefa peraca para - osce-a. i kao oni ce nesto rijesiti, kao amerika ulazi u rjesavanje nase krize, kao dovodi kljucne ljude na kljucna mjesta.....a koliko ameriku briga za ovu rupu kod nas govori to da vec vise od godinu dana ne postoji ambasador sad-a u bih.
- MOSALJOZE
#5833 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Baš danas gledam ovu dnevnu emisiju,i voditeljica govori:FACE JE BIO TU,MI SMO BILI U RUDNIKU,MI SNIMILI NESREĆU,MI SMO BILI TU I PRIJE NESREĆE,MI MI MI MA SAMO MI.Koliko sam upratio nisu imali vandrednih vijesti,a kamo li šta drugo.I ako ih ne volim Federalna je pokazala kako se to radi.
-
wolf07
#5834 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Uspio sam odgledati nekih par minuta dnevnika veceras (06.09.). Senad Hadzifejzovic me bukvalno otjerao ispred TV-a zbog nacina na koji je radio taj prilog. Dakle, nisam promijenio kanal nego sam stvarno skocio i otisao od TV-a. Pa zar se stvarno i na toj krvi jadnih rudara mora praviti ta vrsta samoreklame, zar nista nije sveto? Nekakva prica koja skoro pa da je uvertira za linc nekih krivaca, ne znam... Ja sam dugo vremena branio i Senada Hadzifejzovica i FACE TV ali ovo veceras je stvarno bilo degutantno za gledanje. Ako u ovoj tragediji ima smisla traziti uzrok u ljudskom faktoru to moze sacekati barem da se klanja dzenaza ovim ljudima. Ispade da je vaznije da se odmah skidaju neke glave, nema veze kome, nego sama smrt tih rudara.
- chelo
#5835 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja stvarno ne mogu da shvatim S.H. i ovaj njegov novi pristup poslu, koji ne nalikuje uopste liku i djelu jednog zrelog novinara profesionalno zacetog u "onom" sistemu.
Prvo sto mu se kompletna ekipa novinara vrlo lesinarski ophodi prema vinovnicima desavanja, isisavajuci najsitnije detalje i radi najdublje psiholosko raskopavanje po traumatiziranim zrtvama i njihovim porodicama, a sve u cilju dobijanja nekakve kvazi-informacije koje me kao gledaoca uopste ne interesuju. Dovoljna mi je spoznaja o tragediji koja se desila. Zasto da gledam i slusam intimne detalje iz emotivnog haosa tih srodnika koji moraju da skrnave svoje dostojanstvo za nekoga koje tu dosao zbog zarade, i da pricaju s knedlom u grlu pred kamerama. Kao da mi treba FACE TV da mi probudi svijest o necemu i docara velicinu problema. Podcijenju nam inteligenciju na nacin kako to rade i ove stranke niskih strasti. Postali su televizija niskih strasti, lake probavljivosti za siroke mase i predirektnih poruka.
Poslije nesrece pitaju rudara u krevetu i zavojima jel ga strah uci u jamu inace. Strah me je pogledati u ona vrata korodirana koja vode u tu jamu i dovoljno mi je, i svi znamo koju muku muce u tim tminama i bez FACE-ovog prosvijetljenja. Sa svojim kamerama bez obzira na nedacu upadaju po kucama i bolnickim sobama i pitaju djecu, uplakane domacice i kojekakav poluobrazovan svijet koji nema snage da ignorise kameru i nekulturne novinare, sujetne performere koji uzivaju u senzaciji i fokusu na sebe i onda se svim silama trude da prave dramu jos vecom.
Drugi osvrt je ubacivanje pjesme sa dionicom teksta gdje se spominje "Raspotocje" a u podlozi montirane slike uplakanih ljudi koji se bacaju od spoznaje sta se desilo nesretnoj petorici. Nemam rijeci. Ti montazeri su povukli od svog sefa jednu doktrinu sadistickog nacina video montiranja apsurdnog sto smo imali priliku vidjeti devedestih kada su Seal i Michael Jackson u svoje spotove ubacivali kadrove nasilnih i krvavih scena, sa iznimkom - to je tada radjeno da se zamucenim zapadnjackim glavama, uglavnom mladim i neobavjestenim sljedbenicima POP kulture i industrije koji nisu znali kako se atlas okrene - ukaze na probleme i konfliktnost modernog drustva, Evrope, istoka, Afrike i nakon pada berlinskog zida itd itd. Sta je pobogu poenta FACE-ove pjesme?
Trece - ti novinari... Stvarno kako su ta djeca napumpana gardom i stavom, ne da se gledat. Kakvu pedagosku akademiju prolaze tamo, i na cemu grade samopouzdanje? Koliko samo arogancije, komentara, svojatanja, ego tripova, karina.
Jedva cekam da se zakljucaju za podrucje BiH ili barem udju u premium paket kablovskih operatera. Korektno od mene - uspjeh im zelim.
Prvo sto mu se kompletna ekipa novinara vrlo lesinarski ophodi prema vinovnicima desavanja, isisavajuci najsitnije detalje i radi najdublje psiholosko raskopavanje po traumatiziranim zrtvama i njihovim porodicama, a sve u cilju dobijanja nekakve kvazi-informacije koje me kao gledaoca uopste ne interesuju. Dovoljna mi je spoznaja o tragediji koja se desila. Zasto da gledam i slusam intimne detalje iz emotivnog haosa tih srodnika koji moraju da skrnave svoje dostojanstvo za nekoga koje tu dosao zbog zarade, i da pricaju s knedlom u grlu pred kamerama. Kao da mi treba FACE TV da mi probudi svijest o necemu i docara velicinu problema. Podcijenju nam inteligenciju na nacin kako to rade i ove stranke niskih strasti. Postali su televizija niskih strasti, lake probavljivosti za siroke mase i predirektnih poruka.
Poslije nesrece pitaju rudara u krevetu i zavojima jel ga strah uci u jamu inace. Strah me je pogledati u ona vrata korodirana koja vode u tu jamu i dovoljno mi je, i svi znamo koju muku muce u tim tminama i bez FACE-ovog prosvijetljenja. Sa svojim kamerama bez obzira na nedacu upadaju po kucama i bolnickim sobama i pitaju djecu, uplakane domacice i kojekakav poluobrazovan svijet koji nema snage da ignorise kameru i nekulturne novinare, sujetne performere koji uzivaju u senzaciji i fokusu na sebe i onda se svim silama trude da prave dramu jos vecom.
Drugi osvrt je ubacivanje pjesme sa dionicom teksta gdje se spominje "Raspotocje" a u podlozi montirane slike uplakanih ljudi koji se bacaju od spoznaje sta se desilo nesretnoj petorici. Nemam rijeci. Ti montazeri su povukli od svog sefa jednu doktrinu sadistickog nacina video montiranja apsurdnog sto smo imali priliku vidjeti devedestih kada su Seal i Michael Jackson u svoje spotove ubacivali kadrove nasilnih i krvavih scena, sa iznimkom - to je tada radjeno da se zamucenim zapadnjackim glavama, uglavnom mladim i neobavjestenim sljedbenicima POP kulture i industrije koji nisu znali kako se atlas okrene - ukaze na probleme i konfliktnost modernog drustva, Evrope, istoka, Afrike i nakon pada berlinskog zida itd itd. Sta je pobogu poenta FACE-ove pjesme?
Trece - ti novinari... Stvarno kako su ta djeca napumpana gardom i stavom, ne da se gledat. Kakvu pedagosku akademiju prolaze tamo, i na cemu grade samopouzdanje? Koliko samo arogancije, komentara, svojatanja, ego tripova, karina.
Jedva cekam da se zakljucaju za podrucje BiH ili barem udju u premium paket kablovskih operatera. Korektno od mene - uspjeh im zelim.
- afannedim
#5836 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Doveo je profesora koji nije dva odgovora mogao sastaviti bez njegovih upadica jebavao sam sve sinoć gledajući,odron sinoć.
-
VjecitiStudent
#5837 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kako vam se uopšte da trošiti vrijeme na smeće poput ove tv, Alfe, ...?
- branimir stulic
#5838 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
fakat.. koliko god ga cijenim iz nekih ratnih vremena, ovo sinoc je bila katastrofa. Ali i ostale televizije su bile vrlo slicne. Novinari koji kao uljezi ulaze u kuce gdje jadni ljudi tuguju... samo sam ocekivao pitanje: Sta cete sada gospodjo... da li cete se ponovno udati kako biste prehranili ovu djecu?
-
StupskaBitanga
#5839 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Dovoljno je vidjeti kako im se prilozi na YT zovu i sve ce vam biti jasno
- Država
#5840 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
VjecitiStudent wrote:Kako vam se uopšte da trošiti vrijeme na smeće poput ove tv, Alfe, ...?
Ja sam ta smeća davno izbrisao iz liste kanala. Ne pada mi na pamet da slušam Senada H. kako čita najavu: 'Ja, koji sam najpametniji, najljepši, najprofesionalniji, jedini ja, koji sam neuporediv sa bilo kim...'. Bilo bi mu bolje da prijavi radnike umjesto što kenja po TV-u...
- Romanista 101%
#5841 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
chelo wrote:Ja stvarno ne mogu da shvatim S.H. i ovaj njegov novi pristup poslu, koji ne nalikuje uopste liku i djelu jednog zrelog novinara profesionalno zacetog u "onom" sistemu.
ja sam samo ocekivao da onaj klovn Marjan izleti iz rudnika urlajuci gdje ste misevi, gdje ste aligatori...
-
StupskaBitanga
#5842 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kako Senči laže sam sebe pa onda i gledateljstvo
U odjavi hladno izjavi da je svaki put ko je god bio gost u CD taj je bio pobjednik izbora
Senade a 2006 i Haris kojeg si velikodušno promovisao?
A Marjan Mijajlovic će komentarisati rezultate anketa

U odjavi hladno izjavi da je svaki put ko je god bio gost u CD taj je bio pobjednik izbora
Senade a 2006 i Haris kojeg si velikodušno promovisao?
A Marjan Mijajlovic će komentarisati rezultate anketa
-
sha_ba
#5843 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
sta fali?StupskaBitanga wrote: A Marjan Mijajlovic će komentarisati rezultate anketa![]()
-
StupskaBitanga
#5844 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da još počne raditi i vremensku prognozu
- It_is_a_Leclerc
#5845 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Marjan Mijajlović je čovjek koji je na činjenici da govori ekavicom stekao populanrost među neobrazovanim, primitivnim bh. pukom kojem je to što neki Marjan govori "Lepi, bravo lepi. Odlično. Ajmo sada. Ajmo. To Aligatore!", neki dokaz o njegovom patriotizmu, ili šta već.
To što je lik dokazani varalica, nije ovdje tema. Tema je to što je on dosadan, lupeta gluposti i siluje mikrofon. Po meni, čak i Boris "vratnica" nije toliko loš, u usporedbi s njim.
To što je lik dokazani varalica, nije ovdje tema. Tema je to što je on dosadan, lupeta gluposti i siluje mikrofon. Po meni, čak i Boris "vratnica" nije toliko loš, u usporedbi s njim.
-
StupskaBitanga
#5846 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Možda će glavog favorita izbora na FACE zvati Dijamantu 
- chelo
#5847 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Shvatam da su vremena kad se do para tesko dodje...pa da se svedes na Jerry Springerov profil ne bi li ti se neko oglasavao i to prihvatam. Ali da to ide u celofan o patriotizmu, cjelovitoj BiH, jedinom medijskom prijatelju u eteru, jedinom nasem dusebrizniku i dnevnom hronicaru koji vodi do istine koja moze da varira ako do jucerasnji prijatelj kuce odjenom ne moze dati izjavu, e bogami...
Onda lagano na forum, pa nek ostanu i komentari gledalaca. Sreca pa internet pamti. Ipak placam taj kanal u paketu i sacinjava mi i njegov kanal tu cijenu, a nisam ga birao, i ne mogu ga eliminsati iz ponude i tako umanjiiti cijenu.
Dakle duzan sam dati feedback. Zao mi je sto ta fejs ekipa ne mijenja kurs iako cita ove forume, a prelazi polako u zunzaru zvana 60 minuta...
Onda lagano na forum, pa nek ostanu i komentari gledalaca. Sreca pa internet pamti. Ipak placam taj kanal u paketu i sacinjava mi i njegov kanal tu cijenu, a nisam ga birao, i ne mogu ga eliminsati iz ponude i tako umanjiiti cijenu.
Dakle duzan sam dati feedback. Zao mi je sto ta fejs ekipa ne mijenja kurs iako cita ove forume, a prelazi polako u zunzaru zvana 60 minuta...
- karanana
#5848 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jesi ono na ovoj temi prije nekoliko mjeseci nesto slicno napisao vezano za njegovu ekavicu i nacionalnost sto nije dobro tada proslo ni kod marjanovih mrzitelja na ovoj temi, bilo je vrlo ruzno napisano i uvredljivo....cini mi se da si i ti to skontao nakon kritika. sta si ono tada napisao?It_is_a_Leclerc wrote:Marjan Mijajlović je čovjek koji je na činjenici da govori ekavicom stekao populanrost među neobrazovanim, primitivnim bh. pukom kojem je to što neki Marjan govori "Lepi, bravo lepi. Odlično. Ajmo sada. Ajmo. To Aligatore!", neki dokaz o njegovom patriotizmu, ili šta već.
- luckylaka
#5849 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Vjerovatno ovom logikom tj.ekavicom i Ganic,Jovan Divjak isl.su stkli popularnost zbog svoje ekavice.Kakvo raznisljanje jebo teIt_is_a_Leclerc wrote:Marjan Mijajlović je čovjek koji je na činjenici da govori ekavicom stekao populanrost među neobrazovanim, primitivnim bh. pukom kojem je to što neki Marjan govori "Lepi, bravo lepi. Odlično. Ajmo sada. Ajmo. To Aligatore!", neki dokaz o njegovom patriotizmu, ili šta već.
- afannedim