Nisu principijelni Hrvati i Janezi -sto onda nisu bili na strani regularne vojske 1991...Challenger__ wrote:Trolu, evo šta sam napisao na tu temu:sumirprimus wrote:Oćeš reći da je srbija priznala sirijsko nacionalno vijeće kao legitimnog predstavnika sirijske arapske rebulike i naroda u zamjenu za asada???
Oćeš reći da u srbiji svi ne navijaju za asada,izmedju ostalog jer mu prodaju oruzje,ruski je saveznika ko je ruski saveznik taj ej brat??
Ajde malo,jesul teroristi i drekavci il su pobunjenici...?
A sad ideš na ignore: "a sad adio..."PostPostao/la Challenger__ dana 20/01/2013 08:28
Dugotrajni konflikt u Siriji, uz sva stradanja, ima i jednu dobru stvar, a to je proces osvješćivanja ljudi širom planete. Koliko sam zapazio, javnost na zapadu, uglavnom, nije na strani mainstream fabrikata, naprotiv! Isto zapažam i na prostorima bivše Jugoslavije, gdje bih za primjer izdvojio dvije ex-Yu republike koje su članice NATO-saveza: Sloveniju i Hrvatsku. Iako im se vlade ponašaju mizerno, svirajući po zadatim notama iz Vašingtona, prema komentarima članaka i po reakcijama na forumima vidimo da je javnost mahom na strani sirijskog naroda, regularne sirijske vojske, vlade u Damasku i predsjednika Asada.
Btw, jesu li ikad Slovenci prodali Siriji one balisticke racunare i termoviziju za 72ojke? Fotona je to ganjala ima i desetak godina, al' nije se dopalo Izraelcima, koji su im u isto vrijeme prodavali licence za neke zajebancije (haubice cini mi se, jedna eksplodirala pri ispaljenju, izginula posada)