Jedan Dodik, jedan Ognjen Tadić su čisto zlato za tzv Republiku Srpsku, da li znate neko ime ili neku osobu koja je čisto zlato za Federaciju ili općenito za BiH?
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- braca
#5826 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ne pišajmo se na državu, pišajmo se na one koje je dopalo da upravljaju NAŠOM državom koja je geografski apsolutni raj na Zemlji, pišajmo, jako pišajmo na vlast, na vladu, na aktualne političare.... 
Jedan Dodik, jedan Ognjen Tadić su čisto zlato za tzv Republiku Srpsku, da li znate neko ime ili neku osobu koja je čisto zlato za Federaciju ili općenito za BiH?
Last edited by braca on 17/12/2016 11:20, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#5827 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Slobodno placajte zrak i mulj koji vam cine 30ak posto racuna. Usput mozete i smijeniti bagru iz ViK-a, promijeniti 5 stoljeca drustvenih "standarda" utemeljenih osmanskom okupacijom itd.

- mali Ninja
#5828 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
amire, ti si bas neki ogorcen tip 
-
AmirBaa
#5829 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
jok, bit cu bas veseo kad nakon 5 dana se fino naspavam i krenem da se istusiram doceka me prazna pipa. Ko bira tu vlast? Ko trpi tu vlast? Ko svakodnevno gleda kako ga ta vlast ponizava? Ali kao sto sam rekao, mi smo zaostao narod, odnosno veoma glup narod pa nam je normalno da u glavnom gradu nema vode svaku noc, pa ce valjda vremenom postati normalno da i ovako po danu vise nema, jer ocigledno mi samo nazadujemo, ne idemo naprijed

- mali Ninja
#5830 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
kad shvatimo da smo manjina a oni vecina, a uvijek je bilo da vecina (veci, jaci) ugnjetava manjinu (manjeg, slabijeg), bit ce nam lakse 
- tranquil
#5831 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dakle izgorila ista ona trafo stanica koju su testirali i popravljali prošle nedjelje zbog čega nismo imali vode cijeli dan?O'zone wrote:Znaju ljudi provjeriti ispravnost i opterećenje samo tako
Osto negdje papir od bureka pa planoKako je Feni potvrđeno iz KJKP ViK-a, trafostanica na Bačevu je izgorila usljed čega je došlo do nestanka električne energije na pumpnim stanicama koje snabdijevaju vodom grad.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5832 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
A jeste se nabili svi dole oko "gume što gori", sve gospoda od 1992. godine. Eto vam sad!
Umjesto da ko normalan svijet naselite se na Poljinama danas bi imali vode. 
-
made_in_sarajevo
#5833 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ako je istina da je trafo stanica otisla,a inace koliko su u vodovodu azurni i poletni bit ce dobro ako do sljedece subote dobijemo vodu. Cudi me samo kako nisu spremni da se prebace na agregatski dio bar da malo vode ima, kul je to kad kompletno napajanje vode grada sarajeva zavisi od jedne trafo stanice i kad nemas rezervne opcije [emoji41]
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
- amar1994
#5834 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
AmirBaa wrote:Ma samo dok se ne pucapa jeste li vi normalni ljudi? Odnosno da li smo MI normalni vise...ljudi se sprdaju s nama, pisaju nam se ravno po facama a mi samo suti suti, bit ce bolje. Pa majku mu jebem godinama zavrcu vodu u 00 i puste je oko 5, i niko nista, jos kad se i pozalis dodju ovdje uhljebi neki pa se kao prepiru...evo sad i po danu vise vode nema izgleda, redovna praksa postala. Pa da smo svi normalni (a nismo, ocigledno smo zaostala civilizacija) niko racun za december ne bi platio i svi bi im tuzbe napisali zbog ovog sto nam rade. Ali jok, daj nam Dzekuuuuuu da gledamo kako zabija go Allahaaaami, daj nam Merlina nek nam pjeva da dusmani crknu, daj nam foruma da seremo i daj nam kaficu, i bit ce to sve dobro. Pisam se na drzavu, na ljude, na sebe a ovima iz ViK-a 3948309 put jebem sve po spisku
Dzumu si zaboravio
-
bumerangss
#5835 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Mislim da bi bilo moralno da uprava VIK-a podnese ostavk nakon ovih dešavanja jer su dokazali da su nesposobni 
-
AmirBaa
#5836 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
"Trenutno je u rad pušteno 8 bunareva sa izvorišta Bačevo radi se na postepenom puštanju preostala 3.
Ekipe KJKP ViK i Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova.
Molimo potrošače za razumjevanje."

- amar1994
#5837 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
AmirBaa wrote:"Trenutno je u rad pušteno 8 bunareva sa izvorišta Bačevo radi se na postepenom puštanju preostala 3.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja mislio ti se zajebajes
- braca
#5838 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vazno je da su bunarevi osposobljeni, hebo ba - bunare. 
- amar1994
#5839 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
"Molimo al pazi cijenjene potrosace za razumijevanje" im postala uzrecica/postapalica

-
AmirBaa
#5840 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
evo ispravili su levati, znaci ipak citaju komentare

-
Fauja Singh
#5841 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
.
Last edited by Fauja Singh on 17/12/2016 13:52, edited 1 time in total.
- Maharadza
#5842 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
KREPAJTE BANDO TERORISTIČKA!! 
- O'zone
- Globalni moderator
#5843 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kako volim ove Kovačiće
uvijek nas preskoče ova isključenja

s mob'tela
s mob'tela
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5844 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
kakav agregatski dio ? 2 bunara trose megawatt (1000KvA),a ima 20 bunara...zamisli koliki agregat trebamade_in_sarajevo wrote:Ako je istina da je trafo stanica otisla,a inace koliko su u vodovodu azurni i poletni bit ce dobro ako do sljedece subote dobijemo vodu. Cudi me samo kako nisu spremni da se prebace na agregatski dio bar da malo vode ima, kul je to kad kompletno napajanje vode grada sarajeva zavisi od jedne trafo stanice i kad nemas rezervne opcije [emoji41]
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5845 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
i kod mene na selu nije nestajalo...O'zone wrote:Kako volim ove Kovačićeuvijek nas preskoče ova isključenja
![]()
![]()
- azurna_obala
#5846 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
O'zone wrote:Kako volim ove Kovačićeuvijek nas preskoče ova isključenja
![]()
![]()
s mob'tela
Eto te ko Zahiragic
- O'zone
- Globalni moderator
#5847 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zaha i ja dva spartanca starabitanga_sa_otesa wrote:i kod mene na selu nije nestajalo...O'zone wrote:Kako volim ove Kovačićeuvijek nas preskoče ova isključenja
![]()
![]()
s mob'tela
- mali Ninja
#5848 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ako ne dodje do sutra, ja odo iz ove drzave... 
- O'zone
- Globalni moderator
#5849 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ostavi mi punomoć za stan da g mogu rentat....za uharmali Ninja wrote:ako ne dodje do sutra, ja odo iz ove drzave...
s mob'tela
-
made_in_sarajevo
#5850 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nek poredaju na 1km agregate, nek naprave novu trafostanicu nesto, sta me briga koliko trosi hocu vodu u haman 2017 godini da imam. Eto citam na fb distribucija cackala nesto i izbila trafo stanica, blago nama kad po njihovim rijecima od jednog izvora struje zavisimo i jednog izvora napajanja pumpi zavisimo. Dakle dzaba dvije strane, dzaba rade koncar trafo stanica,nove pumpe kad su debili i ne znaju. Jest mi fah energetika ali u ovakvim slucajevima me ne zanima nista, hocu da imam vodu kako treba,a vode imamo pa nek se snadju kako ce to uraditi. Ako ne znaju posteno bi bilo reci mi idemo ne znamo ali jebiga postenje i bosna su se davno razislibitanga_sa_otesa wrote:kakav agregatski dio ? 2 bunara trose megawatt (1000KvA),a ima 20 bunara...zamisli koliki agregat trebamade_in_sarajevo wrote:Ako je istina da je trafo stanica otisla,a inace koliko su u vodovodu azurni i poletni bit ce dobro ako do sljedece subote dobijemo vodu. Cudi me samo kako nisu spremni da se prebace na agregatski dio bar da malo vode ima, kul je to kad kompletno napajanje vode grada sarajeva zavisi od jedne trafo stanice i kad nemas rezervne opcije [emoji41].a vjerovatno je kvar u onoj razdjelnoj trafostanici u glavnom objektu,jer ne vidim drugi razlog da ostane sve bez napajanja...bacevo ima VN napajanje sa 2 strane upravo zbog takvih situacija. a po ovome sto pisu vidim da radi samo 11 bunara...usteda na nivou