Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonEmir

#5826 Re: Miralem Pjanić

Post by DonEmir »

Rafa dobio nogu u Realu znaci li to da nema nista od transfera :-? negdje sam citao da je ZiZu idol Pjanketa barem on tako kaze od mali nogu Real pratio i Zizonju a imali ZiZu oko, uho :mrgreen:
SSemir

#5827 Re: Miralem Pjanić

Post by SSemir »

Agent: Pjanić u Real

"Mislim da će Pjanić u Real. Ipak je riječ o odličnom igraču. Naravno da je u interesu svakog igrača da zaigra u momčadi kao što je Real Madrid", rekao je poznati agent Luis Vizzino.

Real želi dovesti Pjanića već u siječnju, nedavno je objavila Marca koja tvrdi da je predsjednik Reala Florentino Perez spreman platiti 45 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula u Pjanićevom ugovoru s Romom.
Logovan

#5828 Re: Miralem Pjanić

Post by Logovan »

Prelazak Pjanića u Real vol 346
Zavatoni

#5829 Re: Miralem Pjanić

Post by Zavatoni »

I statistički prvi asistent serije A...6 asistencija ove sezone.
R9..

#5830 Re: Miralem Pjanić

Post by R9.. »

Onaj crni sljivotres je ko kokoš bez glave.
mirzadelibasic

#5831 Re: Miralem Pjanić

Post by mirzadelibasic »

Korisničkoime wrote: Ima tu vise stvari koje vecina nas kod Pjanica ne razumije. Pjanic je organizator igre i cim to kazemo vecina nas pomisli ma Misimovica ili neku drugu klasicnu 10 koja stoji iza dva spica i filuje ih loptama. Ucinak vidljiv. Medutim ta formacija u kojoj je izrazena uloga 10 iza dva spica skoro pa da se vise i neigra. Tako i Pjanic iako je poceo tim putem klasicne 10 malo po malo dobio je preorjentaciju koja se definitivno dogodila u Romi a sve sa potrebama igre.
Pjanic je po potrebi kako bi Englezi reki duboki plajmajker ili box to box igrac. Eh sad da bi uspjesno to igrao takvi igraci trebaju imati podrsku drugih igraca - hamala koji ce rintat i trcat i jest travu a ipak znato igrati i lopte. Znaci ne radi se o klasicnim kostolomcima koji su tu samo da zabibere nego neko ko ce pored sve te trke i rintanja i odigrat nesto spacno kad zatreba. Eh nas jedini igrac koji je blizu opisanom je Besic koji na zalost vecinu vremena provede na klupi u klubu. Ja bih volio vidit sredinu Besic Cocalic Pjnanic sa Viscom i Lulicem na krilima. Dva hamala dva brza i jedan kreativac koji ima svu slobodu. Bit je da je veoma tesko ustimat sredinu terena koja ce odgovorit zahtjevima modernog fudbala pogotovo u repki gdje ne mozes kupit igraca ako ti negdje fali. Tesko je organizirati igru ako se manje vise sve svede na jednog igraca.
Modric je jedan od najboljih igraca na toj poziciji u svijetu ali i on kad ga se prebaci na klasicnu 10 u reprezentaciji nedaje ni blizu onoga sto moze.
Nadalje ove igrace ne pratis pomocu satistike jer te ista o njima laze, pogledaj statistiku Modrica ili Inieste za njih je po statistici Benzema plejmejker stoljeca.
Medutim i pored svega imao je Pjanic i dobrih utakmica jbg nabaci Viscu ko rukom u prvoj protiv Irske i bunkera al ga ovaj fula itd.
Protiv Irske su svi podbacili osim Dzeke, kod njega je jedino izgledalo da zeli da se nije predao da grize.
Sve si odlicno napisao i to je otprilike i tako, samo sto pjanić nije i nikada nece biti box to box igrac.
Box to box igraci su oni koji su dobri u ofanzivi, ali i defanzivi i koji stalno trce gore-dole. To je vidal, fellaini, rakitic, modric, verrati, yaya toure, pogba i takav tip igrača tzv "radilice" na terenu, a pjanic to nije, to je kod nas besic. Pjanic je deep lying playmaker ili defansive playmaker i to igra u romi i tu je i najbolji, ali kod nas uvijek igra na nekoj bolesnoj poziciji, tako da ni on sam ne zna sta igra :lol:
SkyLimit

#5832 Re: Miralem Pjanić

Post by SkyLimit »

Sta sve nece Roma uraditi da bi odobrovoljila Pjanica da ostane, dovode sto vise Bosanaca u klub kako bi se bolje osjecao. Divan gest. Nek zamoli da dovedu i Cimirota :)
Tito_i_Partija

#5833 Re: Miralem Pjanić

Post by Tito_i_Partija »

Pa eto mogli su dovest' Tina, al' haman im je to previse talenta za malo manje od dva miliona eura.
Romanista 101%

#5834 Re: Miralem Pjanić

Post by Romanista 101% »

Nas brat postigao gol na svo nezadovoljstvo ovog napacenog naroda na forumu :)
Logovan

#5835 Re: Miralem Pjanić

Post by Logovan »

Bravo Miraleme. :thumbup: :thumbup:
SmoLe

#5836 Re: Miralem Pjanić

Post by SmoLe »

SkyLimit wrote:Sta sve nece Roma uraditi da bi odobrovoljila Pjanica da ostane, dovode sto vise Bosanaca u klub kako bi se bolje osjecao. Divan gest. Nek zamoli da dovedu i Cimirota :)
Kakav Cimirot crni :oops:
MOSALJOZE

#5837 Re: Miralem Pjanić

Post by MOSALJOZE »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/italij ... /160224118

Sa 97% preciznih pasova, najviše u ekipi. Stvorio je četiri prilike i poslao šest ubačaja u šesneasterac, od kojih je jedan rezultirao Džekinim pogotkom. To mu je osma asistencija u Seriji A, a više od njega imaju jedino Insigne (10) i Saponara (9).
:bih:
MyTao

#5838 Re: Miralem Pjanić

Post by MyTao »

Daleko najbolji igrac Rome.
Šibicar

#5839 Re: Miralem Pjanić

Post by Šibicar »

hrasno na aparatima. :mrgreen:
Ludzak

#5840 Re: Miralem Pjanić

Post by Ludzak »

Nije niko na aparatima. Ako je čovjek najbolje odigrao protiv Empolija to ne znači da je top igračina. Gdje vam je taj Pjanić protiv jačih ekipa? Ili, gdje vam je taj Pjanić u reprezentaciji?
Logovan

#5841 Re: Miralem Pjanić

Post by Logovan »

Ludzak wrote:Nije niko na aparatima. Ako je čovjek najbolje odigrao protiv Empolija to ne znači da je top igračina. Gdje vam je taj Pjanić protiv jačih ekipa? Ili, gdje vam je taj Pjanić u reprezentaciji?
Znao je Pjanić jako dobro odigrati protiv jačih ekipa (Napoli, Inter, Juve, itd.)

Za reprezentaciju je već druga priča. Ili se ne zalaže dovoljno ili mu ne odgovara pozicija ili šta ja znam. Da im kvalitete za reprezentaciju, vala ima.
Mirza007

#5842 Re: Miralem Pjanić

Post by Mirza007 »

Logovan wrote:
Ludzak wrote:Nije niko na aparatima. Ako je čovjek najbolje odigrao protiv Empolija to ne znači da je top igračina. Gdje vam je taj Pjanić protiv jačih ekipa? Ili, gdje vam je taj Pjanić u reprezentaciji?
Znao je Pjanić jako dobro odigrati protiv jačih ekipa (Napoli, Inter, Juve, itd.)

Za reprezentaciju je već druga priča. Ili se ne zalaže dovoljno ili mu ne odgovara pozicija ili šta ja znam. Da im kvalitete za reprezentaciju, vala ima.
Za reprezentaciju je uvijek igrao dobro dok je bio box-to-box. Bez Misketa ga se gura naprijed sto:
a) nije njegova prirodna pozicija
b) nema drugog Pjanica iza sebe, ostaje bez lopti, previse se vraca natrag i onda niti igra dobro on, niti reprezentacija
Kada rijesimo pitanje ofanzivnog veznog, ocekujem njegove dobre igre za reprezentaciju.
FAP mashina

#5843 Re: Miralem Pjanić

Post by FAP mashina »

Mirza007 wrote: Kada rijesimo pitanje ofanzivnog veznog, ocekujem njegove dobre igre za reprezentaciju.
vrlo vjerovatno sa njegovih 30+ godina
Logovan

#5844 Re: Miralem Pjanić

Post by Logovan »

Prije nekoliko dana u medijima se pojavila informacija da bi Miralem Pjanić svoju karijeru mogao nastaviti u ekipi Chelseaja. Bh. fudbaler Miralem Pjanić na kraju sezone mogao bi napustiti ekipu Rome, a interes za njega pokazalo je nekoliko evropskih klubova. Prema pisanju italijanskih medija Chelsea je učinio prvi ozbiljniji korak. Naime, londonski klub je jučer kontaktirao čelnike Rome u vezi Pjanića, te su jasno dali do znanja da žele dovesti bh. fudbalera na Stamford Bridge na kraju sezone. Prema pisanju italijanskih medija čelnici londonske ekipe poručili su Vučici da su spremni za Pjanića platiti oko 40 miliona eura. Bh. reprezentativac bi u Chelseaju sedmično trebao zarađivati oko 76.000 eura.
Herr Flick

#5845 Re: Miralem Pjanić

Post by Herr Flick »

Kakav on i Engleska,nije ta liga za njega,prvo se mora dobro najest i nabildat :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5846 Re: Miralem Pjanić

Post by hrasno38 »

Mirza007 wrote:
Logovan wrote:

Za reprezentaciju je uvijek igrao dobro dok je bio box-to-box. Bez Misketa ga se gura naprijed sto:
a) nije njegova prirodna pozicija
b) nema drugog Pjanica iza sebe, ostaje bez lopti, previse se vraca natrag i onda niti igra dobro on, niti reprezentacija
Kada rijesimo pitanje ofanzivnog veznog, ocekujem njegove dobre igre za reprezentaciju.
Pa dok je igrao sa Misketom bilo je da ga Miske gusi :) E sad kad je otisao Miske ne valja sto ga se gura naprijed i to je ono upravo o cemu ovdje pricam da se kao opravdanje za Pajnica izmisli 1001 razlog a vecina ostalih igraca iz reprezentacije se pljuje na prvu.
I od tih 97% preciznih pasova jedno 70% je vracanje lopte nazad najblizem igracu izvolite pa brojte sljedeci put. Centarsut u kazneni prostor kao i cijeloj Romi je katastrofalan i cim prodje prvi kako treba neko zabije gol.
Mislim ne i ja niti bilo ko moze sporiti Pjanica kao dobrog igraca, kao evo odlicnog igraca ali po meni od tog svog talenta on pokazuje malo ili u reprezentaciji skoro pa nista a u Romi kako kad.
Point.

#5847 Re: Miralem Pjanić

Post by Point. »

Herr Flick wrote:Kakav on i Engleska,nije ta liga za njega,prvo se mora dobro najest i nabildat :D
Nisu bas ni Modric ili Navas nesto uhranjeni, pa su ili igraju tamo. :-D
AhmetShabo

#5848 Re: Miralem Pjanić

Post by AhmetShabo »

Herr Flick wrote:Kakav on i Engleska,nije ta liga za njega,prvo se mora dobro najest i nabildat :D
ne bih se slozio. Mahrez i Ocar su takodjer ko grancice pa pruzaju solidne partije .
Mirza007

#5849 Re: Miralem Pjanić

Post by Mirza007 »

hrasno38 wrote: Pa dok je igrao sa Misketom bilo je da ga Miske gusi :) E sad kad je otisao Miske ne valja sto ga se gura naprijed i to je ono upravo o cemu ovdje pricam da se kao opravdanje za Pajnica izmisli 1001 razlog a vecina ostalih igraca iz reprezentacije se pljuje na prvu.
I od tih 97% preciznih pasova jedno 70% je vracanje lopte nazad najblizem igracu izvolite pa brojte sljedeci put. Centarsut u kazneni prostor kao i cijeloj Romi je katastrofalan i cim prodje prvi kako treba neko zabije gol.
Mislim ne i ja niti bilo ko moze sporiti Pjanica kao dobrog igraca, kao evo odlicnog igraca ali po meni od tog svog talenta on pokazuje malo ili u reprezentaciji skoro pa nista a u Romi kako kad.
Puno je bolje igrao na box-to-box.
Sto se reprezentacije tice, odmah ovako iz glave:
- dugi pas na Dzeku za prvi gol protiv Irana
- dijagonala na Zukanovica kod prvog gola Medunjanina u Haifi
- prodor I asistencija za Dzeku kod izjednacenja sa Belgijom
Malo li je? Ili "skoro nista"? Ovo je ono sto je vidljivo golim okom.
U ovom trenutku Mire nam je najbolje I najvrjednije sto imamo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5850 Re: Miralem Pjanić

Post by hrasno38 »

Mirza007 wrote:
hrasno38 wrote: Pa dok je igrao sa Misketom bilo je da ga Miske gusi :) E sad kad je otisao Miske ne valja sto ga se gura naprijed i to je ono upravo o cemu ovdje pricam da se kao opravdanje za Pajnica izmisli 1001 razlog a vecina ostalih igraca iz reprezentacije se pljuje na prvu.
Puno je bolje igrao na box-to-box.
Sto se reprezentacije tice, odmah ovako iz glave:
- dugi pas na Dzeku za prvi gol protiv Irana
- dijagonala na Zukanovica kod prvog gola Medunjanina u Haifi
- prodor I asistencija za Dzeku kod izjednacenja sa Belgijom
Malo li je? Ili "skoro nista"? Ovo je ono sto je vidljivo golim okom.
U ovom trenutku Mire nam je najbolje I najvrjednije sto imamo.
Ono sto daje u reprezentaciji je daleko od tog statusa "najvrednije" sto si napisao jer niti nas je odveo na SP niti nas je sad preporodio i odveo do baraza. E sad kad bi u reprezentaciji pruzao igre iz Rome e to bi vec bila malo drukcija prica i ozbiljnija a ovako ....
Post Reply