Alfons Kauders wrote:liberalni centar dodje nesto ko vehabija agnostik...seln wrote: Bas vala...pravi ljevicari, a Danis sam rekao da je NS stranka liberalnog centra.
SDP
- jasko_ba
#5826 Re: SDP
-
VjecitiStudent
#5827 Re: SDP
Sta ce nam jos ljevice, kad na vlasti imamo socijaldemokrate?????seln wrote:Bas vala...pravi ljevicari, a Danis sam rekao da je NS stranka liberalnog centra.hercegovac_pravi wrote: Otkrio toplu vodu!? Ne, ponovo griješiš..samo ti ukazujem na činjenično stanje. Imali ste svoju priliku, niste uspjeli nametnuti svoju besmislenu agendu, sami ste je sebi izabrali i doživjeli izborni fijasko (jedan u nizu mnogih). Toliko o vašem političkom kredibilitetu i poznavanju izbornog tijela.
A "kobiva" .."vi" ste ljevičari jer napadate SDP a "mi" smo desničari jer "branimo" SDP.....super onda,
Jest da se ponasaju ko Superhik, uzimaju od siromasnih i daju bogatima, ali koga je to jos briga
Bihać: SDP-ova država za “Robota”
http://www.kip.ba/2011/08/19/bihac-sdp- ... za-robota/#

- Pismonosa
- seln
#5829 Re: SDP
Dobro, nemoj sitnicariti, covjek je reziser, nije sociolog.Alfons Kauders wrote:liberalni centar dodje nesto ko vehabija agnostik...seln wrote: Bas vala...pravi ljevicari, a Danis sam rekao da je NS stranka liberalnog centra.
- seln
#5830 Re: SDP
Ne znam.VjecitiStudent wrote: Sta ce nam jos ljevice, kad na vlasti imamo socijaldemokrate?????
Ali bi nam ti mogao objasniti zasto se glasaci, clanovi i pristalice NS deklarisu kao ljevica...bez uvijanja, polemike i plitkog humora.
Direktan odgovor: da li u NS simmpatizeri ne znaju ono sto funkcioneri znaju, ili obrnuo?
-
convict
#5831 Re: SDP
Ovo natezanje Zlaje i Čovića sve više liči na već viđeno natezanje Harisa i Dodika. K'o fol brane se neki principi, a narodu sve gore. Ponovo je oboren kreditni rejting, počela je priča o ponovnom uvođenju viza, novih investicija i radnih mjesta ni na vidiku, ali eto, valjda je bitno čiji će ego na kraju biti više zadovoljen.
- vee-jay
#5832 Re: SDP
Na zalost, u nas su sve situacije jedinstvene tako da poredjenje nije bas na mjestu. I nije do ega.convict wrote:Ovo natezanje Zlaje i Čovića sve više liči na već viđeno natezanje Harisa i Dodika. K'o fol brane se neki principi, a narodu sve gore. Ponovo je oboren kreditni rejting, počela je priča o ponovnom uvođenju viza, novih investicija i radnih mjesta ni na vidiku, ali eto, valjda je bitno čiji će ego na kraju biti više zadovoljen.
-
VjecitiStudent
#5833 Re: SDP
S obzirom da je ovo tema o SDP-u, mozda da nam prvo dešifruješ socijaldemokratiju SDP-a???seln wrote:Ne znam.VjecitiStudent wrote: Sta ce nam jos ljevice, kad na vlasti imamo socijaldemokrate?????
Ali bi nam ti mogao objasniti zasto se glasaci, clanovi i pristalice NS deklarisu kao ljevica...bez uvijanja, polemike i plitkog humora.
Direktan odgovor: da li u NS simmpatizeri ne znaju ono sto funkcioneri znaju, ili obrnuo?
- seln
#5834 Re: SDP
Rekao sam, bez polemike.VjecitiStudent wrote:S obzirom da je ovo tema o SDP-u, mozda da nam prvo dešifruješ socijaldemokratiju SDP-a???seln wrote:Ne znam.VjecitiStudent wrote: Sta ce nam jos ljevice, kad na vlasti imamo socijaldemokrate?????
-
convict
#5835 Re: SDP
Po tebi je dobra stvar ovo oko neformiranje vlasti, koje je sad navodno zapelo na pozicijama pojedinih agencija? Koliko dugo misliš da se isplati držati ovakav status?vee-jay wrote:Na zalost, u nas su sve situacije jedinstvene tako da poredjenje nije bas na mjestu. I nije do ega.convict wrote:Ovo natezanje Zlaje i Čovića sve više liči na već viđeno natezanje Harisa i Dodika. K'o fol brane se neki principi, a narodu sve gore. Ponovo je oboren kreditni rejting, počela je priča o ponovnom uvođenju viza, novih investicija i radnih mjesta ni na vidiku, ali eto, valjda je bitno čiji će ego na kraju biti više zadovoljen.
- seln
#5836 Re: SDP
Kada smo, strahujuci za glave, s ono malo jada od oruzja 1992 krenuli u borbu....convict wrote:Po tebi je dobra stvar ovo oko neformiranje vlasti, koje je sad navodno zapelo na pozicijama pojedinih agencija? Koliko dugo misliš da se isplati držati ovakav status?vee-jay wrote:Na zalost, u nas su sve situacije jedinstvene tako da poredjenje nije bas na mjestu. I nije do ega.convict wrote:Ovo natezanje Zlaje i Čovića sve više liči na već viđeno natezanje Harisa i Dodika. K'o fol brane se neki principi, a narodu sve gore. Ponovo je oboren kreditni rejting, počela je priča o ponovnom uvođenju viza, novih investicija i radnih mjesta ni na vidiku, ali eto, valjda je bitno čiji će ego na kraju biti više zadovoljen.
je li se neko pitao koliko dugo se isplati boriti?
-
convict
#5837 Re: SDP
Zašto nas stavljaš u isti koš sa agresorima? Nismo mi izabrali rat nego smo napadnuti i bili primorani da se branimo, dakle goli život je bio u pitanju. Šta je ssad u pitanju? Neka fotelja, neki princip? Ako je ovo što se trenutno dešava neka vrsta bitke, mi tu bitku gubimo jer je države sve manje, separatisti su sve jači, a narod sve gladniji.seln wrote:Kada smo, strahujuci za glave, s ono malo jada od oruzja 1992 krenuli u borbu....convict wrote:Po tebi je dobra stvar ovo oko neformiranje vlasti, koje je sad navodno zapelo na pozicijama pojedinih agencija? Koliko dugo misliš da se isplati držati ovakav status?vee-jay wrote:Ovo natezanje Zlaje i Čovića sve više liči na već viđeno natezanje Harisa i Dodika. K'o fol brane se neki principi, a narodu sve gore. Ponovo je oboren kreditni rejting, počela je priča o ponovnom uvođenju viza, novih investicija i radnih mjesta ni na vidiku, ali eto, valjda je bitno čiji će ego na kraju biti više zadovoljen.
Na zalost, u nas su sve situacije jedinstvene tako da poredjenje nije bas na mjestu. I nije do ega.
je li se neko pitao koliko dugo se isplati boriti?
-
VjecitiStudent
#5838 Re: SDP
Je li ti palo na pamet da je konačno dešifrovanje socijaldemokratije SDP-a vrlo bitno za cijelu priču?seln wrote:Rekao sam, bez polemike.VjecitiStudent wrote:
S obzirom da je ovo tema o SDP-u, mozda da nam prvo dešifruješ socijaldemokratiju SDP-a???
Jer čini se da mnogi, kad skontaju da se po mnogim pitanjima nalaze ljevlje od onih, koji sami sebe zovu i ljevicom i socijaldemokratama, počnu onda i sebe ubrajati u ljevicu.
- seln
#5839 Re: SDP
Opet: molim, bez polemike.VjecitiStudent wrote:Je li ti palo na pamet da je konačno dešifrovanje socijaldemokratije SDP-a vrlo bitno za cijelu priču?seln wrote:Rekao sam, bez polemike.VjecitiStudent wrote:
S obzirom da je ovo tema o SDP-u, mozda da nam prvo dešifruješ socijaldemokratiju SDP-a???
Jer čini se da mnogi, kad skontaju da se po mnogim pitanjima nalaze ljevlje od onih, koji sami sebe zovu i ljevicom i socijaldemokratama, počnu onda i sebe ubrajati u ljevicu.
Vec smo hiljadu puta, i jarani i dusmani SDP-a, diskutirali o SDP-u, do u trecu decimalu analizirali njihovu politiku, privatni zivot, sve...
heeej, tri stranice diskusije o tome govori li Komsic engleski...
Ja sam ti postavio jedno pitanje, jasno, bez insinuacija. Sta kazes na izjavu Danisa Tanovica da je NS stranka centra?
Odgovori ili nemoj, ali me ne zamajavaj demagogijom.
- nemam_ideje
#5840 Re: SDP
(Namjerno ?) zaboravljaš da spomeneš da je Haris prvo ušao u vlast sa navedenim pa se onda, fol, počeo boriti i natezati. Vrlo bitna razlika. Ne pravi se blesav.convict wrote:Ovo natezanje Zlaje i Čovića sve više liči na već viđeno natezanje Harisa i Dodika. K'o fol brane se neki principi, a narodu sve gore. Ponovo je oboren kreditni rejting, počela je priča o ponovnom uvođenju viza, novih investicija i radnih mjesta ni na vidiku, ali eto, valjda je bitno čiji će ego na kraju biti više zadovoljen.
Predlažem čarobnjaka Merlina kao rješenje. Kao, države je bilo pa je sada ima sve manjeconvict wrote:
Zašto nas stavljaš u isti koš sa agresorima? Nismo mi izabrali rat nego smo napadnuti i bili primorani da se branimo, dakle goli život je bio u pitanju. Šta je ssad u pitanju? Neka fotelja, neki princip? Ako je ovo što se trenutno dešava neka vrsta bitke, mi tu bitku gubimo jer je države sve manje, separatisti su sve jači, a narod sve gladniji.
- Corto Maltese
#5841 Re: SDP
Koliko sam upućen, NS je, po programskim načelima, liberalna stranka. To se, koristeći tradicionalnu evropsku podjelu na lijeve laburiste/socijaliste i desne konzervativce, najčešće smatra političkim centrom. To bi bilo najjednostavnije objašnjenje, uz ogradu da je politički kompas ipak mnogo komplikovaniji od ove jednodimnezionalne podjele.
Is ovoga proizilazi i odgovor na pitanje Vječnog Studenta- NS je stranka centra, dakle podrazumijeva se da je lijevo od sadašnjeg SDP BiH.
Is ovoga proizilazi i odgovor na pitanje Vječnog Studenta- NS je stranka centra, dakle podrazumijeva se da je lijevo od sadašnjeg SDP BiH.
-
Hodidid
#5842 Re: SDP
Po kojoj logici moze onda NS biti politicka alternativa SDP-u? Ako je vec ideolosko polaziste NS liberalizam a SDP socijaldemokratija.Corto Maltese wrote:Koliko sam upućen, NS je, po programskim načelima, liberalna stranka. To se, koristeći tradicionalnu evropsku podjelu na lijeve laburiste/socijaliste i desne konzervativce, najčešće smatra političkim centrom. To bi bilo najjednostavnije objašnjenje, uz ogradu da je politički kompas ipak mnogo komplikovaniji od ove jednodimnezionalne podjele.
I sta mu ga dodje liberalni centar? Nesto izmedju socijalliberalizma i neoliberalizma? Malo tamo malo ovamo ovisno od situacije?
Dobro pa nisu liberalni demokrati kao sto ih imamo u regiji.
- 1gorstak
#5843 Re: SDP
Ne radi se o nekoliko pozicija nego se pokusava ukazati na cinjenicu da postojeci sistem nije funkcionalan i da nam trebaju sustinske reforme, koje opet samo medjunarodna zajednica moze isposlovati.convict wrote:Po tebi je dobra stvar ovo oko neformiranje vlasti, koje je sad navodno zapelo na pozicijama pojedinih agencija? Koliko dugo misliš da se isplati držati ovakav status?
- Corto Maltese
#5844 Re: SDP
Ne znam otkud ti da je NS alternativa SDP? Radi se samo o tome da su SNSD i SDP, skrenuvši desno ostavile ogroman prazan prostor na koji pretenduju razne političke stranke.Hodidid wrote:Po kojoj logici moze onda NS biti politicka alternativa SDP-u? Ako je vec ideolosko polaziste NS liberalizam a SDP socijaldemokratija.Corto Maltese wrote:Koliko sam upućen, NS je, po programskim načelima, liberalna stranka. To se, koristeći tradicionalnu evropsku podjelu na lijeve laburiste/socijaliste i desne konzervativce, najčešće smatra političkim centrom. To bi bilo najjednostavnije objašnjenje, uz ogradu da je politički kompas ipak mnogo komplikovaniji od ove jednodimnezionalne podjele.
I sta mu ga dodje liberalni centar? Nesto izmedju socijalliberalizma i neoliberalizma? Malo tamo malo ovamo ovisno od situacije?
- ReD aka Socijalista
#5845 Re: SDP
Braniti drzavu od onih krokodila znaci skrenuti u desno?Corto Maltese wrote:Ne znam otkud ti da je NS alternativa SDP? Radi se samo o tome da su SNSD i SDP, skrenuvši desno ostavile ogroman prazan prostor na koji pretenduju razne političke stranke.Hodidid wrote:Po kojoj logici moze onda NS biti politicka alternativa SDP-u? Ako je vec ideolosko polaziste NS liberalizam a SDP socijaldemokratija.Corto Maltese wrote:Koliko sam upućen, NS je, po programskim načelima, liberalna stranka. To se, koristeći tradicionalnu evropsku podjelu na lijeve laburiste/socijaliste i desne konzervativce, najčešće smatra političkim centrom. To bi bilo najjednostavnije objašnjenje, uz ogradu da je politički kompas ipak mnogo komplikovaniji od ove jednodimnezionalne podjele.
Nisam znao da sam desnicar
- Banksy
#5846 Re: SDP
Odbrana do posljednje fotelje.ReD aka Socijalista wrote:Braniti drzavu od onih krokodila znaci skrenuti u desno?Corto Maltese wrote: Ne znam otkud ti da je NS alternativa SDP? Radi se samo o tome da su SNSD i SDP, skrenuvši desno ostavile ogroman prazan prostor na koji pretenduju razne političke stranke.
U SDP BiH rekli su da čekaju da predsjednik HDZ BiH Dragan Čović pošalje prijedlog o raspodjeli pozicija u Vijeću ministara BiH zajedno s pozicijama u svim državnim agencijama.
"Nema mogućnosti postizanja konačnog dogovora ako u okviru dogovora o eventualnom sastavu Vijeća ministara ne bude precizirana raspodjela u agencijama", rekao je Damir Hadžić, potpredsjednik SDP BiH.
Dodao je da je SDP na stajalištu onoga što je bilo na sastanku u Brčkom, a to je da HDZ BiH i HDZ 1990 dobiju sva hrvatska mjesta, i to predsjedavajućeg Vijeća ministara i dva ministarstva, stranke iz RS tri, a stranke platforme četiri ministarstva.
"Ako ne bude dogovora o svim agencijama, onda tražimo pet ministarstava i predsjedavajućeg Vijeća ministara", poručio je Hadžić.
- ReD aka Socijalista
#5847 Re: SDP
Pa s pravom traze te pozicije treba da i vise traze, ipak im je narod dao glas da budu na tim pozicijama. Druze.Banksy wrote:Odbrana do posljednje fotelje.ReD aka Socijalista wrote:Braniti drzavu od onih krokodila znaci skrenuti u desno?Corto Maltese wrote: Ne znam otkud ti da je NS alternativa SDP? Radi se samo o tome da su SNSD i SDP, skrenuvši desno ostavile ogroman prazan prostor na koji pretenduju razne političke stranke.
U SDP BiH rekli su da čekaju da predsjednik HDZ BiH Dragan Čović pošalje prijedlog o raspodjeli pozicija u Vijeću ministara BiH zajedno s pozicijama u svim državnim agencijama.
"Nema mogućnosti postizanja konačnog dogovora ako u okviru dogovora o eventualnom sastavu Vijeća ministara ne bude precizirana raspodjela u agencijama", rekao je Damir Hadžić, potpredsjednik SDP BiH.
Dodao je da je SDP na stajalištu onoga što je bilo na sastanku u Brčkom, a to je da HDZ BiH i HDZ 1990 dobiju sva hrvatska mjesta, i to predsjedavajućeg Vijeća ministara i dva ministarstva, stranke iz RS tri, a stranke platforme četiri ministarstva.
"Ako ne bude dogovora o svim agencijama, onda tražimo pet ministarstava i predsjedavajućeg Vijeća ministara", poručio je Hadžić.
-
cindrlimindrli
#5848 Re: SDP
Banksy wrote:"Ako ne bude dogovora o svim agencijama, onda tražimo pet ministarstava i predsjedavajućeg Vijeća ministara", poručio je Hadžić.
- madner
#5849 Re: SDP
Pa valjda brane interese drzave tako sto se zalazu da raspodjela funkcija bude u skladu sa ustavom, naspram koncepta o paritetu. Predpostavljam da bi u interesu drzave bilo da napravimo novi kljuc koji ce legitmnim dati pravo na 2/3 svih funkcija.
Corto, eto izvjestaja i pocetka realizacije plana od jutros.
Corto, eto izvjestaja i pocetka realizacije plana od jutros.
- heckler
#5850 Re: SDP
...........................
Ali evo da vam krejonima nacrtam
1) VM imenuje direktore drzavnih agencija bez potrvdjivanja u parlamentu
2) SNSD/HDZ kolacija je u zadnjih 5 godina nadglasala Bosnjake u skoro sve i jednom imenovanju i kompletno unistala USTAVOM GARANTOVANI balans
3) SDP zahtjeva ili dogovor oko agencija ili 5 ministarstava da SNSD/HDZ vise nema mogucnost nadglasavanja.
Ali u najboljem Slobodno (herceg)Bosanskom spinu se to zove borbom za fotelje
Da podsjetimo, platformi po izbornim rezultatima pripadaju sve federalna ministarstva a ne samo 4 koliko trazi, vec SVIH 6 PLUS PREMIJER. PLUS 2/3 mjesta u agencijama.
Platforma iz samo njima nekih razloga i dalje nudi herceg-cetnickoj koaliciji veci dio kolaca bez ikakve potrebe.
Navrh svega toga biva optuzena za borbu za fotelje
......................................................
Ali evo da vam krejonima nacrtam
1) VM imenuje direktore drzavnih agencija bez potrvdjivanja u parlamentu
2) SNSD/HDZ kolacija je u zadnjih 5 godina nadglasala Bosnjake u skoro sve i jednom imenovanju i kompletno unistala USTAVOM GARANTOVANI balans
3) SDP zahtjeva ili dogovor oko agencija ili 5 ministarstava da SNSD/HDZ vise nema mogucnost nadglasavanja.
Ali u najboljem Slobodno (herceg)Bosanskom spinu se to zove borbom za fotelje
Da podsjetimo, platformi po izbornim rezultatima pripadaju sve federalna ministarstva a ne samo 4 koliko trazi, vec SVIH 6 PLUS PREMIJER. PLUS 2/3 mjesta u agencijama.
Platforma iz samo njima nekih razloga i dalje nudi herceg-cetnickoj koaliciji veci dio kolaca bez ikakve potrebe.
Navrh svega toga biva optuzena za borbu za fotelje
......................................................
Last edited by Anonymous on 15/12/2011 22:00, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA pred ban!
Reason: OPOMENA pred ban!