Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
duboka_misao

#5826 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

hocu ovu majcu!
Image
dječak sa šibicama

#5827 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Cemu galama, samo kazem smijesno je sto ISIS odjednom ima svu moc, hapsi kraljicu jebote, a do jucer ih suto po ulici ko je htio.

Moc im kao dala Cersei, a ona se jebavala sa rodjenim bratom.

Ma daj... pa sto nju niko ne hapsi, svi znaju za nju i Kingslejera.
sizifinho

#5828 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

karanana wrote:Ima jos i frame gdje mali odgovara da ne budu toliko sigurni kad je u pitanju patuljasta kita.

E ja kad sam zadnju epizodu gledo to mi je palo za oko, a sad vidim i na internetu teoriju....jedna od glava tamo u onoj gusulhani lici na mamu stark, ali ocigledno nije jer bi je kcerkica prepoznala i sjebala bi se.
kako će biti mama stark, morala bi žena doći tamo. Jer su ono lica ljudi koji su došli u kući crno/bijelu, da umru.
NK33

#5829 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NK33 »

Cersei nije dala moc ISIS-u nego kralj, da on nije potpisao Cersei bi se mogla ... da ne kazem sta.

Ovaj asker ocigledno gleda seriju plitko i ocekuje da mu se sve nacrta. Ako si ti u ovom razgovoru izmedju Cersei i septona vidio samo to da ona njega munta (kao sto si rekao par postova iznad) onda izvini ali ovo nije za tebe.

Pa ne trebas bit Einstein da skontas iz septonovih recenica na sta ce ovo okrenuti. Kaze covjek da su i kraljevi i kraljice i svi ostali jednaki pred Bogom. De malo razmisli na sta hoce da ukazu i ko bi mogao na*ebati, da izvinete. Cuj Cersei njega munta :lol: a lik pravi facu i onaj kez ko Tywin, ko da govori tu sam vas cekao docete svi na red.
Last edited by NK33 on 24/05/2015 15:13, edited 1 time in total.
sizifinho

#5830 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

dječak sa šibicama wrote:Cemu galama, samo kazem smijesno je sto ISIS odjednom ima svu moc, hapsi kraljicu jebote, a do jucer ih suto po ulici ko je htio.

pa polahko prijatelju, tek smo ušli u drugu polovicu sezone. Valja nešto da se ostavi za kraj. Je li stvarno misliš da će Lancel koji je postao fanatik, a kojeg je Cersei jahala dok nije bilo jamiea prešutjeti to?
To je incest. A on je sad vojnik vjere.
omar little

#5831 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

asker wrote:

Na stranici 222...............Omare smiri se :D
ja sam mirna, samo ti odgovorih na post. zasigurno zadnji put. ne znas komunicirati, skaces sa tvrdnje na tvrdnju, kada ti se argumentira ili ukaze na nesto samo preskocis i izgleda ti je vaznije ispasti nekakav mahalaski baja nego pricati s ljudima o seriji.
Rockefeller

#5832 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

dječak sa šibicama wrote:Cemu galama, samo kazem smijesno je sto ISIS odjednom ima svu moc, hapsi kraljicu jebote, a do jucer ih suto po ulici ko je htio.

Ma ono su Robertova djeca :lol:
Juliuscezar

#5833 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Pojavljivanje radikalnog vjerskog pokreta u vrijeme moralne, ekonomske i drustvene krize ja sasvim normalna stvar. Uopce nije izmisljanje tople vode, vjerovatno je Martin pronasao inspiraciju u nekom stvarnom historijskom dogadjaju.

Mi se raspravljamo, a ono Bareathon vladaju Westerosom :D .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5834 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Javna tajna je da "svi" znaju da su Cerseina djeca inces kopilad...Tywin je odbrusio Cersei kad mu je rekla da se priča da su mu unuci kopilad...nije mu bilo važno dok su imali prezime Baratheon i Lannisterovu krv i tako bili zakonski nasljednici...Stanis upravo igra na tu kartu al treba osvojit Dubrovnik, Lancel Lannister i ako nije rekao svome vrhovnom vrabćetu onda će to sačuvat za neku priliku i ja mislim da je jako zaljubljen u Cersei i da ona to sad za sada koristi, dok nešto po običaju ne zabrlja...
asker

#5835 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

NK33 wrote:Cersei nije dala moc ISIS-u nego kralj, da on nije potpisao Cersei bi se mogla ... da ne kazem sta.

Ovaj asker ocigledno gleda seriju plitko i ocekuje da mu se sve nacrta. Ako si ti u ovom razgovoru izmedju Cersei i septona vidio samo to da ona njega munta (kao sto si rekao par postova iznad) onda izvini ali ovo nije za tebe.

Pa ne trebas bit Einstein da skontas iz septonovih recenica na sta ce ovo okrenuti. Kaze covjek da su i kraljevi i kraljice i svi ostali jednaki pred Bogom. De malo razmisli na sta hoce da ukazu i ko bi mogao na*ebati, da izvinete. Cuj Cersei njega munta :lol: a lik pravi facu i onaj kez ko Tywin, ko da govori tu sam vas cekao docete svi na red.
Kazem ja, nije ovo Esmeralda. Ili Indijska serija.

Serija koja je svjetski hit sa ogromnim budzetom, i koja je skoro perfektna bila u 4 sezone pa i pocetkom 5-e ne moze dozvolit tako labave, nedorecene scene.
Niko ovdje nema upitnik nad glavom odkud vjerski fanatici, sta je septon reko i mislio u razgovoru sa Cersey i sta je zadatak/namjena vjerskih vojnika.

Razocaravajuce je to, sto njih saka jada, ogrnuti u neke ponjave, sa primitivnim toljagama, ko fol vedri i oblaci u kapitolu. Hapse, ruse, hvataju ljude po ulicama, zatvaraju bordele, unistavaju alkohol, hapse zvanicnu kraljicu i njenog brata itd itd.................a niko da im se suprostavi.

U prijestolnici gdje je XY naoruzanih ljudi, kraljevska garda/licna pratnja, regularna vosjka, kamara vitezova, pratnja Tyrellovih................jeftino, prejeftino uradjeno. Kao dodatak ovome i ona bitka za Marcelu..................smijesno.

Da su fanatici prikazani kao opremljena do zuba naoruzana elitna jedinica ove rasprave nebi ni bilo.

Dok je babo Lanister bio ziv, na vrhuncu njihove moci napadose i Jofrija i Cersey i vojnike i Hounda...............jedva zivu glavu izvukose. A sad ovo.............smijesno.

Neznam ko ovdje plitko gleda seriju.
asker

#5836 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

omar little wrote:
asker wrote:

Na stranici 222...............Omare smiri se :D
ja sam mirna, samo ti odgovorih na post. zasigurno zadnji put. ne znas komunicirati, skaces sa tvrdnje na tvrdnju, kada ti se argumentira ili ukaze na nesto samo preskocis i izgleda ti je vaznije ispasti nekakav mahalaski baja nego pricati s ljudima o seriji.
:thumbup:
sizifinho

#5837 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

asker wrote:
NK33 wrote:Cersei nije dala moc ISIS-u nego kralj, da on nije potpisao Cersei bi se mogla ... da ne kazem sta.

Kazem ja, nije ovo Esmeralda. Ili Indijska serija.

Serija koja je svjetski hit sa ogromnim budzetom, i koja je skoro perfektna bila u 4 sezone pa i pocetkom 5-e ne moze dozvolit tako labave, nedorecene scene.
Niko ovdje nema upitnik nad glavom odkud vjerski fanatici, sta je septon reko i mislio u razgovoru sa Cersey i sta je zadatak/namjena vjerskih vojnika.

Razocaravajuce je to, sto njih saka jada, ogrnuti u neke ponjave, sa primitivnim toljagama, ko fol vedri i oblaci u kapitolu. Hapse, ruse, hvataju ljude po ulicama, zatvaraju bordele, unistavaju alkohol, hapse zvanicnu kraljicu i njenog brata itd itd.................a niko da im se suprostavi.

U prijestolnici gdje je XY naoruzanih ljudi, kraljevska garda/licna pratnja, regularna vosjka, kamara vitezova, pratnja Tyrellovih................jeftino, prejeftino uradjeno. Kao dodatak ovome i ona bitka za Marcelu..................smijesno.

Da su fanatici prikazani kao opremljena do zuba naoruzana elitna jedinica ove rasprave nebi ni bilo.

Dok je babo Lanister bio ziv, na vrhuncu njihove moci napadose i Jofrija i Cersey i vojnike i Hounda...............jedva zivu glavu izvukose. A sad ovo.............smijesno.

Neznam ko ovdje plitko gleda seriju.
joj jarane jesi ti spor, to je haos haha

Ako imaš kraljevsku dozvolu, znači da imaš kraljevsku zaštitu. Uopšte nije šačica fanatika, već čitava vojska, jer ljudi dolaze iz svih krajeva Westerosa da služe vjeri (faith). Mogli smo vidjeti samo šaku ljudi kad je cersei išla, ali upravo tu je tvoj probleml. Ti si ograničen, to što vidiš tu je. Nisi uzeo u obzir da ih možda ima sve više i više? Možda se raširio poziv ljudima širom kraljevstva da dođu služiti Vjeri? Nije to moguće? Mora se to spomenuti, nacrtati, objasniti na youtubeu ili nekom forumu da bi ti to shvatio?
Drugo, niko ih iz kings laninga neće napasti jer su religiozni svi, a vjera je iznad kralja. Možeš se pobuniti na kraljeve odluke, ali Božije zakone i ono što Septon kaže je tapija. To nije u GoT, to je u historiji tako. Crkvine odluke su bile iznad samog kralja. Spominješ rulju koja je napala Lannistere, koje niko ne želi na tronu, koji žive divan život, a ovi dolje u Flea bottom-u pocrkaše od gladi.
Sad su tu ljudi koji će kazniti i siromašnog i bogatog, svejedno... šta misliš kome to više odgovara? Rojalistima ili građanima? Građani- koji nemaju ništa osim vjere, religioznosti?

Spominješ pobunu Tyrella?
Pa to je nešto što bi ti uradio, pa pokrenuo rat. Sreća Ollena je mudrija žena, zna da se prvo treba probat riješiti diplomatski nešto. Šta će šačica Tyrellove zvanice protiv Zlatnih plaštova kojih ima hiljade?
Pošto je kralj odredio da Faith militanti provode zakone, šta misliš koga će kraljeva vosjka braniti? Tyrellove vojnike koji krše njegovu odredbu ili ljude koji su pod njegovom odredbom?
Šta msliš, da Margery ima utjecaj nad Tommenom više od njegove majke?
Džaba sam ja tebi ovo napisao, ti nisi došao da razmjenjuješ misli, već da forsiraš svoje, ništa što neko kaže neće tebe uvjeriti u suprotno. Pet puta isto ponavljaš, slamu mlatiš.
johnlock071

#5838 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

E fakat ste skoro svi počeli trčat pred rudo. Pa SVIMA nam je jasno da je baš Sersi najveći materijal za vjerske fanatike i na ovako glupe poteze smo od nje navikli. Incest, djeca incesta, pa čovječe i onaj njen rođak još tamo koji je ubio Roberta po njenom nalogu, bludničio s njom i šta već ne... Ali isto kao što nam je jasno da će Deneris otići sa zmajevima u Westeros (valjda :D ) tako je i ovo, pa sačekajte da se odvije radnja...
Drugo vidjeli ste scenu kad onom jednom merchantu porazbijaju štand i on se okrene stražarima i zove u pomoć i oni samo okrenu leđu, znači vjerskim fanaticima se nije niko još ni probao suprotstaviti, sve organizirano od strane Sersi. A zna i High Sparrow da bi se to moglo promjeniti kad krene na Sersi, znači treba i tu neka taktika.
Rockefeller

#5839 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ma zmajevi čame u mraku. Jest glupa u pm.
rage_guy

#5840 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Rockefeller wrote:Ma zmajevi čame u mraku. Jest glupa u pm.
Pa sta ce s njima kad ih ne moze kontrolisati.
pici

#5841 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Sadržaj

Sezona: 5
Epizoda: << 7 - THE GIFT >>

Najgledanija serija u povijesti HBO-a i svjetski TV fenomen, „Igra prijestolja ostaje veliki hit te televizijske kuće. Ove godine brojne napete priče razvijat će se prema svom neizbježnom, često krvavom kraju.
Nakon šokantnih smrti u četvrtoj sezoni (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), ova sezona počinje s prazninom na vladajućem vrhu koju protagonisti diljem Westerosa i Essosa žele što prije ispuniti. U Crnome zamku Jon Snow bori se da pronađe ravnotežu između dužnosti prema Noćnoj straži i zahtjevima tek pridošlog Stannisa Baratheona koji se proglasio zakonitim kraljem Westerosa. U međuvremenu, Cersei se muči zadržati moć u Kraljevu Grudobranu okružena Tyrellovima i unatoč usponu religijske skupine koju predvodi enigmatični Vrhovni Vrabac, dok Jamie kreće na tajnu misiju. Preko Uskog mora, Arya traži staroga prijatelja dok bjegunac Tyrion pronalazi novu svrhu. Dok opasnost raste u Meereenu, Daenerys Targaryen otkriva da njezina klimava vladavina nad gradom zahtijeva teške žrtve. U ovoj sezoni bit će prikazane neke od najeksplozivnijih scena dosad, a obećanje da „zima dolazi postaje veća prijetnja nego ikad prije.

KoKama je izgleda zasijala gujca...
alibegoa

#5842 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibegoa »

Samo da iznegodujem na Theona. Dobro je rekla Yara 'My brother's dead.'

I ozbiljno me brine da u ovoj sezoni glavom ne plati Jon. Bilo bi baš onako spektakularno i neočekivano. Predviđam da će na kraju sezone biti makar izboden.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5843 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

jel ko gledo novu
ako sta moze napisati bilo bi dobro
cassius

#5844 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

alibegoa wrote:Samo da iznegodujem na Theona. Dobro je rekla Yara 'My brother's dead.'

I ozbiljno me brine da u ovoj sezoni glavom ne plati Jon. Bilo bi baš onako spektakularno i neočekivano. Predviđam da će na kraju sezone biti makar izboden.
Jon ne bi trebao.
Black swan wrote:jel ko gledo novu
ako sta moze napisati bilo bi dobro
Sta da ti napisem, odlicna epizoda, pogledaj :D
Radar71

#5845 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Mislim da ce zadnje 3 epizode bas biti ono drama dobre :D
johnlock071

#5846 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Epizoda 7 većinom spora, dosadna i bezlična kao i predhodne 2, sa ipak par bitnih momenata za razliku od predhodne 2 epizode.

Šlag na kraju za sve kritičare sa klixa. :)
pici

#5847 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Image

NAPOKONNNNN !!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ciprol

#5848 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ciprol »

Glupa Cersei. Ne znam šta je mislila, da će njoj progledati kroz prste? Što kaže drug pici, napokon.
sizifinho

#5849 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ja ne znam kako nije nekakav zdrav razum sacekati bar jedan dan poslije epizode, do veceri ako nista, pa onda komentarisati dogadjaje. Kad vidim da je neko nesto napisao, uvijek pomislim da je neko stavio osvrt, tipa dobra epizoda, wow, lose, nelose itd.. ali to je.bila ona stara garda, sad se takmice ko ce prvi gledat epizodu, a ja veca budala sto ulazim
karanana

#5850 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

i ja budala sto ulazim ali opet volim doci i virnuti.

je li RIP? (nemojte odgovoriti). jer u pravom zivotu je trudna pa je pitanje kako bi glumila u iducim sezonama.
Post Reply