Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
1gorstak

#5826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Nass wrote:
zagazaga wrote:
Nass wrote:Sta se sada desava nakon ove (ocekivane) odluke CIK-a u korist HDZ-a? Da li je odluka Ustavnog Suda jaca od CIK-ove, odnosno da li cini CIK-ovu odluku nevazecom?
čeka se odluka ustavnog suda
Sta mislite kolike su sanse da US presudi za Platformu? Platformasi su djelovali prilicno opusteno kad su upucivali predmet na US. Kao da su sigurni u ishod. Ali sta ako tako ne bude?
Presli smo prag ... vlast je formirana i sada je samo pitanje kako ce to HDZ progutati, hoce li izazvati sukob i krvoprolice ili ce mirno prihvatiti opoziciono djelovanje. Ako Ustavni sud donese odluku da su prekrsena pravila i da treba ponoviti formiranje vlasti to ce se zavrsiti za par sati a ako HDZ nastavi sa blokadom imenovanja delegata iz preostalih kantona, vladajuca koalicija ce uvaziti odluku Ustavnog suda, a ponavljanje formiranja vlasti odgadjati sve dok HDZ ne prekine sa blokadama.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znam da ce na mene osuti sa svih strana za ovo sto cu reci sada ali to je samo moj licni stav. Ja bih volio da se meni kao Bosnjaku omoguci da imam nacionalnu drzavu sa izlazom na Savu u Brckom i eventualno nekim koridorom prema Nemu. Vjerujete kada sve ovo pogledam meni se jednostavno ne zivi sa ovakvim ljudima ne samo u istoj drzavi, nego na istoj planeti. :oops:
Novi Zeland prima imigrante, pa ako ti se ne zivi u zajednickoj BiH, sve najbolje u zemlji dugog bijelog oblaka. Pravedna podjela BiH nije moguca, niti bi taj tvoj rezervat bio stabilan. Te ustupke koje bi ti se dalo (koridor prema sjeveru i jugu) bi se problematiziralo tri dana nakon podjele, a onda bi te se ekonomskim sankcijama i drugim pritiscima natjeralo da rezignirano odustanes i od Brckog i od Neuma. Nakon sto bi se to desilo, ministar vanjskih poslova Hrvatske Republike Herceg Bosna bi ostro kritikovao vlasti u Sarajevu zbog terora kojeg se provodi nad Hrvatima Kraljeve Sutjeske (bilo tog terora ili ne) a onda bi ministar odbrane te iste HRHB poceo zveckati oruzjem na medjunarodnoj granici izmedju Bugojna i Kupresa, sto bi jel' vodilo ka daljim ustupcima Sarajeva. A tebi bi ostalo ili da opet vezes zelene trake oko glave na kojim su citati iz Kurana ..... ili da odes za Novi Zeland.

Pa je mozda bolje da odmah odes a drzavu prepustis nama koji ju volimo i koji znamo cijeniti njeno bogatstvo.
tulio

#5827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

luckypot wrote:znaš kako, ako presuda bude - a biće
Presuda ništa promijeniti neće, isto kao što 1000 presuda srpskom vodstvo ništa promijenilio nije po pitanju Republike Srpske. Ali, nada umire zadnja, ne daj se. :thumbup:
tulio

#5828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

1gorstak wrote:. Ako Ustavni sud donese odluku da su prekrsena pravila i da treba ponoviti formiranje vlasti to ce se zavrsiti za par sati a ako HDZ nastavi sa blokadom imenovanja delegata iz preostalih kantona, vladajuca koalicija ce uvaziti odluku Ustavnog suda, a ponavljanje formiranja vlasti odgadjati sve dok HDZ ne prekine sa blokadama.
Ako Ustavni sud kaže kako je nelegalno rađeno hoće li Lagumdžija i ekipa kazneno odgovarati, tj. misliš li da bi to bilo pravilno i logično? Također, odakle koaliciji 6 ruku u Domu Naroda? Je li to sigurno da će ih biti 6?
Bosnolog

#5829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Gandalf wrote:
star(i)mo wrote:Cik, cik, cik pogodi, sta NAM treba, sta NAM godi... :D
:lol:
http://www.youtube.com/watch?v=ScgsX8zs ... re=related
KRADE ZE-ZNA SE,... :razz:
Gandalf

#5830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Nego koliko ono ministarstava drži HDZ u novoj Federalnoj Vladi :mrgreen:
madner

#5831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Oko 7 :D
hercegovac_pravi

#5832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

tulio wrote:
hercegovac_pravi wrote:Evo ti i tačke optužnice direktno iz Haškog tribunala.
Haški tribunal se konstantno provaljuje, nije ni čudo da ih Šešelj onako voza. Hrvate iz Bosne nisu naseljavali u zapadnu Hercegovinu, nego u središnju tj. okolica Mostara (npr. Ortiješ), i oko Čapljine i Stoca (npr. Šuškovo i Bobanovo).

Također, dobar dio tih ljudi nije dobrovoljno otišao iz Bosne nego su protjerani, dobrim dijelom iz sela oko Konjica.
Ah da taj prokleti Haški tribunal. To je samo "đžihadskoislamističkomasonskaameričkoanglosaksonska" zavera protiv "nebeCkog" naroda...i da "vojvoda hin voza"..gdje li sam ovo čuo prije? :-)
Ako ti se ne sviđa brate dragi, imaš zakonsku regulativu kojom se Haški sud može osporiti pa čak i ukinuti. Eto ti pa opleti a....
Što se tiče progona "tih ljudi iz Bosne", onim kji su ih protjerali upravo se sudi u Hagu. Eno ti gore tačke optužnice. A moReš vala i kliknut na onaj link, neće ti ništa bit
yugi

#5833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
mister-no

#5834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mister-no »

hercegovac_pravi wrote:
mister-no wrote: Samo da nastavim niz:
Bugojno
Grabovica
Uzdol
Kazani
Trusina
ubojstva uTravniku
bomba u Mostaru
General Santic
logor u Jablanici,..
Trebali li dalje!
Kompletnom Hrvtskom vojno-političkom vrhu iz BiH se sudi za "UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT". Jedna od tačaka tog zločinačkog projekta za koje se baš tom Hrvatskom vojno-političkom vodstvu sudi, je i preseljenje i etničko čišćenje HRVATA i njihovo naseljavanje u region zapadne HErcegovine.

Evo ti i tačke optužnice direktno iz Haškog tribunala.

Slobodno klikni na ovaj link, možeš mnogo šta naučiti.
Organi vlasti Herceg-Bosne/HVO-a su se u isto vrijeme angažovali na
naporima da se tokom cijele 1993. godine hiljade bosanskih Hrvata iz drugih
dijelova Bosne i Hercegovine, a posebno iz srednje Bosne, premjeste (ili da se
dovede do njihovog premještanja) u zapadnu Hercegovinu.

39. U sklopu i tokom tih radnji, koje su obuhvatale etnicko cišcenje na
rasprostranjenoj i sistematskoj osnovi, i u provodenju udruženog zlocinackog
poduhvata, JADRANKO PRLIC, BRUNO STOJIC, SLOBODAN
PRALJAK, MILIVOJ PETKOVIC, VALENTIN CORIC i BERISLAV
PUŠIC, zajedno s drugim celnicima i pripadnicima organa vlasti i snaga

Herceg-Bosne/HVO-a, vršili su:

http://www.icty.org/x/cases/prlic/ind/b ... 51116b.pdf
Eto ...
Točke optužnice!!!
Nisam pravnik,ali i mala djeca znaju da u optužnici može da svašta stoji.Kada presuda bude pravomoćna sa svim ovim točkama, onda se javi.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

:lol: :lol: :lol:
luckypot

#5836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

tulio wrote:
Presuda ništa promijeniti neće, isto kao što 1000 presuda srpskom vodstvo ništa promijenilio nije po pitanju Republike Srpske. Ali, nada umire zadnja, ne daj se. :thumbup:
ma nemoj...za njih je promjenila što je zakovala da nikad neće izači iz bih, a za vas što neće biti ni entiteta... a za narode je zakovala to što će im se trljati na nos svakodnevno - da to nije tako, ne bi hdz već sad počeo da drži govore "nismo ovo nismo ono"...

nego de nam reci kad si onako demokratski glasao za one konclogore oko mostara, jest ti bilo lijepo jelde? šta ćeš, takve su sve folklorne grupe :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#5837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

tulio wrote:
Ne umire nada zadnja,zadnji umire onaj sto zadnji umre! :thumbup: :bih:
AliceInChains

#5838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

tulio wrote:I što kaže CIK, nelegalan izbor? Ha, rekao sam vam ja, ali Zlatko požurio, treba "spašavat proračun i državu". Naš Superman. :lol:
Ma sta si se ba uznervozio? Bas pametno od Zlaje, da ignorise ljudsku bijedu :mrgreen:

Dvije prednosti:

1. Nema razloga, na razuman i tolerantan merhamet-nacin probati graditi zajednicke stavove sa netolerantnim fasistima...sta usput puno lakse ide za rukom, otkad su maske fasistima spale :mrgreen:

2. Ova ljudska bijeda i onim zadnjim preostalim merhamet- Bosnjama sa njihovom "konstruktivnom" politikom SNAZNO PLJUJE U LICE. Samo jos najzaostalije merhamet majmune to ne ferma :mrgreen:
hercegovac_pravi

#5839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

tulio wrote:
Meščini da si ti jedini koji se ovdje nečemu nada..te "treČem" te "da presuda nće ništa promijeniti"...te "sve je to zavjera"....
hajducka travica

#5840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

plain vanilla wrote:hocel news tv prenositi sastanak velikana ili samo PTPC :D
sve glavne medijske kuce iz svijeta su poslale svoje novinare i fotoreportere.
luckypot

#5841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

prljavi Hare wrote:
tulio wrote:
Ne umire nada zadnja,zadnji umire onaj sto zadnji umre! :thumbup: :bih:
a ima i ko prvi izumire - čiji oni procenti stalno padaju? kako se ono zovu ?
tulio

#5842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

hercegovac_pravi wrote:Eno ti gore tačke optužnice. A moReš vala i kliknut na onaj link, neće ti ništa bit
Kakve veze imaju točke tužitelja? Ja ti govorim kako su očitu gluposti napisali. Ospori moje argumente pa mi dokaži da su Hrvati iz Bosne naseljavani u zapadnu Hercegovinu umjesto u središnju? Nije postojao nikakav plan za naseljavanje zapadne Hercegovine niti bi taj plan imao smisla, jer je tamo skoro 100% hrvatsko stanovništvo. Ako se bilo gdje planiralo to je onda u mješana područja da se napravi prevaga, zato i jesu ta nova mjesta u Mostaru, Stocu, Čapljini. Također je činjenica da je dobar dio tih ljudi protjerano, posebno iz Konjica.

Ako tužitelj haškog suda kaže da je crno bijelo, ne moraš mu odmah vjerovati, nije ti taj baš autoritet. :-)
Gandalf

#5843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Sada sa pozicija vlasti lagano, mirno i saburli šukat ga HDZ-u :sax:
Last edited by Gandalf on 24/03/2011 22:05, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#5844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

hajducka travica wrote:
plain vanilla wrote:hocel news tv prenositi sastanak velikana ili samo PTPC :D
sve glavne medijske kuce iz svijeta su poslale svoje novinare i fotoreportere.
cujem cnn povuko ekipu iz libije da isprati sastanak vrhuske herceg-srpske... :D
tulio

#5845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

Gandalf wrote:Sada sa pozicija vlasti lagano, mirno i saburli šukat ga lagano HDZ-u
Pola godine za natezanje oko vlasti, još godina za šukanje HDZ-u, pa ova vlada možda nešto i uradi prije prijevremenih izbora. :lol:
luckypot

#5846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

tulio wrote:
hercegovac_pravi wrote:Eno ti gore tačke optužnice. A moReš vala i kliknut na onaj link, neće ti ništa bit
Kakve veze imaju točke tužitelja? Ja ti govorim kako su očitu gluposti napisali. Ospori moje argumente pa mi dokaži da su Hrvati iz Bosne naseljavani u zapadnu Hercegovinu umjesto u središnju? Nije postojao nikakav plan za naseljavanje zapadne Hercegovine niti bi taj plan imao smisla, jer je tamo skoro 100% hrvatsko stanovništvo. Ako se bilo gdje planiralo to je onda u mješana područja da se napravi prevaga, zato i jesu ta nova mjesta u Mostaru, Stocu, Čapljini. Također je činjenica da je dobar dio tih ljudi protjerano, posebno iz Konjica.

Ako tužitelj haškog suda kaže da je crno bijelo, ne moraš mu odmah vjerovati, nije ti taj baš autoritet. :-)
jok vjerovat ćemo tebi kao glasaču folklorne grupe koja je odradjivala a "civilizacijske" činove tipa konclogora i rušenje spomenika kulture...
Gandalf

#5847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

tulio wrote:
Gandalf wrote:Sada sa pozicija vlasti lagano, mirno i saburli šukat ga lagano HDZ-u
Pola godine za natezanje oko vlasti, još godina za šukanje HDZ-u, pa ova vlada možda nešto i uradi prije prijevremenih izbora. :lol:
Čovića vidjeti bez vlasti - NEPROCJENJIVO
hercegovac_pravi

#5848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

tulio wrote:

Čuj kakve vez imaju "točke tužitelja". :lol:
Jok eto imaju veze tvoje točke.
Ako ti šta nije jasno, lijepo se obrati Tribunalu pa sa njima raspravi. Ovako očekivati od mene da branim Haško tužilaštvo je malo "preambiciozan" zahtjev. Ipak to oni mnogo bolje rade.
hercegovac_pravi

#5849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

luckypot wrote:
tulio wrote:

jok vjerovat ćemo tebi kao glasaču folklorne grupe koja je odradjivala a "civilizacijske" činove tipa konclogora i rušenje spomenika kulture...
I zaključak njegovog posta je da "haški tribunal neJma pojma o geografiji i kao takav nije mjerodavan da se bavi ratnim zločinom"....hebem te pameti...
luckypot

#5850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

tulio wrote:
15 godina natezanja s hdz-om= 2/3 hrvata manje u bih....

natezanje se nastavlja, stanje redovno...

ko kome ovdje rupu kopa - sdp hrvatima ili hdz hrvatima? de nek mi neko pojasni..
Last edited by luckypot on 24/03/2011 22:13, edited 2 times in total.
Locked