Presli smo prag ... vlast je formirana i sada je samo pitanje kako ce to HDZ progutati, hoce li izazvati sukob i krvoprolice ili ce mirno prihvatiti opoziciono djelovanje. Ako Ustavni sud donese odluku da su prekrsena pravila i da treba ponoviti formiranje vlasti to ce se zavrsiti za par sati a ako HDZ nastavi sa blokadom imenovanja delegata iz preostalih kantona, vladajuca koalicija ce uvaziti odluku Ustavnog suda, a ponavljanje formiranja vlasti odgadjati sve dok HDZ ne prekine sa blokadama.Nass wrote:Sta mislite kolike su sanse da US presudi za Platformu? Platformasi su djelovali prilicno opusteno kad su upucivali predmet na US. Kao da su sigurni u ishod. Ali sta ako tako ne bude?zagazaga wrote:čeka se odluka ustavnog sudaNass wrote:Sta se sada desava nakon ove (ocekivane) odluke CIK-a u korist HDZ-a? Da li je odluka Ustavnog Suda jaca od CIK-ove, odnosno da li cini CIK-ovu odluku nevazecom?
Novi Zeland prima imigrante, pa ako ti se ne zivi u zajednickoj BiH, sve najbolje u zemlji dugog bijelog oblaka. Pravedna podjela BiH nije moguca, niti bi taj tvoj rezervat bio stabilan. Te ustupke koje bi ti se dalo (koridor prema sjeveru i jugu) bi se problematiziralo tri dana nakon podjele, a onda bi te se ekonomskim sankcijama i drugim pritiscima natjeralo da rezignirano odustanes i od Brckog i od Neuma. Nakon sto bi se to desilo, ministar vanjskih poslova Hrvatske Republike Herceg Bosna bi ostro kritikovao vlasti u Sarajevu zbog terora kojeg se provodi nad Hrvatima Kraljeve Sutjeske (bilo tog terora ili ne) a onda bi ministar odbrane te iste HRHB poceo zveckati oruzjem na medjunarodnoj granici izmedju Bugojna i Kupresa, sto bi jel' vodilo ka daljim ustupcima Sarajeva. A tebi bi ostalo ili da opet vezes zelene trake oko glave na kojim su citati iz Kurana ..... ili da odes za Novi Zeland.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znam da ce na mene osuti sa svih strana za ovo sto cu reci sada ali to je samo moj licni stav. Ja bih volio da se meni kao Bosnjaku omoguci da imam nacionalnu drzavu sa izlazom na Savu u Brckom i eventualno nekim koridorom prema Nemu. Vjerujete kada sve ovo pogledam meni se jednostavno ne zivi sa ovakvim ljudima ne samo u istoj drzavi, nego na istoj planeti.
Pa je mozda bolje da odmah odes a drzavu prepustis nama koji ju volimo i koji znamo cijeniti njeno bogatstvo.