Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Skyfox wrote:ja imam nesrecu da zivim tu u blizini... i osuden sam da kad se kasno vratim s posla cekam fajront u Aquariusu kako bih nasao parking. Sjedi u autu i cekaj kad ce kuci
Isti sam ti taki...
sve po redu cobanima iz akvarijusa, ne mogu u ulaz uci od majmuncina koje parkiraju branik na branik pred ulazom u neboder dok piju kafu u akvarijusu
a posebno jos vecim idiotima koji se provuku tu ljeti motorima izmedju zardinjera, samo sto u ulaz ne parkiraju
Postoji par mjesta poput ovog gdje bi se samo od kazni rjesila ekomska kriza u FBiH i izlasla sredstva za zaposljavanje, npr lijeva traka H. Brkica (prolazi ispred Aquariusa), izlivna traka kod Importane, Radiceva trotoar kod Baybooka, Tekija pored Skenderije, Zagrebacka ispred Mrkve na Kovacicima, Raskrsnica Branilaca Sarajeva i Radiceve gdje se masovno iz trake za pravo u Mis Irbinu skrece desno, raskrsnica Put zivota - Kranjeviceva sa F. Lehara - H. Kajtaza gdje oni sto skrecu iz Put zivota lijevo u H. Kajtaza zbog razlicitih intervala zelenog svjetla redovno uzimaju prednost onima sto idu pravo iz Kranjeviceve u P. Zivota i gdje iz trake za pravo u Kranjevicevu skrece lijevo u H. Kajtaza
Skyfox wrote:ja imam nesrecu da zivim tu u blizini... i osuden sam da kad se kasno vratim s posla cekam fajront u Aquariusu kako bih nasao parking. Sjedi u autu i cekaj kad ce kuci
Isti sam ti taki...
sve po redu cobanima iz akvarijusa, ne mogu u ulaz uci od majmuncina koje parkiraju branik na branik pred ulazom u neboder dok piju kafu u akvarijusu
a posebno jos vecim idiotima koji se provuku tu ljeti motorima izmedju zardinjera, samo sto u ulaz ne parkiraju
stoka seljacka
a taktika 'jao slucajno mi ispala vaza s prozora'?
kad je puhao ovaj vjetar odvalio se poprilican komad fasade na neboderu tik iznad aquariusa, samo vidis razidose se s autima... i za 10minuta opet sve puno... Policija da radi svoj posao stanare ne bi bolila glava zbog parkinga...
goran16v wrote:Postoji par mjesta poput ovog gdje bi se samo od kazni rjesila ekomska kriza u FBiH i izlasla sredstva za zaposljavanje, npr lijeva traka H. Brkica (prolazi ispred Aquariusa), izlivna traka kod Importane, Radiceva trotoar kod Baybooka, Tekija pored Skenderije, Zagrebacka ispred Mrkve na Kovacicima, Raskrsnica Branilaca Sarajeva i Radiceve gdje se masovno iz trake za pravo u Mis Irbinu skrece desno, raskrsnica Put zivota - Kranjeviceva sa F. Lehara - H. Kajtaza gdje oni sto skrecu iz Put zivota lijevo u H. Kajtaza zbog razlicitih intervala zelenog svjetla redovno uzimaju prednost onima sto idu pravo iz Kranjeviceve u P. Zivota i gdje iz trake za pravo u Kranjevicevu skrece lijevo u H. Kajtaza
Nešto sa tom rasksnicom nije u redu. Nešto je tu zeznuto tokom projekta. Redovoto dolazi do gužvi i "sapbraćajbih čepova, te sudara, baš na način na koji si ti opisao.
heroj u nisanu i njemackom registracijom sa dobrinje 5 opet parkira na istom mjestu (nisam ga mogao fotkati danas, nisam ponio aparat) iako je kjkp park vratio zardinjere na mjesto.
covjek je jednostavno pita sta raditi dalje, razbijati auto? isarati auto? policija ne naplacuje kazne jer ima strane table, pa sta mu raditi vise? a parkira u djecijem parku.
Nije u redu zato sto seljaci hoce iz trake za pravo da skrenu lijevo. Nisam jednog nagurao na trotoar. Nece ispred mene pa da je utemeljitelj iz Avaza. Tu ih nasadim na trotoar i dole kod masinske kad iz one trake za desno hoce da mi se uvali ispred mene na glavnu. I tu sam ih par popeo amerima na trotoar...
Qler wrote:Nije u redu zato sto seljaci hoce iz trake za pravo da skrenu lijevo. Nisam jednog nagurao na trotoar. Nece ispred mene pa da je utemeljitelj iz Avaza. Tu ih nasadim na trotoar i dole kod masinske kad iz one trake za desno hoce da mi se uvali ispred mene na glavnu. I tu sam ih par popeo amerima na trotoar...
Uh kad imam zivaca i kad nema prestravljene saputnike ti uvaljivaci sastrane su mi dusevna hrana, a pogotovo kad iz F. Lehara iz mrtve krajnje desne trake koja je obiljezena sa 2 pune linije krenu skreti desno u Kranjevicevu.
photomag wrote:heroj u nisanu i njemackom registracijom sa dobrinje 5 opet parkira na istom mjestu
covjek je jednostavno pita sta raditi dalje, razbijati auto?
Sto se mora, mora se... Preporucujem kombinaciju dobrog, ostrog, sa tankim sjecivom, noza, na sve 4 gume odjednom, sa strane, cisto da ne bude zabune da je slucajno, i da kosta brate, da i "svabo" osjeti... Mozda jos i 1kg kamencina u sofersajbu, obavezno u vidnom polju vozaca...
photomag wrote:heroj u nisanu i njemackom registracijom sa dobrinje 5 opet parkira na istom mjestu (nisam ga mogao fotkati danas, nisam ponio aparat) iako je kjkp park vratio zardinjere na mjesto.
covjek je jednostavno pita sta raditi dalje, razbijati auto? isarati auto? policija ne naplacuje kazne jer ima strane table, pa sta mu raditi vise? a parkira u djecijem parku.
svabi iz parka na dobrinji neznam sta da uradis ostavlja auto kako on kaze pod prozorom jer ga je strah da mu ga ne ukradu,. prvi sprat desno vrata kada se udje na glavni ulaz,. sinoc i jutros sam imao malu kratku konverzaciju sa njim,. po prici covjeka i supruge mu,. oni nebi tu parkirali all ih strah da im oni tamo iz lukavice(ko god bili ne odnesu auto) samo ne konta da lik koji je krao auta po sarajevu stanuje u njihovom ulazu i da jos uvjek to radi al eto,.
ja sam ga sinoc jedva fulio sa biciklom pa sam malo procaskao sa njim o njegovoj nekulturi a sto je najgore gospodja sa 2il 3 sprat kaze zaboli tebe gdje ko ostavlja auto ne stanujes ovdje obecali su da nece jos dugo bit u BIH da se vracaju u izbjeglistvo
Qler wrote:Nije u redu zato sto seljaci hoce iz trake za pravo da skrenu lijevo. Nisam jednog nagurao na trotoar. Nece ispred mene pa da je utemeljitelj iz Avaza. Tu ih nasadim na trotoar i dole kod masinske kad iz one trake za desno hoce da mi se uvali ispred mene na glavnu. I tu sam ih par popeo amerima na trotoar...
Nedavno guzva u gradu i lijeva krajnja traka mic po mic na skretanje u Radicevu.. Svi nekako strpljivo cekaju u redu... na samom skretanju lola sa taksi vozilom i krenuo ispred mene .. vidio zensko pa ko veliki drk..ija krenuo se gurati.. naravno da mu nisam dala ispred sebe.. mi svi budale cekamo pola sata i duze da skrenemo on pametan... iza mene bio neki slovenac on ga pustio valjda se prepao da mu ne ogrebe auto...
Inace na svim raskrsnicama dole na Alipasinu ista stvar... kad je spica, uvijek se nadje neki nestrpljivi drk..ija koji ne moze da ceka kao sav normalan svijet... uglavnom im ne dam ispred sebe... to mi je na neki nacin doza za dusevni mir kad ostane iza mene
sema911s wrote:svabi iz parka na dobrinji neznam sta da uradis ostavlja auto kako on kaze pod prozorom jer ga je strah da mu ga ne ukradu,.
Objasni ti njima da Nissana nece niko ni dzaba ovdje... Osim mozda Patrola i Qashai-a, a kod njega Almera... Pa to ni japanci nece da kradu... A kamoli nasa bratstvo-jedinstvo mafija...
photomag wrote:heroj u nisanu i njemackom registracijom sa dobrinje 5 opet parkira na istom mjestu
covjek je jednostavno pita sta raditi dalje, razbijati auto?
Sto se mora, mora se... Preporucujem kombinaciju dobrog, ostrog, sa tankim sjecivom, noza, na sve 4 gume odjednom, sa strane, cisto da ne bude zabune da je slucajno, i da kosta brate, da i "svabo" osjeti... Mozda jos i 1kg kamencina u sofersajbu, obavezno u vidnom polju vozaca...
ne mogu nac video klip na yt ljjudi kupili sprej boju i pored nepravilno parkirani auta ono u prolazu pored autta a niz ruku drzi sprej i kako prolazi tako im ostavlja po vratima
a bilo je i ono sto je neko bijelom bojom cetkom isto to uradio
photomag wrote:heroj u nisanu i njemackom registracijom sa dobrinje 5 opet parkira na istom mjestu (nisam ga mogao fotkati danas, nisam ponio aparat) iako je kjkp park vratio zardinjere na mjesto.
Samo mu ukrasti tablice...nema potrebe za upotrebom neke velike sile
i meni je ovo palo na pamet ali si odgovoran onda za kradju ili kako oni to zovu danas "otudjenje" a to opet poteze sankcije prema tebi. s druge strane, gdje ih se rijesiti, kako osigurati brisanje otisaka prstiju sa tablica (meni su skidali sa haube auta kada mi je auto bio obijen i stvari ukradene)....
ili jednostavno proci pored auta sa sarafcigerom ili malo vjezbati udarac nogom na retrovizoru...
kockica_kockica wrote:
Nedavno guzva u gradu i lijeva krajnja traka mic po mic na skretanje u Radicevu.. Svi nekako strpljivo cekaju u redu... na samom skretanju lola sa taksi vozilom i krenuo ispred mene .. vidio zensko pa ko veliki drk..ija krenuo se gurati.. naravno da mu nisam dala ispred sebe.. mi svi budale cekamo pola sata i duze da skrenemo on pametan... iza mene bio neki slovenac on ga pustio valjda se prepao da mu ne ogrebe auto...
Inace na svim raskrsnicama dole na Alipasinu ista stvar... kad je spica, uvijek se nadje neki nestrpljivi drk..ija koji ne moze da ceka kao sav normalan svijet... uglavnom im ne dam ispred sebe... to mi je na neki nacin doza za dusevni mir kad ostane iza mene
svaka cast ne pustam ni ja u takvim situacijama nikada ispred sebe, jos pogotovo sto misle, vid' zensko, pa moze .. ahaaa, dobar, kako si ti
I ja sam bio u iskusenju i svasta mi je padalo na pamet kako nekog natjerat da razmisli o svojim postupcima koji nisu u redu. Prije koji dan koristio sam sredstvo za skidanje sintetičkih boja da nesto ofarbam, namazes ostavis da djeluje koju minutu i skines boju. To cudo neofirno prsnut tipa sprica ili pistoljcic na vodu i eto belaja za vlasnika, pojede boju u sekundi. Ima i nekakvo ulje sto se koristi u hidraulickim sistemima ali to je nesto sto sam cuo od drugih.
Eto primjer za belaj ko hoce nek izvoli...
Ako ne koristi daljinsko zakljucavanje nego kljuc spric trenutnog ljepila u bravu je prvoklasan pasjaluk, pogotovo zimi pa jos mozes da se *ajebavas i putas jel to smrzla brava komsija
svratim na seleks da dopunim
i vidim drotovi kod auta stoje
zavrsim poso na seleksu i vratim se kad ispisali mu nalog
meni dargoooooo
i moro sam uslikat
kad drot meni jel tvoje auto
kazem nema sanse da je moj
ja ga slikam za foruma
a oni slikaj nalog slikaj nalog
pokisnu nalog ali lijepo ga vidjet
a vlasnik auta mozda je bio u granapu koji je tu ili u kladionici ili jeo picu ili kuci spava
njie bitno bitan je nalooooooooooooooog