FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bitef

#5826 Re: FK Zeljeznicar

Post by bitef »

nikad_izvini wrote:Znači, Zrinjski oštećen :D Nisi Manijake čuo nijednom.

Da ti nisi bio na košarci ? :D
O.K.
1. Je li ijednom pokoja kap kiše pala tijekom meča?
2 I sa zapadne tribine gledajući (gdje su i Željini Manijaci bili) gdje je Ultrasa više bilo - na lijevoj polovici ili desnoj polovici stajanja?

Može samo jednu riječ u odgovoru. Hvala
nikad_izvini

#5827 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Šibicar wrote:Zrinjevac igrali ste k'o Barsa,jel' može 'vako? :mrgreen:
I dobogda tu igru ponovili na Grbavici. Toliko su dobro odigrali pravo poluvrijeme da su im dva igrača zamijenjena na početku drugog :D
bitef

#5828 Re: FK Zeljeznicar

Post by bitef »

Ne. Željo je vrlo dobra ekipa. Ekipa ima glavu i rep i dobar kolektiv. Amarova ruka se vidi. Gledao sam u Širokom i u Mostaru Želju i mislim da ste najveći favoriti za prvaka. Dobro se otvarate u polukontrama.

Ali tip priča gluposti i na to reagiram.
nikad_izvini

#5829 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

bitef wrote:
nikad_izvini wrote:Znači, Zrinjski oštećen :D Nisi Manijake čuo nijednom.

Da ti nisi bio na košarci ? :D
O.K.
1. Je li ijednom pokoja kap kiše pala tijekom meča?
2 I sa zapadne tribine gledajući (gdje su i Željini Manijaci bili) gdje je Ultrasa više bilo - na lijevoj polovici ili desnoj polovici stajanja?

Može samo jednu riječ u odgovoru. Hvala
Bez kiše a ovo drugo pitanje je čudno jer ste imali dio navijača koji nisu bili u kopu sa desne strane. Shodno tome, logično bi bilo da vas je više bilo na lijevoj polovici u kopu.
nikad_izvini

#5830 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

bitef wrote:
Ne. Željo je vrlo dobra ekipa. Ekipa ima glavu i rep i dobar kolektiv. Amarova ruka se vidi. Gledao sam u Širokom i u Mostaru Želju i mislim da ste najveći favoriti za prvaka. Dobro se otvarate u polukontrama.

Ali tip priča gluposti i na to reagiram.
Manijaci se nisu čuli, Zrinjski oštećen i ja pričam gluposti :lol:
ganjeta

#5831 Re: FK Zeljeznicar

Post by ganjeta »

Mene je Bogicevic danas iznenadio,pa momak nije duela izgubio bice nam veliko pojacanje..on i Baja najjaci danas,uz standardno dobrog Culuma koji nije dobio kartona 2 tekme... :D najvise me nervirao Serdarevic kad je usao,upropastio je tri kontre..los bio skroz.Sta reci za svinjski..ne gine im dva komada u kupu hladno..nemogu nam dati go iz igre da igramo 6 tekmi...za redom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bitef

#5832 Re: FK Zeljeznicar

Post by bitef »

nikad_izvini wrote:
Bez kiše a ovo drugo pitanje je čudno jer ste imali dio navijača koji nisu bili u kopu sa desne strane. Shodno tome, logično bi bilo da vas je više bilo na lijevoj polovici u kopu.
Kakav je ovo odgovor?
elSaik

#5833 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Uz dužno poštovanje, ali o kakvoj dobroj igri ti pričaš kada vam je trener mijenjao dvojicu na poluvremenu? Izgleda da to jedino kod nas ima, mijenjaj tim koji igra dobro. :-)
bitef

#5834 Re: FK Zeljeznicar

Post by bitef »

elSaik wrote:Uz dužno poštovanje, ali o kakvoj dobroj igri ti pričaš kada vam je trener mijenjao dvojicu na poluvremenu? Izgleda da to jedino kod nas ima, mijenjaj tim koji igra dobro. :-)
Pa daj mi opiši šanse Želje u prvom poluvremenu. Dajte mi recite te šanse i kad su se događale?
nikad_izvini

#5835 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

bitef wrote:
nikad_izvini wrote:
Kakav je ovo odgovor?
Pa ako uzmeš u obzir da mi je vrlo bitna činjenica jel vas bilo više na lijevoj ili desnoj strani stajanja :D odgovor je precizan. Orjentir su mi bili ti navijači koji nisu bili u kopu a koje sam primjetio i prema tome se orjentisao.
bitef

#5836 Re: FK Zeljeznicar

Post by bitef »

nikad_izvini wrote:Ovako, ni sudija nam ništa nije mogao. Suđenje-BEZOBRAZLUK. Penal, smiješan blago rečeno. Pored penala, dešavale su se situacije tipa: naš napad, lopta u for, naš igrač izlazi sam ispred golmana, sudija prekida akciju i svira faul za nas :-) Bučan prođe beka Zrinjskog, sudija svira faul u napadu, par sumnjivih ofsajd situacija uz čudne kriterije za faulove. Realno, mnogo bolje smo odigrali, prvo poluvrijeme viktorija pred golom Zrinjskog, sa onakvim suđenjem, bod KO KUĆA.

Što se tiče kontakta između RA i Manijaka, to se nije desilo.

Ultrasi, ono je navijačka skupina :D :-D :skoljka:

Željo ODLIČAN, samo HRABRO I PONOSNO
DA se vratimo na inicijalne tvrdnje i da vidim slažu li se sa ovom tvrdnjom ostali sudionici tekme (oni koji su bilo u Mostaru.

1. prvo poluvrijeme viktorija pred golom Zrinjskog. - ovo stvarno je nigdje veze tvrdnja.
2. suđenje bezobrazluk. - Tako da je sudac izlazio sa terena okružen sa šest redara. I barem 5-6 minuta su ga poslije utakmice opkolili skoro svi igrači Zrinjskog. Slažem se da je bilo bezobrazluk.
rado_vidjen

#5837 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

Op, pazi vamo:

DOMINACIJAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Mislim da ce se u utorak raja morat prebacivat na istok. Valja nam gradit tribinu sto prije!
nikad_izvini

#5838 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

bitef wrote:
nikad_izvini wrote:Ovako, ni sudija nam ništa nije mogao. Suđenje-BEZOBRAZLUK. Penal, smiješan blago rečeno. Pored penala, dešavale su se situacije tipa: naš napad, lopta u for, naš igrač izlazi sam ispred golmana, sudija prekida akciju i svira faul za nas :-) Bučan prođe beka Zrinjskog, sudija svira faul u napadu, par sumnjivih ofsajd situacija uz čudne kriterije za faulove. Realno, mnogo bolje smo odigrali, prvo poluvrijeme viktorija pred golom Zrinjskog, sa onakvim suđenjem, bod KO KUĆA.

Što se tiče kontakta između RA i Manijaka, to se nije desilo.

Ultrasi, ono je navijačka skupina :D :-D :skoljka:

Željo ODLIČAN, samo HRABRO I PONOSNO
DA se vratimo na inicijalne tvrdnje i da vidim slažu li se sa ovom tvrdnjom ostali sudionici tekme (oni koji su bilo u Mostaru.

1. prvo poluvrijeme viktorija pred golom Zrinjskog. - ovo stvarno je nigdje veze tvrdnja.
2. suđenje bezobrazluk. - Tako da je sudac izlazio sa terena okružen sa šest redara. I barem 5-6 minuta su ga poslije utakmice opkolili skoro svi igrači Zrinjskog. Slažem se da je bilo bezobrazluk.
Toliko ste dobro odigrali da su dva igrača zamijenjena na početku drugog poluvremena. Imali ste penal i onu šansu kada je lopta ubačena preko vašeg lijevog krila u naš peterac. To je sve što ste napravili u prvom poluvremenu ;-) Lažeš sebe a ne mene jer onakvom igrom vi nemate šanse da Želju izbacite u Kupu, osim ako vam opet ne sviraju par penala i prekinu nam par akcija pred vašim golom zbog faula u napadu ili faula za nas ;-)
Edit: toliko si realan da kažeš da Manijake nisi čuo, nijednom :D
Charuga
Globalni moderator

#5839 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

BHT Sport

Izjava Dragana Jovica za prvo poluvrijeme a pocinje na 4:52 na ovom gore linku.
"Mislim da su danas odigrali dosta drsko, u sportskom smislu rijeci. Prvo poluvrijeme su bili cak i dominantniji i ako smo mi vodili 1:0 ... "
ultima_palabra

#5840 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

10 boba u 4 tekme, predobro s obzirom na raspored. Sad u slijedeće 2 domaće ovjeriti ovo što smo dosad uradili.
A ne zaboraviti ni kup :-D
BTW, vidim da su igrali Mešić, Bogićević i Bajić, ko je to bio desni bek od njih trojice?
fini dečko

#5841 Re: FK Zeljeznicar

Post by fini dečko »

ultima_palabra wrote:10 boba u 4 tekme, predobro s obzirom na raspored. Sad u slijedeće 2 domaće ovjeriti ovo što smo dosad uradili.
A ne zaboraviti ni kup :-D
BTW, vidim da su igrali Mešić, Bogićević i Bajić, ko je to bio desni bek od njih trojice?
Ma znaš Osima on i od prosječnog beka napravi dobrog veznjaka (čitaj Biščevića) :thumbup: , tako da me ne bi iznenadilo da napravi bar još jednog dobrog veznjaka od gore pomenute trojice. :run:
Last edited by fini dečko on 22/03/2010 11:36, edited 1 time in total.
nikad_izvini

#5842 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Bajić je igrao desnog beka
ultima_palabra

#5843 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

nikad_izvini wrote:Bajić je igrao desnog beka
Thx
Hrabro od Amara, onako sporog igrača tamo staviti 8-)
ganjeta

#5844 Re: FK Zeljeznicar

Post by ganjeta »

ultima_palabra wrote:
nikad_izvini wrote:Bajić je igrao desnog beka
Thx
Hrabro od Amara, onako sporog igrača tamo staviti 8-)
Kad ti jos kazem da je Baja bio jedan od najboljih...mozes misliti dokle je to doslo sto se tice Amara :D po meni Serdarevic je bio najslabija karika kako je usao u igru...
Petit_Beurre

#5845 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Avaz - Direktor omladinske škole Manchester United-a James Ryan na Grbavici

U srijedu 24.03.2010 godine svoju 5-dodnevnu posjetu FK Željezničar i BiH završava direktor omladinske škole Macnhester Uniteda, James Ryan. U društvu svog domaćina Nijaza Brkovića, Ryan je posmatrao utakmicu Portugal - Rumunija na Grbavici. Prema riječima Nijaza Brkovića, engleski stručnjak će se upoznati i sa radom kluba sa Grbavice.
"G. Ryan je došao najviše zbog kadetske reprezentacije Portugala, gdje igra nekoliko mladića interesantnih za MU. Nadamo se da će stići i pogledati derbi kadeta i juniora Željezničara i Širokog Brijega, a pozvat ćemo ga da bude naš gost u utorak na Kup utakmici protiv Zrinjskog - rekao je Brković"

Očekujem i SAF-a ubrzo da pogleda nekog od naših igrača, da mu uvalimo Bajića za 10mil funti i Vidića :oops: :dance:
elSaik

#5846 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

U prodaji 6.500 ulaznica*
VIŠĆA NE IGRA, ŠEHIĆ POD ZNAKOM PITANJA
Piše: A. Beganović
Ponedjeljak, 22.03.10. 14:58.

Tekst

* Lafo. 8-)
abondanzieri

#5847 Re: FK Zeljeznicar

Post by abondanzieri »

Može li mi neko reći u koliko sati se igra tekma? :)
nikad_izvini

#5848 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Nakon prespavane noći i šlagiranosti na poslu :D da malo rezimiram igru naše ekipe u Mostaru.

Šeha: jedno loše istrčavanja i nokaut Mešića :D uz još jedno loše istrčavanje gdje je igrač Zrinjskog zamal zabio gol. Šeha ima strašan refleks, zna da se baci ali definitivno ne zna da istrčava. Krene pa stane. Finta je što ga "trenira" Gušo od kojeg je Šeha već sada duplo bolji. Gušo također veze nije imao sa istrčavanjem. Za PL Šeha je dobar, za Europe bi se moralo malo poraditi s njim.

Bogičević-Mešić: uf, kakav štoperski tandem. Bez izgubljenog duela. Sve visoke lopte su naše, znači, nema napucavanja pred naš gol, to je izgubljena lopta ili otklonjena opasnost od gola.

Radovanović: po meni, on je naš najlošiji igrač u ove četiri utakmice. Jako se loše postavlja u odbrani, često ispada. U napadu je dobar, zna da pogodi šesnaesterac :D

Bajić: odličnu utakmicu je odigrao. Bajić nije prelazio centar kada smo mi napadali, osim kada su bili prekidi :dance:

Ćulum-Svraka su maestralno rješenje kada igramo u gostima. Neprobojan bedem ispred našeg gola. Dva zadnja vezna od kojih je jedan brz a drugi krakat :D Obojica odlični u duelima. Obojica znaju sa loptom, mada Svraka ponekad ima potez viška i nema zadnji pas jer se zbuni ali moglo bi nešto od njega ako bude živio sportskim životom :skoljka:

Bekrić: je definitivno proigrao. Prije sam zaista bio ljut na njega jer se vidjelo da neće da igra. Sad mu se očito igra. I dalje mu zamjeram zajebavanje u prvom dijelu prvenstva, tamo negdje do utakmice sa pitarima. Trči, borben, zna loptu da gurne. Tehničar baš i nije.

Bučan: nekoliko puta je prošao ali bez upotrebljivog centaršuta, voli teatralno da pada :D Dobio je(opravdano) žuti karton za simuliranje kada je bio dvadesetak metara od gola Zrinjskog. Prođe igrača i umjesto da ide prema golu on pada :-) Opet, mnogo trči, Amar takve igrače voli pa sam i ja primoran da ga trpim :D Smara bekove koji se ubiše (neuspješno) pokušavajući da ga stignu. Igrao je na lijevoj strani.

Bešlija: je također podigao svoju formu u drugom dijelu prvenstva. Borben, požrtvovan, ne boji se duela. Možda i nije za penzije još uvijek :D

Popović: solidno primi loptu, gurne je na krilo i ........tja. Opet, ja očito nisam trener i dobro je što nisam :D

Serdarević: veoma loše je odigrao u Mostaru, loš u odobrani, loš u napadu. Meni se čini da je zajedno sa Kovačevićem na izlaznim vratima iz Želje.

Bešlija H: jedan šut prema golu. Meni je on simpatičan igrač. Malo je ko muha bez vugla al nije loš, zna se naći u šansi, samo da probije led i zabije gol i biće sigurno mnogo bolji.

Izbacili su nas oko 82 minute pa Mešanovića nisam ni vidio.

Borbeni, fizički spremni za dvije utakmice, presing na protivničkoj polovini su konstante u našoj igri. Neću više da nas hvalim jer sam na početku ovog dijela prognozirao patnju :-) :roll:

abondanzieri
Sutra u 18.00
abondanzieri

#5849 Re: FK Zeljeznicar

Post by abondanzieri »

@nikad_izvini,hvala :thumbup:
Adi_vp

#5850 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

nikad_izvini wrote:Nakon prespavane noći i šlagiranosti na poslu :D da malo rezimiram igru naše ekipe u Mostaru.

Šeha: jedno loše istrčavanja i nokaut Mešića :D uz još jedno loše istrčavanje gdje je igrač Zrinjskog zamal zabio gol. Šeha ima strašan refleks, zna da se baci ali definitivno ne zna da istrčava. Krene pa stane. Finta je što ga "trenira" Gušo od kojeg je Šeha već sada duplo bolji. Gušo također veze nije imao sa istrčavanjem. Za PL Šeha je dobar, za Europe bi se moralo malo poraditi s njim.

Bogičević-Mešić: uf, kakav štoperski tandem. Bez izgubljenog duela. Sve visoke lopte su naše, znači, nema napucavanja pred naš gol, to je izgubljena lopta ili otklonjena opasnost od gola.

Radovanović: po meni, on je naš najlošiji igrač u ove četiri utakmice. Jako se loše postavlja u odbrani, često ispada. U napadu je dobar, zna da pogodi šesnaesterac :D

Bajić: odličnu utakmicu je odigrao. Bajić nije prelazio centar kada smo mi napadali, osim kada su bili prekidi :dance:

Ćulum-Svraka su maestralno rješenje kada igramo u gostima. Neprobojan bedem ispred našeg gola. Dva zadnja vezna od kojih je jedan brz a drugi krakat :D Obojica odlični u duelima. Obojica znaju sa loptom, mada Svraka ponekad ima potez viška i nema zadnji pas jer se zbuni ali moglo bi nešto od njega ako bude živio sportskim životom :skoljka:

Bekrić: je definitivno proigrao. Prije sam zaista bio ljut na njega jer se vidjelo da neće da igra. Sad mu se očito igra. I dalje mu zamjeram zajebavanje u prvom dijelu prvenstva, tamo negdje do utakmice sa pitarima. Trči, borben, zna loptu da gurne. Tehničar baš i nije.

Bučan: nekoliko puta je prošao ali bez upotrebljivog centaršuta, voli teatralno da pada :D Dobio je(opravdano) žuti karton za simuliranje kada je bio dvadesetak metara od gola Zrinjskog. Prođe igrača i umjesto da ide prema golu on pada :-) Opet, mnogo trči, Amar takve igrače voli pa sam i ja primoran da ga trpim :D Smara bekove koji se ubiše (neuspješno) pokušavajući da ga stignu. Igrao je na lijevoj strani.

Bešlija: je također podigao svoju formu u drugom dijelu prvenstva. Borben, požrtvovan, ne boji se duela. Možda i nije za penzije još uvijek :D

Popović: solidno primi loptu, gurne je na krilo i ........tja. Opet, ja očito nisam trener i dobro je što nisam :D

Serdarević: veoma loše je odigrao u Mostaru, loš u odobrani, loš u napadu. Meni se čini da je zajedno sa Kovačevićem na izlaznim vratima iz Želje.

Bešlija H: jedan šut prema golu. Meni je on simpatičan igrač. Malo je ko muha bez vugla al nije loš, zna se naći u šansi, samo da probije led i zabije gol i biće sigurno mnogo bolji.

Izbacili su nas oko 82 minute pa Mešanovića nisam ni vidio.

Borbeni, fizički spremni za dvije utakmice, presing na protivničkoj polovini su konstante u našoj igri. Neću više da nas hvalim jer sam na početku ovog dijela prognozirao patnju :-) :roll:

abondanzieri
Sutra u 18.00
Sumo sumare :thumbup: and grazzia za izvjestaj
Post Reply