English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fosil

#5826 Re: English Premier League

Post by fosil »

Edin H. wrote:
fosil wrote:Da li je ovaj smrad Malouda igdje izjavio da mu je zao zbog Mujdzinog loma noge?
A da li su ovi iz Saveza ulozili zalbu na Maloudin start ili Bakovic nije imao vremena od silnih kurseva? :-)
Nemoj zajebavati, zalba ili ne, red je bio da se informise i izvine. Ako jeste svaka cast, a ako nije da Bog da fiksatore do kraja zivota nosio. :D dok voljem voljem...
Riddle

#5827 Re: English Premier League

Post by Riddle »

ultima_palabra wrote:Ne pratim baš pomno, ali imaju problema sa sistemom koji AVB forsira. Niti odbrana može igrati visoko, niti sredina i napad mogu odraditi presing koji on traži. Ivanović i Terry su spori, a Luiz je sklon greškama... Dalglish to zna pa je brzom Suarezu dodao još bržeg Bellamyja.

Dok ja to ispisah, 1-1 :D
Ne znam koliko je to do postavke igre trenera. Mislim, da sam im i ja trener, onakve stvari ne bi smjeli raditi. Luiz u jednom trenutku dribla trojicu igraca Liverpoola pred svojim sesnastercem. :lol: Pa onda onaj gol... smijao sam se citavu minutu nakon toga. Ne mozes da vjerujes da takvi igraci mogu raditi onakve gluposti. Prije su isti ti igraci na prvi znak presinga i opasnosti izbijali loptu. Bez iznimke. Sad je peglaju iz nekog razloga i prizivaju pritisak na sebe.

Sto se tice utakmice, ovo je vrlo vazna pobjeda Liverpoola. Ostaju u ovoj grupi od 4-5 timova koji se bore za tu 3. i 4. poziciju. Međutim, prilicno sam siguran da ce oni anulirati ovaj uspjeh porazom protiv Fulhama ili slicnih timova. Dakle, nista se ne mijenja. :thumbup:
Edin H.

#5828 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
Edin H. wrote: A da li su ovi iz Saveza ulozili zalbu na Maloudin start ili Bakovic nije imao vremena od silnih kurseva? :-)
A da li je Malouda, nechovjek crne puti i kao neki wannabe sportista izrazio zhaljenje zbog povrede koju je namjerno prouzrokovao?! :oops:

Ja nisam upoznat da jeste, briga Maloudu za nekakvog Mujdzu.
Al' da smo ga pritisli legalnim sredstvima, jos bi mu uz izvinjenje cvijece i cokoladu u bolnicu nosio :dance:, kao Martin Taylor kad se lafo izvinjavao Edwardu.
burek_in_space

#5829 Re: English Premier League

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote:

Al' da smo ga pritisli legalnim sredstvima, jos bi mu uz izvinjenje cvijece i cokoladu u bolnicu nosio :dance:, kao Martin Taylor kad se lafo izvinjavao Edwardu.
Toliko o sportu, fair playu i ostalim peezdarijama.
Edin H.

#5830 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Baudelaire wrote:Ma nečovjek se ne bi svejedno izvinuo, taman i da su se ovi naši žalili. Još, ako bi mu izdali suspenziju, bilo bi i priče o rasizmu i svakakvim stvarima. S druge strane, to ne opravdava činjenicu da su se naši izofirali time što nisu žalbu podnijeli.

@Edin H.: Fakat je frajer nevjerovatan tosser, treći derbi i treći poraz. Ostaje još utakmica protiv City-a, ja znam koja je moja prognoza.
E vala je nasao dobar tim da se se vadi :-)
Edin H.

#5831 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
Edin H. wrote:

Toliko o sportu, fair playu i ostalim peezdarijama.
:(
Teufik

#5832 Re: English Premier League

Post by Teufik »

Da bi igrao onakvu odbranu i onakav presing AVB mora imati igrace za to.Trenutno ih nema.
A pitanje je hoce li docekati sansu da on bude trener kada Abramovich pozeli osvjeziti ekipu.
ultima_palabra

#5833 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote:
ultima_palabra wrote:Ne pratim baš pomno, ali imaju problema sa sistemom koji AVB forsira. Niti odbrana može igrati visoko, niti sredina i napad mogu odraditi presing koji on traži. Ivanović i Terry su spori, a Luiz je sklon greškama... Dalglish to zna pa je brzom Suarezu dodao još bržeg Bellamyja.

Dok ja to ispisah, 1-1 :D
Ne znam koliko je to do postavke igre trenera. Mislim, da sam im i ja trener, onakve stvari ne bi smjeli raditi. Luiz u jednom trenutku dribla trojicu igraca Liverpoola pred svojim sesnastercem. :lol: Pa onda onaj gol... smijao sam se citavu minutu nakon toga. Ne mozes da vjerujes da takvi igraci mogu raditi onakve gluposti. Prije su isti ti igraci na prvi znak presinga i opasnosti izbijali loptu. Bez iznimke. Sad je peglaju iz nekog razloga i prizivaju pritisak na sebe.

Sto se tice utakmice, ovo je vrlo vazna pobjeda Liverpoola. Ostaju u ovoj grupi od 4-5 timova koji se bore za tu 3. i 4. poziciju. Međutim, prilicno sam siguran da ce oni anulirati ovaj uspjeh porazom protiv Fulhama ili slicnih timova. Dakle, nista se ne mijenja. :thumbup:
Ma to ti je ono "build from the back" i te modernističke stvari 8-) Mislim to je super kad imaš igrače za to... evo i @Teufik se slaže :-D
just principe

#5834 Re: English Premier League

Post by just principe »

na utakmici Wigan - Blackburn :D

Chuckie

#5835 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Pogledaj prethodnu stranicu.
Lucas Leiva

#5836 Re: English Premier League

Post by Lucas Leiva »

missko wrote:
hljebarnik wrote:Celzijeva odbrana je malo reci smijesna :-)
Nije smijesna nego je Celzi kao ekipa pravo stara ekipa, nikad se rijesit starih ohrdina, Terija, Lamparda i Drogbe, Cole se jos moze trpit
Od svih nabrojanih Cole je daleko najgori... od kad ga je zena ostavila prije dvije godine, on je obicna rupetina od igraca. Ubjedljivo najgori igrac Chelsea!
missko

#5837 Re: English Premier League

Post by missko »

Celzi ga i veceras odigra traljavo cak je Leverkuzen i dominirao, nece se ovaj AVB uhljebit u Londonu dugo.
A inace ova LP govori da je EPL otisao malo u kvaliteti, samo Arsenal obezbijedio prolazak grupne faze kolo prije kraja a ostali englezi strepe do kraja.
Baudelaire

#5838 Re: English Premier League

Post by Baudelaire »

EPL je dobro iza španskog dvojca. Barceloni i Realu je jednostavno nemoguće parirati u ovom momentu.
quasar

#5839 Re: English Premier League

Post by quasar »

Baudelaire wrote:EPL je dobro iza španskog dvojca. Barceloni i Realu je jednostavno nemoguće parirati u ovom momentu.
Istina, a i Svabe su tu negdje na nivou EPL.
missko

#5840 Re: English Premier League

Post by missko »

quasar wrote:
Baudelaire wrote:EPL je dobro iza španskog dvojca. Barceloni i Realu je jednostavno nemoguće parirati u ovom momentu.
Istina, a i Svabe su tu negdje.
Bayern i Bayer osigurali prolaz a teoretski moze i BvB, respect nema sta.
Baudelaire

#5841 Re: English Premier League

Post by Baudelaire »

Šta ja znam, Švabama se ona silna ulaganja u omladinske pogone počinju isplaćivati. Imaju Bayern koji je kvalitetom uvijek među osam ekipa Evrope, uvijek se još jedna ekipa Bayernu pridruži ( ovaj put Leverkusen ). Dortmund je ipak morao bolje odigrati ove sezone, imaju ekipu za puno veće domete. Koliko god za njemačku ligu bila dobra zdrava konkurencija za prve 4 pozicije, toliko je i loša jer uz Bayern nema ekipe koja može napraviti značajnije rezultate u Evropi. Dortmund se oporavlja i to bi moglo biti to, ali recimo Leverkusen bi mogao ući ove sezone u četvrtfinale, a iduće sezone uopšte ne igrati Ligu prvaka. Da ne spominjem Monchengladbach, uvijek nestabilni Schalke i slične :roll:
bahonnen

#5842 Re: English Premier League

Post by bahonnen »

Mislim da je Bundesliga bar 1 stepenicu ispod EPL, ako ne i više, ali ću se složiti da je u usponu, a EPL stagnira ili blago pada. Tj. sad je razlika manja nego prije par godina.
S druge strane, njemački fudbal je u usponu u igračkom smislu i vjerovatno njihovo vrijeme tek dolazi. Konstantno dobra igra reprezentacije i dobri uslovi za mlađe kategorije sigurno daju dodatni impuls.
BHF_Manijak

#5843 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Bundesligu da tako kazem hebe, jer nema vlasnika klubova kao npr u engleskoj, ali koliko god je to lose toliko je i dobro, dzaba tebi kad Arap dodje i ulozi 300 miliona u ekipu a ti poslujes sa minusom, a i vrlo je lahko da te isti onako iz zajebnacije proda za 5 godina jer mu je sve to dosadilo, ovako u Njemackoj imas taj 50+1 sistem, nema vecinskih vlasnika, klubovi su organizovaniji, bolje posluju zato u Njemackoj nemas zaduzenih timova od 200 miliona ili vise, ali zato nema ni transfera od 60-70miliona eura, ali i to ce vremenom doci, eno Bayern ima na raspolaganju 120miliona eura ciste lvoe na raspolaganju! :-) Engleska je dinamicnija, bolja liga, kako hocete, ali Njemacka ima tu organizaciju, stadione, a i fudbal nije toliko dramaticno losiji...Sve zavisi ko sta voli, stvar ukusa, recimo iako je italijanska liga pala qrcu za usi, i dan danas imas zaljubljenika koji ne mogu bez nje, to je tako...
Corola

#5844 Re: English Premier League

Post by Corola »

Kaze Pulis Begovic je najbolji mladi golman i drm na klupu.Kako stvari stoje odmarat ce dva, tri ,pet ,sest a mozda i vise meceva :-) Potreban mu je odmor :mrgreen:
Za ovo je sve kriv Safet Susic i ovi sto su ga gurali na broj jedan u cvjecarnici. :lol:
Da ga Pape nije stavio nebi ni imao sanse da se onako obruka.Postavljanje mrtvog zida,''ostroumno'' postavljanje na golu,stil mrtve kokosi itd.
BHF_Manijak

#5845 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

I ono se lafo nadje da prica o reprezentaciji kao lafo voli je, volis al u qrcu, ti si jedan primjer obicne, napacene, bosanske iskompleksirane duse, pakost ti bije iz ociju, nakacio si se na lika bez ikakve veze a imas pun qrac primjera igraca koji meda ne mogu u svojim klubovima, ili koji su na klupi, sto ne uzmes primjer Dzeke, i njega Mancini ostavi na klupi iz istog razloga kao Pulis Begovica, ali jok, ti se frajeru nakacio na kosti ko da je Radovan Karadzic i Slobodan Milosevic u jednom, fuj kakav si ba! Nista nije bio losiji od ostatka tima u Portugalu, ali za tebe je drzavni neprijatelj, jer si napacen do jaja, eno i Ibisevic se ispromasivo protiv Hamburga pa jel sad se treba valjat od sege, ili mozda Keni koji nije ni na klupi Buyuksehira?
Kako si samo dusmanski nastrojen, na pocetku mi je bilo smijesno, kontam troll, ali sad mi se sve vise i vise gadi sta pises...
and

#5846 Re: English Premier League

Post by and »

Corola wrote:Kaze Pulis Begovic je najbolji mladi golman i drm na klupu.Kako stvari stoje odmarat ce dva, tri ,pet ,sest a mozda i vise meceva :-) Potreban mu je odmor :mrgreen:
Za ovo je sve kriv Safet Susic i ovi sto su ga gurali na broj jedan u cvjecarnici. :lol:
Da ga Pape nije stavio nebi ni imao sanse da se onako obruka.Postavljanje mrtvog zida,''ostroumno'' postavljanje na golu,stil mrtve kokosi itd.
a fino su papetu govorili da avdukić treba braniti u porugalu :oops:
quasar

#5847 Re: English Premier League

Post by quasar »

BHF_Manijak wrote:I ono se lafo nadje da prica o reprezentaciji kao lafo voli je, volis al u qrcu, ti si jedan primjer obicne, napacene, bosanske iskompleksirane duse, pakost ti bije iz ociju, nakacio si se na lika bez ikakve veze a imas pun qrac primjera igraca koji meda ne mogu u svojim klubovima, ili koji su na klupi, sto ne uzmes primjer Dzeke, i njega Mancini ostavi na klupi iz istog razloga kao Pulis Begovica, ali jok, ti se frajeru nakacio na kosti ko da je Radovan Karadzic i Slobodan Milosevic u jednom, fuj kakav si ba! Nista nije bio losiji od ostatka tima u Portugalu, ali za tebe je drzavni neprijatelj, jer si napacen do jaja, eno i Ibisevic se ispromasivo protiv Hamburga pa jel sad se treba valjat od sege, ili mozda Keni koji nije ni na klupi Buyuksehira?
Kako si samo dusmanski nastrojen, na pocetku mi je bilo smijesno, kontam troll, ali sad mi se sve vise i vise gadi sta pises...
:thumbup:
Chuckie

#5848 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Corola wrote:Kaze Pulis Begovic je najbolji mladi golman i drm na klupu.Kako stvari stoje odmarat ce dva, tri ,pet ,sest a mozda i vise meceva :-) Potreban mu je odmor :mrgreen:
Bljak.
Corola

#5849 Re: English Premier League

Post by Corola »

and wrote:
a fino su papetu govorili da avdukić treba braniti u porugalu :oops:
Tacno, evo i BHF Manjak se slaze sa tim,dok Noris ima izac a Quasko prstenjak uvalio.:D
hljebarnik

#5850 Re: English Premier League

Post by hljebarnik »

Opet brani Sorensen.. Steta
Post Reply