6,40KM mjesečno i dva su kanal u pitanju, HBO Adria i HBO Comedy.King Kenny wrote: Koliko se plaća HBO paket i koliko ima kanala?
HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#5826 Re: HS kablovska
-
The Realist
#5827 Re: HS kablovska
Neke moraš preskenirati, neki se samo pojave (mada možda zavisi i od TV-a). Najbolje ti je da izolirano frekfencije preskeniraš (samo one koje su ti potrebne) i tako skratiš period redanja kanala.Animal wrote:Samo kratko pitanjce, je li za ovih novih 8-10 kanala moram ponovo preskenirati sve kanale ili kako? Taman sam se neki dan nakanio da preskeniram kada su najavili nove kanale, a potom i poredam..
-
rizibizi
#5828 Re: HS kablovska
Pitanje: trenutno imam ci modul na koristenje, na drugom tv-u imam samo kabl, ako kupim ovaj ci modul mogu li traziti HD STB na koristenje za ovaj drugi tv? I znate li koliko kosta CI modul?
- Tech-l4
#5829 Re: HS kablovska
HD STB se ne može NIKAKO dobiti na korištenje samo kupovina, dodatni CI Modul ti je 59,90KM a kupuješ ga u GROHS-u na skenderiji,ako ga kupiš onda ideš u radničku da dobiješ "karticu" za taj modul da ti otključa kanale.rizibizi wrote:Pitanje: trenutno imam ci modul na koristenje, na drugom tv-u imam samo kabl, ako kupim ovaj ci modul mogu li traziti HD STB na koristenje za ovaj drugi tv? I znate li koliko kosta CI modul?
-
dmagic2
#5830 Re: HS kablovska
Ok,uz HD STB se znaci moze i kupiti CI modul za digitalu na drugom tv-u (kad se uzme i kartica iz radnicke) a kolikoTech-l4 wrote:HD STB se ne može NIKAKO dobiti na korištenje samo kupovina, dodatni CI Modul ti je 59,90KM a kupuješ ga u GROHS-u na skenderiji,ako ga kupiš onda ideš u radničku da dobiješ "karticu" za taj modul da ti otključa kanale.rizibizi wrote:Pitanje: trenutno imam ci modul na koristenje, na drugom tv-u imam samo kabl, ako kupim ovaj ci modul mogu li traziti HD STB na koristenje za ovaj drugi tv? I znate li koliko kosta CI modul?
to kosta mjesecno?
- Tech-l4
#5831 Re: HS kablovska
Što se tiče modula možeš ih imati i 100dmagic2 wrote: Ok,uz HD STB se znaci moze i kupiti CI modul za digitalu na drugom tv-u (kad se uzme i kartica iz radnicke) a koliko
to kosta mjesecno?
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#5832 Re: HS kablovska
Koliko sam ja shvatio kako ovo (barem na mom TVu) funkcionise, ukoliko se na digitali pojave novi kanali na postojecim frekvencijama (koje su ranije skenirane), on automatski doda nove kanale na kraj liste. Ali ukoliko se pojavi nova frekvencija, potrebno je preskenirati da bi se dobili ti kanali u listi.The Realist wrote:Neke moraš preskenirati, neki se samo pojave (mada možda zavisi i od TV-a). Najbolje ti je da izolirano frekfencije preskeniraš (samo one koje su ti potrebne) i tako skratiš period redanja kanala.Animal wrote:Samo kratko pitanjce, je li za ovih novih 8-10 kanala moram ponovo preskenirati sve kanale ili kako? Taman sam se neki dan nakanio da preskeniram kada su najavili nove kanale, a potom i poredam..
- Avanes
#5833 Re: HS kablovska
Bio sam na HS-u kako je nastala i juce sam presao na Logosoft, pa ono je svemir majke mi. Ko ima mogucnost tj. pokrivenost podrucja neka ne razmislja sekunde. Tek sam juce uvidio sta mi televizija moze i za sta sam ustvario dao pare kad sam je kupovao 
-
The Realist
#5834 Re: HS kablovska
Da, to je to, ali samo treba tu dodatnu frekfenciju preskenirati, da ti ne bi bezveze pomjerilo ostale kanale.davorf wrote:
Koliko sam ja shvatio kako ovo (barem na mom TVu) funkcionise, ukoliko se na digitali pojave novi kanali na postojecim frekvencijama (koje su ranije skenirane), on automatski doda nove kanale na kraj liste. Ali ukoliko se pojavi nova frekvencija, potrebno je preskenirati da bi se dobili ti kanali u listi.
- Harry Lime
#5835 Re: HS kablovska
Reci nam malo vise. Koji imas televizor? Sta nudi Logosoft? Imaju li CA modul ili idu preko STB? Kakvi su im HD kanali, u kojoj rezoluciji? Nude još kakve interaktivne usluge ili?Avanes wrote:Bio sam na HS-u kako je nastala i juce sam presao na Logosoft, pa ono je svemir majke mi. Ko ima mogucnost tj. pokrivenost podrucja neka ne razmislja sekunde. Tek sam juce uvidio sta mi televizija moze i za sta sam ustvario dao pare kad sam je kupovao
- respo
#5836 Re: HS kablovska
papak jedandavorf wrote:Koliko sam ja shvatio kako ovo (barem na mom TVu) funkcionise, ukoliko se na digitali pojave novi kanali na postojecim frekvencijama (koje su ranije skenirane), on automatski doda nove kanale na kraj liste. Ali ukoliko se pojavi nova frekvencija, potrebno je preskenirati da bi se dobili ti kanali u listi.The Realist wrote:Neke moraš preskenirati, neki se samo pojave (mada možda zavisi i od TV-a). Najbolje ti je da izolirano frekfencije preskeniraš (samo one koje su ti potrebne) i tako skratiš period redanja kanala.Animal wrote:Samo kratko pitanjce, je li za ovih novih 8-10 kanala moram ponovo preskenirati sve kanale ili kako? Taman sam se neki dan nakanio da preskeniram kada su najavili nove kanale, a potom i poredam..
dodaj na tv-u automatsko dodavanje kanala i sam ti dodaje bilo koji kanal dodje
-
rizibizi
#5837 Re: HS kablovska
Zvacu ih svakako nego samo da provjerim i ovdje.Na jednom tvu imam modul koji sam dobio na koristenje,na drugom tvu imam samo kabl,mogu li ja sad kupiti ovaj modul od njih a traziti im hd stb na koristenje?
- Tech-l4
#5838 Re: HS kablovska
HD STB SE NIKAKO NE MOŽE DOBITI NA KORIŠTENJE!!!rizibizi wrote:Zvacu ih svakako nego samo da provjerim i ovdje.Na jednom tvu imam modul koji sam dobio na koristenje,na drugom tvu imam samo kabl,mogu li ja sad kupiti ovaj modul od njih a traziti im hd stb na koristenje?
- O'zone
- Globalni moderator
#5839 Re: HS kablovska
Mogu shvatiti da ekipa neće da izađe na teren kad se žališ na slab signal i slično ali da slažu da će doći da priključe kompletan qadro play paket i da ne dođu e jebi ga
njima izgleda nije u cilju da imaju više korisnika. Kažu hitna intervencija van Sarajeva pa ne mogu da dođu

-
bosnian1873
#5840 Re: HS kablovska
Za sve HS-ovce što čitaju ovaj forum:POPRAVITE ZVUK NA CRIME INVESTIGATION.
Kanal umjesto na engleskom,na nizozemskom je jeziku.
Kanal umjesto na engleskom,na nizozemskom je jeziku.
- sizif
#5841 Re: HS kablovska
Na digitali nekoliko dana nemam BHT,FTV,Novu TV i RTL-HR ,
znali neko u cemu je problem.(Hema resiver).
znali neko u cemu je problem.(Hema resiver).
-
Astrix
#5842 Re: HS kablovska
Vjeruj da je istina, i ja sam prosle god ljetos nekad licno otisao dole kod njih prijavio se da mi jos digitalu uvedu, i kako sam se tad prijavio tako je i dan danas.O'zone wrote:Mogu shvatiti da ekipa neće da izađe na teren kad se žališ na slab signal i slično ali da slažu da će doći da priključe kompletan qadro play paket i da ne dođu e jebi ganjima izgleda nije u cilju da imaju više korisnika. Kažu hitna intervencija van Sarajeva pa ne mogu da dođu
![]()
![]()
Mada mi je to u medjuvremenu dobro doslo sto nisu dosli, ali eto i to se desava...
-
old school23
#5843 Re: HS kablovska
Hoce li ubacivati CMC music channel na digitalu?
-
AdrianMole
#5844 Re: HS kablovska
Preskenirajte frekvenciju 466 MHZ.Test TS5-prenos Mancester-Totenham.
- ChataDodajStaHoces
#5845 Re: HS kablovska
AdrianMole wrote:Preskenirajte frekvenciju 466 MHZ.Test TS5-prenos Mancester-Totenham.
ovo pokusavaju naci adekvatnu zamjenu sport klubu
- Cyrax
#5846 Re: HS kablovska
Kako te testne da nadjem 
Edit: Nadjoh ova dva, oba mi oca jel ovo azerbejdzanski kanal sa EPL-om
Edit: Nadjoh ova dva, oba mi oca jel ovo azerbejdzanski kanal sa EPL-om
-
The Realist
#5847 Re: HS kablovska
Chata87 wrote:AdrianMole wrote:Preskenirajte frekvenciju 466 MHZ.Test TS5-prenos Mancester-Totenham.![]()
ovo pokusavaju naci adekvatnu zamjenu sport klubu
Za ovo mogu i kaznu dobiti.
PS Ima li još tih testnih?
PPS Našao sam Test TS 2 i Vogošću
- madridist
#5848 Re: HS kablovska
To je Idman tv sa Turksat 42 e
prenosi i englesku premier ligu i špansku primeru te još masu drugih sportova, ja godinama tekme pratim na njemu i na NTV spor sa istog satelita i obadva free to air
.
prenosi i englesku premier ligu i špansku primeru te još masu drugih sportova, ja godinama tekme pratim na njemu i na NTV spor sa istog satelita i obadva free to air
-
The Realist
#5849 Re: HS kablovska
Ček, ovo znači da ne treba CS za ovo? Doduše, ako nabavim svu opremu, mogu onda i CS plaćatimadridist wrote:To je Idman tv sa Turksat 42 e
prenosi i englesku premier ligu i špansku primeru te još masu drugih sportova, ja godinama tekme pratim na njemu i na NTV spor sa istog satelita i obadva free to air.
-
orochi
#5850 Re: HS kablovska
Kako da manuelno skeniram frekvencije te na sony kdl ex410 imam ci modul? Kad odem na digitalno podesavanje ima samo automatski trazi kanale, redoslijed kanala (da namjestit na kojem ce broju biti) i treca funckija je ručno skeniraj kanale ali je opcija blokirana, dok na analognoj mogu rucno trazit?????????