Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
victom

#5826 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Mea_parvitas wrote:Uredno sam registrovao raiffaisen master card shoping karticu na paypalu koju bih koristio za online placanje. Da li mozda neko zna ako nesto platim tako preko neta i odmah pokrijem taj iznos transferom sa debitne na shoping karticu, da li imam dodatnih troskova osim tih sto sam platio za neki artikal? Hvala
Kad plaćam svojom RF Visom, plaćam 1% na svaku uplatu ili uplatu. Oni to vode kao troškove konverzije.
Uglavnom, žera. Tako da ispod 1% nećeš proći.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:52, edited 2 times in total.
Mea_parvitas

#5827 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mea_parvitas »

Ok, hvala. Testiram uskoro
JavierBosnia

#5828 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by JavierBosnia »

Pauza wrote:u RF ti uzmu i po 8Km godišnje za svaku karticu, račun. A to 2KM svakako uzimaju mjesečno
Nije tako... danas ja otvorio
4KM mjesecno odrzavanje i nema godisnje clanarine

Posvadjao se ja skoro sa onom tamo, govorim zvao prije 2 dana i rekli mi da je dvije KM, kaze ovo je nesto novo tako je prije bilo i kao neka classic paket mi je to, najslabiji
Hyperthalamus

#5829 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hyperthalamus »

JavierBosnia wrote:
Pauza wrote:u RF ti uzmu i po 8Km godišnje za svaku karticu, račun. A to 2KM svakako uzimaju mjesečno

Posvadjao se ja skoro sa onom tamo, govorim zvao prije 2 dana i rekli mi da je dvije KM, kaze ovo je nesto novo tako je prije bilo i kao neka classic paket mi je to, najslabiji
Paket klasik je 4KM (3.99) i on u sebi ima i internet bankarstvo. Postoji i paket start koji je 2 KM (1.99), ali on nema internet bankarstva. To ti je ona "uvalila" skuplji paket pod izgovorom internet bankarstva koje ti uopste ne treba da bi koristio karticu za paypal.
Ne raduj se....godisnja clanarina od 8 KM te nece zaobici, naplatit ce ti je za godinu dana (naredne godine u ovo doba).
EliasVeskot

#5830 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by EliasVeskot »

programerAnel wrote:Ja i dalje mislim da paypal treba pritisnuti zbog ovog hold-a i da ce ga ukinuti
Kako? Ja sam slala mailove,nista..
JavierBosnia

#5831 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by JavierBosnia »

Hyperthalamus wrote:
JavierBosnia wrote:

Paket klasik je 4KM (3.99) i on u sebi ima i internet bankarstvo. Postoji i paket start koji je 2 KM (1.99), ali on nema internet bankarstva. To ti je ona "uvalila" skuplji paket pod izgovorom internet bankarstva koje ti uopste ne treba da bi koristio karticu za paypal.
Ne raduj se....godisnja clanarina od 8 KM te nece zaobici, naplatit ce ti je za godinu dana (naredne godine u ovo doba).
Pa i ne treba mi internet bankarstvo, pitao sam je dva puta jel ima neki od 2 KM jer su mi tako i rekli preko telefona, ona kaze nema i kao ukinuta godisnja..

Ne mogu vjerovati da me mogla slagati iako sam je pitao za to. Kaze u koju svrhu, reko kupovina preko interneta, prijem i slanje novca na paypalu, nista vise.

Drug jel mogu ja promjeniti taj paket naknadno dok jos kartica nije izradjena?
JavierBosnia

#5832 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by JavierBosnia »

https://raiffeisenbank.ba/stanovnistvo/ ... anovnistvo

Evo gledam na stranici RF najjeftinije mjesecno odrzavanje je 4KM, nema tog start paketa, jesu to izbacili ili sta
Hyperthalamus

#5833 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hyperthalamus »

JavierBosnia wrote:https://raiffeisenbank.ba/stanovnistvo/ ... anovnistvo

Evo gledam na stranici RF najjeftinije mjesecno odrzavanje je 4KM, nema tog start paketa, jesu to izbacili ili sta
Nemoj gledati paketi racuna stanovnistvo....nego gledaj pod tekuci racun. Nigdje ti se na stranici ne spominje start paket....nego se kod njih u sistemu tekuci racun koji kosta 1,99 km i uz koji dobijes visa electron debit karticu zove start (sistemski).
JavierBosnia

#5834 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by JavierBosnia »

Hyperthalamus wrote:

Nemoj gledati paketi racuna stanovnistvo....nego gledaj pod tekuci racun. Nigdje ti se na stranici ne spominje start paket....nego se kod njih u sistemu tekuci racun koji kosta 1,99 km i uz koji dobijes visa electron debit karticu zove start (sistemski).
Drug, znaci sa tim start paketom 2KM mjesecno,8 godisnje, mogu najnormalnije povezati se na paypal i primati novac i kupovati preko interneta?
Ako je tako odmah sutra idem onoj u posjetu
Hyperthalamus

#5835 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hyperthalamus »

JavierBosnia wrote:
Hyperthalamus wrote:

Drug, znaci sa tim start paketom 2KM mjesecno,8 godisnje, mogu najnormalnije povezati se na paypal i primati novac i kupovati preko interneta?
Da...kazi da ne zelis nikakav paket racuna...vec najobicniji tekuci racun za koji ce biti vezana visa electron kartica i cije odrzavanje kosta 1,99 KM mjesecno. Javi sta je bilo :-)

Konkretno....treba ti ovo:

https://rbbh-aa0d.kxcdn.com/sites/defau ... %20FBA.pdf

https://rbbh-aa0d.kxcdn.com/sites/defau ... a%2007.pdf
nemezis

#5836 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

Kako misliš provjeravati uplate, ici svaki put u banku ili cekati izvode?
JavierBosnia wrote:
Hyperthalamus wrote:

JavierBosnia

#5837 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by JavierBosnia »

nemezis wrote:Kako misliš provjeravati uplate, ici svaki put u banku ili cekati izvode?
Te uplate ce da budu jednom u 3-4 mjeseca sa covjekom koga dobro znam. Javi mi kad mi posalje pare na paypal i to je sve. Svakako cekam onih 30 dana on hold, zar ne?

I btw rekao mi je prijatelj sto radi tu, dobili su instrukcije da ne govore za start paket, tako da eto znate.. da vas ne naprave budalom
probook

#5838 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by probook »

Znaci sa mastercard se na paypal moze dodati i placati, ali se ne mogu primati uplate. Da li radi povrat sredstava na mastercard ako se ne dobije artikal?
sagosen

#5839 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sagosen »

probook wrote:Znaci sa mastercard se na paypal moze dodati i placati, ali se ne mogu primati uplate. Da li radi povrat sredstava na mastercard ako se ne dobije artikal?
Rečeno xy puta na prethodne 3-4 stranice. Da, refund može na Mastercard.
JavierBosnia

#5840 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by JavierBosnia »

Opet u RF danas, prigovor poslan, sefica dolazila, haos.
Oni i dalje tvrde da start paketa nema, na stranici na onom chatu dobijem druge informacije da ima, kolege zovem kazu ima.

Ona poslovnica u Hrasnom opasno mute ljudi i ne znaju sta rade. Kaze u ovoj poslovnici vam ne mozemo dati start paket, probajte u nekoj nasoj drugoj...
rolacity

#5841 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rolacity »

Imam par pitanja u vezi PayPala. Do sada sam koristio Skrill ali mi je nedavno istekla stara kartica Raiffeisen banke (VISA electron),a novu ne mogu verificirati pa se moram prepbaciti na PayPal. Zanima me je li sve ide uredno s PayPala na karticu i ima li kakvih dodatnih troškova prilikom povlačenja novca? I kako ide ta čitava procedura? Ako sam dobro shvatio, kada mi neko pošalje pare tokom mjesece, prvog u sljedećem mjesecu ide onaj automatski withdrawl. Je li taj isti dan ja imam pare na svom tekućem u banci ili moram čekati?
Mehemed
Vozim: automobil

#5842 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Odgovori na sva pitanja već postoje u ovoj temi, samo treba malo prelistati i pročitati.
rolacity

#5843 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rolacity »

Jesam li ja ćorav ili ne vidim opciju brisanja posta?
free_too

#5844 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:e
De upali PM, imam par interesantnih informacija da razglabamo :bih: :run:
SanskiBiser

#5845 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:

Nemam vremena za razglabanja, sta te muci, gukni, podijeli narodu vijesti dobro ili zlo ? :D
free_too

#5846 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
free_too wrote:

Nemam vremena za razglabanja, sta te muci, gukni, podijeli narodu vijesti dobro ili zlo ? :D

pa nisam ja stara baba da razglabam :P Da je pozitiva vec bi podjelio :D Nema veze onda, mislio sam da bi te zanimalo posto smo stari lisci u ovom biznisu :P
SanskiBiser

#5847 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:

pa nisam ja stara baba da razglabam :P Da je pozitiva vec bi podjelio :D Nema veze onda, mislio sam da bi te zanimalo posto smo stari lisci u ovom biznisu :P
Samo da znas sve je to ali bas sve - mirno spavaj...:lol:

Image
zippoo87

#5848 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zippoo87 »

JavierBosnia wrote:
nemezis wrote:Kako misliš provjeravati uplate, ici svaki put u banku ili cekati izvode?
Te uplate ce da budu jednom u 3-4 mjeseca sa covjekom koga dobro znam. Javi mi kad mi posalje pare na paypal i to je sve. Svakako cekam onih 30 dana on hold, zar ne?

I btw rekao mi je prijatelj sto radi tu, dobili su instrukcije da ne govore za start paket, tako da eto znate.. da vas ne naprave budalom
evo samo da potvrdim da su i meni prije dva mjeseca uvalili taj paket od 4 KM mjesecno,iako sam trazio najslabiji,kaze nema,to je najslabiji

i da jos pitam,mogu li ja sada otici u banku i reci da me prebace na taj paket,tj. da mi ukinu ovaj a da bude samo taj koji ostaje za odrzavanje ?
nisam ja dzaba pisao na temi o raiffeisen da su ovo najveca djubrad od banaka koje posluju u BiH
JavierBosnia

#5849 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by JavierBosnia »

zippoo87 wrote:
JavierBosnia wrote:

evo samo da potvrdim da su i meni prije dva mjeseca uvalili taj paket od 4 KM mjesecno,iako sam trazio najslabiji,kaze nema,to je najslabiji

i da jos pitam,mogu li ja sada otici u banku i reci da me prebace na taj paket,tj. da mi ukinu ovaj a da bude samo taj koji ostaje za odrzavanje ?
nisam ja dzaba pisao na temi o raiffeisen da su ovo najveca djubrad od banaka koje posluju u BiH
U koju si poslovnicu isao, koje mjesto.

Ja evo cekam da mi izrade novu karticu jer su nesposobni i izradili greskom mastercard. I onda cu ici i drugu poslovnicu traziti start paket. Imas pravo traziti novi paket
zippoo87

#5850 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zippoo87 »

ma u Gracanici,jedna jedina poslovnica
svaki dan guzva,kao u ratu za hljeb...katastrofa
Post Reply