Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
fortaleza

#5826 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by fortaleza »

klixo wrote:Da li jedna kutija sedmicno moze nastetiti ?
Naravno da može, ali nije više stvar u količini... em se i dalje truješ, a i još bitnije vjerojatno se nećeš moći zaustaviti samo na jednoj kutiji tjedno ili ćeš se patiti s konstantnim odvikavanjem što također ne preporučujem. Mislim da i sam znaš što ti je činiti.
klixo

#5827 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by klixo »

fortaleza wrote:
klixo wrote:Da li jedna kutija sedmicno moze nastetiti ?
Naravno da može, ali nije više stvar u količini... em se i dalje truješ, a i još bitnije vjerojatno se nećeš moći zaustaviti samo na jednoj kutiji tjedno ili ćeš se patiti s konstantnim odvikavanjem što također ne preporučujem. Mislim da i sam znaš što ti je činiti.
Nemam ja problema preko dana osim kad sam na kafi koje izbjegavam maximalno :D
Spear

#5828 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Spear »

ja evo prestao, od danas :D

pušim 10 godina, 2+ kutije dnevno. bas previše pušim, moram se kutarasiti ovog...
shmizlica

#5829 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

najbolja odluka :thumbup:
Zoya

#5830 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Spear wrote:ja evo prestao, od danas :D

pušim 10 godina, 2+ kutije dnevno. bas previše pušim, moram se kutarasiti ovog...
Pog'l'aj sad ovo, ne da moras nego ti i jesi vec prestao. I sada cu te stalno zapitkivati dokle si a ako slazes nama ne mozes i Bogu :-D
Spear

#5831 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Spear »

Zoya wrote:
Spear wrote:ja evo prestao, od danas :D

Pog'l'aj sad ovo, ne da moras nego ti i jesi vec prestao. I sada cu te stalno zapitkivati dokle si a ako slazes nama ne mozes i Bogu :-D
Hvala na podršci, stvarno mnogo znači :)

Stoputa sam pokušavao prestajati, prije je bilo i više volje i discipline.. sad teško izdrzati i par sati. No zajedno smo jači :)
MMM1977

#5832 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MMM1977 »

Odlucio sam da prestanem pušiti. Trebam još odlučiti kada.
shmizlica

#5833 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

u nekom momentu se desi neki preokret u glavi ipak...više mi ne padaju ni na pamet, nemam želju da zapalim...kako je sada onaj ovisnik u meni smiješan...ko da nikad i nisam dimanila :-D
old_spice

#5834 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by old_spice »

4 dana bez cigareta, cudan osjecaj, sve cudno, prva dva dana dobar skroz, danas vec nervoza hvata, al guramo dalje
shmizlica

#5835 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

old_spice wrote:4 dana bez cigareta, cudan osjecaj, sve cudno, prva dva dana dobar skroz, danas vec nervoza hvata, al guramo dalje
to ti je, da ne kažem normalno :D popusti prvobitni entuzijazam, tijelo žudi za dopingom, ruke nemirne.....izdrži, s vremenom bude lakše :mrgreen:

probaj malo da se zavaraš žvakama, bombonicama, sjemenkama :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5836 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Velkoski »

sat vremena bez cigare... nije mi dobro :(

nikako da se nakanim i izađem do trafike :roll:
shmizlica

#5837 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Velkoski wrote:sat vremena bez cigare... nije mi dobro :(

nikako da se nakanim i izađem do trafike :roll:
seri, seri, moj golube bijeli :mrgreen:
old_spice

#5838 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by old_spice »

shmizlica wrote: to ti je, da ne kažem normalno :D popusti prvobitni entuzijazam, tijelo žudi za dopingom, ruke nemirne.....izdrži, s vremenom bude lakše :mrgreen:

probaj malo da se zavaraš žvakama, bombonicama, sjemenkama :)
hvala shmizlice, bombone sam uzeo, malo je ko lakse :D
Magarece_godine

#5839 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Magarece_godine »

Magarece_godine wrote:Nisam pušio pet i po godina i prosle godine...sredinom decembra poceo opet...tada sam sebi rekao da cu prestati jer mi fakat vise nije cejf...kasljem smrdim povraca mi se...imam alergiju na nikotin a pušim. .. :-D :-D kontam ovih dana one ekektronske zbavit i bacit duhan...pa im li neko iskustva s ovim na struju ??
Dan poslije ovog posta sam zapalio i od tada ne pušim. ..petnaestak dana meljao neku elektronsku cigaretu sad i nju ne koristim....ljepota. ..mafq nekada zamirise...pa bih htio samo jednu...
shmizlica

#5840 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ta ''jedna'' je klasična navlakuša :mrgreen:
Magarece_godine

#5841 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Magarece_godine »

shmizlica wrote:ta ''jedna'' je klasična navlakuša :mrgreen:
Znam...al ta jedna najbolje prija :-D ja sam prestao da bi opet nekad zapalio....da mi sad neko kaze nećeš nikada vise pusito do.kraja života ja bi odma zapalio...cak i cigaretw i upaljac cuvam kuci...cudna je to ovisnost. .m
shmizlica

#5842 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ja samo znam da to ''jedna'' ne pali za mene....opet se navučem ko idiot i čemu to...nikako i tačka....mada mi trenutno se ne javlja ni želja, nit mi se šmiga nit išta
zateznistub

#5843 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zateznistub »

vec preko godine odviknut'... :sax:
Aldina1

#5844 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Aldina1 »

Nisam pušila 16 dana, jednostavno jedno jutro ustala i rekla neću je zapaliti. Prva tri dana sam prolazila kroz klasične krize, ne, nije mi se tražila cigareta, nego mi je tijelo bilo čudno nekako. Dvije sedmice nisam imala psihičkih kriza, ali ova dva dana poslije toga sam htjela poluditi, tražila mi se nenormalno, sad, da li je zbog toga što mi je nedostajalo volje jer je i muž prestao s mnom, pa je on počeo da se žali, pa smo jedno drugo bukvalno pogurali ka tome da ponovo zapalimo. Zapalila sam nakon 16 dana, htjela sam plakati koliko mi je bilo krivo ali nije mi dalo mira, ponovo sam je zapalila i bila je grozna. Sad, da li da nastavim dalje kao da se ništa nije dogodilo, ili je ovo bio kraj mojim nepušačkim danima :(
Meni se zaista prestaje, ali ovaj osjećaj da mi nedostaje cijelo vrijeme me uništi :(
muha_sa

#5845 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by muha_sa »

Aldina1 wrote:Nisam pušila 16 dana, jednostavno jedno jutro ustala i rekla neću je zapaliti. Prva tri dana sam prolazila kroz klasične krize, ne, nije mi se tražila cigareta, nego mi je tijelo bilo čudno nekako. Dvije sedmice nisam imala psihičkih kriza, ali ova dva dana poslije toga sam htjela poluditi, tražila mi se nenormalno, sad, da li je zbog toga što mi je nedostajalo volje jer je i muž prestao s mnom, pa je on počeo da se žali, pa smo jedno drugo bukvalno pogurali ka tome da ponovo zapalimo. Zapalila sam nakon 16 dana, htjela sam plakati koliko mi je bilo krivo ali nije mi dalo mira, ponovo sam je zapalila i bila je grozna. Sad, da li da nastavim dalje kao da se ništa nije dogodilo, ili je ovo bio kraj mojim nepušačkim danima :(
Meni se zaista prestaje, ali ovaj osjećaj da mi nedostaje cijelo vrijeme me uništi :(
:-) :-) :-)

sjemenke i grickaj--samo nek su ruke zauzete :)

hejbet godina 3 kutije dnevno i samo zgužvo u januaru 91. i nikad je više zapalio nisam
shmizlica

#5846 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Aldina1 wrote:Nisam pušila 16 dana, jednostavno jedno jutro ustala i rekla neću je zapaliti. Prva tri dana sam prolazila kroz klasične krize, ne, nije mi se tražila cigareta, nego mi je tijelo bilo čudno nekako. Dvije sedmice nisam imala psihičkih kriza, ali ova dva dana poslije toga sam htjela poluditi, tražila mi se nenormalno, sad, da li je zbog toga što mi je nedostajalo volje jer je i muž prestao s mnom, pa je on počeo da se žali, pa smo jedno drugo bukvalno pogurali ka tome da ponovo zapalimo. Zapalila sam nakon 16 dana, htjela sam plakati koliko mi je bilo krivo ali nije mi dalo mira, ponovo sam je zapalila i bila je grozna. Sad, da li da nastavim dalje kao da se ništa nije dogodilo, ili je ovo bio kraj mojim nepušačkim danima :(
hej, osjećaj će s vremenom oslabiti i proći, samo polako dan za dan i eto tebe kao nepušač :-D ako je to ono što stvarno želiš, vrijedi se malo pomučiti ;)
old_spice

#5847 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by old_spice »

ma jebaji ga i ja ponovo poceo nakon 10tak dana, al kontam samo ovu kutiju, sinoc mi nesto doslo i uzmem
shmizlica

#5848 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

old_spice wrote:ma jebaji ga i ja ponovo poceo nakon 10tak dana, al kontam samo ovu kutiju, sinoc mi nesto doslo i uzmem
nisi ti čvrsto odlučio :mrgreen: to jedna cigara, jedna kutija rijetko kad ostane jedna cigara ili jedna kutija :mrgreen:
old_spice

#5849 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by old_spice »

shmizlica wrote: nisi ti čvrsto odlučio :mrgreen: to jedna cigara, jedna kutija rijetko kad ostane jedna cigara ili jedna kutija :mrgreen:
znas sta mi je najgore shmizlice, kad izadjem vani, petak subota, dok kad sam kuci i dok radim nikako i ne mislim na to, od ponedjeljka ide cvrsta odluka :D
medjutim

#5850 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by medjutim »

Ponosni nepusac vec 23. dan. Sjajno se osjecam! :D
Post Reply