Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
oldschool

#5826 Re: Ramazan, opet ;)

Post by oldschool »

BHF_Manijak wrote:
WipeOut wrote:Es selamu alejkum,jel to neko spominje kolac :-D ?
Imaj bujruma na ovo lijepo sijelo :-D ?
Bujrmum bujrum ;-)

@Oldschool,ma jok,vec se teravija klanjala...Kod nekih duze,kod nekih race,ali to je to,u pet deka :mrgreen:
Uvijek je tako bilo.
paja patak

#5827 Re: Ramazan, opet ;)

Post by paja patak »

arzuhal wrote:
paja patak wrote:cuj njih zale se bili zedni, a ja danas grabila sijeno PO SUNCU i ne zalim se 8-)

al sam zato popila 4 case limunade za iftar :roll:

i da, klanjala sam teraviju za imamom koji uci dzuz po teraviji, prelijepo :-D
Ti si moj heroj! :thumbup:
:D

joj bijela, jedva cekam :D :D :D :D sad sam prije 15-ak min isla u trgovinu po poguziluke :roll: :D

idealnaM, otkad tebe ne vidjeh :-D dobrodosla :)
BHF_Manijak

#5828 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

hadzinica wrote:selam dzematlije

ooo maxuzia za sicily..odkad tebe ne vidjeh :-) :-D
I tebi Hadzinice draga jos jednom ehlen we sehlen! :thumbup: Ti rece da ces cesce navracati,pa cekamo... :mrgreen:

@Sicily,ma nisam veceras ni kahveniso,otiso na teraviju i nazad kuci,nije mi se nesto dalo! :mrgreen:
giordania

#5829 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

Selam,selam :-D

Danas se bas plaho umorih,prvi put od pocetka mubarek mjeseca :roll:

@paja,svaka cast za sijeno.Ja sam pozelila vako malo na livadu pa volja ti grablje,volja ti vile :D al' ne bih vala u ramazanu kad bi me ko toljagom tjero :lol:

@idealna,dobro nam opet dosla :)
idealnaM

#5830 Re: Ramazan, opet ;)

Post by idealnaM »

paja patak wrote:
arzuhal wrote:
paja patak wrote:cuj njih zale se bili zedni, a ja danas grabila sijeno PO SUNCU i ne zalim se 8-)

al sam zato popila 4 case limunade za iftar :roll:

i da, klanjala sam teraviju za imamom koji uci dzuz po teraviji, prelijepo :-D
Ti si moj heroj! :thumbup:
:D

joj bijela, jedva cekam :D :D :D :D sad sam prije 15-ak min isla u trgovinu po poguziluke :roll: :D

idealnaM, otkad tebe ne vidjeh :-D dobrodosla :)
hvala hvala...
Već se omišljam, kome da zapovidim da primakne šerbetnjak jal čajnik...kad banu PP...Ali budući da si bila vrijedna danas..nebi bilo pravedno... :D
paja patak

#5831 Re: Ramazan, opet ;)

Post by paja patak »

giordania wrote:Selam,selam :-D

@paja,svaka cast za sijeno.Ja sam pozelila vako malo na livadu pa volja ti grablje,volja ti vile :D al' ne bih vala u ramazanu kad bi me ko toljagom tjero :lol:

@idealna,dobro nam opet dosla :)
:lol: hehehe

eh eto lijepo sijelite, i nemojte dugo, pa da sutra spavate do podne ;-)

esselamu alejkum :-D
Elmir_bug

#5832 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Elmir_bug »

Selam svima.Ev da se i ja prikljucim ovoj vasoj zajednici,nadam se da sam dobrodosao :)
BHF_Manijak

#5833 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Sicily wrote:
BHF_Manijak wrote:
hadzinica wrote:selam dzematlije

ooo maxuzia za sicily..odkad tebe ne vidjeh :-) :-D
I tebi Hadzinice draga jos jednom ehlen we sehlen! :thumbup: Ti rece da ces cesce navracati,pa cekamo... :mrgreen:

@Sicily,ma nisam veceras ni kahveniso,otiso na teraviju i nazad kuci,nije mi se nesto dalo! :mrgreen:
Pa taman mozes sad, sad je pravo vrijeme za kafu, ja svoju uveliko pijem :-D Nego, ti mene navuce pravo na ove ramazanske poruke hfz Cajlakovica...postao si jedan video prije par dana, i ja evo gledam sad redom... :)
I ja sam sve pregledo,svidjele mi se pravo,nisu duge mogu se pregledati,a ima finih pouka! :thumbup:

@Elmire,dobro nam dosao,bujrum! :mrgreen: :thumbup:
giordania

#5834 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

hadzinica wrote:
giordania wrote:Selam,selam :-D

evo i drage mi moje giordanije
selam ti od srca :)

naravno i ostalim dzematlijama
Alejki selam draga,ja tebe prizivam vec odavno :kiss:

Juce sam te spominjala,potrefilo se nesto plaho ljuto na iftaru kod prijatelja :D
BHF_Manijak

#5835 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Sicily wrote:
hadzinica wrote:
Sicily wrote:alejkumusselam mahsuz, tu sam ja :-D gdje si nam ti @hadzinice, nesto nam slabo svracas u dzemat ovog ramazana? :)
vala i ovo svratih,maxuz radi vas par..jos mi gorak okus u ustima od proslog dzematile druzenja :-) :roll: .. :)
ma dobro, evo sad se opet lijepo druzimo :) nego, ima li buredzika ovog ramazana, ja se ko kroz maglu sjecam neke velike tepsije... :-D

@giordania alejkumusselam :)
A sta je bilo proslog ramazana hadzinice,mene nesto pamet slabo sluzi?!Ko nakvih prepucavanja je bilo,ali to ne treba da te odvrati od dzemata :thumbup: :)
giordania

#5836 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

Sicily wrote:
nego, ima li buredzika ovog ramazana, ja se ko kroz maglu sjecam neke velike tepsije... :-D
Ti kroz maglu a ja ih uvijek vidim jasno da ne moze jasnije :D Sve ko da osjecam kako se tope u ustima :-)

@Elmire,dobro nam dosao :)
Last edited by giordania on 24/08/2010 00:05, edited 1 time in total.
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#5837 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

Elmir_bug wrote:Selam svima.Ev da se i ja prikljucim ovoj vasoj zajednici,nadam se da sam dobrodosao :)
Alejkumu selam i tebi,i sekama sto ih ne poselamih....
hajd bujrum....
kolega

#5838 Re: Ramazan, opet ;)

Post by kolega »

samo da selamim ... i hajde pranje zuba i spavanje ... gasim svjetlo za koju minutu :D
BHF_Manijak

#5839 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

kolega wrote:samo da selamim ... i hajde pranje zuba i spavanje ... gasim svjetlo za koju minutu :D
Ovo gasenje svjetla,pranje zuba,lijeganje,podsjeti me na medresanske dane i povecerja,najljepsi momenti :mrgreen: :mrgreen:
bijela

#5840 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

BHF_Manijak wrote:
kolega wrote:samo da selamim ... i hajde pranje zuba i spavanje ... gasim svjetlo za koju minutu :D
Ovo gasenje svjetla,pranje zuba,lijeganje,podsjeti me na medresanske dane i povecerja,najljepsi momenti :mrgreen: :mrgreen:
ne, ne, najljepše je poslijepovečersko ganjanje i sakrivanje po hodnicima sa vaspitačicama :-)
u trećem sam razredu tako fasovala vladanje :oops:

selam mahsus ide svima :-D
giordania

#5841 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

Alejkumu selam pridoslim sijeldzijama :)

@lilla,radis li?Odulji li se dan?Da vam Allah dz.s olaksa i ukabuli post,inshaAllah :)

@bijela,gdje taj cheesekolac,jel spravljen? 8-)
BHF_Manijak

#5842 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

hadzinica wrote:
BHF_Manijak wrote:
sta ti je sa inboxom pp? pun ili sam na block? :-) :oops:
Halalali hadzinice moja lijepa,ne vidjoh Bogami dok mi ti sad ne rece da checkiram inbox :mrgreen:

@Bijela,hajde nista strasno,i ja sam fasivao vladanja uvijek...Saralo je gore dole :lol:

@Lillo,ti si znaci spadala u onu finu djecu sto odmah zaspu pslije zvona?! :thumbup: :mrgreen: Ja Bogami jok,znali su se i sabahi docikati...Ne pamtim kad sam zaspo odmah nakon povecerja...Ali zato i uvijek letim poslije sabha na spavanja,dorucke redovno promasivao :mrgreen: :lol:
bijela

#5843 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

lilla wrote:
:thumbup: nikad nisam mogla ostat' poslije povečerja, vazda sam voljela spavati, ali je zato uživancija bila nakon sabaha u učionici s još dvije djevojke družit se s Njegovom rječju :)

i ja sam u trećem fasovala al' ne smijem ni kazat' što :run:
uh, voljele smo mi spavati... moje kone i ja, čini mi se, na doručak smo išle samo u prvom razredu... u četvrtom smo se toliko pobezobrazale da smo ustajale 10 min do zvona :-)
kakav je to mahmurluk bio na prvom času :lol: pogotovo kad se potrefi "zanimljivi" fakih :lol: ne možeš kontrolisati kapke da se ne zatvaraju :lol:
bijela

#5844 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

giordania wrote: @bijela,gdje taj cheesekolac,jel spravljen? 8-)
uh, šuti, eno ga, hladi se. tuhaf mi je skroz taj kejk :-)
milion recepata a svi zavise od detalja hoće li uspjeti. pogotovo te nekakve marsovske vrste sireva koje nemaju kod nas :-)
vidjet ćemo sutra hoće li biti šta od njega
WipeOut

#5845 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

Ma sta je ovo,svi isli u medresu :D ?
bijela

#5846 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

WipeOut wrote:Ma sta je ovo,svi isli u medresu :D ?
ma nije, samo nas je 3 :D - lilla, manijak (koji je, ako nisi primjetila jedan od mlađe raje ovdje :D ) i majself
BHF_Manijak

#5847 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

bijela wrote:
ma nije, samo nas je 3 :D - lilla, manijak (koji je, ako nisi primjetila jedan od mlađe raje ovdje :D ) i majself
Kad me svak pita,moram svakom ponaosobo i dogvooriti,TETKA!!! :skoljka: :mrgreen:

Medresu ko nije prosao,propustio je mnogo stosta...Da je tortura - jes`,da je vojni rezim - jes`,ali da ces je se stalno sjecat,hoces vala! :mrgreen: Ima li nas jos,ili samo troje fakat?! :mrgreen: A Paja,Bijela,je li i ona medresansko celjade?!
WipeOut

#5848 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

Ej moja ti bijela,ako ste ti i lilla slucajno moje godiste,da znate da nas ja ubrajam jos uvijek u mladje (makar do jedno tridesete :-D ),
btw ja sam "vucko"
bijela

#5849 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

BHF_Manijak wrote:
bijela wrote:
Kad me svak pita,moram svakom ponaosobo i dogvooriti,TETKA!!! :skoljka: :mrgreen:
ko je pit'o? :lol:
Medresu ko nije prosao,propustio je mnogo stosta...Da je tortura - jes`,da je vojni rezim - jes`,ali da ces je se stalno sjecat,hoces vala! :mrgreen: Ima li nas jos,ili samo troje fakat?! :mrgreen: A Paja,Bijela,je li i ona medresansko celjade?!
mislim da nema više; nije paja.
BHF_Manijak

#5850 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

bijela wrote:
ko je pit'o?
:lol:
mislim da nema više; nije paja.
Pitalo ih hejbet... :mrgreen: Da ne nabrajam sad... :skoljka:

@WipeOut,A "vucko" si?!Pa naravno da ste medju mladjima...A Bijela je tu negdje,vrti se okolo okolo :mrgreen:
Locked