Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Anestezija
#5826 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Večeras se ponovo raspitaj za me,stavi ruke u dzepove i kreni,kreni u noć. Štulić
- KPNCTNJAH
#5827 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Emina sta ti je
ja ne mogu bez dzamije
Dostojevski
ja ne mogu bez dzamije
Dostojevski
- Not My Idea
#5828 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kakva vam je to furka?
- KPNCTNJAH
#5829 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Djecija, sto? 
- Not My Idea
#5830 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Aha pa vidim da je djecija I glupa, vise pitam-cemu..?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5831 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Može nam se.
- Velkoski, Krste.
- Velkoski, Krste.
- KPNCTNJAH
#5832 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pa hocemo da ljudi znaju i za neke manje poznate citate velikih mislilaca...
- Anestezija
#5833 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Mi smo pitari najjaci smo najjaci Isak Samokovlija
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#5834 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Allaha mi i Boga
- Pita
- Pita
- Anestezija
#5835 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sara'eo Sara'eo Mai P.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#5836 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Igraj dok postojiš
- Ivana Selakov
- Ivana Selakov
- sheilak
#5837 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
da, nemojte spamati i ovu temu. imate ih inace prilicno na raspolaganju.Not My Idea wrote:Aha pa vidim da je djecija I glupa, vise pitam-cemu..?
- Brkooo
#5838 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Tri u jednoj
Marinko Rokvić

Marinko Rokvić
- Čudna sorta
#5839 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da se bar ima šta pročitati pa i u ovim pokušajima, valjda biti zanimljiv ili pokazati smisao za humor ili šta li već, razumjela bih... a ovako... 
-
Arii
#5840 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Čudna sorta wrote:Da se bar ima šta pročitati pa i u ovim pokušajima, valjda biti zanimljiv ili pokazati smisao za humor ili šta li već, razumjela bih... a ovako...
Ne podvikni na onoga ko te naučio da pričaš.
- relativno84
#5841 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Djevojke se dijele na domaćice i one koje su romantične. Domaćice kada vide prašinu na stolu one je odmah obrišu, a romantične nacrtaju srce.

- Čudna sorta
#5842 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Najbolji ljudi imaju osećaj za lijepo, hrabrost da rizikuju, disciplinu da kažu istinu, kapacitet za žrtvovanje. Ironično je da ih njihove vrline čine ranjivima; često bivaju povrijeđeni, ponekad uništeni." Ernest Hemingvej
"Dok odgojen šuti zbog svog odgoja, neodgojen misli da ga je on ušutio."
Last edited by Čudna sorta on 11/06/2014 21:21, edited 1 time in total.
- Ljuska_u_BaklaFi
#5843 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ako nas knjiga koju čitamo ne probudi udarcem u glavu, zašto je čitamo? Trebamo knjige koje nas pogađaju poput katastrofe, koje nas duboko rastužuju, poput smrti nekoga koga smo voljeli više od samih sebe, poput izgona u šumu daleko od svih, poput samoubistva. Knjiga mora biti sjekira za zaleđeno more u nama."
Kafka
Kafka
- ptičica
#5844 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Čudna sorta wrote:"Najbolji ljudi imaju osećaj za lijepo, hrabrost da rizikuju, disciplinu da kažu istinu, kapacitet za žrtvovanje. Ironično je da ih njihove vrline čine ranjivima; često bivaju povrijeđeni, ponekad uništeni." Ernest Hemingvej
- relativno84
#5845 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I od kud znaš, da se za deset godina nećeš probuditi, ustati iz kreveta, proći pustom ulicom, ugledati me, i zaljubiti se u mene ponovo?
- shmizlica
#5846 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I am a Mountain.You call , I echo.
Rumi
Rumi
- Anestezija
#5847 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Goodbye, my friend, it's hard to die
When all the birds are singing in the sky
Now that the spring is in the air
Pretty klix are everywhere
Think of me and I'll be there...
When all the birds are singing in the sky
Now that the spring is in the air
Pretty klix are everywhere
Think of me and I'll be there...
- Dide
#5848 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Dobro je" - Muhamed Konjic
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5849 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
A naša ljutnja je odmah splasnula, postala je smiješna, kao i povod.
Pobune su trajale kratko, toliko kratko, da ih nije vrijedilo ni dizati. Pogotovu što sam znao, ma koliko bio ljut, da mi ništa ne može zamijeniti nju, ovakvu kakva je, uskogrudu u svojoj ljubavi, netrpeljivu prema svemu što bi joj moglo uzeti ma i djelić mene, njene svojine. I brzo sam se, iz traljave pobune i tobožnje želje za slobodom, vraćao u čvrstu tvrđavu njene ljubavi, kao smireni bjegunac koji nije ni odmicao daleko od kapije.
Život nam nije naklonjen, i sami stvaramo svoju malu zajednicu, svoj kosmos, u kojem namirujemo jedno drugome sve što nam nedostaje.
Kad sam bio ugrožen, mislio sam samo na nju, hrabreći se njenim prisustvom. Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeći olakšanje. Kad osjetim radost, trčim da je podijelim s njom, zahvalan joj, kao da mi je ona daruje.
Dobar je čovjek, i lijepa žena, ali ono što je samo za mene, to sam sam stvorio. Čak i da je imala velikih mana, ja ih ne bih znao. Potrebna mi je savršena, i ne mogu dopustiti da to ne bude.
Dao sam joj sve što nisam našao u životu, a bez čega ne mogu. Čak se i umanjujem pred njom, da bi ona bila veća, i ja pomoću nje. Bogato je darujem, da bih mogao da uzmem. Ja sam osujećen, ona je ostvarena, i tako sam obeštećen. Ona mi namiruje izgubljeno, i dobijam više nego što sam želio da imam. Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte. Njoj priznajem sve što ja nisam, a opet ništa ne gubim, odričući se. Nemoćan pred ljudima i slab pred svijetom, značajan sam pred svojom tvorevinom, vrednijom od njih. Nespokojan pred nesigurnošću svega, siguran sam pred ljubavlju, koja se stvara sama iz sebe, jer je potreba, pretvorena u osjećanje. Ljubav je žrtva i nasilje, nudi i zahtijeva, moli i grdi. Ova žena, cio moj svijet, potrebna mi je da joj se divim i da nad njom osjetim svoju moć. Stvorio sam je kao divljak svoga kumira, da mu stoji iznad pećinske vatre, zaštita od groma, neprijatelja, zvijeri, ljudi, neba, samoće, da traži od njega obične stvari ali da zahtijeva i nemoguće, da osjeća oduševljenje ali i ogorčenje, da se zahvaljuje i da grdi, uvijek svjestan da bi mu bez njega strahovi bili preteški, nade bez korijena, radosti bez trajanja.
Zbog nje, isključive, i ljudi su mi postali bliži.
Meša Selimović
Pobune su trajale kratko, toliko kratko, da ih nije vrijedilo ni dizati. Pogotovu što sam znao, ma koliko bio ljut, da mi ništa ne može zamijeniti nju, ovakvu kakva je, uskogrudu u svojoj ljubavi, netrpeljivu prema svemu što bi joj moglo uzeti ma i djelić mene, njene svojine. I brzo sam se, iz traljave pobune i tobožnje želje za slobodom, vraćao u čvrstu tvrđavu njene ljubavi, kao smireni bjegunac koji nije ni odmicao daleko od kapije.
Život nam nije naklonjen, i sami stvaramo svoju malu zajednicu, svoj kosmos, u kojem namirujemo jedno drugome sve što nam nedostaje.
Kad sam bio ugrožen, mislio sam samo na nju, hrabreći se njenim prisustvom. Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeći olakšanje. Kad osjetim radost, trčim da je podijelim s njom, zahvalan joj, kao da mi je ona daruje.
Dobar je čovjek, i lijepa žena, ali ono što je samo za mene, to sam sam stvorio. Čak i da je imala velikih mana, ja ih ne bih znao. Potrebna mi je savršena, i ne mogu dopustiti da to ne bude.
Dao sam joj sve što nisam našao u životu, a bez čega ne mogu. Čak se i umanjujem pred njom, da bi ona bila veća, i ja pomoću nje. Bogato je darujem, da bih mogao da uzmem. Ja sam osujećen, ona je ostvarena, i tako sam obeštećen. Ona mi namiruje izgubljeno, i dobijam više nego što sam želio da imam. Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte. Njoj priznajem sve što ja nisam, a opet ništa ne gubim, odričući se. Nemoćan pred ljudima i slab pred svijetom, značajan sam pred svojom tvorevinom, vrednijom od njih. Nespokojan pred nesigurnošću svega, siguran sam pred ljubavlju, koja se stvara sama iz sebe, jer je potreba, pretvorena u osjećanje. Ljubav je žrtva i nasilje, nudi i zahtijeva, moli i grdi. Ova žena, cio moj svijet, potrebna mi je da joj se divim i da nad njom osjetim svoju moć. Stvorio sam je kao divljak svoga kumira, da mu stoji iznad pećinske vatre, zaštita od groma, neprijatelja, zvijeri, ljudi, neba, samoće, da traži od njega obične stvari ali da zahtijeva i nemoguće, da osjeća oduševljenje ali i ogorčenje, da se zahvaljuje i da grdi, uvijek svjestan da bi mu bez njega strahovi bili preteški, nade bez korijena, radosti bez trajanja.
Zbog nje, isključive, i ljudi su mi postali bliži.
Meša Selimović
- Zatamnjena stakla
#5850 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
HAHAHAVelkoski wrote:Igraj dok postojiš
- Ivana Selakov