Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bloo
Globalna šefica

#5826 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:Pa niko ne napada islam per se, već tvoje rezonovanje i masakriranje svega što postoji na ovom svijetu tvojom logikom lišenom i trunka zdravog razuma.
itekako se napada islam na ovom forumu, dovoljno je piskarati pogresne navode o kuranu i iznositi ih kao greske, to je odmah napad na islam.
udaranje po Kur'anu je udaranje po islamu.

a ne zamjeram, vi udarate mi sa ove druge strane branimo, i to je to :kiss: zato je i forum da se diskutuje.
Koji mi, u mi branimo...
Sije? Suniti? Kuranije?....nastavi niz...
MarlboroGold

#5827 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:
MarlboroGold wrote: Jesi li ti normalan? Ozbiljno te pitam.
jok ti si druze :D
Ti kao da si bio u raju pa znaš kako je... ne šupljiraj. Još će neki vjernici, a koji te ne znaju dobro, povjerovati u tvoje gluposti.
Dok sam bio aktivan na Aliens UFOs bio je jedan Gerone koji je navodno razgovarao sa anđelima i koji su mu prenijeli svo znanje... navodno univerzum u obliku bubrega i nije beskonačan, pa je počeo postavljati kojekakve gluposti... profesionalni psiholozi su mu dijagnosticirali neki poremećaj ali on je i dalje nastavio po svom dok se nije ukinuo taj forum. Ti mene na tog lika podsjećaš.
vatrogasac

#5828 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
kazem ti nema tamo nelagoda, totalno su druga pravila rada tijela. totalno novi procesi u organizmu. znaci nema menstruacije, jasno i glasno je poslanik to naznacio da nema tamo menstruacije.

jednostavno pozelis dijete, trudnoca i porod se dese jako brzo i to bez bolova. i nije potreban tu muski polni organ da odradjuje posao.

sex u dzennetu je radi zadovoljavanja a ne radi mnozenja.
Roger, roger!
Poslanik zove Smrcka, Smrcak javi se...
Nema menstruacije u dzennetu, ponavljam!, nema menstruacije u dzennetu!
Ne kontam što je problem što neće biti menstruacije u džennetu ako nam je prenešeno da džennet ne sliči dunjaluku?

Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao da je Allah, dž.š., rekao:"Ja sam za Svoje robove pripremio što oko nije vidjelo, ni uho čulo, niti ljudski razum može pojmiti."

Postavljao sam već par puta studiju od Durakovića "Metafora džennet". Ljudi vole da upoređuju dunjaluk i džennet, ali ne ide nikako.
sekerbay

#5829 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Pa ako je ispravna dozerova teorija o genetskom inžinjeringu, valjda je logično da će se oplodnja i rast bebe dešavati u nekom inkubatoru tj vantjelesno
zforumas wrote:Smrcak, vec sam ti par postova prije napisao da ti ja necu nista ponovo objasnjavati!
Jao, pa uništio si ga argumentima :lol:
Bloo
Globalna šefica

#5830 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
kazem ti nema tamo nelagoda, totalno su druga pravila rada tijela. totalno novi procesi u organizmu. znaci nema menstruacije, jasno i glasno je poslanik to naznacio da nema tamo menstruacije.

jednostavno pozelis dijete, trudnoca i porod se dese jako brzo i to bez bolova. i nije potreban tu muski polni organ da odradjuje posao.

sex u dzennetu je radi zadovoljavanja a ne radi mnozenja.
Roger, roger!
Ne kontam što je problem što neće biti menstruacije u džennetu ako nam je prenešeno da džennet ne sliči dunjaluku?

Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao da je Allah, dž.š., rekao:"Ja sam za Svoje robove pripremio što oko nije vidjelo, ni uho čulo, niti ljudski razum može pojmiti."

Postavljao sam već par puta studiju od Durakovića "Metafora džennet". Ljudi vole da upoređuju dunjaluk i džennet, ali ne ide nikako.
Razumijem ja metaforu. Ali Smrcak nas vec godinama.ubjeduje da cemo gore biti tjelesni, bukvalno tjelesni, pa se naravno pojavi pitanje menstruacije, uriniranja, velike nuzde, hormona nadbubrezne zlijezde, hipofize....
Usual_Suspect

#5831 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Smiješno je kako vjernici pričaju o kompleksnim stvarima kao što je Big Bang, Svemiru, kompleksnim geološkim fenomenima a ne razumije osnove najlakše teorije za razumijeti, evolucije. Nikako da razaznaju što je to mutacija i prirodna selekcija, i kako ta dva procesa kreiraju različite vrste. Da li se radi o ignoranciji, preuzimanju zaključaka idiota kao što je kvadratni tokmak Zakir Naik, lijenosti ili jednostavno trolovanju ne znam. Da se samo malo pročita o tome shvatio bi o čemu se radi tu, te da se gmizavac nije odjednom izlegao sa perfektnim perjem i krilima. Iznovi i iznova čujem iste konstatacije 'mutacije mogu biti samo štetne' itd itd.... Mene samo interesuje ko je ovakvima slagao da ste pametni, ili mozda sami sebe, jer rekao je gigant Richard Feynman: 'The first principle is that you must not fool yourself – and you are the easiest person to fool'.
Idemedosumom

#5832 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

Usual_Suspect wrote:Smiješno je kako vjernici pričaju o kompleksnim stvarima kao što je Big Bang, Svemiru, kompleksnim geološkim fenomenima....
Slažem se. Ja navijam da se vratimo na poligamiju i druge bliske teme, ali Bloo ne da :(
Smrcak15

#5833 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote:
Smrcak15 wrote:
MarlboroGold wrote: Jesi li ti normalan? Ozbiljno te pitam.
jok ti si druze :D
Ti kao da si bio u raju pa znaš kako je... ne šupljiraj. Još će neki vjernici, a koji te ne znaju dobro, povjerovati u tvoje gluposti.
Dok sam bio aktivan na Aliens UFOs bio je jedan Gerone koji je navodno razgovarao sa anđelima i koji su mu prenijeli svo znanje... navodno univerzum u obliku bubrega i nije beskonačan, pa je počeo postavljati kojekakve gluposti... profesionalni psiholozi su mu dijagnosticirali neki poremećaj ali on je i dalje nastavio po svom dok se nije ukinuo taj forum. Ti mene na tog lika podsjećaš.
nisam bio niti ja govorim iz svoje glave nego kako Kuran i hadis kazu.

znaci na tome se bazira moje vjerovanje.
Smrcak15

#5834 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Razumijem ja metaforu. Ali Smrcak nas vec godinama.ubjeduje da cemo gore biti tjelesni, bukvalno tjelesni, pa se naravno pojavi pitanje menstruacije, uriniranja, velike nuzde, hormona nadbubrezne zlijezde, hipofize....

da i to ne kaze smrcak nego Kuran i hadis...

nema uriniranja niti menstruacije niti velike nuzde, nema nikakvih negativnosti, je li ovo tesko razumjeti.

naci totalno drugi procesi ce bti u organizmu, naprimjer jedan od takvih proces je zagorijevanje hrane

kada covjek jede i pije hranu, nece izlaziti nigdje nego ce zagorijevati hrana i pravit ce se znoj koj ice iozlaziti na kozi a koji ce biti parfem, znati mirisljav znoj, poput parfema.

ovo ne kaze smrle nego hadis od poslanika Muhammeda, ko hoce neka vjeruje ko nece nemora.
Smrcak15

#5835 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Usual_Suspect wrote:Smiješno je kako vjernici pričaju o kompleksnim stvarima kao što je Big Bang, Svemiru, kompleksnim geološkim fenomenima a ne razumije osnove najlakše teorije za razumijeti, evolucije. Nikako da razaznaju što je to mutacija i prirodna selekcija, i kako ta dva procesa kreiraju različite vrste. Da li se radi o ignoranciji, preuzimanju zaključaka idiota kao što je kvadratni tokmak Zakir Naik, lijenosti ili jednostavno trolovanju ne znam. Da se samo malo pročita o tome shvatio bi o čemu se radi tu, te da se gmizavac nije odjednom izlegao sa perfektnim perjem i krilima. Iznovi i iznova čujem iste konstatacije 'mutacije mogu biti samo štetne' itd itd.... Mene samo interesuje ko je ovakvima slagao da ste pametni, ili mozda sami sebe, jer rekao je gigant Richard Feynman: 'The first principle is that you must not fool yourself – and you are the easiest person to fool'.
ti kao novi uletis padobranski na temu i kritike odmah

pa hajde druze objasni nam ti kad ovi drugi neznaju

Kako slucajni dogadjaji kreiraju kompleksne strukture? da te vidimo junace :)
Bloo
Globalna šefica

#5836 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote: Razumijem ja metaforu. Ali Smrcak nas vec godinama.ubjeduje da cemo gore biti tjelesni, bukvalno tjelesni, pa se naravno pojavi pitanje menstruacije, uriniranja, velike nuzde, hormona nadbubrezne zlijezde, hipofize....
nema uriniranja niti menstruacije niti velike nuzde, nema nikakvih negativnosti, je li ovo tesko razumjeti.
naci totalno drugi procesi ce bti u organizmu, naprimjer jedan od takvih proces je zagorijevanje hrane
kada covjek jede i pije hranu, nece izlaziti nigdje nego ce zagorijevati hrana i pravit ce se znoj koj ice iozlaziti na kozi a koji ce biti parfem, znati mirisljav znoj, poput parfema.
ovo ne kaze smrle nego hadis od poslanika Muhammeda, ko hoce neka vjeruje ko nece nemora.

Fascinantno je to. Da neće biti menstruacije, ali će se ostali potrebni procesi u tijelu nastaviti. Ako nema menstruacije, znači nema lučenja hormona koji to uzrokuju. Hoće li biti proizvodnje spermija kod muškaraca?
vatrogasac

#5837 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Bloo wrote:
vatrogasac wrote:
Bloo wrote:
Roger, roger!

Razumijem ja metaforu. Ali Smrcak nas vec godinama.ubjeduje da cemo gore biti tjelesni, bukvalno tjelesni, pa se naravno pojavi pitanje menstruacije, uriniranja, velike nuzde, hormona nadbubrezne zlijezde, hipofize....
Ljudska znatiželjna priroda ne može da čeka taj momenat pa istražuje i dato nam je kroz metafore jer ne može drugačije mada ja lično smatram da vjernik treba posmatrati džennet kao posljedicu, a ne kao cilj.

„Ne zaboravi svoj udio na ovome svijetu…“ (Kur'an, 28:77)

„… ima ljudi koji govore: ‘Bože, daj nam dobro na ovome svijetu.’ Za njih nema udjela na onome svijetu. Ima ljudi koji govore: ‘Daj nam dobro na ovom svijetu, a također i na onome svijetu, i sačuvaj nas od džehennemske kazne.’ Oni će imati jedan dio onoga što zasluže; Bog je spreman da to uvaži.“ (2:200-202)
Usual_Suspect

#5838 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Smrcak15 wrote:
Usual_Suspect wrote:Smiješno je kako vjernici pričaju o kompleksnim stvarima kao što je Big Bang, Svemiru, kompleksnim geološkim fenomenima a ne razumije osnove najlakše teorije za razumijeti, evolucije. Nikako da razaznaju što je to mutacija i prirodna selekcija, i kako ta dva procesa kreiraju različite vrste. Da li se radi o ignoranciji, preuzimanju zaključaka idiota kao što je kvadratni tokmak Zakir Naik, lijenosti ili jednostavno trolovanju ne znam. Da se samo malo pročita o tome shvatio bi o čemu se radi tu, te da se gmizavac nije odjednom izlegao sa perfektnim perjem i krilima. Iznovi i iznova čujem iste konstatacije 'mutacije mogu biti samo štetne' itd itd.... Mene samo interesuje ko je ovakvima slagao da ste pametni, ili mozda sami sebe, jer rekao je gigant Richard Feynman: 'The first principle is that you must not fool yourself – and you are the easiest person to fool'.
ti kao novi uletis padobranski na temu i kritike odmah

pa hajde druze objasni nam ti kad ovi drugi neznaju

Kako slucajni dogadjaji kreiraju kompleksne strukture? da te vidimo junace :)
Ja imam staza na ovakvim temama vise nego ti druze moj, i imao sam sjajne diskusije sa mnogo inteligentnijim vjernicima od tebe. Tebe se sjećam kad si krenuo u svoj pohod youtube klipovima i unistio svaki vid racionalne diskusije na ovakvim temama koje su brisane i kreirane nanovo milion puta, a ako hoćeš da te ja edukujem možemo organizovati sedmične termine koje ćeš naravno platiti. Imaš besplatnih izvora na netu da ne trošiš bezveze, jer tvoje pitanje 'Kako slucajni dogadjaji kreiraju kompleksne strukture?', ne zaslužuje ništa drugo nego jednu običnu pljusku za neznanje. Moj nećak koji ima 12 godina bolje poznaje tematiku od tebe.
Smrcak15

#5839 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Fascinantno je to. Da neće biti menstruacije, ali će se ostali potrebni procesi u tijelu nastaviti. Ako nema menstruacije, znači nema lučenja hormona koji to uzrokuju. Hoće li biti proizvodnje spermija kod muškaraca?
nece
Bloo
Globalna šefica

#5840 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
Ljudska znatiželjna priroda ne može da čeka taj momenat pa istražuje i dato nam je kroz metafore jer ne može drugačije mada ja lično smatram da vjernik treba posmatrati džennet kao posljedicu, a ne kao cilj.

„Ne zaboravi svoj udio na ovome svijetu…“ (Kur'an, 28:77)

„… ima ljudi koji govore: ‘Bože, daj nam dobro na ovome svijetu.’ Za njih nema udjela na onome svijetu. Ima ljudi koji govore: ‘Daj nam dobro na ovom svijetu, a također i na onome svijetu, i sačuvaj nas od džehennemske kazne.’ Oni će imati jedan dio onoga što zasluže; Bog je spreman da to uvaži.“ (2:200-202)
Da, posljedica dijela, a ne cilj. :)

TReba dobrog biti i na ovom i na onom svijetu :)
Bloo
Globalna šefica

#5841 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Diskutujući sa Smrčkom, da prostite vi ostali, došla sam do zaključka da je dzennet zapravo stanje velikog hormonalnog poremećaja. :|
Smrcak15

#5842 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Usual_Suspect wrote: Ja imam staza na ovakvim temama vise nego ti druze moj, i imao sam sjajne diskusije sa mnogo inteligentnijim vjernicima od tebe. Tebe se sjećam kad si krenuo u svoj pohod youtube klipovima i unistio svaki vid racionalne diskusije na ovakvim temama koje su brisane i kreirane nanovo milion puta, a ako hoćeš da te ja edukujem možemo organizovati sedmične termine koje ćeš naravno platiti. Imaš besplatnih izvora na netu da ne trošiš bezveze, jer tvoje pitanje 'Kako slucajni dogadjaji kreiraju kompleksne strukture?', ne zaslužuje ništa drugo nego jednu običnu pljusku za neznanje. Moj nećak koji ima 12 godina bolje poznaje tematiku od tebe.
trazim jednu argumentovanu pljusku , pa odgovori ako mozes.

samo nemoj da bi mi uveo skrecioni sistem tipa 3 kad je u pitanju bakterijska flagela, jer ces uci u nepoznate minirane terene.
Dozer

#5843 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: i jos nesto da dodam, tvoj smijeh nece umanjiti moj argument ni sekunde, pa makar miliione smajlija postirao....moj argument moze izbiti samo jos jaci argument sa tvoje strane, klin se klinom izbija...a ti si odlucio da klin izbijas peruskom. :thumbup:
Ti nikako da shvatis da to sto ti postavljas uopste NISU argumenti koji dokazuju postojanje boga. Nikako da prihvatis da mi jos uvijek ne znamo kako je tacno sve to nastalo i kako funkcionise, ali u svakom slucaju je samo to - NE ZNAMO JOS. I apsolutno nije argument koji dokazuje boga, crni Smrle... :roll:
To je mozda argument samo tebi i tebi slicnima, ali u realnosti nije dokaz postojanja kreatora iz vjerskih knjiga.

Usput, jos mi nisi odgovorio - ispod ili iznad 30? :D Zasto izbjegavas odgovoriti na ovo?
Irsar wrote:
Dozer wrote: Kakve se sve glupsti ovdje mogu procitati, to je za ne povjerovati....
Evolucija jedne vrste, i to samo ta jedna mikro promjena, traje minimalno par hiljada godina. Ko je ikada zivio dovoljno dugo da bi to zabiljezio, pogotovo u vrijeme kada se nije ni znalo sta je to evolucija...? Hajde genije, pojasni nam malo ovu tvoju logiku...

A niz tih mikro promjena, od kojih svaka traje od par hiljada pa do par desetina ili cak stotina hiljada godina, kada se nadovezu jedna na drugu dobace i do par miliona godina da bi se nesto transformisalo u nesto drugo, ali i dalje - slicno u mnogim segmentima, DNK pogotovo.
Nista se tu ne pretpostavlja, kako bi ti i ostatak klape htjeli da prikazete, nego se za dosta vrsta i stvari tacno zna iz cega su se razvile da bi danas izgledale kako izgledaju i imale sposobnosti koje imaju.

Ali, ocigledno je da neki ovdje nisu dozivjeni ni nano promjenu za 1500 godina...
Cool story.
Cool facts.
Last edited by Dozer on 24/08/2018 11:44, edited 1 time in total.
Smrcak15

#5844 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Diskutujući sa Smrčkom, da prostite vi ostali, došla sam do zaključka da je dzennet zapravo stanje velikog hormonalnog poremećaja. :|
pogresno si zakljucila.

dzennet je mjesto savrsenstva gdje nema zla, gdje nema icega sto donosi nelagodu covjeku.
Bloo
Globalna šefica

#5845 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:Diskutujući sa Smrčkom, da prostite vi ostali, došla sam do zaključka da je dzennet zapravo stanje velikog hormonalnog poremećaja. :|
pogresno si zakljucila.

dzennet je mjesto savrsenstva gdje nema zla, gdje nema icega sto donosi nelagodu covjeku.
Otkad spermiji donose nelagodu?
Smrcak15

#5846 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: i jos nesto da dodam, tvoj smijeh nece umanjiti moj argument ni sekunde, pa makar miliione smajlija postirao....moj argument moze izbiti samo jos jaci argument sa tvoje strane, klin se klinom izbija...a ti si odlucio da klin izbijas peruskom. :thumbup:
Ti nikako da shvatis da to sto ti posatvljas uopste NISU argumenti koji dokazuju postojanje boga. Nikako da prihvatis da mi jos uvijek ne znamo kako je tacno sve to nastalo i kako funkcionise, ali u svakom slucaju je samo to - NE ZNAMO JOS. I apsolutno nije argument koji dokazuje boga, crni Smrle... :roll:
To je mozda argument samo tebi i tebi slicnima, ali u realnosti nije dokaz postojanja kreatora iz vjerskih knjiga.

Usput, jos mi nisi odgovorio - ispod ili iznad 30? :D Zasto izbjegavas odgovoriti na ovo?
Irsar wrote:
Dozer wrote: Kakve se sve glupsti ovdje mogu procitati, to je za ne povjerovati....
Evolucija jedne vrste, i to samo ta jedna mikro promjena, traje minimalno par hiljada godina. Ko je ikada zivio dovoljno dugo da bi to zabiljezio, pogotovo u vrijeme kada se nije ni znalo sta je to evolucija...? Hajde genije, pojasni nam malo ovu tvoju logiku...

A niz tih mikro promjena, od kojih svaka traje od par hiljada pa do par desetina ili cak stotina hiljada godina, kada se nadovezu jedna na drugu dobace i do par miliona godina da bi se nesto transformisalo u nesto drugo, ali i dalje - slicno u mnogim segmentima, DNK pogotovo.
Nista se tu ne pretpostavlja, kako bi ti i ostatak klape htjeli da prikazete, nego se za dosta vrsta i stvari tacno zna iz cega su se razvile da bi danas izgledale kako izgledaju i imale sposobnosti koje imaju.

Ali, ocigledno je da neki ovdje nisu dozivjeni ni nano promjenu za 1500 godina...
Cool story.
Cool facts.
Ti nikako da shvatis da to sto ti posatvljas uopste NISU argumenti koji dokazuju postojanje boga. Nikako da prihvatis da mi jos uvijek ne znamo kako je tacno sve to nastalo i kako funkcionise, ali u svakom slucaju je samo to - NE ZNAMO JOS. I apsolutno nije argument koji dokazuje boga, crni Smrle... :roll:
za Tebe je to neznamo, za mene je to indicija na INteligentnog kreatora.
Smrcak15

#5847 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
pogresno si zakljucila.

Otkad spermiji donose nelagodu?
nisu nelagoda ali smatra se necistocom.

nema radjanja Preko sexa zato i nema spermica. nemaju svrhu u dzennetu.
shbc

#5848 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Sto onda nema spermica? Ne znam za tebe ali meni je veliko zadovoljstvo momenat kada oni izadju iz mene. Mozda jedina stvar za koju sam siguran da mi nece nikada dosaditi. A duga je vjecnost... Ali neka ima med umjesto vode, to je bitno
Usual_Suspect

#5849 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Smrcak15 wrote:
Usual_Suspect wrote: Ja imam staza na ovakvim temama vise nego ti druze moj, i imao sam sjajne diskusije sa mnogo inteligentnijim vjernicima od tebe. Tebe se sjećam kad si krenuo u svoj pohod youtube klipovima i unistio svaki vid racionalne diskusije na ovakvim temama koje su brisane i kreirane nanovo milion puta, a ako hoćeš da te ja edukujem možemo organizovati sedmične termine koje ćeš naravno platiti. Imaš besplatnih izvora na netu da ne trošiš bezveze, jer tvoje pitanje 'Kako slucajni dogadjaji kreiraju kompleksne strukture?', ne zaslužuje ništa drugo nego jednu običnu pljusku za neznanje. Moj nećak koji ima 12 godina bolje poznaje tematiku od tebe.
trazim jednu argumentovanu pljusku , pa odgovori ako mozes.

samo nemoj da bi mi uveo skrecioni sistem tipa 3 kad je u pitanju bakterijska flagela, jer ces uci u nepoznate minirane terene.
Bez da zalazim u kompleksne teme statistčke analize i vjerovatnoće, koja zahtjeva zavidno poznavanje istih, jedan kratak odgovor. Ključna greška tvog razmišljanja je dodijela važnosti i proizvoljno dodijeljivanje atributa 'kompleksnosti' nekom događaju u odnosu na druge događaje. Kao kada se kockaš bacanjem novčića i misliš da je dobijanje 1000 glava zaredom jako specijalan događaj a ustvari je jednako vjerovatan kao i sve ostale kombinacije. To je prva prepreka koju ti moraš savladati, pa onda mozes dalje.
Bloo
Globalna šefica

#5850 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
nisu nelagoda ali smatra se necistocom.

nema radjanja Preko sexa zato i nema spermica. nemaju svrhu u dzennetu.
Spermići su jedan od izvora života (ne mislim pod ovim na topli obrok) :D kakva necistoca...
Pa ako postoje seksualni odnosi u dzennetu samo sa svrhom uzitka, fascinantno je onda što će biti orgazam bez ejakulacije jer se nema šta ejakulirati.
Čitav mehanizam odnosno refleksi su izmijenjeni onda u dzennetu. Za detalje možeš kontaktirati wikipediju ili bilo koju enciklopediju...
Locked