BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

tnt-tunja

#5826 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by tnt-tunja »

Pozdrav!
Nakon prebacivanja broja, na eronet, sta trebam tacno uraditi da dobijem sve bonuse na slagalici? Koliko sam ja shvatio, 500MB bonus neta svaki mjesec, plus dupli internet na 12mjeseci u ovisnosti od prve uplate interneta.
Ne bih da nesto pogrijesim, a eronet prodajno mjesto mi i nije tako blizu.
getriba

#5827 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

tnt-tunja wrote:Pozdrav!
Nakon prebacivanja broja, na eronet, sta trebam tacno uraditi da dobijem sve bonuse na slagalici? Koliko sam ja shvatio, 500MB bonus neta svaki mjesec, plus dupli internet na 12mjeseci u ovisnosti od prve uplate interneta.
Ne treba ništa. Bonus ćeš dobiti ako si na tarifi slagalica, kao i dupli internet svaki mjesec u ovisnosti koji internet paket prvi u tom mjesecu aktiviraš.
Samo se opusti i uživaj :)
strongmen

#5828 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

tnt-tunja wrote:Pozdrav!
kao prvo trebaš se prebacit na tarifu Slagalica
jer po difoltu Eroneta nisi na toj tarifi
kao drugo moraš aktivirat internet

aktiviranje interneta
slanjem sms sadržaja "internet" na 0633807
treba doći poruka da je aktiviran internet
APN: gprs.eronet.ba
ugasit pa upalit mobitel

aktiviranje slagalice
sms sadržaja "slagalica" na 0637798
strongmen

#5829 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

haloo daje sada za 12 mjeseci po 600 MB
kod prenosa broja

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8249465238
Prenesi postojeći broj u #haloo i narednih 12 mjeseci haloo ti poklanja po 600 MB, ukupno 7.2 GB. Podnesi zahtjev za prijenos broja na linku http://bit.ly/1PLqYDV ili nas pozovi na 0800 80 000. #PlatiManje
Sanjarko

#5830 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Molim za malu pomoc koja je hitno potrebna. Nabavljen jednoj osobi koja je trenutno u bolnici eronet postpejd onaj od 17,55 km. A ne zna kodove za dokup bilo cega niti provjeru kredita i ostaloga. Pa ako moze neko da postavi kodove jer mu skida puno kada zove fiksne telefone i druge telekome a i ima malo interneta a treba mu internet da se cuje tako sa svojima.

Hvala unaprijed na pomoci.
strongmen

#5831 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

ti si opet nesto polupo lončiće
ako je "postpejd", kako kažeš, a valjda znaš šta to znači, nema tu nikakvih dopuna, na kraju mjeseca dobija račun, pa ako je preforo predviđene minute za 17,5 KM dobit će uvećan račun za onoliko koliko je preforo, može i 100 KM bit :skoljka:
za internet će potrošit predviđenu količinu po max brzini, a onda pretpostavljam bit će mu smanjena na 64 kbps ali neće ništa dodatno plaćati

kupit neku pretplatu a ne uzet Slagalicu....stvarno moraš imat šifru :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#5832 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by O'zone »

Vizionar 1985 wrote:Molim za malu pomoc koja je hitno potrebna. Nabavljen jednoj osobi koja je trenutno u bolnici eronet postpejd onaj od 17,55 km. A ne zna kodove za dokup bilo cega niti provjeru kredita i ostaloga. Pa ako moze neko da postavi kodove jer mu skida puno kada zove fiksne telefone i druge telekome a i ima malo interneta a treba mu internet da se cuje tako sa svojima.

Provjera računa na Super 15 i ostalim Super tarifama ti je sljedeća

ukucaš *555*3# i klikneš tipku za poziv. Dobiješ nazad informaciju o broju utrošenih i preostalih minuta za pozive, sms poruka i Mb
Sanjarko

#5833 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

strongmen wrote:ti si opet nesto polupo lončiće
ako je "postpejd", kako kažeš, a valjda znaš šta to znači, nema tu nikakvih dopuna, na kraju mjeseca dobija račun, pa ako je preforo predviđene minute za 17,5 KM dobit će uvećan račun za onoliko koliko je preforo, može i 100 KM bit :skoljka:
za internet će potrošit predviđenu količinu po max brzini, a onda pretpostavljam bit će mu smanjena na 64 kbps ali neće ništa dodatno plaćati

Frajko nisam ja nista polupo. Nije dopuna nego dokup, i nisam ja uzeo nego uzeo brat jednom bolesniku. Za dokup pitam a ne za dopune jer na eronet stranici pise da se moze dokupiti internet.

Gledao sam imaju neki kodovi sa 555 ali nece.
Pitam za njega jer ne zna a ne znam ni ja pa zato i pitam i fino sam zamolio i odmah polupao loncice. :roll:
Sanjarko

#5834 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

O'zone wrote:
Vizionar 1985 wrote:Molim za malu pomoc koja je hitno potrebna. Nabavljen jednoj osobi koja je trenutno u bolnici eronet postpejd onaj od 17,55 km. A ne zna kodove za dokup bilo cega niti provjeru kredita i ostaloga. Pa ako moze neko da postavi kodove jer mu skida puno kada zove fiksne telefone i druge telekome a i ima malo interneta a treba mu internet da se cuje tako sa svojima.

Provjera računa na Super 15 i ostalim Super tarifama ti je sljedeća

ukucaš *555*3# i klikneš tipku za poziv. Dobiješ nazad informaciju o broju utrošenih i preostalih minuta za pozive, sms poruka i Mb
Hvala. A na pomoci. A ne odnah polupo loncice i sl. Iako je i snagator pomogao sa objasnjenjem i hvala mu kao i tebi.
beni-bu-man

#5835 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
Frajko nisam ja nista polupo. Nije dopuna nego dokup, i nisam ja uzeo nego uzeo brat jednom bolesniku. Za dokup pitam a ne za dopune jer na eronet stranici pise da se moze dokupiti internet.

Pitam za njega jer ne zna a ne znam ni ja pa zato i pitam i fino sam zamolio i odmah polupao loncice. :roll:
ja sam na Super 25net kad ispucam svoje gige i hocu dokupiti *555*5#
Image
Sanjarko

#5836 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Nece kodovi. Sad evo govorim mu da mu brat nije nesto drugo uzeo. Mozda oni hej kako vec ide. Ali mislim da je pospejd jer je mobilni internet koristio, ali to je sada manje vazno jer sam mu ukucao 3 bolnicke sifre za bezicni internet.

Poslao je on poruku bratu da vidi sta je brat uzeo.
strongmen

#5837 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Vizionar 1985 wrote:
strongmen wrote:ti si opet nesto polupo lončiće

a sad si posto i frajer
gdje si naveo da pitaš za dokup interneta ?
naveo si dokup 'bilo čega"
gubiš se po običaju
Vizionar 1985 wrote:.... A ne zna kodove za dokup bilo cega niti provjeru kredita i ostaloga....
Sanjarko

#5838 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Glup ja pa se naso natezat s ovim. Dobro rece Kluni, samo add foe.
Cupko_

#5839 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

Cijena poziva je ista prema svim mrežama, a prema fiksnim je čak i jeftinija nego prema mobilnim tako da ne pričaj nešto što nije istina.
Što se tiče dokupa prometa, već netko napisao, koristi se kod *555*5#, ali kada se iskoristi ta količina koja je po punoj brzini, svakako dođe SMS obavijest da se internet može dokupiti pomoću ovog koda.
strongmen

#5840 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

ma pusti, ne zna čovjek ni šta pita, ni šta piše, izgubljen
na kraju piše da vjerovatno nije uopšte na pretplati nego na hej!
Sanjarko

#5841 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Cupko_ wrote:

Cijena poziva je ista prema svim mrežama, a prema fiksnim je čak i jeftinija nego prema mobilnim tako da ne pričaj nešto što nije istina.
Što se tiče dokupa prometa, već netko napisao, koristi se kod *555*5#, ali kada se iskoristi ta količina koja je po punoj brzini, svakako dođe SMS obavijest da se internet može dokupiti pomoću ovog koda.
Sad nemogu toj osobi u vezi ovoga da pomognem. Nije mu pretplata nego ono Hej i kod je *111#. Znaci sada zna nesto kako ce da dokupi internet itd. Znaci nisam pricao neistinu nego nisam znao sta mu je, pretpostavio sam da je pretplata jer se u ovakvim slucajevima ona uzima vecinom. Hvala svima u vezi ovoga.
strongmen

#5842 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

nova extra fora (doduše već viđena kod propalog izimobila) kod haloo

NOVA super pogodnost iz #haloo, haloo JEDINICE. Uzmeš jedinica koliko želiš i trošiš ih kako hoćeš, na Internet, SMS i pozive prema svim mrežama. Više INFO na http://www.haloo.ba/jedinice #platiManje

1.Aktivacijom opcije za petaka, korisnik stiče pravo na korištenje paketa od ukupno 800 jedinica MIN/SMS/MB, zajedno uključenih u naknadu opcije. Vremensko trajanje opcije je 15 dana.
2. Aktivacijom opcije za cenera, korisnik stiče pravo na korištenje paketa od ukupno 2000 jedinica MIN/SMS/MB, zajedno uključenih u naknadu opcije. Vremensko trajanje opcije je 30 dana.
3. Aktivacijom opcije za cvaju, korisnik stiče pravo na korištenje paketa od ukupno 5000 jedinica MIN/SMS/MB, zajedno uključenih u naknadu opcije. Vremensko trajanje opcije je 30 dana.

Image
strongmen

#5843 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

haloo je sa ovom forom prilično snizio cijene bar po pitanju poziva

npr. po ovoj opciji "za cejnera" dobije se 2000 jedinica, odnosno za markicu 200 jedinica, a kako je za minutu određeno da se potroši 20 jedinica, to matematika kaže da se za tu markicu dobije 10 minuta, odnosno da minuta košta 0,10 KM !!!

na klasičnom haloo minuta je 0,20 KM

u još skupljoj tarifi "za cvaju" po istoj matematici minuta košta 0,08 KM

što se tiče interneta tu nema nikakvog napretka, za cejnera se dobije 2 GB (pod uslovom da se sve potroši na internet) dok klasično 2 GB košta 8 KM, dakle jeftinije, plus povremene akcije, kao sada, o dupliranju količina, pa se trenutno dobija 4 GB za 8 KM
Alkos

#5844 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Ovo je dobro za nekoga ko ne trosi puno neta, vec mu treba nesto minuta za pozive, sms, malo interneta.

Inace nije losa ponuda, cijena poziva i poruka je sad puno niza. I ne skontah ovo za prema drugim mrezama. Jedan razgovor od 60 sek skida ti 20 jedinica, a 60 sek prema hallo akida 1 jedinicu? :-?

I da, ako se ovo aktivira, sta je sa internet opcijama?

Moram im malo prelistat web da skontam ovo :mrgreen:
strongmen

#5845 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

pa može se kombinovat

13. Korisnik opcije može kombinovati sa haloo opcijama za mobilni Internet: haloo DNEVNA, haloo SEDMIČNA i haloo MJESEČNA. haloo opcije za mobilni Internet, kao i dodatni saobraćaj dodijeljen po nekoj drugoj osnovi (BONUS MB), imaju prioritet potrošnje nad dodijeljenim jedinicama MB. Redoslijed trošenja saobraćaja:
1. BONUS MB
2. haloo opcije za MI
3. jedinice MB

a ono unutar mreže je zamjena za ono 0,09 KM za uspostavu poziva na klasicnom haloo
u tarifi za cejnera, za markicu imas 200 jedinica a to znači 200 minuta unutar mreže !!! pošto je jedinica=minuta sa drugim haloo brojem

za onih 0,09 na standradnom haloo za uspostavu poziva, dakle možeš pričat u novoj tarifi "za cejnera", možeš pričat 180 minuta
dakle i ovo je dosta povoljnije, jer umjesto da platiš 0,09 za uspostavu pozivu, makar pričao samo minutu, u tarifi "za cejnera", ta minuta će te doći samo pola feninga, jer je:
1 KM=200 minuta unutar haloo mreže
0,50 KM=100 minuta unutar haloo
0,05 KM=1 minuta !!!

jesil skonto :mrgreen:
Last edited by strongmen on 11/04/2018 21:03, edited 2 times in total.
dejang93

#5846 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

Ok je ponuda ali ovo za pozive prema drugim mrežama da za 1min skine 20 jedinica, to je stvarno sramota!!!
strongmen

#5847 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

dejang93 wrote:Ok je ponuda ali ovo za pozive prema drugim mrežama da za 1min skine 20 jedinica, to je stvarno sramota!!!
20 jedinica=0,10 KM=minuta
duplo jeftinije od tvog mtela i bhtelekom ultre gdje je minuta = 0,20 KM
sramota !
dejang93

#5848 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

@strongmen Za tvoju informaciju, Eronet na slagalici daje 200min za 10km a na ovoj novoj ponudi haloo ti za 10km daje 2000 jedinica (100min) a da ne govorim o pretplatama... jer ipak nije u redu porediti postpaid i prepaid!
A što se tiče tvog prethodnog komentara, nema razloga da mi se obraćaš na takav način! Ovde se samo diskutuje...
strongmen

#5849 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

de se ti malo presaberi i pročitaj sta sam ti prethodno napisao
poredim sa ultrom i mtel frendom
gdje je PONAVLJAM ti, minuta 0,20 KM

ne uključuj sad slagalicu kad si vidio da nisi upravu
pogotovo što si ti mtelovac

o tome da je sms na haloo u tarifi "za cejnera" samo 0,05 KM
suvišno govorit
Last edited by strongmen on 11/04/2018 21:16, edited 1 time in total.
Alkos

#5850 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

@strongmen

Skonto majstore, hvala :thumbup: :)
Post Reply