A zašto udruženja, toliki ljubitelji životinja, se ne utale i ne naprave azile? Eno, Efendić im daje zemljište na području Općine Novi Grad.Tek sad shvaćam smisao i opravdanost naslova ove teme - problem pasa lutalica. Tačno, njihov problem su polupismena rulja željna krvi nedužnih životinja.
Zašto su psi krivi što se po sili prirode približavaju čovjeku i što se po sili prirode razmnožavaju? Zašto nije kriv čovjek koji im ne omogućava uslove da ne smetaju ljudima, zašto skrivati odgovornost načelnika Efendića, Koldže, Hadžibajrića i drugih koji ne daju novac za izgradnju skloništa? Svake godine doniraju po 100.000 vjerskim organizacijama, a za taj novac mogli su napraviti skloništa za lutajuće pse sa 10 zvjezdica
Problem pasa lutalica
- Eleonora
#5826 Re: Problem pasa lutalica
-
pakica_
#5827 Re: Problem pasa lutalica
E ja protesta i k...ca
stvarno sam se nadala da ce to na nesto liciti, da ce neko pozvati ove seronje s vlasti da pricamo o rjesenju koje odgovara svima, kad ova mudrica ka'e nek ostanu na ulici 
Alaše, ne vjerujem sta procitah
Alaše, ne vjerujem sta procitah
- bubi_mama
#5828 Re: Problem pasa lutalica
Ne daju novac jer su vidjeli da od tog nema hajra, da zastitinici i aktivisti muce i izgladnjavaju pse po Praci, a sebi novac u dzep. Koliko se sjecam prvi Efendic im je dao rok da pocnu sklanjati pse sa ulice, a zastitnici ni habera. Pa se opet cekalo i upozoravalo a naravno dusebriznici kupe po jednu konzervu pa ih nahrane na ulici.calculator wrote:L u c i f e r wrote:Zbog ovih trolova je eutanazija ne samo potreba, vec i zadovoljstvo.calculator wrote:sarajevski papčići, jebači matera preko interneta, mudonje bez dlačica
Tek sad shvaćam smisao i opravdanost naslova ove teme - problem pasa lutalica. Tačno, njihov problem su polupismena rulja željna krvi nedužnih životinja.
Zašto su psi krivi što se po sili prirode približavaju čovjeku i što se po sili prirode razmnožavaju? Zašto nije kriv čovjek koji im ne omogućava uslove da ne smetaju ljudima, zašto skrivati odgovornost načelnika Efendića, Koldže, Hadžibajrića i drugih koji ne daju novac za izgradnju skloništa? Svake godine doniraju po 100.000 vjerskim organizacijama, a za taj novac mogli su napraviti skloništa za lutajuće pse sa 10 zvjezdica
I tad je Efendic rekao da je dosta i aktivirao LOKOM (ruka mu se pozlatila).
I ubuduce ne lazi i ne razvodnjavaj.
- vješalica
#5829 Re: Problem pasa lutalica
nakon što ste ciktali,licemjerno ste otišli toplim kućama,a paščad se zaboravili da odvedete u svoje tople domove.....dušebrižnicicalculator wrote:L u c i f e r wrote:Zbog ovih trolova je eutanazija ne samo potreba, vec i zadovoljstvo.calculator wrote:sarajevski papčići, jebači matera preko interneta, mudonje bez dlačica
Tek sad shvaćam smisao i opravdanost naslova ove teme - problem pasa lutalica. Tačno, njihov problem su polupismena rulja željna krvi nedužnih životinja.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5830 Re: Problem pasa lutalica
al se ćelo izofiro
ja papka braćo mila
ja papka braćo mila
- japin_mutapi
#5831 Re: Problem pasa lutalica
bolje graja djece nego lavež pasa
-
calculator
#5832 Re: Problem pasa lutalica
bubi_mama wrote:Ne daju novac jer su vidjeli da od tog nema hajra, da zastitinici i aktivisti muce i izgladnjavaju pse po Praci, a sebi novac u dzep. Koliko se sjecam prvi Efendic im je dao rok da pocnu sklanjati pse sa ulice, a zastitnici ni habera. Pa se opet cekalo i upozoravalo a naravno dusebriznici kupe po jednu konzervu pa ih nahrane na ulici.calculator wrote: zašto skrivati odgovornost načelnika Efendića, Koldže, Hadžibajrića i drugih koji ne daju novac za izgradnju skloništa? Svake godine doniraju po 100.000 vjerskim organizacijama, a za taj novac mogli su napraviti skloništa za lutajuće pse sa 10 zvjezdica
Ko je odlučio da državni novac - novac Općine Novi Grad da na upravljanje nekom neprovjerenom, nekoj NVO i njihovom azilu u zabiti na kraju svijeta, u Prači gdje je nemoguće jednostavno izvršiti kontrolu?
- japin_mutapi
#5833 Re: Problem pasa lutalica
bolje dječja igra nego čopor pasa
- bubi_mama
#5834 Re: Problem pasa lutalica
Ja sigurno nisam i nemam pijma, ali znam da je keroljupcima to odgovaralo dok se nije otkrilo sta se tamo desava.calculator wrote:bubi_mama wrote:Ne daju novac jer su vidjeli da od tog nema hajra, da zastitinici i aktivisti muce i izgladnjavaju pse po Praci, a sebi novac u dzep. Koliko se sjecam prvi Efendic im je dao rok da pocnu sklanjati pse sa ulice, a zastitnici ni habera. Pa se opet cekalo i upozoravalo a naravno dusebriznici kupe po jednu konzervu pa ih nahrane na ulici.calculator wrote: zašto skrivati odgovornost načelnika Efendića, Koldže, Hadžibajrića i drugih koji ne daju novac za izgradnju skloništa? Svake godine doniraju po 100.000 vjerskim organizacijama, a za taj novac mogli su napraviti skloništa za lutajuće pse sa 10 zvjezdica
Ko je odlučio da državni novac - novac Općine Novi Grad da na upravljanje nekom neprovjerenom, nekoj NVO i njihovom azilu u zabiti na kraju svijeta, u Prači gdje je nemoguće jednostavno izvršiti kontrolu?
Hajd ti meni odgovori ko pati te cuke po azilu? Jel mozda ovakvi kao ja, koji se zalazemo za eutanaziju?
- Pryda
#5835 Re: Problem pasa lutalica
Ko je polupismen mozes otkriti samim gledanjem slika na clanku o danasnjem protestu.calculator wrote:L u c i f e r wrote:Zbog ovih trolova je eutanazija ne samo potreba, vec i zadovoljstvo.calculator wrote:sarajevski papčići, jebači matera preko interneta, mudonje bez dlačica
A zakon EU iz koje taj dogs trust dolazi govori da se psi eutaniziraju poslije 15 dana boravka u azilu, ako ih niko ne usvoji. Ali mi smo svjetska sila, imamo sva sreca para na bacanje pa cemo im omoguciti da zive svoj 'mirni pseci zivot' dugo godina u azilu.
Isti taj zakon se pokusao usvojiti kod nas, predlozila ga ona neka poslanica iz SDP ali su sprijecili lobiranjem, medijskom hajkom i podmazivanjem kljucnih ljudi.
Last edited by Pryda on 04/04/2015 19:36, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#5836 Re: Problem pasa lutalica
calculator wrote:L u c i f e r wrote:Zbog ovih trolova je eutanazija ne samo potreba, vec i zadovoljstvo.calculator wrote:sarajevski papčići, jebači matera preko interneta, mudonje bez dlačica
jedno pasce u azilu praca kosta mjesecno 150 maraka, 500 pascadi 75.000 km mjeecno, godisnje 900.000 ... (ako zanemarimo milione ulozene u izgradnju ...) (na stranu sto je tamo horor u reziji predsjednice avmjau, budzetkog radnika direktorice ... cukofil i cukofob u jednom)
ili, teoretski, kad bi se ulozilo recimo 5 miliona za nove azile, bilo bi 150 km 12.000 bilo ni 1.800.000 mjesecno, x 12 mjeseci 21.000.000 km plus izgranja, infarastruktura, zemljiste ...
a ti pricas o par stoja i nekim zvjezdicama ...
mislim s moje tacke gledista davanje para vjerskim zajedniciama je izvan pameti i smisla
ali davat pascadi je jos gore ...
znaci najnovije poredjenje, cuke i hodze i popovi
Last edited by uglavnomja on 04/04/2015 19:36, edited 1 time in total.
- supercali
#5837 Re: Problem pasa lutalica
pasa ti si zalutozrakomlat wrote:J'suis chien errant![]()
u sarajevu si zenica je u drugom pravcu
- munevera44
#5838 Re: Problem pasa lutalica
Ko je polupismen mozes otkriti samim gledanjem slika na clanku o danasnjem protestu.
A zakon EU iz koje taj dogs trust dolazi govori da se psi eutaniziraju poslije 15 dana boravka u azilu, ako ih niko ne usvoji. Ali mi smo svjetska sila, imamo sva sreca para na bacanje pa cemo im omoguciti da zive svoj 'mirni pseci zivot' dugo godina u azilu. :bih: :bih: Prosipas se bolan
:izet: :izet: :izet:
:thumbup:
A zakon EU iz koje taj dogs trust dolazi govori da se psi eutaniziraju poslije 15 dana boravka u azilu, ako ih niko ne usvoji. Ali mi smo svjetska sila, imamo sva sreca para na bacanje pa cemo im omoguciti da zive svoj 'mirni pseci zivot' dugo godina u azilu. :bih: :bih: Prosipas se bolan
:izet: :izet: :izet:
:thumbup:
-
calculator
#5839 Re: Problem pasa lutalica
Svi bismo morali znati ko i kako i zašto troši novac iz budžeta, ali nas nije briga, a načelnici se rasipaju kako hoće i daju pare kako im odgovara.bubi_mama wrote:Ja sigurno nisam i nemam pijma, ali znam da je keroljupcima to odgovaralo dok se nije otkrilo sta se tamo desava.calculator wrote:Ko je odlučio da državni novac - novac Općine Novi Grad da na upravljanje nekom neprovjerenom, nekoj NVO i njihovom azilu u zabiti na kraju svijeta, u Prači gdje je nemoguće jednostavno izvršiti kontrolu?
Hajd ti meni odgovori ko pati te cuke po azilu? Jel mozda ovakvi kao ja, koji se zalazemo za eutanaziju?
I kad je ustanovljena neuslovnost tog azila za pse u Prači i kad je ustanovljena zloupotreba javnog novca, je li ijedan od gradskih načelnika pokrenuo krivičnu odgovornost za počinioce prevare i pronevjere tih para? Nije, i neće nikad nijedan, jer i njima azil služi za pranje para i za opravdanje vlastite nesposobnosti da riješe problem napuštenih životinja po sarajevskim ulicama, jer im Prača koristi kao odličan alibi pred zakonom.
Svaka istina ima dvije strane, treba samo malo zagrebati po površini, jednostavno je zaključiti sav jad i prizemlje naših načelnika i manipulaciju koja se vodi u kontekstu pasa lutalica u Sarajevu
-
HomeArt
#5840 Re: Problem pasa lutalica
Moram priznati da mi onaj Efendić nikad nije bio simpatičan ali svaka mu čast, ispade da jedini ima m..a riješiti problem.
-
calculator
#5841 Re: Problem pasa lutalica
Da, i zaboravio si napisati da ga je tako sposobnog, "mudonju", na poziciju načelnika delegirala SDA. Posebno ga odvažnog pamte ženeHomeArt wrote:Moram priznati da mi onaj Efendić nikad nije bio simpatičan ali svaka mu čast, ispade da jedini ima m..a riješiti problem.
- Hajvan
#5842 Re: Problem pasa lutalica
pridruzujem se pozivu!seoBIH wrote:Slobodno se javi na pp, pa da predjemo uzivo. Biti ce mi zadovoljstvo.calculator wrote:sarajevski papčići, jebači matera preko interneta, mudonje bez dlačica
nek se i meni javi ovaj prosvjetitelj
-
calculator
#5843 Re: Problem pasa lutalica
javio sam se obojici, šta sad?Hajvan wrote:pridruzujem se pozivu!seoBIH wrote:Slobodno se javi na pp, pa da predjemo uzivo. Biti ce mi zadovoljstvo.calculator wrote:sarajevski papčići, jebači matera preko interneta, mudonje bez dlačica
nek se i meni javi ovaj prosvjetitelj
- bubi_mama
#5844 Re: Problem pasa lutalica
Vidi na jednoj od istih ovih tema koje su zakljucane je bilo koliko se novca izdvaja za jednog kera u Praci, a koliko za majku koja je rodila. MIzerija i ponizenje za djecu, ali tad ste sutili i niste dovodili u pitanje ni pranje novca ni politicare ni Pracu.
Cinjenica je da bi keroljubci dopustili da se sva djeca raskomadaju (jer tom bolesnom logikom djete je uvjek krivo) i zbog toga mi se svi od reda gade.
A sto se tice Efendica, uradio je, bar za moje naselje da djeca mogu slobodno u park, da smijem djete pustiti do prodavnice a da ne trnim svaki put kad izadje iz haustora i zbog toga mu hvala.
Ali ne mozes ti to shvatiti jel tako?????
Cinjenica je da bi keroljubci dopustili da se sva djeca raskomadaju (jer tom bolesnom logikom djete je uvjek krivo) i zbog toga mi se svi od reda gade.
A sto se tice Efendica, uradio je, bar za moje naselje da djeca mogu slobodno u park, da smijem djete pustiti do prodavnice a da ne trnim svaki put kad izadje iz haustora i zbog toga mu hvala.
- Pryda
#5845 Re: Problem pasa lutalica
Vidjecemo sutra u crnoj hronici ko je koga hahacalculator wrote: javio sam se obojici, šta sad?
Nego nisi nista komentarisao na moj post (citirao sam te morao si vidjeti). Znas li odakle je dogs trust i kakav je zakon tamo, zasto ga mi ne mozemo dobiti? Mislis li da u njemackoj smjeste kera u azil i hrane ga dozivotno, vi to zagovarate bolesnici.
-
calculator
#5846 Re: Problem pasa lutalica
I ti tražiš da neko komentariše tvoje postovebubi_mama wrote:Cinjenica je da bi keroljubci dopustili da se sva djeca raskomadaju (jer tom bolesnom logikom djete je uvjek krivo) i zbog toga mi se svi od reda gade.
-
razonoda
#5847 Re: Problem pasa lutalica
Mislim ,,,da bi majke prve trebale pokrenuti incijativu, i svim zakonskim mogucnostima traziti zakon o cukama uopste. Poceti od domacinstva, po tezini i velicini cuke koji se moze drzati u stanovima , i kucama. Ako zivis u zgradi ne moze iznat tebe biti cuko-ko tele. Zakon u svijetu postoji i treba ga i u Bosni sprovesti. Pogotovo ciscenje poslije nuzde po ulicama i parkovima. Uvesi kazne kao sto je kazna kad ljudsko bice vrsi nuzdu na javnom mjestu.bubi_mama wrote:Vidi na jednoj od istih ovih tema koje su zakljucane je bilo koliko se novca izdvaja za jednog kera u Praci, a koliko za majku koja je rodila. MIzerija i ponizenje za djecu, ali tad ste sutili i niste dovodili u pitanje ni pranje novca ni politicare ni Pracu.
Saka ludjaka drzi grad -taocem-
-
calculator
#5848 Re: Problem pasa lutalica
Ti bi da upravljaš tuđom imovinom?razonoda wrote: Ako zivis u zgradi ne moze iznat tebe biti cuko-ko tele.
-
L u c i f e r
#5849 Re: Problem pasa lutalica
Ejh, da vam je 100 000 KM...
Morete dobit samo 100 000 kurcina.
Sve cemo mi to polahko fino pobiti do zadnjeg, naravno putem Lokoma.
Sto iz potrebe, sto u inat dzukeloljubackim budalasima.
Morete dobit samo 100 000 kurcina.
Sve cemo mi to polahko fino pobiti do zadnjeg, naravno putem Lokoma.
Sto iz potrebe, sto u inat dzukeloljubackim budalasima.
- smasma
#5850 Re: Problem pasa lutalica
kupili joj auto, eeeeeeeeee , bravo levati