Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Predsjednik ŽELJKO KOMŠIĆ primio je nekoliko unesrećenih porodica u svoj stan. Također, do kraja mandata se odrekao svih primanja kako bi pomogao ljudima.
Ako je ovo istina, svaka cast, znam ja da bi i Bakir primio ljude i pomogao ali sta ce jadan zivi u pola kuce (pola mu je zeznino), a nema ni auta.
Čedomir Jovanović je uzeo svoj čamac i cijeli jučerašnji dan išao po Obrenovcu i izvlačio ljude, i nije se dao slikati i snimati. Čak mu se i Vučić zahvalio na pressu.
Nego, slušam maloprije na Slonu, da je u TK pokrenuta akcija sa onim kolicima ispred trgovačkih centara. Bio sam od jutros u dva i ne vidjeh, pa ako neko zna gdje su ti centri, neka mi javi...
Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Udruženje studenata Medicinskog fakulteta poziva građane da sve lijekove koji vam nisu potrebni dostavite u prostorije Medicinskog fakulteta.
Prema njegovim riječima, u mnogim mjestima se radi o stotinudvadesetogodišnjim rekordima. Dakle, sume padavina su veće i od svih dosadašnjih zabilježenih u maju mjesecu u zadnjih 120 godina.
"To nije prvi rekord u zadnjih 15-20 godina, rekordi su učestali, međutim ovaj je sa najkatastrofalnijim posljedicama. To jeste dio klimatskih promjena, rekordi će se nastaviti i dalje i problema će biti još", kazao je Majstorović.
"Na djelu su klimatske promjene i sigurno ovo što nam se desilo nije kraj, ovo je jedna epizoda", kazao je Bijedić koji je bio uvodničar na današnjoj sjesiji "Kruga 99“ o temi "Institucije, klimatske promjene i poplave u BiH“.
Bijedić je upozorio da „ovo neće stati, ovo je jedna od pojava“.
"Predviđanja su da će ove pojave biti sve učestalije i sve ekstremnije. Kad će biti sljedeća ekstremna nepogoda ne znamo, da li će to biti suša, poplava, vjetar ili bilo šta drugo, mi ne znamo, ali u svakom slučaju će biti", kazao je Bijedić.
VAŽNO (SHARE): Poruka koja je upravo stigla u naš Inbox: U Novom Selu kod Šamca niko neobilazi ljude. odmah na ulazu u selo (na pravcu od Tišinske škole) prva kuća sa lijeve strane ostali su zarobljeni jedan djed i baba. Zarobljeni bez hrane i vode u trećoj kući na lijevoj strani zarobljeni četvoro odraslih i dvoje male djece!!!!! ... Porodice čekaju da ih iko dođe spasiti, javljeno je pije 7-8 sati da im neko pomogne, do sada još ništa!!! Molimo vas ko ima mogucnost ili vezu nekako da pomogne da se spase, u jako su losem stanju!!!
VAŽNO (SHARE): Poruka koja je upravo stigla u naš Inbox: U Novom Selu kod Šamca niko neobilazi ljude. odmah na ulazu u selo (na pravcu od Tišinske škole) prva kuća sa lijeve strane ostali su zarobljeni jedan djed i baba. Zarobljeni bez hrane i vode u trećoj kući na lijevoj strani zarobljeni četvoro odraslih i dvoje male djece!!!!! ... Porodice čekaju da ih iko dođe spasiti, javljeno je pije 7-8 sati da im neko pomogne, do sada još ništa!!! Molimo vas ko ima mogucnost ili vezu nekako da pomogne da se spase, u jako su losem stanju!!!
Drugari, u Sarajevu je porodica iz Maglaja čiji je dječak na liječenju u bolnici na Jezeru. Sutra bi trebao biti otpušten. U teškoj su materijalnoj situaciji i nisu u mogućnosti da se vrate u Maglaj. Kuća im je poplavljena i mole da im neko pomogne da pokušaju spasiti bilo šta. Ako postoji neko ko bi ih vozio ili neko za koga znate da ide sutra prema Maglaju neka mi se javi da bih mogla kontaktirati porodicu.
VAŽNO OBAVJEŠTENJE IZ VLADE BRČKO DISTRIKTA BiH: Krizni štab civilne zaštite Vlade Brčko Distrikta obavještava sve građane koji se nalaze u naseljima Vučilovac, Krepšić I i II, Drenava, Gorice, Marković polje i Plazulje da se odmah organiziraju za evakuaciju. Građani koji su ostali sami u svojim kućama potrebno je da izađu na otvorene terase i krovove sa vidnim materijalima, platnima u bojama i slično da označe svoj položaj kako bi ekipe za spašavanje i drugi mogli da ih evakuiraju iz poplavljene zone. Prednost imaju djeca, žene i bolesni građani.
Last edited by Šunj on 18/05/2014 13:07, edited 1 time in total.
Ko god nudi prijevoz u Zenici neka se javi na info@sigma . ba .Ide se Begov Han-Zepce-Zavidovici.Ako vam se niko ne javi posaljite mi PP da ja vama broj momka koji organizuje sve..