Ozbiljno?
Neočekivano i vrlo zanimljivo.
Ako ti se da baci mi neki link ili citat pls.
Npr. Najduza sura Kur'ana je El-Bekare - Krava.vaučer wrote: ↑19/10/2023 08:43 Pitanje, pošto imam površno poznavanje Islama. Postoje li u Islamu određene životinje koje su, hm kako da ovo formuliram, recimo istaknute na neki način? Ne kao obožavanje životinja naravno, više kao neke koje imaju posebnije mjesto kroz narativ i /ili metafore Kurana.
Macka, kroz hadise doduse.vaučer wrote: ↑19/10/2023 08:43 Pitanje, pošto imam površno poznavanje Islama. Postoje li u Islamu određene životinje koje su, hm kako da ovo formuliram, recimo istaknute na neki način? Ne kao obožavanje životinja naravno, više kao neke koje imaju posebnije mjesto kroz narativ i /ili metafore Kurana.
Nemam link.
Šire islam
Odgovor ti je u samom naslovu, "ne moze reci 'ne' u njihovoj kulturi"sumirprimus wrote: ↑19/12/2023 12:05
pitanje da li je ovo zaista po islamu dozovljeno, ili neki ljudi/plemena samo koriste ove djevojcice?
Nek si ti nasao muslimansku curicu za svoje interpretacije.sumirprimus wrote: ↑19/12/2023 14:40 pa kako ce dijete reci ne jebte zivot?![]()
zar ovo nije zakonom kaznjivo, ovo su maloljetnice u svakom smislu![]()
Pokrivanje je obavezno u islamu ali je namaz za nekoliko kategorija važniji. Namaz je temelj i prvo djelo za koje ćemo biti pitani na Sudnjem danu. Ako namaz bude dobar i ostatak polaganja računa će biti ok. Dakle, ako si trenutno u stanju da biraš, biraj namaz, uvijek.
Ja nisam mumin za pozeljeti. Al, citajuci tvoje, ne obaziri se na okolinu i misljenje iste.sedma_7 wrote: ↑23/12/2023 03:42 Ako ima zena koje su pokrivene... kako deustvo reagira na to? Susrecete li se sa negativnim komentarima u gradu, u smislu dobacivanja i sl? Nedavno sam bila sa pokrivenom prijateljicom u jednom gradu u RS i dozivjela je par neprijatnosti u smislu da joj je par momaka iz kafica dobacilo: Jesi ti buuula? Posto zivim na granici sa RS-om i vjerovatno cu ponekad morati otici i dolje, kako hendlujete takve komentare ili da odlazak u taj grad jednostavno prekrizim sto je malo tesko obzirom da sam rodjena u tom gradu i korat cu ako nista otic izvadit rodni list i drzavljanstvo dolje. Kakva je situacija u drugim gradovima?
U osnovi ne moraš imati hidžab pred muškarcima koji su ti mahrami. To je tvoj otac, brat, sin, djed, amidža, dajdža isto tako i otac tvog muža. Ovo je koliko ja znam. Što se tiče nošenje hidžaba pred ženama, nisam siguran oko toga. Najbolje ti je da popričaš sa nekom pokrivenom ženom, ona ti može to sve bolje i ljepše objasniti, nego forumaši.
Nisam ja dovoljno jaka za tako nesto. Nailazila bih na otpor konstantan i konstantne prkovokacije. Osjetljiva sam. Ali, osjecam se super kad nosim turban. Mislim da cu se za sada drzati takve prakse.swanfilter wrote: ↑23/12/2023 21:54Ja nisam mumin za pozeljeti. Al, citajuci tvoje, ne obaziri se na okolinu i misljenje iste.sedma_7 wrote: ↑23/12/2023 03:42 Ako ima zena koje su pokrivene... kako deustvo reagira na to? Susrecete li se sa negativnim komentarima u gradu, u smislu dobacivanja i sl? Nedavno sam bila sa pokrivenom prijateljicom u jednom gradu u RS i dozivjela je par neprijatnosti u smislu da joj je par momaka iz kafica dobacilo: Jesi ti buuula? Posto zivim na granici sa RS-om i vjerovatno cu ponekad morati otici i dolje, kako hendlujete takve komentare ili da odlazak u taj grad jednostavno prekrizim sto je malo tesko obzirom da sam rodjena u tom gradu i korat cu ako nista otic izvadit rodni list i drzavljanstvo dolje. Kakva je situacija u drugim gradovima?
Bogu si milija i bices nagrađenija bas zbog pritiska, podsmjeha, zlobe i ogovaranja, a iz razloga jer sve to si spremna podnijeti.
Neka te ne pokoleba sve dok ne odustanu i prihvate tvoj put.