Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dope_Man

#5826 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Ala se isfura sad.. al sto je najsmjesnije ego ovakvima ne dozvoljava da se povuku i priznaju svoju gresku nego ce nastaviti lupati. Dakle od ''puno ateista'' koji prakticiraju budizam dodjosmo do jednog koji je zapravo objasnio kako uzima valjda filozofsku stranu budizma, ali ne i religijsku :lol:

Ranije je lijepo, i po ko zna koji put, objasnjeno sta je ateizam. Samo umno ogranicenima bi u ovom trenutku bilo tesko shvatiti sta jeste, a sta nije ateizam. Osoba koja pocne vjerovati u bogove automatski prestaje biti ateista po definiciji. A ateizam nema NISTA, nikakvih pravila, uputa i slicnog za zivot jer to nije nikakva organizacija, nikakva dogma i ne bi ni postojala ova tema da vecina ljudi razmislja kao ateisti, kao sto nema teme o nepostojanju Djeda Mraza. Svaki ateista moze za sebe traziti neki zivotni smisao kroz nekakve filozofije, pa pri tom uci i u budizam ili neki spiritualizam. Sve dok je to na nivou filozofije, a ne religije, on je ateista. Cim predje u vjerovanje u neke vise sile, natprirodno, stvaraoca itd.. to je religija i on je vec prestao biti ateista.

Ali dzaba crtati kad neko ne zeli da pogleda.
shbc

#5827 Re: Ateizam

Post by shbc »

skupljac_zeljeza wrote:
shbc wrote: Ateizam nije nikakvo vjerovanje, nikakva ideologija, nacin zivota. Nije on ni komunizam, ni nauka. Ateizam je jednostavno odbacivanje religijskih dogmi.
A zašto onda onaj ko bi uzeo knjižicu komunističke partije nije više smio ući ni u crkvu ni u džamiju? Morao je raditi na kritici religije ili kao oficir u vojsci ili kao profesor marksizma ili politički komesar čija funkcija je zadržana u organizaciji Jugoslovenske armije i poslije završetaka Drugog svjetskog rata, sve do sredine 1953. godine, kada je ukinuta naredbom Vrhovnog komnadanta JNA. U Moskvi i Tirani je bilo rigidnije o čemu postoje video snimci na YT rušenja vjerskih objekata i proganjanja, svećenika i vjernika. Zašto nisu podučavali svoje članove receptima kako se prave šnenokle ako nisu imali više nikakve veze sa religijom?

Tebi ova knjiga nije potrebna jer ti si odbacio religijske dogme, a kome jeste? :mrgreen:

Image
Haj sad opet procitaj ovaj dio sto si citirao. Odma nakon boldiranog.

I jesi li ti uopste procitao tu knjigu?
shbc

#5828 Re: Ateizam

Post by shbc »

Dope_Man wrote:Ala se isfura sad.. al sto je najsmjesnije ego ovakvima ne dozvoljava da se povuku i priznaju svoju gresku nego ce nastaviti lupati. Dakle od ''puno ateista'' koji prakticiraju budizam dodjosmo do jednog koji je zapravo objasnio kako uzima valjda filozofsku stranu budizma, ali ne i religijsku :lol:

Ranije je lijepo, i po ko zna koji put, objasnjeno sta je ateizam. Samo umno ogranicenima bi u ovom trenutku bilo tesko shvatiti sta jeste, a sta nije ateizam. Osoba koja pocne vjerovati u bogove automatski prestaje biti ateista po definiciji. A ateizam nema NISTA, nikakvih pravila, uputa i slicnog za zivot jer to nije nikakva organizacija, nikakva dogma i ne bi ni postojala ova tema da vecina ljudi razmislja kao ateisti, kao sto nema teme o nepostojanju Djeda Mraza. Svaki ateista moze za sebe traziti neki zivotni smisao kroz nekakve filozofije, pa pri tom uci i u budizam ili neki spiritualizam. Sve dok je to na nivou filozofije, a ne religije, on je ateista. Cim predje u vjerovanje u neke vise sile, natprirodno, stvaraoca itd.. to je religija i on je vec prestao biti ateista.

Ali dzaba crtati kad neko ne zeli da pogleda.
Ja evo citam i ne vjerujem kakve gluposti zenska valja. Otprilike u rangu da je rekla: "Kako je onda osoba xy djevica a redovno upraznjava sex?"

Sta bi od ovog podforuma... Ova nova postava teista se izgleda takmici ko ce se vise isprovaljivati.
broj dva

#5829 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Connaisseur Karlin wrote:
Nuke wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
pa i ja pricam o ateistima koji sijede divine power u budizmu ;-) ili ti zelis reci ,da je budizam isto sto i ateizam :D
Ateisti koji slijede bozanstvo? :-) Zasto ne pitas te osobe kako je moguce da vjeruju i ne vjeruju u bozanstvo u isto vrijeme?
pa puno ateista prakticiraju budizam , a istovremeno su se odrekli svoje arbahamske religije :D

budisticko bozanstvo ne abrhamsko bozanstvo :D
---
Koje je to budisticko bozanstvo ? Ima li ime ? Koje su osnovne karakteristike budistickog bozanstva ?
Budizam ima elemente religije i dok mene licno zaboli neka stvar za budu i budizam i da li je religija ili nije, jednu stvar znam - u budizmu nema bozanstva, makar me onakvog kakvog bi sljedbenici pustinjskog monoteizma mogli prepoznati, nekog koje lici na njihovog magicnog besmrtnog psihopatu.
Dope_Man

#5830 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

shbc wrote: Ja evo citam i ne vjerujem kakve gluposti zenska valja. Otprilike u rangu da je rekla: "Kako je onda osoba xy djevica a redovno upraznjava sex?"

Sta bi od ovog podforuma... Ova nova postava teista se izgleda takmici ko ce se vise isprovaljivati.
Ma ja sam siguran za nju da trola, kao i tvrdokorni. Smrle ne trola, njemu je to u venama, a Eduard samo pokusava sakriti mrklju koju su religije ostavile na historiju tako sto ce tvrditi po cijeli dan da je ateizam ostaviio jos vecu mrklju. Kao da ce to, sve i da je istina, oprati religiju od njenih grijeha.
grayburn

#5831 Re: Ateizam

Post by grayburn »

Connaisseur Karlin wrote:Nuke,

a ne nisi skuzio, on je upravo potvrdio da je budizam dogma, i on je pokusao nastaviti prakticirati budizam ali ne na dogmatski nacin , vec na pragmatican nacin, no postoji kontradiktoran problem: nepostojanje vjerovanja u pragamticnom budizmu je nemoguce , a drugo, postoji emocinalna potreba da se uce i prakticiraju ucenja Bude :) Budino ucenje obuhvata sistem vjerovanja :)

1. Sta je to pragmaticni budizam? Ono sto je pragmaticno za mene ne mora biti pragmaticno za druge...

2. Postoji emocionalna potreba da se postavimo u zivotu na nacin da sto manje patimo, i za tu zivotnu misiju trazimo mentore. Nekome je to Buda, nekom Marko Aurelije.

Npr. zamisli ovo. Imas ateistu, ali mu je Muhammed a.s. idol. Njegova dobrota, njegova strpljivost, ustrajnost, odnos prema ljudima... Taj ateista ce reci - ne vjerujem da je prepolovio mjesec, ne vjerujem u meleke i Boga, ne vjerujem u Objavu, ali cijenim karakter Muhammeda i volio bih biti kao on karakterno.

Tvoja suplja logika je da posto je Muhammed vezan za religiju i sistem vjerovanja, da po automatizmu svrstava svakog ateistu koji zele da nauce neke prakticne stvari kroz njegov lik i djelo u neke hibridne vjernik-ateiste.

I da, gdje su ti vjernici-ateisti?

Jos cekam.
grayburn

#5832 Re: Ateizam

Post by grayburn »

Dope_Man wrote:
shbc wrote: Ja evo citam i ne vjerujem kakve gluposti zenska valja. Otprilike u rangu da je rekla: "Kako je onda osoba xy djevica a redovno upraznjava sex?"

Ma ja sam siguran za nju da trola, kao i tvrdokorni. Smrle ne trola, njemu je to u venama, a Eduard samo pokusava sakriti mrklju koju su religije ostavile na historiju tako sto ce tvrditi po cijeli dan da je ateizam ostaviio jos vecu mrklju. Kao da ce to, sve i da je istina, oprati religiju od njenih grijeha.
Ja mislim da Karlin nije bas zdrava u glavi... najozbiljnije.
Neki poremecaj licnosti ima 100%.
grayburn

#5833 Re: Ateizam

Post by grayburn »

Dope_Man wrote:

Karlin, Eduard i Smrle su arhetipi vjernika u nasem drustvu i cine 70% naseg religioznog drustva.

Svako od nas zna neke Smrcke, neke Eduarde i neke Karlin.

Sto bi rekao Trump: "Sad!"

Hocu reci, statisticki je tesko da ce iko pametniji doci na ovu temu. Doci ce mozda arhetip Arzuhal, a znamo svi da on nije neko pretjerano prosvijetljeniji od ostatka.

Da hoce doci neki arhetip Resid Hafizovic, to bi bilo super.
Last edited by grayburn on 06/07/2017 10:16, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#5834 Re: Ateizam

Post by skupljac_zeljeza »

shbc wrote:

Da jeste kako stoji iza boldiranog, ne bih napisao sve ono jer ta misao podrazumijeva odsustvo akcije dok i u prošlom stoljeću kroz stvaranje Državnog ateizma, a u ovome Novog ateizma (Četiri jahača Novog ateizma) među kojima je i Dawkins ima poprilično misionarstva. Pročitao sam tu knjigi prije 6-7 godina i nije me učinila ateistom kako je autor obećao u uvodu. :mrgreen:
Nekima je zaista bio i postaje način života iako ateisti to ovdje negiraju. :wink:

Image
grayburn

#5835 Re: Ateizam

Post by grayburn »

skupljac_zeljeza wrote:
shbc wrote:

Da jeste kako stoji iza boldiranog, ne bih napisao sve ono jer ta misao podrazumijeva odsustvo akcije dok i u prošlom stoljeću kroz stvaranje Državnog ateizma, a u ovome Novog ateizma (Četiri jahača Novog ateizma) među kojima je i Dawkins ima poprilično misionarstva. Pročitao sam tu knjigi prije 6-7 godina i nije me učinila ateistom kako je autor obećao u uvodu. :mrgreen:
Nekima je zaista bio i postaje način života iako ateisti to ovdje negiraju. :wink:

Image
Ako ja npr. skupljam klikere, to je moj nacin zivota.
Pricam ljudima kako je super, druzim se sa drugim klikerasima.

I sta sad?
skupljac_zeljeza

#5836 Re: Ateizam

grayburn wrote:

I sta sad?
Ako je antiteizam Dawkinsu i Staljinu (ima tih klikeraša više nego su ova dva posebno karakteristična) hobby onda OK. :mrgreen:
beni-bu-man

#5837 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

grayburn wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
shbc wrote:

Image

I sta sad?
ti si onda abnormalno bice zato sto je njemu zabranjeno skupljati klikere
Raigor Stonehoof

#5838 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

skupljac_zeljeza wrote:
A zašto onda onaj ko bi uzeo knjižicu komunističke partije nije više smio ući ni u crkvu ni u džamiju?
Samo da se osvrnem na ovo i da upitam, u kojem si mitu o strasnom zlocinackom komunizmu to procitao? Znam mnogo ljudi, ukljucujuci moje nanu i dedu, koji su bili clanovi KPJ, isli uvijek na bajram namaze u dzamiju, slavili vjerske praznike isto ko i danas, svoju djecu slali u mekteb.
skupljac_zeljeza

#5839 Re: Ateizam

beni-bu-man wrote: ti si onda abnormalno bice zato sto je njemu zabranjeno skupljati klikere
Nemam ja ništa protiv njegovog skupljanja klikera nego protiv tvrdnje ovdje da ateizam nije način života nego "je jednostavno odbacivanje religijskih dogmi". Da li samo to ili ipak i nešto više od toga? Nisam morao ići dalje jer i sama ova tema je dokaz da nije indiferentnost spram vjerovanja u Boga.
grayburn

#5840 Re: Ateizam

Post by grayburn »

skupljac_zeljeza wrote:
grayburn wrote:

I sta sad?
Ako je antiteizam Dawkinsu i Staljinu (ima tih klikeraša više nego su ova dva posebno karakteristična) hobby onda OK. :mrgreen:
Imas klikerase zlikovce, ukradu kliker i varaju.
Imas klikerase finu raju.

Ne cine nekoga klikeri Staljinom ili Sam Harrisom, vec djetinjstvo, utjecaj okoline, zivotna iskustva, genetika, obrazovanje, kompleksi, traume...
skupljac_zeljeza

#5841 Re: Ateizam

Raigor Stonehoof wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
A zašto onda onaj ko bi uzeo knjižicu komunističke partije nije više smio ući ni u crkvu ni u džamiju?
Samo da se osvrnem na ovo i da upitam, u kojem si mitu o strasnom zlocinackom komunizmu to procitao? Znam mnogo ljudi, ukljucujuci moje nanu i dedu, koji su bili clanovi KPJ, isli uvijek na bajram namaze u dzamiju, slavili vjerske praznike isto ko i danas, svoju djecu slali u mekteb.
Onda nisu bili moralno-politički podobni. Da je ta informacija stigla do opštinskog komiteta SK dobro bi im održali lekciju. Nikada oni Kumrovca ne bi vidjeli. :mrgreen:
grayburn

#5842 Re: Ateizam

Post by grayburn »

skupljac_zeljeza wrote:
beni-bu-man wrote: ti si onda abnormalno bice zato sto je njemu zabranjeno skupljati klikere
Nemam ja ništa protiv njegovog skupljanja klikera nego protiv tvrdnje ovdje da ateizam nije način života nego "je jednostavno odbacivanje religijskih dogmi". Da li samo to ili ipak i nešto više od toga? Nisam morao ići dalje jer i sama ova tema je dokaz da nije indiferentnost spram vjerovanja u Boga.
Pa jeste nacin/stil zivota.
Ateisti se u zivotu bave stvarima kojima se ti ne bavis.

Sta je tu strasno?
skupljac_zeljeza

#5843 Re: Ateizam

grayburn wrote: Pa jeste nacin/stil zivota.
Neki ateisti u gornjim komentarima tvrde da nije. Ja sam se osvrnuo na te izjave jer bliža historija tvrdi suprotno.
grayburn wrote: Ateisti se u zivotu bave stvarima kojima se ti ne bavis.

Npr.?
grayburn

#5844 Re: Ateizam

Post by grayburn »

skupljac_zeljeza wrote:
grayburn wrote: Pa jeste nacin/stil zivota.
Neki ateisti u gornjim komentarima tvrde da nije. Ja sam se osvrnuo na te izjave jer bliža historija tvrdi suprotno.
grayburn wrote: Ateisti se u zivotu bave stvarima kojima se ti ne bavis.

Npr.?
Ti i tvoja historija, nisi dobar ba.

Citamo druge knjige, gledamo druge filmove, zanima nas drugacija umjetnost.
Imamo drugaciji humor, krecemo se u drugacijim zajednicama.
Druzimo se intimno sa djevojkama, idemo na lude muzicke festivale i ne zivimo u strahu od neke kazne.

Ima preklapanja, ali govorim o razlikama.
shbc

#5845 Re: Ateizam

Post by shbc »

skupljac_zeljeza wrote:
Super. Haj sad nam objasni gdje si ti vidio skup pravila za ateiste? Smjernice koje bi mi trebali slijediti? To sto neko odluci da promovise ateizam je njegova licna odluka. Mi za razliku od religioznih nemamo nigdje pisanu uputu da to moramo raditi. Nemamo pisanu uputu da moramo raditi bilo sta. Nemamo nigdje napisano ni da moramo biti ateisti. Pocni razlikovati djela pojedinaca od pojma "ateizam".

Dawkinsova knjiga nije nista drugo nego njegov licni i profesionalni osvrt na religiozne tvrdnje. Kakve ona veze ima sa ovim o cemu mi pricamo?

A za komunizam, ako i zanemarimo cinjenicu da pred svaki Bajram i Bozic jedva docekate da pricate ispred kamera kako ste ih slavili u Jugoslaviji, opet ponavljam nije jednak ateizmu. Nije zasnovan na pravilima ateizma jer ista ne postoje. To sto je velika vecina komunista odbacila religiju opet veze nema sa ateizmom kao pojavom i pojmom, vec njihovim licnim ubjedjenjima koja su u tom trenutku postala popularna. Komunizam je u svojoj sustini ekonomsko uredjenje. Socijalna pitanja (ukljucujuci i religiju) su nuspojava. Izjednacavati ateizam i komunizam je jednako izjednacavanju kapitalizma i religije. Nemaju bas dodirnih tacaka kedno sa drugim.
Dope_Man

#5846 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

grayburn wrote: Ti i tvoja historija, nisi dobar ba.

Druzimo se intimno sa djevojkama, idemo na lude muzicke festivale i ne zivimo u strahu od neke kazne.

Mislim da si ovdje ipak usao u pogresnu traku. Ateisti, kako je shbc, a i ja, vec objasnio par puta nemaju uputu da trebaju nesto raditi. Ako se ateisti ide da gleda film X zanra moze ali i ne mora, ne govori mu ateizam da li to treba uraditi ili ne. Ako razmislja da li ce na koncert, da li ce spavati sa nekim itd.. sve to je na njemu, ne postoje pravila koja ce mu reci da nesto radi, ili ne radi.

Religija, i mnoge druge ideologije, kao samoprozvani nosilac pravila za zivot, sve to manje ili vise jasno definise. Nemoj da gledas filmove za odrasle, nemoj da se seksas prije braka, nemoj.. ili moli se, slusaj hodzu/popa itd.

Ateistima mozda hoce biti naizgled zajednicke neke stvari koje ce raditi, a religiozni (formalno) nece. Recimo vecina ateista ce upraznjavati seks prije braka. Religiozni (kad bi se drzali vjere, a naravno u praksi nista od tog) ne bi upraznjavali seks prije braka. I tad bi mogli vidjeti da se jedni hebu, a drugi ne hebu, ali ni tad nije zakljucak da nam je ateizam rekao da se mi hebemo jer nigdje ne postoji knjiga ateistickih pravila za zivot koja kaze ''hebi sve sto stignes''. Na svakom je da za sebe bira i radi sta zeli.

Ukratko: Sve sto ateisti rade ne rade zato sto ateizam kaze da trebaju, vec zato sto to zele a nema nikakvog besmislenog pravila koje kaze da ne bi trebali. Uostalom, zato i vecina religioznih radi iste stvari kao i ateisti, sve je to ljudska priroda koju oni samo (formalno) moraju sputavati u besmislenim stvarima koje religija ne dozvoljava.
grayburn

#5847 Re: Ateizam

Post by grayburn »

Dope_Man wrote:
grayburn wrote: Ti i tvoja historija, nisi dobar ba.

Mislim da si ovdje ipak usao u pogresnu traku. Ateisti, kako je shbc, a i ja, vec objasnio par puta nemaju uputu da trebaju nesto raditi. Ako se ateisti ide da gleda film X zanra moze ali i ne mora, ne govori mu ateizam da li to treba uraditi ili ne. Ako razmislja da li ce na koncert, da li ce spavati sa nekim itd.. sve to je na njemu, ne postoje pravila koja ce mu reci da nesto radi, ili ne radi.

Religija, i mnoge druge ideologije, kao samoprozvani nosilac pravila za zivot, sve to manje ili vise jasno definise. Nemoj da gledas filmove za odrasle, nemoj da se seksas prije braka, nemoj.. ili moli se, slusaj hodzu/popa itd.

Ateistima mozda hoce biti naizgled zajednicke neke stvari koje ce raditi, a religiozni (formalno) nece. Recimo vecina ateista ce upraznjavati seks prije braka. Religiozni (kad bi se drzali vjere, a naravno u praksi nista od tog) ne bi upraznjavali seks prije braka. I tad bi mogli vidjeti da se jedni hebu, a drugi ne hebu, ali ni tad nije zakljucak da nam je ateizam rekao da se mi hebemo jer nigdje ne postoji knjiga ateistickih pravila za zivot koja kaze ''hebi sve sto stignes''. Na svakom je da za sebe bira i radi sta zeli.

Ukratko: Sve sto ateisti rade ne rade zato sto ateizam kaze da trebaju, vec zato sto to zele a nema nikakvog besmislenog pravila koje kaze da ne bi trebali. Uostalom, zato i vecina religioznih radi iste stvari kao i ateisti, sve je to ljudska priroda koju oni samo (formalno) moraju sputavati u besmislenim stvarima koje religija ne dozvoljava.
Ne mislim da ateisti rade ono sto rade jer moraju.
Da se zivotni stil ateista i vjernika razlikuje je posljedica drugacijeg svjetonazora.

Zivim svoja pravila, ne tudja. Ne sto mi to ateizam namece (ateizam ne moze nista nametati), vec jer to zelim. Pronalazim sebe bez straha od nekih kazni, i to se reflektuje na moje zivotne odluke i nacin zivota.

Sloboda koju imam da sebi pravim vlastiti kodeks ima kao posljedicu da mi se zivotni stil razlikuje od stila nekog vjernika.
skupljac_zeljeza

#5848 Re: Ateizam

shbc wrote:
Super. Haj sad nam objasni gdje si ti vidio skup pravila za ateiste? Smjernice koje bi mi trebali slijediti? To sto neko odluci da promovise ateizam je njegova licna odluka. Mi za razliku od religioznih nemamo nigdje pisanu uputu da to moramo raditi. Nemamo pisanu uputu da moramo raditi bilo sta. Nemamo nigdje napisano ni da moramo biti ateisti. Pocni razlikovati djela pojedinaca od pojma "ateizam".

Dawkinsova knjiga nije nista drugo nego njegov licni i profesionalni osvrt na religiozne tvrdnje. Kakve ona veze ima sa ovim o cemu mi pricamo?

A za komunizam, ako i zanemarimo cinjenicu da pred svaki Bajram i Bozic jedva docekate da pricate ispred kamera kako ste ih slavili u Jugoslaviji, opet ponavljam nije jednak ateizmu. Nije zasnovan na pravilima ateizma jer ista ne postoje. To sto je velika vecina komunista odbacila religiju opet veze nema sa ateizmom kao pojavom i pojmom, vec njihovim licnim ubjedjenjima koja su u tom trenutku postala popularna. Komunizam je u svojoj sustini ekonomsko uredjenje. Socijalna pitanja (ukljucujuci i religiju) su nuspojava. Izjednacavati ateizam i komunizam je jednako izjednacavanju kapitalizma i religije. Nemaju bas dodirnih tacaka kedno sa drugim.
Sve bi bilo opet ponavljanje što sam gore napisao, ali rezimirat ću. Komunisti su otišli dalje od odricanja od Boga kao što su četiri jahača otišla dalje od osvrta na religiozne tvrdnje u par knjiga. Može se pokušati relativizirati kao što je pokušano gore, ali su fakti koji se ne mogu pobiti. Još postoje živi svjedoci za obje verzije. :mrgreen:

Dope_Man

#5849 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

grayburn wrote: Ne mislim da ateisti rade ono sto rade jer moraju.
Da se zivotni stil ateista i vjernika razlikuje je posljedica drugacijeg svjetonazora.

Zivim svoja pravila, ne tudja. Ne sto mi to ateizam namece (ateizam ne moze nista nametati), vec jer to zelim. Pronalazim sebe bez straha od nekih kazni, i to se reflektuje na moje zivotne odluke i nacin zivota.

Sloboda koju imam da sebi pravim vlastiti kodeks ima kao posljedicu da mi se zivotni stil razlikuje od stila nekog vjernika.
To je to, samo nacin na koji je ranije napisano da zakljuciti da je ateizam taj koji direktno diktira sta ce neko raditi, zato se i ovaj iz zeljezare uhvatio za to.
Dozer

#5850 Re: Ateizam

Post by Dozer »

@Dope :thumbup:
I tu onda opet dolazimo do onoga sto ja uporno ponavljam - nema ovdje kod nas, a ni na cijeloj planeti i u svim religijama, sve zajedno ni 10% pravih vjernika, koji striktno slijede pravila propisana u vjerskim knjigama, nego su vecina licemjerni vjernici.
Vjernici po inerciji naslijedjenoj od porodice i/ili drustva.

Vidite samo onog srece, svestenika u Vatikanu... Predozirao se na gay zabavi :D
Drugi optuzen radi opcenja s djecom... A sve najveci katolici/vjernici.
Ispod i u samostanima se nisu jednom nasli skeleti novorodjencadi, nekad i vise od 10 njih, djece koju su rodile "casne" sestre, pa ubile i zakopale jer, zaboga, one se ne smiju taslaciti i imati djecu.

Kod pravoslavnih popova sve isto, pocev od naseg Kacavende, pa dalje po svijetu. Kamara homoseksualaca i pedofila, u manastirima sodoma i gomora, itd..

Kod nas imamo priliku vidjeti "bracu" muslimane iz "izvornih" zemalja kako se ponasaju. Tipa, lik iz Saudije ovdje otvorio firmu za turizam i nekretnine, pri cemu je adresu prebivalista prijavio u hotelu Europa, a zatim obrnuo 3-4 posla posredujuci izmedju svojih sunarodnjaka i nasih ljudi koji su prodavali kuce, vikendice i zemlju. Zaradjene provizije, logicno, nije prijavio, cime je "posteno" prevario drzavu (valjda mu islam tako nalaze). Usput spodbio nekakvu nasu sponzorusu kojoj je obecao da ce je zeniti, ali joj je presutio da u Saudiji ima zenu i djecu. I onda ga zena otamo provalila, punac mu zaprijetio, i sreco ekspresno, bukvalno za 7 dana, tu svoju firmu ovdje brze-bolje poklonio i prepisao nekom nasem liku, platio sve dadzbine tog prevoda i preregistracije, i zbrisao u Saudiju.

A sjecamo se jos i Gluhe Bukovice i ondasnjeg hodze pedofila.

:lol:
Post Reply