nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Me_again

#5826 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

Ali njih je, cini mi se, daleko vise :skoljka:
zrakomlat

#5827 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zrakomlat »

drugi profil wrote:Da hoce doci dan da je kamera za snimanje podataka o voznji obavezna oprema.
Na snimcima zabiljezeno vrijeme i brzina kretanja, kod vozila ili reg oznaka vozila. Kraj price.
Anonimna prijava prekrsaja. MUP i sud nemju potrebe da upisuju ime i prezime prijavitelja, ako je kod validan, nema potrebe da se uopste pominje po imenu, samo po kodu.
Tad bi svako pazio hoce li napraviti prekrsaj koji ce nekog natjerati da te prijavi.
Ako tvrdis da ti je neko namontirao nesto, daj svoj snimak da vidimo gdje si bio i sta si radio tada.
nemas? Sori, ali jebiga.
Zanimljivo :thumbup:
Baš me zanima ima li neka država ovakvu ili sličnu foru
mirzet87sa

#5828 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Me_again wrote:Mirzete, postajes megapopularan. Koja preobrazba, ko bi rekao :)
Predizborna kampanja, glasaj za mene.. za info se mozes vratiti opet na pp :D
commendatore

#5829 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

Danas Maglaj - Zenica degenerik u bijeloj MK3 Škodi Oktaviji kombi oko 17h - 3 puta doslovno išao u frontalni sudar i makaze i da ljudi nisu bjezali lijevo i desno rampaž bi bio strašan..... sve u 20-25 minuta..... kakav si ti kreten majmune..... zao mi je sto nisam snimio degena - onakve idiote i treba gurat sa ceste.... bez rahmeta.... :-) :-) :-)
zdruzdjo

#5830 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

zrakomlat wrote: Zanimljivo :thumbup:

Ideja
Npr dadne ti mup benificiju na registraciju. A ti dopustis da ti nakaci kamericu. Ali si duzan svakih xy vremenski rok donjeti isjecene snimke na usb ali i original radi provjere.
I ta daaaaaa. Postanemo freelance presretaci.
Eeeee kako bi razmisljali svi: "joj proletio sam na crveno ima li onaj u trici golfu iza mene sto ostade na semaforu kameru"

Sci-Fi, ali nema veze.
amar1994

#5831 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:
zrakomlat wrote: Zanimljivo :thumbup:

Ideja
Npr dadne ti mup benificiju na registraciju. A ti dopustis da ti nakaci kamericu. Ali si duzan svakih xy vremenski rok donjeti isjecene snimke na usb ali i original radi provjere.
I ta daaaaaa. Postanemo freelance presretaci.
Eeeee kako bi razmisljali svi: "joj proletio sam na crveno ima li onaj u trici golfu iza mene sto ostade na semaforu kameru"

Sci-Fi, ali nema veze.
bravo :) , odlicna ideja :thumbup:
sarajevo-x.com

#5832 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sarajevo-x.com »

Ima naš narod ideja ali nema načina da ih ostvari

#nosarcasm
insomnia78

#5833 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Francuzi ce privatnin firmama prepustiti radare u autima da bi rasteretili policiju. Znaci firma ima svoje vozace i auta opremljena radarima koji po citav dan spartaju po cesti. Radari su uvezani sa centralom u policiji tako da se kazna automatski salje na adresu vlasnika
Nepass

#5834 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nepass »

Samo vise policajaca na cestu. Mene u sa policija nije zaustavila ima vise od 3 godine, prije desetak dana predjoh 1400km, bio u srbiji i hrvatskoj samo na ulazu u srbiju mi je policajac trazio saobracajnu, niko gepeka nije pogledao. Jedna patrola policije bila van gorazda i to je to za svih 1400km.
I sto nebi budale jurcale i pravile sranje?

Kontam da ne registrujem auto i platim kaznu svake 3god bih li jeftinije prosao :mrgreen:
KB9

#5835 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

ma sve dok je policija takva da te 10 puta pita HOCES LI PUHAT? ne bi li im dao cenera il cvaju nemamo mi o cemu pricat :lol:
ned424

#5836 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ned424 »

KB9 wrote:ma sve dok je policija takva da te 10 puta pita HOCES LI PUHAT? ne bi li im dao cenera il cvaju nemamo mi o cemu pricat :lol:
Prije par mjeseci ja u Zenici malo cvrcnuo, nije da se falim ali eto bi, i ciju miju me zaustavi i kaze fino haj da ne puses da mi na veceru odemo.
Dam im joju i sve u redu. Inace bi bilo i vise od joje i vozacka u rafi kod njih makar dva metra. Ali to je realnost kod nas!
zdruzdjo

#5837 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

ned424 wrote: Prije par mjeseci ja u Zenici malo cvrcnuo, nije da se falim ali eto bi, i ciju miju me zaustavi i kaze fino haj da ne puses da mi na veceru odemo.
Dam im joju i sve u redu. Inace bi bilo i vise od joje i vozacka u rafi kod njih makar dva metra. Ali to je realnost kod nas!
Za sve prekrsaje bih eto i mogao nekako progledati kroz prste oko "na kafu" vrste kazne.
Ali za alkohol bih bio u stanju ostaviti policajca bez posla da ima petero bolesne djece i bolesnu zenu i staru majku na umoru.

A vozacu oduzeti pravo da ikad vise sjedne za volan makar mu to bio jedini izvor prihoda za cjelu porodicu uzu i siru.
Covjece dao si im stoju, a oni su te pustili da vozis dalje pod "gasom"?!?!?!!

Poceo voziti sa 20 godina i kad sam najludji bio nisam sjedao za volan pod gasom. Ako cemo negdje piti, a doslo se autom odvojom nesto love za taxi i udri.

Znaci bukvalno 0,00 tolerancija. Alkohol ne utice isto u istoj kolicini na svakoga. I gatati o tome za stoju da li neko pod gasom ce osinuti djete uz cestu ili ce voziti kao i svaki drugi dan je ravno igranju sa poteznom minom.
BEZ UVREDE IKOME MOLIM.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5838 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Upravo, ako vec znam da cu popit sa drustvom, fino skupimo se za taksi i vozi :lol:
Pirija

#5839 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Pirija »

ma kakva nasa policija zaustave mene i druga pjanog ko letve i puste nas bez kazne jer smo im "simpaticni" bili...
to nam se desilo i na granicnom prelazu i po sarajevu....
zdruzdjo

#5840 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Pirija wrote:ma kakva nasa policija zaustave mene i druga pjanog ko letve i puste nas bez kazne jer smo im "simpaticni" bili...
Super pirija.
Ne znam imas li djecu. Ali ti zelim zivu i zdravu djecu i dug im vijek a tebi svakodnevnu brigu oko toga kad prelaze cestu da li ce ih udariti autom neki koji je bio kao ti mortus pijan a simpatican policajcima.
Pirija

#5841 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Pirija »

zdruzdjo wrote:
Pirija wrote:ma kakva nasa policija zaustave mene i druga pjanog ko letve i puste nas bez kazne jer smo im "simpaticni" bili...
Super pirija.
Ne znam imas li djecu. Ali ti zelim zivu i zdravu djecu i dug im vijek a tebi svakodnevnu brigu oko toga kad prelaze cestu da li ce ih udariti autom neki koji je bio kao ti mortus pijan a simpatican policajcima.
nemoj se po sebi ravant, ja za 30 godina za volanom nisam uspjeo napravit udes a Bog zna kakav sam sve vozio...
Sodom1

#5842 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

zdruzdjo wrote:
Super pirija.
:thumbup: :thumbup:
relax11

#5843 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

I vi se na sve lozite :D
tempuser

#5844 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Maloprije jedan od ovih "neustrasivih" spusten golf-bicepsi-agresivna zurka dobaci nesto drotu, ja' kad mu iz kombija izleti lik iz podrske, unese mu se u lice, kako se usi spustaju, lice blijedi a koljena tresu... :lol:
ned424

#5845 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ned424 »

zdruzdjo wrote:
ned424 wrote: Prije par mjeseci ja u Zenici malo cvrcnuo, nije da se falim ali eto bi, i ciju miju me zaustavi i kaze fino haj da ne puses da mi na veceru odemo.
Za sve prekrsaje bih eto i mogao nekako progledati kroz prste oko "na kafu" vrste kazne.
Ali za alkohol bih bio u stanju ostaviti policajca bez posla da ima petero bolesne djece i bolesnu zenu i staru majku na umoru.

A vozacu oduzeti pravo da ikad vise sjedne za volan makar mu to bio jedini izvor prihoda za cjelu porodicu uzu i siru.
Covjece dao si im stoju, a oni su te pustili da vozis dalje pod "gasom"?!?!?!!

Poceo voziti sa 20 godina i kad sam najludji bio nisam sjedao za volan pod gasom. Ako cemo negdje piti, a doslo se autom odvojom nesto love za taxi i udri.

Znaci bukvalno 0,00 tolerancija. Alkohol ne utice isto u istoj kolicini na svakoga. I gatati o tome za stoju da li neko pod gasom ce osinuti djete uz cestu ili ce voziti kao i svaki drugi dan je ravno igranju sa poteznom minom.
BEZ UVREDE IKOME MOLIM.
To si u pravu ali eto ja prvo kreten a policija takva je kakva je! Inace jednom je se samo desilo to! I onda sam stao na parking i prespavao do jutra i onda za Sarajevo.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5846 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

:lol: :lol: :lol:
zdruzdjo

#5847 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

relax11 wrote:I vi se na sve lozite :D
Ne lozim ali me iritira prica a'la "ja vozim pijan isto ko i trijezan".
Super. Samo udri. Da bog da ga jednom nasikirao debelo neko ko bude pijan za volanom.

Ja sam imao sudar gdje me opalio policajac koji je bio mortus pijan. Presao na moju stranu, i pokusavajuci da mu pobjegnem okresemo se desnim stranama auta. ja se izvrtio na cesti a on zavrsio na krovu u obliznjem jarku.
Najvise u zivotu zalim sto sam se trudio da ga izvucem iz auta na krovu u jarku. Nikad necu sebi to oprostiti. Benzinac vento, pocelo liti gorivo na sve strane. kud nisam samo malo zakasnio da izadjem iz auta, a da je negdje varnica frcnula. znam sigurno da ne bih bio heroj. Nisam toliko hrabar da prilazim zapaljenom autu.
Kad sam ga izvukao iz auta i za njim ispala napola popijena flasa bobita stock-a doslo mi bilo da ga opalim nogom u facu onako krvavog.
Ni mjesec kasnije je isto tako pijan autom povaljao komsiji kovanu ogradu i otisao spavati. Btw danas je ugledni inspektor u pu ilidza. I dalje je pravo cesto pijan za volanom. Prijatelj zivi u njegovom komsiluku pa znam.

Karikiram, iako nisam musliman ponekad stvarno pozelim da je ovdje serijat. Pa nek frcaju ruke, noge, sibanje....
mirzet87sa

#5848 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Potencijalnih ubica na pretek, sto gledati sebe kada se mozes pravdati u drugome
tempuser

#5849 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

ned424 wrote: To si u pravu ali eto ja prvo kreten a policija takva je kakva je! Inace jednom je se samo desilo to! I onda sam stao na parking i prespavao do jutra i onda za Sarajevo.
Pusti sad posipanje pepelom, spavanja, ovo - ono, ti sto jojom samo produbio problem...
mirzet87sa

#5850 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:Maloprije jedan od ovih "neustrasivih" spusten golf-bicepsi-agresivna zurka dobaci nesto drotu, ja' kad mu iz kombija izleti lik iz podrske, unese mu se u lice, kako se usi spustaju, lice blijedi a koljena tresu... :lol:
Image
Jel ovako? :lol:
Post Reply