BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Atego

#58226 Re: BHTelecom All About

Post by Atego »

drug_profi wrote:
Atego wrote:pregled potrošnje na pretplati kako ide ? šta ukucam ?
*110#
tnx :thumbup:
REDDEVILS

#58227 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Atego wrote:pregled potrošnje na pretplati kako ide ? šta ukucam ?
Broj za provjeru stanja računa na preplati
+387 611101
ado_sar

#58228 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

Kad vam telefon nije na mobilnom internetu, nego samo na wifiju, da li vam dolaze notifikacije sa vibera isl
Last edited by ado_sar on 26/08/2018 17:32, edited 1 time in total.
oldtajmer

#58229 Re: BHTelecom All About

Post by oldtajmer »

kontam mozda da uzmem u telekomu onaj huawei portable router, ali me zanima da li je sim slot zakljucan na mrezu telekoma, ko sto im je sve zivo zskljucano i kod dual sim mobitela
Hyperthalamus

#58230 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

oldtajmer wrote:kontam mozda da uzmem u telekomu onaj huawei portable router, ali me zanima da li je sim slot zakljucan na mrezu telekoma, ko sto im je sve zivo zskljucano i kod dual sim mobitela
Jeste
SRBAIPTV

#58231 Re: BHTelecom All About

Post by SRBAIPTV »

Inace moze da se otkljuca ako mi posaljes imei u pm poslacu ti kod za otkljucavanje.Posto je algo V3 upitanju da je v4 ne bi mogao.Imao sam ja nekad E5330 pa znam da se lako otkljucava.
Pozdrav
oldtajmer

#58232 Re: BHTelecom All About

Post by oldtajmer »

zahvaljujem obojici :thumbup:
nego, zna li mozda neko posto imam mob kupljen u telekomu prije neke 4 godine ali nije na moje ime, da li ja mogu podnijeti zahtjev za dekodiranje ili to mora biti osoba na cije je ime, a ne zivi ovdje jbg
i drugo, imam moja tv phone paket, a vidim da se moze koristiti i net 512/128 kbps, pa da li se treba podnijeti zahtjev za aktivacije ili sta vec
zahvaljujem
kakaljin

#58233 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

oldtajmer wrote:zahvaljujem obojici :thumbup:
nego, zna li mozda neko posto imam mob kupljen u telekomu prije neke 4 godine ali nije na moje ime, da li ja mogu podnijeti zahtjev za dekodiranje ili to mora biti osoba na cije je ime, a ne zivi ovdje jbg
i drugo, imam moja tv phone paket, a vidim da se moze koristiti i net 512/128 kbps, pa da li se treba podnijeti zahtjev za aktivacije ili sta vec
zahvaljujem
Sobodno ti otidji i podnesi zahtjev za otkljucavanje telefona.

Moras podnjeti zahtjev za taj internet
oldtajmer

#58234 Re: BHTelecom All About

Post by oldtajmer »

hvala ti puno :thumbup:
Cule10

#58235 Re: BHTelecom All About

Post by Cule10 »

Kreće li taj sportklub od 01.09
kakaljin

#58236 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Cule10 wrote:Kreće li taj sportklub od 01.09
Odakle ti ta informacija?

Nesto bas ne vjerujem, ali bi mi bilo veoma drago i jos da se ubace i ostali kanali koji fale.
escobar__

#58237 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Bilo bi fino imat i NatGeo, Discovery, FOX i sl. u HD-u ali nema...
kakaljin

#58239 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

escobar__ wrote:Bilo bi fino imat i NatGeo, Discovery, FOX i sl. u HD-u ali nema...
Kako su krenuli sa brzinama interneta, nadam se da ce i sa HD kanalima krenuti.

Jedino fale kanali da usluga bude potpuna.
PlusSA

#58240 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Cule10 wrote:Kreće li taj sportklub od 01.09
Ide al ne zna se koje godine :mrgreen: :bih:
MTV

#58241 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Nevjerovatno, svako pola godine se spominje "eto SK samo sto nije" i naravno od toga ne bude nista...
Cule10

#58242 Re: BHTelecom All About

Post by Cule10 »

MTV wrote:Nevjerovatno, svako pola godine se spominje "eto SK samo sto nije" i naravno od toga ne bude nista...
A i ovo da će od 01.09 je izgleda patka..
Dr_Help
BHTelecom podrška

#58243 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Cule10 wrote:
MTV wrote:Nevjerovatno, svako pola godine se spominje "eto SK samo sto nije" i naravno od toga ne bude nista...
i za mene je patka vjerujte dok ne vidim svojim očima :)
hipija

#58244 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Da dođe SportKlub u BHT bilo bi to dobro ne samo za korisnike BHT već i za TM.
Nešto mi govori da bi EON radio na svim mogućim mrežama i na 10 uređaja :D
PlusSA

#58245 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Dr_Help wrote:
Cule10 wrote:
i za mene je patka vjerujte dok ne vidim svojim očima :)

Tacna je informacija al uslov je da na drugi ulaz HDMI spojite drugog operatera i imat ce te SK :lol:
arnes_king

#58246 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Raja da vas pitam nesto.

U proteklih 3 mjeseca kod nas u mjestu je pregorilo zbog nevremena dosta uredjaja. Problem je, sto ima 4-5 osoba kojima je TV pregorio iako je bio iskljucen iz struje, ljudi pogasili sve iz struje ali nisu telefonski kabal iz glavnog modema tako da se desilo to da je struja dosla telefonskim kablom do glavnog modema -> mreznim kablom na MojaTV resiver -> HDMI kablom TV.

Jos je dosta te raje od BHT i kupilo uredjaj, i sad im svima hladno naplacuju popravke. Zar to nije telekomova odgovornost sto oni nemaju zastitu na svojim mrezama? Ako covjek iskljuci TV iz struje i pregori mu direktno radi njihovog kabla, zar iz tog ne proizilazi da bi se ljudi trebali moci zaliti, u krajnjem slucaju ici i na sud pa ih tuziti zbog nastale stete?

Nisam bas upucen ali mi se to cini logicnim pa reko da opet vidim zna li neko nesto vise?
studiorum_tuzlaensis

#58247 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

arnes_king wrote:Raja da vas pitam nesto.

U proteklih 3 mjeseca kod nas u mjestu je pregorilo zbog nevremena dosta uredjaja. Problem je, sto ima 4-5 osoba kojima je TV pregorio iako je bio iskljucen iz struje, ljudi pogasili sve iz struje ali nisu telefonski kabal iz glavnog modema tako da se desilo to da je struja dosla telefonskim kablom do glavnog modema -> mreznim kablom na MojaTV resiver -> HDMI kablom TV.

Jos je dosta te raje od BHT i kupilo uredjaj, i sad im svima hladno naplacuju popravke. Zar to nije telekomova odgovornost sto oni nemaju zastitu na svojim mrezama? Ako covjek iskljuci TV iz struje i pregori mu direktno radi njihovog kabla, zar iz tog ne proizilazi da bi se ljudi trebali moci zaliti, u krajnjem slucaju ici i na sud pa ih tuziti zbog nastale stete?

Nisam bas upucen ali mi se to cini logicnim pa reko da opet vidim zna li neko nesto vise?
Ruter i STB iznajmljuješ, pa su ti dužni zamijeniti, i vjerovatno hoće, i meni su.

Televizor je tvoj uređaj, a ne telekomov. Kada bi išli tvojom logikom, onda bi mogli postaviti pitanje zašto nije reagovala prenaponska zaštita TV-a? Nisam još susreo da TV isključen iz el. mreže pregori preko Ethernet ili HDMI kabla. Može se desiti da je prenapon došao kroz tvoje instalacije na paricu. Milion je mogućnosti, a jedna činjenica - PARA i NOVOG TVA NEMA. :D

U svakom slučaju, možeš ih tužiti parnicom, mada je to sve pušiona i po uslovima Telekoma, a i po zakonu.
arnes_king

#58248 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

A zar oni nisu obavezni da imaju neku zastitu za svoju infrastrukturu? Na nasem podrucju je nema uopste tako da cim malo zagrmi odmah mora pregoriti modem ako nije sve iskljuceno iz njega.

Evo trenutno je oko 120 kuca bez interneta i to nije prvi put da se desava. (A kod nas se ceka od 1-3 mjeseca na zamjenu, iako nikad ne dodju u roku od 1 mjeseca)

Putem telefonskog kabla udar moze doci cak i ako nevrijeme nije u ovom mjestu, sta u takvom slucaju, niti je grmilo niti sijevalo a TV pregorio preko telekomovih kablova?

Meni nije pregorilo, ali pitam cisto informativno. Meni je davno nekad maticna ploca na kompu pregorila zbog nestanka struje (bez obavijesti i nevremena jer se i to kod nas cesto desava). Ja napisao pismenu zalbu na elektrodistribuciju i naplatio maticnu plocu, zasto je to moglo a ovaj slucaj ne?
ing-ecc

#58249 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

arnes_king wrote:Raja da vas pitam nesto.

Hajd ti konsultuj nekog specijalca za energetiku i zza ovu vrstu pregorjevanja: telefonski kabal-modem- mrezni kabal- reciver-HDMI kabal-TV :D
Ja cu platiti svima nove TV urwdjaje ako iko kaze DA :lol:
MTV

#58250 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Svaki operater se ogradi od "vise sile" udar groma, poplave, zemljotresi, 50 metara snijega...
Locked