Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lakilaka

#58226 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lakilaka »

Tyke wrote:.

Safete napolje, pobijedi Bosno sutra :bih:
ovo isto kao da si napisao, odsjeci mu glavu i baci je i neka prezivi ta osoba. pa pobjedom bosne selektor ce dobiti jos i iduci mandat. cuj safete napolje. gdje ti zivis. ne poznas ti onda nas savez - napolje.

:bih: :bih: :bih: :bih:
Azrail

#58227 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Azrail »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Rekoh ti, ja ga cekam na ziceru ima 2 mjeseca :mrgreen: :mrgreen: Moglo bi biti nesto poslije Izraeala, ako pristane gospodin naravno! :mrgreen:
buraz, možda ti i ne docekaš taj zicer kojeg cekas 2 mjeseca :-) :izet:

vrlo je moguce da poslije Izraela, Safet bude bivši selektor ;-) ....sam se doveo pred imperativ pobjede, a remi nam je kao i poraz.

tvrdoglavijeg i sujetnijeg selektora nema na svijetu :!: ....da su novinarali šutili, možda bi i pozvao Đurića i onda bi imalo kakvog- takvog napadaca.....ovako je samo opet otišao u kontru u svom ludackom stilu.
Ma jebaji ga, svakako zadnja 2 mjeseca frajer nije nista ni davao osim izjava na treninzima. Momak sa Source-a ga je uspio uganjati i oder'o ga je, svaka mu cast, jedan od boljih intervjua!!! :wink: :thumbup:
Jel' može link za taj intervju?
Freamon Lester

#58228 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Freamon Lester »

Ako ne pobijedimo, ali i ne izgubimo, ostajemo u trci za prvo mjesto

Safet "Meša Selimović" Sušić.... :lol:
lakilaka

#58229 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lakilaka »

Freamon Lester wrote: Ako ne pobijedimo, ali i ne izgubimo, ostajemo u trci za prvo mjesto

sve dok prvi ne prodje ciljem, svi takmicari su u trci za prvo mjesto. grunf.

:bih: :bih: :bih: :bih:
vryzas

#58230 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Freamon Lester wrote: Ako ne pobijedimo, ali i ne izgubimo, ostajemo u trci za prvo mjesto

:lol: :lol: :lol: :lol: lik iz crtanih Tita mi :!:
FreakyStyley

#58231 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Al' ka'e: "Samo kod nas se pravi panika nakon ponekog loseg rezultata."

http://safetsusic.blogspot.com/

:lol:

Pape aka Grunf.

Bog sami zna na sta ce ovo sve izac. Ne mislim samo na sutrasnju utakmicu, nego generalno. Hocemo bod, necemo bod, mozemo bit prvi, ne mozemo bit drugi, mozda jedino treci, jedan smo od kandidata za plasman...

Da li Pape trola ili je zaista ovakav, pitanje je sad?
Zmijuga loma

#58232 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

Kod nas panika, kod drugih otkazi.
Gandalf

#58233 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gandalf »

Safet aka Grunf Sušić - njegov odlazak bi bio čudesan poticaj za reprezentaciju, on je štetočina u rangu ilje, sulje i sličnih hablećina
mushkile chibira

#58234 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mushkile chibira »

Jbg-a kako se vrijeme blizi ja opet sve nervozniji.

Ovaj nas opet nesto izjavljivao, poruka nama "neposlusnima" (umal' ne napisah drznicima) je da se nada da ce nas razocarati.

Jeni mu brodo definitivno.

Hoces nas Safete nanovo razocarati a pogotovo ako zijanis utakmicu.

Vidim od pocetka kvala lete selektorima glave i zivot ide dalje, samo kod nas zivot stao zbog kalkulatora i njegovih metoda za ostvarivanje cilja.

Kad pogledam "drustvo" u kojem se nalazimo a s izuzetkom jedne Svicarske dodje mi da zaplacem, Armenija, Malta, Lihtenstajn, Farski Otoci, Gruzija, Bjelorusija i Kazahstan. Eto nek' neko pokusa naci "sesir" za ovakvo drustvo i objasniti mi da je ovo u dure, pogotovo za jednog nosioca grupe. Po njegovoj logici svaka od ovih repki ako skupi 18-ak boba ide na EP. I da, jedan Lihtenstajn, Farski Otoci i Gruzija imaju vise boba nego mi mada uz utakmicu vise pa ti Safete kalkulisi i igraj na bod.

Ajd zivili vi svi meni.
Last edited by mushkile chibira on 15/11/2014 19:59, edited 1 time in total.
SkyLimit

#58235 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

Neki kažu pa evo vidite, i Portugal je kiksao, i Grčka je kiksala, i Srbija je kiksala... Jeste, uz jedan mali ali bitan detalj, nakon lošeg ulaska u kvalifikacije, selektori tih reprezentacija su postali bivši. A naš Mourinho digitron u ruke i već planira kako će on voditi i na proljeće i kako ćemo pobijediti 5 od 6 utakmica i tako se plasirati, ali može mu se, uživa puno povjerenje Saveza, ako i sutra u četvrtom kolu ne dobijemo bit će digitron u ruke i koliko je još bodova u igri.

Predskazanje
https://www.youtube.com/watch?v=0U7mDqMskko
JThomas

#58236 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

Zmijuga loma wrote:Kod nas panika, kod drugih otkazi.
pa kad otkaz očito nije opcija, onda nam samo i ostaje da paničimo...
todd_smith

#58237 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Boli me briga bolan ko je kiksao i protiv koga.

Isto kao sada da pricamo Slovacka dobila Spaniju, ali mi Slovake znaci mi bolja ekipa od Spanije. To je ravno tom argumentu.

Boli me kurac za Grcku, Spaniju, Portugal i ostale debile.

Zanima me moja reprezentacija. Nemam sta gledati sta je ovaj ili onaj uradio.

Pape ne zna svoj posao vise, izgubio je konce davno, daje besramne izjave i ponasanje mu je odvratno. To treba da zove na otkaz, ne sta je jedan selektor druge reprezentacije uradio.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#58238 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

I pored lažnog selektora i revolucionarne de-formacije imamo odlične šanse da klepimo Izraelce jer ćemo po prvi put u ovim kvalifikacijam igrati sa 11 igrača u polju. Amidžino zlato je srećom povrijeđeno tako da u Haifi Zdravko Mamić Papke ne računa na njega jer Papke is football genius! :bih:

Budućnost je svijetla...dobio sam informaciju iz pouzdanog izvora iz NS da nakon Izraela Papke ide po službenoj dužnosti kod logopeda kako bi naučio nabrojati 25 igrača sa državljanstvom Bosne i Hercegovine i sastaviti suvislu prosto-proširenu rečenicu jer Papke is football genius! :bih:

Ko god podržava ovog bezobraznog čobana i nepismenjaka dabogda mu on voljeni klub trenirao. Ukoliko bi se ikad desilo da FK Sarajevo posadi ovog kloca na klupu počinjem za Olimpic navijat jer Papke is football genius! :bih:
Tyke

#58239 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

SkyLimit wrote:Neki kažu pa evo vidite, i Portugal je kiksao, i Grčka je kiksala, i Srbija je kiksala... Jeste, uz jedan mali ali bitan detalj, nakon lošeg ulaska u kvalifikacije, selektori tih reprezentacija su postali bivši. A naš Mourinho digitron u ruke i već planira kako će on voditi i na proljeće i kako ćemo pobijediti 5 od 6 utakmica i tako se plasirati, ali može mu se, uživa puno povjerenje Saveza, ako i sutra u četvrtom kolu ne dobijemo bit će digitron u ruke i koliko je još bodova u igri.

Predskazanje
https://www.youtube.com/watch?v=0U7mDqMskko
Obzirom da sam ja medju spomenutim koji je naglasio kiks Grcke, Srbije, Portugala, pitam te: je li pametno otpustiti selektora protiv Belgije, gdje imas svega mjesec dana do naredne utakmice?

To smo trebali uraditi ili odmah nakon sraza protiv Kipra ili u ponedjeljak, poslije Izraela. Protiv Kipra i nije toliko logicno jer je prva utakmica, mogli smo pobijediti Wels i opet bi bilo dobro po nasu repku. Posto nismo, bez obzira na nedjeljni ishod, fer je da Safet dobije otkaz, ne samo zbog losih rezultata u ovim kvalifikacijama, vec i zbog niza drugih faktora i gubitka bitnih igraca za ovu reprezentaciju...
Mozda se ipak trebalo reagovati odmah nakon Kipra. Opet kazem, MOZDA.
cvrčak_na_hedonizmu

#58240 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Čuj izjave "Safet ne zna svoj posao više" :lol: Šta bi, demencija pa zaboravio, jel :D

Il zna, il ne zna.

Dilema, dilema.

Uostalom, sad je kasno da se kmeči. Prošo voz. Sad će nas levat potopiti. Ko ga je podržavao, dabogda mu kuću vodio ko što je vodio našu reprezentaciju :oops:

Rezultat kao rezultat nije toliko sporan, svima se dešavaju zajebi i kiksevi. Problem je što je on uspio da ne mrdne prstom pa mi izgubimo igrače tipa Halilovića, Seferovića, Salanovića i ostalih. Odu Miske i Spahić, on dovede Hadžića i TSS kao zamjene. Ode Rahimić on forsira Zahirovića. Što je prijateljske igrao na rezultat pa nam igra prvi tim umjesto da šalta potencijalne reprezentativce. Slaba klupa, jah, logično da je slaba kad ne zoveš dva-tri igrača iz serije A. Povrijede se dva napadača ( što je i bilo za očekivati ), a on zove ( samo ) Kvržića ( koji se povezivao sa Germanijom i prije SP-a, al se povrijedi jadničak ) :( Zamjena za Mujdžu je Svrško, zamjena za Kolašinca je Lulić da se otvori mjesto u vezi za TSS. Umjesto da zove Šehića i Burića, on zove Fejzića i Dujkovića. Tu je on nas sjebo. Umjesto da levat na valu plasmana u Brazil i uspona BiH reprezentacije dovede još par talenata on rastjera par igrača, ne zove neke potencijalne reprezentativce i skuplja levate na klupi koji ne mogu promijeniti tok utakmice BiH premijer lige, a kamoli ozbiljnu reprezentativnu utakmicu. Usput, nema više zamjena, ni uigrane postave za B varijantu ( A varijanta je provaljena ), nema trećeg napadača, ne razumije da fudbal ima neka pravila i da je više-manje normalno da ekipa treba imati dva beka, barem jednog zadnjeg veznog igrača i gluho bilo dva krila.

Osim što je taktički ograničen ko balkon od pola kvadrata, pedagogija mu je u minusu, autoritet srušen zbog varijanti i talova, a radna etika kao kod nekog hibrida dalmatinca i crnogorca. Povrh svega, sada se pokazalo da je 0 od čovjeka i da je stanju da uspjehe reprezentacije podredi ličnim interesima.

Sve ovo, barem većina, je bilo vidljivo odavno. Sad je kasno pričati, ali pokazuje koliko većina ne razumije fudbal. Hajd što većina ne razumije, nego što je selektor na tom nivou. Hem glup, hem bezobrazan, hem tvrdoglav. Mi i naša sreća.
JoseMujica

#58241 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Među navijačima su, između ostalih, i premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, koji je poznat kao strastveni navijač reprezentativnih selekcija BiH.

U njegovom društvu smo vidjeli i ministra energetike, rudarstva i industrije Erdala Trhulja.

evo vjernih Papketoljubaca na zidu plača jer Papke is football genius! :bih:
SkyLimit

#58242 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

Tyke wrote: To smo trebali uraditi ili odmah nakon sraza protiv Kipra ili u ponedjeljak, poslije Izraela. Protiv Kipra i nije toliko logicno jer je prva utakmica, mogli smo pobijediti Wels i opet bi bilo dobro po nasu repku. Posto nismo, bez obzira na nedjeljni ishod, fer je da Safet dobije otkaz, ne samo zbog losih rezultata u ovim kvalifikacijama, vec i zbog niza drugih faktora i gubitka bitnih igraca za ovu reprezentaciju...
Složićemo se da je on već trebao dobiti otkaz, ali nije.

Mi ako sutra dobijemo, on ostaje, što i nije toliko nelogično.

Ako izgubimo, on odlazi, ali za nas je to već prekasno, mi sutra ako izgubimo možemo samo u zadnjih 6 utakmica podmlađivati ekipu i pripremati je za naredne kvalifikacije, kako se to voli reći.

Eh sada, najveća dilema je šta ako bude remi? On je već izjavio da je zadovoljan bodom i neće dati ostavku ako bude tako. Od Saveza bi me nakon svega iznenadilo da mu daju otkaz u slučaju boda, kad mu ga do sad nisu dali, čini mi se da nikad i neće. Ako u slučaju boda oni budu vjerovali da čovjek pod čijim vodstvom nismo dobili nikoga u prve 4 utakmice, može nas odvesti do 5 pobjeda u narednih 6 utakmica kako obećaje(a ništa manje nam neće ni donijeti plasman), valja nam to poštovati i podržavati reprezentaciju. Ali ni slučajno ne zaboraviti ko je krivac ako se ne plasiramo na EP. A nije Sušić.
Kemal Malovčić

#58243 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

Dobićemo mi govno sutra.

Ali on ostavke neće dati.
JoseMujica

#58244 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

momci vi razmišljate pošteno i racionalno dakle naivno u bosanskim okolnostima

potcjenjujete snagu tala a u talu je snaga jer Zdravko Mamić je seoska varalica i đon obraz koji no matter what se desi sutra ostaje na klupi je Papke is football genius! :bih:

da je obraza imao sam bi otišao nakon Kipra, a da je ovi u NS imaju nekakvu viziju, jasnu politiku ili znanje nakon Kipra bi ga oćerali. Držaće ga orilo gorilo sve dok njihove guzice ne budu u opasnosti.

U jedinstvu je snaga tala! :bih:
Tyke

#58245 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

SkyLimit wrote:
Tyke wrote: To smo trebali uraditi ili odmah nakon sraza protiv Kipra ili u ponedjeljak, poslije Izraela. Protiv Kipra i nije toliko logicno jer je prva utakmica, mogli smo pobijediti Wels i opet bi bilo dobro po nasu repku. Posto nismo, bez obzira na nedjeljni ishod, fer je da Safet dobije otkaz, ne samo zbog losih rezultata u ovim kvalifikacijama, vec i zbog niza drugih faktora i gubitka bitnih igraca za ovu reprezentaciju...

Ako izgubimo, on odlazi, ali za nas je to već prekasno, mi sutra ako izgubimo možemo samo u zadnjih 6 utakmica podmlađivati ekipu i pripremati je za naredne kvalifikacije, kako se to voli reći.

Eh sada, najveća dilema je šta ako bude remi? On je već izjavio da je zadovoljan bodom i neće dati ostavku ako bude tako. Od Saveza bi me nakon svega iznenadilo da mu daju otkaz u slučaju boda, kad mu ga do sad nisu dali, čini mi se da nikad i neće. Ako u slučaju boda oni budu vjerovali da čovjek pod čijim vodstvom nismo dobili nikoga u prve 4 utakmice, može nas odvesti do 5 pobjeda u narednih 6 utakmica kako obećaje(a ništa manje nam neće ni donijeti plasman), valja nam to poštovati i podržavati reprezentaciju. Ali ni slučajno ne zaboraviti ko je krivac ako se ne plasiramo na EP. A nije Sušić.
On moze izjaviti sta hoce, i sigurno da nece govoriti kako ce dobiti/dati otkaz ako bude ovako ili onako. Medjutim, mi ako ne pobijedimo logican je otkaz, jer bod ne znaci nista posebno, ali se moze probati sa drugim selektorom. Savez je ovdje ponajveci krivac, a i sam Susic je izjavio u vezi Zukanovica kako ga nije slao na SP jer je zasmetalo - tj. zamjerio se na taj nacin ''nekima'' iz saveza (eto materijala za nase vrle novinare).
Zelja svih nas je sutrasnja pobjeda i urucen otkaz Safetu (sto je manje vjerovatno). Ali ako vec pobijedimo i isti ostane na klupi reprezentacije, onda se treba napraviti ogroman pritisak na savez i njega samoga da se pomiri sa Zukanovicem, i pozove jos par ranije spomenutih igraca i pocne ih isprobavati u prijateljskim utakmicama, da ne bi doslo do situacije kao pred Izrael. U svakom zlu treba naci nesto pozitivno.
missko

#58246 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Zna li iko ko bi mogao biti Susicu alternativna zamjena ako se da otkeaz
AcaLukas

#58247 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

SkyLimit wrote:

Jebiga, da smo imali srece izgubili bi protiv Belgije, halali prvo mjesto i sada nebi imali selektora kojeg jedino zanimaju igraci burazera
Tyke

#58248 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

AcaLukas wrote:
SkyLimit wrote:

Jebiga, da smo imali srece izgubili bi protiv Belgije, halali prvo mjesto i sada nebi imali selektora kojeg jedino zanimaju igraci burazera
Rodjak, predosadan si vise sa jednim te istim. Ne podvlaci se pod skute pojedincima, i oni pa se potrude. Odrasti ba. Otvori sebi temu ''Belgija'' i placi do mile volje sto niste pobijedili Bosnu.
serpico35

#58249 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by serpico35 »

Garantujem da imam najgoreg i najglupljeg selektora na svijetu. K'o da je diplomu stekao u Jablanici preko stele.A ko zna mozda je fals.
Edin H.

#58250 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Čuj izjave "Safet ne zna svoj posao više" :lol: Šta bi, demencija pa zaboravio, jel :D

Il zna, il ne zna.

Dilema, dilema.

Uostalom, sad je kasno da se kmeči. Prošo voz. Sad će nas levat potopiti. Ko ga je podržavao, dabogda mu kuću vodio ko što je vodio našu reprezentaciju :oops:

Rezultat kao rezultat nije toliko sporan, svima se dešavaju zajebi i kiksevi. Problem je što je on uspio da ne mrdne prstom pa mi izgubimo igrače tipa Halilovića, Seferovića, Salanovića i ostalih. Odu Miske i Spahić, on dovede Hadžića i TSS kao zamjene. Ode Rahimić on forsira Zahirovića. Što je prijateljske igrao na rezultat pa nam igra prvi tim umjesto da šalta potencijalne reprezentativce. Slaba klupa, jah, logično da je slaba kad ne zoveš dva-tri igrača iz serije A. Povrijede se dva napadača ( što je i bilo za očekivati ), a on zove ( samo ) Kvržića ( koji se povezivao sa Germanijom i prije SP-a, al se povrijedi jadničak ) :( Zamjena za Mujdžu je Svrško, zamjena za Kolašinca je Lulić da se otvori mjesto u vezi za TSS. Umjesto da zove Šehića i Burića, on zove Fejzića i Dujkovića. Tu je on nas sjebo. Umjesto da levat na valu plasmana u Brazil i uspona BiH reprezentacije dovede još par talenata on rastjera par igrača, ne zove neke potencijalne reprezentativce i skuplja levate na klupi koji ne mogu promijeniti tok utakmice BiH premijer lige, a kamoli ozbiljnu reprezentativnu utakmicu. Usput, nema više zamjena, ni uigrane postave za B varijantu ( A varijanta je provaljena ), nema trećeg napadača, ne razumije da fudbal ima neka pravila i da je više-manje normalno da ekipa treba imati dva beka, barem jednog zadnjeg veznog igrača i gluho bilo dva krila.

Osim što je taktički ograničen ko balkon od pola kvadrata, pedagogija mu je u minusu, autoritet srušen zbog varijanti i talova, a radna etika kao kod nekog hibrida dalmatinca i crnogorca. Povrh svega, sada se pokazalo da je 0 od čovjeka i da je stanju da uspjehe reprezentacije podredi ličnim interesima.

Sve ovo, barem većina, je bilo vidljivo odavno. Sad je kasno pričati, ali pokazuje koliko većina ne razumije fudbal. Hajd što većina ne razumije, nego što je selektor na tom nivou. Hem glup, hem bezobrazan, hem tvrdoglav. Mi i naša sreća.
Druze cvrcak, veceraj i lezi, cuvaju te nasi mitraljezi :D :bih:
Locked