Jesi sta potpisao, na koji periodsupercali wrote:Prodao sam dusu vragu
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
rizibizi
#58201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#58202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da bi Telemach mogao na neki način omogućiti reemitovanje HD signala Nove TV, kao i uvođenje Doma TV u HD rezoluciji.tnt-tunja wrote:Hvala crni, HRT5 i nije toliko zanimljiv znaci kanal. Medjutim sta mene zanima jeste kakva je mogucnost da mi dobijemo u BiH nova TV u HD rezoluciji? Ipak je telemach neko ko ima ekskluzivna prava za novu na ovim podrucjima?
- Radar71
#58203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nešto kao zatamnjenje u HD rezoluciji. 
-
tnt-tunja
#58204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala crni!
@Telemach ne bi da budem dosadan, al još uvijek čekam, možete mi samo dati povratnu informaciju kad da očekujem poziv.
@Telemach ne bi da budem dosadan, al još uvijek čekam, možete mi samo dati povratnu informaciju kad da očekujem poziv.
- Telemach
#58205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@agent_zero,agent_zero wrote:Pa dodajte makar još jednu varijantu duo net paketa. Recimo nešto s brzinom 25-30mbps i dodatnim kanalima.Telemach wrote:@agent_zero,agent_zero wrote:Ja ne znam koji će nam đavo ti pinkovi, kao i sva ostala legla šunda.
I @telemach, ne dao vam Bog da cijene skoče opet, i onako previše plaćamo. Recimo duo net paket je preskup za ono što nudi.
Šteta što nema jedna verzija duo paketa s malo sporijim netom, a više digitalnih i hd kanala. Razmislite malo i o toj varijanti.
Smatramo da su ponuda i kvalitet sadržaja proporcionalni cijeni. U svakom slučaju, novi prijedlozi su uvijek dobrodošli. Zahvaljujemo.
Također, bilo bi fer prema penzionerima da ima neki light trio paket kao što je prije bio, s manjom brzinom neta i manjom mjesečnom naknadom.
I dalje imamo u ponudi Trio Light paket.
- Telemach
#58206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@NediM17,NediM17 wrote:@Telemach,
jucer od prenosa broja imam problem da linija 1 ne moze primiti poziv (a to sam shvatio tek u vecernjim satima), moze samo zvati. Linija 2 radi bez ikakvih poteskoca.
Sinoc sam razgovarao sa nekom vasom koleginicom iz call centra, otvoren je nalog, ali znam da se stvari najbrze rjesavaju upravo ovdje preko foruma.
Do prenosa broja sve je radilo kako treba, tako da ne vjerujem da je problem bilo gdje kod mene, nego negdje sa vase strane. Prvo sam probao ugasiti i upaliti modem, zatim ga restarovati iglicom na fabricke postavke, ali nista od toga nije pomoglo.
Molio bih vas da to pokusate rijesiti as soon as possible, jer mi je ta prva linija dosta bitna narocito ovih dana.
Lijep pozdrav.
Reklamacija je proslijeđena kolegama na urgenciju. Provjere će biti izvršene u najkraćem mogućem roku.
- fusion_ba
#58207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemaju stalni kanal nego ga pokreću svake 2-3 godine na nekoliko dana dok traje neki bitan događaj pa ga ugase.crnivrag wrote:
HRT ima svoj kanal u HD rezoluciji, međutim u pitanju je reemitiranje kanala HRT 2 u HD rezoluciji kada idu sportski prenosi.
- supercali
#58208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nisam nista nego mi crnivrag doturio nesto pa da se zahvalim iako sam dosta toga imaorizibizi wrote:Jesi sta potpisao, na koji periodsupercali wrote:Prodao sam dusu vragu![]()
![]()
- fusion_ba
#58209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Reče vito sa satforuma da ipak nema ništa od pinka u januaru na ttv.
- MTV
#58210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno dok transponder prebace iz DVB-S u DVB-S2 za novih 25 pinkova (ako racunamo pink SI). Pa da puste komplet pink paket.
- crnivrag
#58211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33249/podrska/vije ... anjem.htmlKanal Eurosport News prestaje sa emitovanjem
Obavještavamo vas da od 1.1.2018. godine kanal Eurosport News prestaje sa emitovanjem na našoj teritoriji, tako da više neće biti sastavni dio naše programske sheme.
Najbolje sportske vijesti pratite na Sport Klub, Eurosport i Arena Sport kanalima, Trace Sports, kao i putem aplikacije sportklub.com.
- crnivrag
#58212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33250/podrska/vije ... urope.htmlMTV Adria prelazi u MTV Europe
Obavještavamo vas da kanal MTV Adria od 1.1.2018. godine prelazi u MTV Europe.
MTV Europe je kanal koji se distribuira u cijeloj Europi. Kanal će i dalje biti lokalizovan, samo više neće biti lokalne produkcije iz regiona. MTV je najveći, najsvježiji mladi zabavni brend na planeti, uz najatraktivnije programe: Akward, Catfish, EMA, VMA i Movie Awards..
Pozicija kanala ostaje neizmijenjena.
- crnivrag
#58213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33251/podrska/vije ... radom.htmlKanal TV VI-NET prestaje sa radom
Poštovani,
Obavještavamo vas da smo na osnovu dopisa koji smo dobili od menadžmenta televizije VI-NET dužni prestati s emitovanjem kanala sa 31.12.2017.godine. Kanal prestaje u potpunosti sa emitovanjem programa, tako da više neće biti dijelom naše programske sheme.
-
NediM17
#58214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sada je sve uredu! Hvala na brzoj intervenciji!Telemach wrote:@NediM17,NediM17 wrote:@Telemach,
jucer od prenosa broja imam problem da linija 1 ne moze primiti poziv (a to sam shvatio tek u vecernjim satima), moze samo zvati. Linija 2 radi bez ikakvih poteskoca.
Sinoc sam razgovarao sa nekom vasom koleginicom iz call centra, otvoren je nalog, ali znam da se stvari najbrze rjesavaju upravo ovdje preko foruma.
Do prenosa broja sve je radilo kako treba, tako da ne vjerujem da je problem bilo gdje kod mene, nego negdje sa vase strane. Prvo sam probao ugasiti i upaliti modem, zatim ga restarovati iglicom na fabricke postavke, ali nista od toga nije pomoglo.
Molio bih vas da to pokusate rijesiti as soon as possible, jer mi je ta prva linija dosta bitna narocito ovih dana.
Lijep pozdrav.
Reklamacija je proslijeđena kolegama na urgenciju. Provjere će biti izvršene u najkraćem mogućem roku.
- kokikol
#58215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
važno je da ima poskupljenje a zamislite kako su glupe nove generacije koje opravdavaju sve negativno ,,idioti do kraja žalim vasfusion_ba wrote:Reče vito sa satforuma da ipak nema ništa od pinka u januaru na ttv.
- dembele
#58216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li primjetio da je malo ložio raju igrom riječi, ono "ove godine nema pinka u januaru" što i jeste tačno jer je januar u ovoj godini davno prošao, već tek u januaru naredne godine, što praktično dolazi za par dana. Znači ipak stoji da će se sve odraditi u januaru što se tiče pinka, a onda početkom februara i pretplata izgleda ide gore.fusion_ba wrote:Reče vito sa satforuma da ipak nema ništa od pinka u januaru na ttv.
- dembele
#58217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li se više dopisivao sa menadžmentom televizije TV-VI-NET i nagovarao ih da ostanu u telemach šemi?crnivrag wrote:https://telemach.ba/a33251/podrska/vije ... radom.htmlKanal TV VI-NET prestaje sa radom
Poštovani,
Obavještavamo vas da smo na osnovu dopisa koji smo dobili od menadžmenta televizije VI-NET dužni prestati s emitovanjem kanala sa 31.12.2017.godine. Kanal prestaje u potpunosti sa emitovanjem programa, tako da više neće biti dijelom naše programske sheme.
- crnivrag
#58218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odmah sam im poslao poruku sa upitom da li zaista definitivno prestaju sa radom, pri čemu su mi potvrdili da se kanal gasi sa 31.12.2017, te da se više neće nigdje emitovati.dembele wrote:
Jesi li se više dopisivao sa menadžmentom televizije TV-VI-NET i nagovarao ih da ostanu u telemach šemi?
- semirsar
#58219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I tako, zavrsi se i moja trodnevna odiseja sa zamjenom starog receivera za Cam modul.
Prvi dan - Pisao sam vec da je pri prvom dolasku tehnicar prikopcao D3 mini, jer Cam modul pri uparivanju iz nekog razloga nije mogao dalje od 90%. Po dolasku s posla doceka me haos, kuknjava jer se nije moglo nista gledati, jebo ovo, vrati nam onaj stari receiver i tako to... nazvah podrsku na 1360 gdje mi rekose nakon nekog vremena da ce otvoriti reklamacijski nalog radi eventualne zamjene receivera, OK, nije problem. U medjuvremenu mi se javlja @Telemach na pp da pita da li je sve u redu. Iskoristim priliku da se pozalim i zamolim da urgira kod tehnicara da ne nosi D3 mini vec Cam modul za zamjenu, jer su tipke na daljinskom tako sitne da su brojevi skoro necitljivi za neke dok one na daljinskom od tv su poprilicno velike.
Drugi dan - Nakon poziva na 1360 i kontakta sa @Telemach putem pp prethodni dan, vidim da su se svi kanali pojavili i da sve fercera dobro, uz povremeno gubljenje signala prilikom saltanja. Dolazi tehnicar koji mjenja spoj na kablu a koji ide direkt na receiver, rekoh, ja dogovorio da mi se donese Cam modul a vrati D3 mini, ma kaki, veli on meni, ja dodjoh zbog reklamacije a ne zamjene, modul imam ali ste vi vec potpisali revers za D3 mini i ja tu ne mogu nista, kontaktirajte njih da vam otvore nalog za zamjenu, sto se mene tice ja sam zavrsio. OK, vidim ja momak radi po PS-u, pa pomislih da nema smisla da ga dalje peglam, a Boga mi poprilicno razocaran pomislih sto mi ovo sve treba... i tako to. Na pp opet poruka od @Telemach, pita sta bi kako prodje, opisah sta bi i izrazih razocarenje. Ne bi povratnog odgovora?!
Treci dan - Jutros vidim propusten poziv na mobilnom, i to dva cak... nazovem i pitam ko je, kad Telemach tehnicar, veli treba da zamjenim D3 mini sa Cam modulom, kad mogu doci, reko odmah dolazi, treba mi barem pola sata da dodjem, OK, i bi na vratima za pola sata. odradjen posao ocas,
Naravoucenije, kad vam tehnicar prikopca receiver, ne moraju svi kanali biti odma' tujdi, i nemojte odma' dizati halabuku jer treba proci neko vrijeme do inicijalizacije izmedju receivera i nekog hepeka anamotamo u njh u bazi. Ja to nisam znao jer mi prvi tehnicar nije rekao, pozivom na 1360 pokrenuta inicijalizacija i nakon nekog vremena dodjose svi kanali. D3 mini nije los za one nezahtjevne, ali je spor dozlaboga, ne koliko ona moja stara cisco harabatija ali ipak poprilicno spor. Cam modul je extremno brzi od bilo kog receivera, mislim da to zavisi i od samog tv aparata i po mom subjektivnom misljenju slika je puno bolja. Poslagah kanale po cejfu ocas, iskljucih "vesele" kanale jer nisu za svacije oci i sad je sve cakum pakum.
P.S. Svako malo neki od korisnika ospu paljbu na @Telemach a ni svjesni nisu koliko osoba/e iza tog nika mnogo znace za krajnje korisnike. Zato im svaka cast
Prvi dan - Pisao sam vec da je pri prvom dolasku tehnicar prikopcao D3 mini, jer Cam modul pri uparivanju iz nekog razloga nije mogao dalje od 90%. Po dolasku s posla doceka me haos, kuknjava jer se nije moglo nista gledati, jebo ovo, vrati nam onaj stari receiver i tako to... nazvah podrsku na 1360 gdje mi rekose nakon nekog vremena da ce otvoriti reklamacijski nalog radi eventualne zamjene receivera, OK, nije problem. U medjuvremenu mi se javlja @Telemach na pp da pita da li je sve u redu. Iskoristim priliku da se pozalim i zamolim da urgira kod tehnicara da ne nosi D3 mini vec Cam modul za zamjenu, jer su tipke na daljinskom tako sitne da su brojevi skoro necitljivi za neke dok one na daljinskom od tv su poprilicno velike.
Drugi dan - Nakon poziva na 1360 i kontakta sa @Telemach putem pp prethodni dan, vidim da su se svi kanali pojavili i da sve fercera dobro, uz povremeno gubljenje signala prilikom saltanja. Dolazi tehnicar koji mjenja spoj na kablu a koji ide direkt na receiver, rekoh, ja dogovorio da mi se donese Cam modul a vrati D3 mini, ma kaki, veli on meni, ja dodjoh zbog reklamacije a ne zamjene, modul imam ali ste vi vec potpisali revers za D3 mini i ja tu ne mogu nista, kontaktirajte njih da vam otvore nalog za zamjenu, sto se mene tice ja sam zavrsio. OK, vidim ja momak radi po PS-u, pa pomislih da nema smisla da ga dalje peglam, a Boga mi poprilicno razocaran pomislih sto mi ovo sve treba... i tako to. Na pp opet poruka od @Telemach, pita sta bi kako prodje, opisah sta bi i izrazih razocarenje. Ne bi povratnog odgovora?!
Treci dan - Jutros vidim propusten poziv na mobilnom, i to dva cak... nazovem i pitam ko je, kad Telemach tehnicar, veli treba da zamjenim D3 mini sa Cam modulom, kad mogu doci, reko odmah dolazi, treba mi barem pola sata da dodjem, OK, i bi na vratima za pola sata. odradjen posao ocas,
Naravoucenije, kad vam tehnicar prikopca receiver, ne moraju svi kanali biti odma' tujdi, i nemojte odma' dizati halabuku jer treba proci neko vrijeme do inicijalizacije izmedju receivera i nekog hepeka anamotamo u njh u bazi. Ja to nisam znao jer mi prvi tehnicar nije rekao, pozivom na 1360 pokrenuta inicijalizacija i nakon nekog vremena dodjose svi kanali. D3 mini nije los za one nezahtjevne, ali je spor dozlaboga, ne koliko ona moja stara cisco harabatija ali ipak poprilicno spor. Cam modul je extremno brzi od bilo kog receivera, mislim da to zavisi i od samog tv aparata i po mom subjektivnom misljenju slika je puno bolja. Poslagah kanale po cejfu ocas, iskljucih "vesele" kanale jer nisu za svacije oci i sad je sve cakum pakum.
P.S. Svako malo neki od korisnika ospu paljbu na @Telemach a ni svjesni nisu koliko osoba/e iza tog nika mnogo znace za krajnje korisnike. Zato im svaka cast
- dembele
#58220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači gase televiziju u potpunosti. Mislio sam da uslovljavaju emitovanje samo na Visoko i Kakanj i možda još jedan grad te da ne žele emitovati u svim gradovima gdje Telemach pruža usluge. Ovako- game over.crnivrag wrote:Odmah sam im poslao poruku sa upitom da li zaista definitivno prestaju sa radom, pri čemu su mi potvrdili da se kanal gasi sa 31.12.2017, te da se više neće nigdje emitovati.dembele wrote:
Jesi li se više dopisivao sa menadžmentom televizije TV-VI-NET i nagovarao ih da ostanu u telemach šemi?
- MTV
#58221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel i na njemu bilo neka kamera ko na TV Visoko?!
- crnivrag
#58222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, većinom je išla kamera iz Visokog, i povremeno lokalne reklame, te servisne informacije vezane za Visoko.MTV wrote:Jel i na njemu bilo neka kamera ko na TV Visoko?!
- MTV
#58223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala.
Onda mislim da nemate zbog cega zalit.
- crnivrag
#58224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TV Vi-Net je zabranio emitovanje u svim gradovima osim u Viskom, Ilijašu, Brezi i Kaknju početkom februara ove godine, tako da smo mi u Sarajevu i ostalim gradovima (osim ovih navedenih), imali crn ekran na njegovoj poziciji.MTV wrote:Hvala.