BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
allem_77

#58176 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

niho92 wrote:
allem_77 wrote:Prije 15 dana prijavio kvar na internetu. Nakon toga svaki drugi dan zvao podršku, da bi mi isti samo ponavljali nalog je otvoren. Čak i dr_help-a kontaktirao na pp, isti mi rekao da ne može ništa uraditi jer nisam u Sarajevu. Danas opet nazovem podršku i žena mi reče da je nalog zatvoren, odnosno da su navodno riješili resetom modema. A niti su riješili kvar, niti pokušavali. Lažovi...
Ne brini, nisi jedini :)
Ja sam u TK i oni se ponašaju kao zasebna firma, ne j živu silu, a tek kakve tehničare imaju :run:
Uputio sam žalbu na broj telefona 080 020 002
Ne znam da li itko preslušava te glasovne poruke?
Dr_Help
BHTelecom podrška

#58177 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Kiki_Musampa wrote:Malo je bezveze pitanje, ali koga mogu kontaktirati za sljedecu stvar.
Uveo sam Moju TV ponovo 29.07.,dok je bila ona akcija da se dobije paket 1 ili paket 2 3 mjeseca gratis, u zavisnosti od tehnicke mogucnosti.
Meni su instalirali obicni modem i namjestili brzinu od 9/0.8,jer kao nema tehnicke mogucnosti(mirza mi je prije par godina namjestio 17/1,prije pauze na obicni adsl).
E sad mene interesuje zasto se makar kanali ne odkljucaju, HBO npr ide uz paket 1.Za to nije potrebna veca brzina. Kome se obratiti, samo me guraju sa saltera na salter.
Za paket kanala HBO nije potrebna dodatna brzina, tu aktivaciju možete vi lično izvršiti na interfejsu za moja tv, tipka MENU - AKTIVACIJA USLUGA - HBO KANALI i unesete pin i aktivirate. Ako ne znate pin obratite mi se na PP
Kiki_Musampa

#58178 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Dr_Help wrote:
Kiki_Musampa wrote:Malo je bezveze pitanje, ali koga mogu kontaktirati za sljedecu stvar.
Uveo sam Moju TV ponovo 29.07.,dok je bila ona akcija da se dobije paket 1 ili paket 2 3 mjeseca gratis, u zavisnosti od tehnicke mogucnosti.
Meni su instalirali obicni modem i namjestili brzinu od 9/0.8,jer kao nema tehnicke mogucnosti(mirza mi je prije par godina namjestio 17/1,prije pauze na obicni adsl).
E sad mene interesuje zasto se makar kanali ne odkljucaju, HBO npr ide uz paket 1.Za to nije potrebna veca brzina. Kome se obratiti, samo me guraju sa saltera na salter.
Za paket kanala HBO nije potrebna dodatna brzina, tu aktivaciju možete vi lično izvršiti na interfejsu za moja tv, tipka MENU - AKTIVACIJA USLUGA - HBO KANALI i unesete pin i aktivirate. Ako ne znate pin obratite mi se na PP
Ne kontas. Te kanale bi trebao uz paket 2 dobiti besplatno, a posto nema brzine, nisu odkljucali ni HBO.
r_faruk

#58179 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

Pozdrav. Na vikendici imam moja tv i internet, a kuci telemach. Postoji li mogucnost online gledanja moja tv. Da li treba nesto dodatno placati, radi li na windows-u itd. Ako je neko probao moze li napisati kakva su iskustva?
kakaljin

#58180 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

r_faruk wrote:Pozdrav. Na vikendici imam moja tv i internet, a kuci telemach. Postoji li mogucnost online gledanja moja tv. Da li treba nesto dodatno placati, radi li na windows-u itd. Ako je neko probao moze li napisati kakva su iskustva?
Imas aplikaciju moja tv multiscreen i gledas sve kanale sa moja tv na telemach internetu bez ikakvih problema ali te to kosta 3,50 KM mjesecno.
r_faruk

#58181 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

kakaljin wrote:
r_faruk wrote:Pozdrav. Na vikendici imam moja tv i internet, a kuci telemach. Postoji li mogucnost online gledanja moja tv. Da li treba nesto dodatno placati, radi li na windows-u itd. Ako je neko probao moze li napisati kakva su iskustva?
Imas aplikaciju moja tv multiscreen i gledas sve kanale sa moja tv na telemach internetu bez ikakvih problema ali te to kosta 3,50 KM mjesecno.
Hvala, pokusao sam naci informacije na telecom-ovoj stranici, ali pola linkova je neispravno, moracu izgleda svratiti do njih....
Ovdje sam nasao ovaj moja webtv
http://www.mojatv.ba/mojatv-mojawebtv.html

Spominje se i gledanje preko KODI-a
ala7

#58182 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

jel kome večeras loš internet? kod mene je užas! lokacija kasindolska ilidža
vješalica

#58183 Re: BHTelecom All About

Post by vješalica »

Vjerujem da je debilima izgovor nemogučnosti aktivacije usluge na ultri bajram
Ono ko toliko imaju kotisnika da se mreža zapušila
Inače sistem menija na ultri je dokaz nesposobnosti jer "zahtjev je u obradi" i to čekaš povratnu poruku pola sata ili ne dođe
Majmuni debilski i vi ćete pod privatničku kandžu,pa makar to bilo za 5000 godina
AmiĐa_Idriz

#58184 Re: BHTelecom All About

Post by AmiĐa_Idriz »

vješalica wrote:Vjerujem da je debilima izgovor nemogučnosti aktivacije usluge na ultri bajram
Ono ko toliko imaju kotisnika da se mreža zapušila
Inače sistem menija na ultri je dokaz nesposobnosti jer "zahtjev je u obradi" i to čekaš povratnu poruku pola sata ili ne dođe
Majmuni debilski i vi ćete pod privatničku kandžu,pa makar to bilo za 5000 godina
This :run:
mulderm

#58185 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Na koji način se prijavljuje za promotivne brzine ? Da li treba zvati 1444 ili će svima pustiti koji imaju TM.
kakaljin

#58186 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

mulderm wrote:Na koji način se prijavljuje za promotivne brzine ? Da li treba zvati 1444 ili će svima pustiti koji imaju TM.
Treba se prijaviti, ako ti je paket Full onda trebas sa fiksnog nazvati da podneses zahtjev.

Znaci ko je na optici treba podnjeti zahtjev jer oni sigurno mogu imati ove vece brzine, dok ostali idu na provjeru.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#58187 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

kakaljin wrote:
mulderm wrote:Na koji način se prijavljuje za promotivne brzine ? Da li treba zvati 1444 ili će svima pustiti koji imaju TM.
Treba se prijaviti, ako ti je paket Full onda trebas sa fiksnog nazvati da podneses zahtjev.

Znaci ko je na optici treba podnjeti zahtjev jer oni sigurno mogu imati ove vece brzine, dok ostali idu na provjeru.
Ništa to , sad sam ja provjerio tu informaciju , oni uopšte nemaju pojma o tom povećanju na takav način. Ovo ide po nekom automatizmu valjda pod uslovom da korisnik ima dobru liniju i opremu. ja sam sad zvao za sebe čisto da vidim mogučnosti ne mogu mi ništa pomoći. Kod mene je optika plus vdsl modem. Znači na nama je da čekamo :)
Laertes

#58188 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Stavio snimak od 15 minuta da se uploaduje na YouTube u 15.30, trenutno na 83% :-)
crnivrag

#58189 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Laertes wrote:Stavio snimak od 15 minuta da se uploaduje na YouTube u 15.30, trenutno na 83% :-)
Nije problem koliko snimak traje, već koliko je težak (pretpostavljam da mu je težina izražena u gigabajtima), inače ti preporučujem da u video editoru u kojem sređuješ video materijale za HD snimke postaviš maksimalni bitrate od 6 MB/s, a za SD snimke do 4 MB/s i kvaliteta snimka će ostati ista, a veličina fajla će se uveliko smanjiti.
Laertes

#58190 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

crnivrag wrote:
Laertes wrote:Stavio snimak od 15 minuta da se uploaduje na YouTube u 15.30, trenutno na 83% :-)
Nije problem koliko snimak traje, već koliko je težak (pretpostavljam da mu je težina izražena u gigabajtima), inače ti preporučujem da u video editoru u kojem sređuješ video materijale za HD snimke postaviš maksimalni bitrate od 6 MB/s, a za SD snimke do 4 MB/s i kvaliteta snimka će ostati ista, a veličina fajla će se uveliko smanjiti.
E, hvala ti. Ma ne sređujem ništa, pitanje je hoću li to znati. Snimimo mobitelom, prebacim u laptop, upload na yt. Yt koristim kao servis za čuvanje snimaka i ne radim to često. Ovaj je 1.9 gb.
crnivrag

#58191 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Laertes wrote: E, hvala ti. Ma ne sređujem ništa, pitanje je hoću li to znati. Snimimo mobitelom, prebacim u laptop, upload na yt. Yt koristim kao servis za čuvanje snimaka i ne radim to često. Ovaj je 1.9 gb.
Problem je što snimci pogotovo HD snimani mobitelom imaju bitrate od preko 40 MB/s, pa zato je veličina fajla na kraju uvijek velika, pa ga je potrebno provući kroz neki video editor i smanjiti mu bitrate na 6 MB/s, da bi ti veličina fajla bila dosta manja, a snimak zadržao jednaku kvalitetu koju je imao i pri snimanju mobitelom (za ovo preporučujem Camtasia Studio, koji je odličan i jednostavan za korištenje).

Inače ja to radim u zadnje vrijeme, mada sam prije radio upload snimaka i od po 6-7 GB, sa tako veliki bitratima, pa mi je trebalo nešto malo više od sata za upload, a sada smanjujem veličinu fajla putem editora da to ide brže.

Inače imam upload od 13 Mbps, što je zapravo 1,63 MB/s.
fortaleza

#58192 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Je li moguce otkljucati telefon u telecomu na sve mreze ako je ostalo jos par mjeseci do isteka dvogodianjeg ugovora, a telefon ide na prodaju, a da garancija vrijedi i dalje?
mulderm

#58193 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Dr_Help wrote:
kakaljin wrote:

Ništa o , sad sam ja provjerio tu informaciju , oni uopšte nemaju pojma o tom povećanju na takav način. Ovo ide po nekom automatizmu valjda pod uslovom da korisnik ima dobru liniju i opremu. ja sam sad zvao za sebe čisto da vidim mogučnosti ne mogu mi ništa pomoći. Kod mene je optika plus vdsl modem. Znači na nama je da čekamo :)
I ja sam danas dobio odgovor sa 1444 da će promotivne brzine ići po automatizmu , a 15 dana prije isteka promotivnog perioda korisnici će se pozivati i pitati da li žele zadržati novu uslugu.
DR_Faustus

#58194 Re: BHTelecom All About

Post by DR_Faustus »

Dr_Help wrote:
kakaljin wrote:

Ništa to , sad sam ja provjerio tu informaciju , oni uopšte nemaju pojma o tom povećanju na takav način. Ovo ide po nekom automatizmu valjda pod uslovom da korisnik ima dobru liniju i opremu. ja sam sad zvao za sebe čisto da vidim mogučnosti ne mogu mi ništa pomoći. Kod mene je optika plus vdsl modem. Znači na nama je da čekamo :)
Evo odgovora na upit:

Poštovani,

Prosljeđujem Vam odgovor nadležne službe:

Korisnik nije na optičkoj mreži. Vrsta konekcije je VDSL za koju nije predviđeno korištenje akcije koja je u toku.

Korisnik može predati zahtjev pismenim putem, gdje će zatražiti više informacija i provjeru mogućnosti spajanja na optičku mrežu.

S poštovanjem,

Emina,

Agent za podršku,

Kontakt centar BH Telecom-a
Sovex

#58195 Re: BHTelecom All About

Post by Sovex »

DR_Faustus wrote:
Dr_Help wrote:
Evo odgovora na upit:

Poštovani,

Prosljeđujem Vam odgovor nadležne službe:

Korisnik nije na optičkoj mreži. Vrsta konekcije je VDSL za koju nije predviđeno korištenje akcije koja je u toku.

Korisnik može predati zahtjev pismenim putem, gdje će zatražiti više informacija i provjeru mogućnosti spajanja na optičku mrežu.

S poštovanjem,

Emina,

Agent za podršku,

Kontakt centar BH Telecom-a
To je izgleda genericki reply koji svima salju :)
avaks

#58196 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

U prevodu, svih onih 6 ljudi što su na optici mogu dobiti normalne brzine dok ostali sisaju motku :-)
A ja konto konačno nešto konkretno od BHT da malo poljulja konkurenciju :lol: Jesam i dalabu :izet:
allem_77

#58197 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Hoće li raditi modem ako sebi kupim na piku ZTE_H108N, na nekima piše mtel? Da li su zaključani? Prije 18 dana sam prijavio kvar na 1444, monter me zvao i zaključio da je kvar na modemu i kaže mi da nemaju čak ni polovnih? Ko zna možda budem morao čekati par mjeseci da oni to riješe, odnosno poprave?
allem_77

#58198 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

avaks wrote:U prevodu, svih onih 6 ljudi što su na optici mogu dobiti normalne brzine dok ostali sisaju motku :-)
A ja konto konačno nešto konkretno od BHT da malo poljulja konkurenciju :lol: Jesam i dalabu :izet:
Ma da hoće pustiti ovu minimalnu zagarantovanu brzinu od 60% po ugovoru, ja bih bio zadovoljan.
red evil

#58199 Re: BHTelecom All About

Post by red evil »

Već 3-4 dana nemam interneta na pcu, wifi uredno radi kao i televizija. Samk pc neće, zvao sam bh telecom, dolazio čovjek nije uspio napraviti. Možda neko od vas bude znao šta je problem, ne preuzima mi ip adresu od rutera pc, ip adresa je sad lokalna (169.254.62.164) i neće od rutera, pokusao /renew i ništa (unable to contact your DHCP server). Jest mi prije 2 mjeseca grom spržio dobar dio matične :mrgreen: i bio napravio i radilo do prije 3-4 dana. Ako ko zna bilo kakav način da se riješi ovo bio bih mu zahvalan :mrgreen:
mirza_15

#58200 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

red evil wrote:Već 3-4 dana nemam interneta na pcu, wifi uredno radi kao i televizija. Samk pc neće, zvao sam bh telecom, dolazio čovjek nije uspio napraviti. Možda neko od vas bude znao šta je problem, ne preuzima mi ip adresu od rutera pc, ip adresa je sad lokalna (169.254.62.164) i neće od rutera, pokusao /renew i ništa (unable to contact your DHCP server). Jest mi prije 2 mjeseca grom spržio dobar dio matične :mrgreen: i bio napravio i radilo do prije 3-4 dana. Ako ko zna bilo kakav način da se riješi ovo bio bih mu zahvalan :mrgreen:
Probaj rucno unijeti ip adresu. Recimo 192.168.1.110, sm: 255.255.255.0, gw: 192.168.1.1. Unesi i ip adrese za dns servere pa probaj.
Locked