Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#58176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
todd_smith wrote:I taj vise nikada nece imati pristup bilo kojem drugom selektoru ili osobama iz Saveza :mrgreen:
Od ovog selektora nece sigurno. Sujetni papke! :wink:
A tvoj posljednji post je od do prepisan sa pressica, tako to hoda. Armin ga je pokusao izuti iz cipela, ali svi smo culi odgovor...
Zato i rekoh da ga cekam na intervjuu, tu ima manje mogucnosti za eskivazu!

PS Ovo je najjaci gif svih vremena, idealan za klix foruma!!! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Problem je sto kada dodje presica, neko progovri ono sto svi misle, onako bude i onda svi poslije sute ko veli bolje on nego ja, i onda na kafi pricaju sta i kako treba, pisu clanak nakon clanka i opet dodje pressica i opet se poklope.

I ti da mu sta kazes, reci ce ti odmah vozdra, vise neces nikoga dobiti na vezi kamoli intervju, iz Saveza ne samo sa Papetom nego bilo kojom osobom. I ne samo dok je ovaj na celu nego opcenito.

I to je zahvaljujuci tvojim kolegama koje ce reci "bolje on nego ja, volim reprezentaciju ali ne vise pd moje guzice"
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#58177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

It_is_a_Leclerc wrote:Kad bismo uzeli Izrael 0-1, Pape bi, vrlo brzo, u medijima opet stekao status stratega bez premca u galaksiji,a svako ko se drzne pitati ga - Je li moguće biti toliki neznalica, bezobraznik i nesposobnonjaković, bio bi izložen kletvama i uvredama "pravovjernih", "normalne raje", prekookeanske flotile i ostalih koji ovu trenersku sramotu danima brane od navijača.
Ko će ga pitati? Akreditacije dobivaju podobni. :mrgreen:

Ti mediji žive od mnogobrojnih klikova.. Kakav narod, takva repka, takva država, a Boga mi takvi i mediji. :D

@Todd

Mosh ti pitat' šta hosh na pressu, al' nećeš dobiti odgovor, vrlo jednostavno..
FreakyStyley

#58178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

todd_smith wrote: Problem je sto kada dodje presica, neko progovri ono sto svi misle, onako bude i onda svi poslije sute ko veli bolje on nego ja, i onda na kafi pricaju sta i kako treba, pisu clanak nakon clanka i opet dodje pressica i opet se poklope.

I ti da mu sta kazes, reci ce ti odmah vozdra, vise neces nikoga dobiti na vezi kamoli intervju, iz Saveza ne samo sa Papetom nego bilo kojom osobom. I ne samo dok je ovaj na celu nego opcenito.

I to je zahvaljujuci tvojim kolegama koje ce reci "bolje on nego ja, volim reprezentaciju ali ne vise pd moje guzice"
Halalite sto se ubacujem u dijalog, ali mi se svidjelo ovo. Mogu samo rec da je sve sto si napisao, a pogotovo ovo boldirano, jedna fantasticna personifikacija bosanskog, prvenstveno bosnjackog egoizma, kukavicluka i podanistva.
LSD

#58179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

FreakyStyley wrote:@LSD

Dzaba krečiš.

Inače, ja ne znam zašto uopšte još uvijek postoji polemika. Odgovor je jasan. Jedini pravi nasljednik Safeta Sušića može biti Muhamed Konjić:

http://safetsusic.blogspot.com/2014/11/ ... usica.html
što je najgore , ovaj blog smatraju zezancijom - a svaka izjava je vjerno prenesena :!: i citav blog imao svoj smisao....fali ovdje još nebulaza starijeg datuma , jer Safet je vec 5 godina selektor i ima tu dosta nebuloznog materijala od ranije...šteta što su ovdje postavljene samo nebuloze novijeg datuma

evo jedan klasican biser selektora u kojem sam pobija i obezvrijeđuje sopstveno mišljenje:

Pape vs Pape - Pape o Kipru

Izjava 1: "Nema potrebe da gledam Kipar. Nisam poslao ni saradnika. Mene ne zanima kako igra Kipar." (ovdje treba još dodati da je izjavio u nastavku kako ga zanima samo naša igra, jer cemo se sami mi pitati na utakmicu protiv Kipra...ali OK, vjerno je prenesen ovaj dio )

Izjava 2 (nakon utakmice): "Potcjenili smo ekipu Kipra. Ja sam na to upozoravao. Čak sam rekao da nisam zadovoljan drugim poluvremenom u Tuzli. Znali smo kako će oni igrati. Trebali smo pokušavati sa distance. Nismo potcijenili ekipu Kipra, to ponavljam. Ovo nam je ja mislim prvi put da smo izgubili od neke slabije reprezentacije. Neki igrači su bježali i krili se od lopte."

i šta reci nakon ovakve šarlatanske izjave :facepalm: u jednoj jednostavnoj izjavi od par rečenica, lik sam sebi zabija autogol
Last edited by LSD on 15/11/2014 02:12, edited 4 times in total.
todd_smith

#58180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Velkoski wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kad bismo uzeli Izrael 0-1, Pape bi, vrlo brzo, u medijima opet stekao status stratega bez premca u galaksiji,a svako ko se drzne pitati ga - Je li moguće biti toliki neznalica, bezobraznik i nesposobnonjaković, bio bi izložen kletvama i uvredama "pravovjernih", "normalne raje", prekookeanske flotile i ostalih koji ovu trenersku sramotu danima brane od navijača.
Ko će ga pitati? Akreditacije dobivaju podobni. :mrgreen:

Ti mediji žive od mnogobrojnih klikova.. Kakav narod, takva repka, takva država, a Boga mi takvi i mediji. :D

@Todd

Mosh ti pitat' šta hosh na pressu, al' nećeš dobiti odgovor, vrlo jednostavno..
Pa naravno. I to jednom. Tj jedna presica.

Na kojoj te odmah Slavica stavi na "shitlist" gdje ces tesko dobiti akreditaciju kada ti bude trebala, odnosno neces. Isto vazi za izjave, pristup igracima j slicno.

U tome je dio problema.

Drugi dio problema je kada neko pita i ne dobije odgvor, sljedeci novinar ne kaze "mene zanima isto kao prethodno pitanje" nego nesto sto je Slavica unaprijed odobrila tipa kako igraci treniraju, hoce li biti spremni, i slicne gluposti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#58181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

I od koga očekuješ podršku :?

Sinana Sinanovića? :mrgreen:
todd_smith

#58182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Ako ima kamera da slika Sinan ce doci sam, ne brini se ti :mrgreen:

Nema jedne osobe, svi moraju.

I znajuci kakvi su supci kod nas novinari prvi sam rekao da nema nista od onoga "poslije sp-a sve ce biti drugacije kako novinari rade"

Jedan prilog na FTVu i to je bilo to.

Svi, znaci SVI znaju da ne ide i svi trebaju javno progovoriti o tome. Ali jok, suti ne talasaj.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#58183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

Ne znaš pod kojim je pritiscima sada taj sa FTV-a.. Jbg. :D
todd_smith

#58184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Ali eto i ti si sada u tim vodama i znam sigurno da ti se gadi to da se uopce moras boriti sa vjetrenjacama za jebenu logiku i razum.

Ali hajde jbt ih sve od do, doci ce sve na svoje kad tad
BHF_Manijak

#58185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Neka, ima onih branilaca lika i djela Safeta i reprezentacija, pod krinkom sta ce pisati oni koji su tek poceli pratiti reprezentaciju i pogledali 3 utakmice. :mrgreen: Ti isti su doduse polupismeni, ali jebes to... :mrgreen:
FreakyStyley

#58186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

LSD wrote:
FreakyStyley wrote:@LSD

Dzaba krečiš.

Inače, ja ne znam zašto uopšte još uvijek postoji polemika. Odgovor je jasan. Jedini pravi nasljednik Safeta Sušića može biti Muhamed Konjić:

http://safetsusic.blogspot.com/2014/11/ ... usica.html
što je najgore , ovaj blog smatraju zezancijom - a svaka izjava je vjerno prenesena :!: i citav blog imao svoj smisao....fali ovdje još nebulaza starijeg datuma , jer Safet je vec 5 godina selektor i ima tu dosta nebuloznog materijala od ranije...šteta što su ovdje postavljene samo nebuloze novijeg datuma

evo jedan klasican biser selektora u kojem sam pobija i obezvrijeđuje sopstveno mišljenje:

Pape vs Pape - Pape o Kipru

Izjava 1: "Nema potrebe da gledam Kipar. Nisam poslao ni saradnika. Mene ne zanima kako igra Kipar." (ovdje treba još dodati da je izjavio u nastavku kako ga zanima samo naša igra, jer cemo se sami mi pitati na utakmicu protiv Kipra...ali OK, vjerno je prenesen ovaj dio )

Izjava 2 (nakon utakmice): "Potcjenili smo ekipu Kipra. Ja sam na to upozoravao. Čak sam rekao da nisam zadovoljan drugim poluvremenom u Tuzli. Znali smo kako će oni igrati. Trebali smo pokušavati sa distance. Nismo potcijenili ekipu Kipra, to ponavljam. Ovo nam je ja mislim prvi put da smo izgubili od neke slabije reprezentacije. Neki igrači su bježali i krili se od lopte."

i šta reci nakon ovakve šarlatanske izjave :facepalm: u jednoj jednostavnoj izjavi od par rečenica, lik sam sebi zabija autogol
Od toga bi se knjiga mogla napisat.

Onda neko kaze: "Nebitno mi je sta on izjavluje i kako...."

Sta covjek koji je na takvoj funkciji treba imati? Kakav treba da bude? Kako treba da razmislja? Koje kvalitete da posjeduje? Sigurno ne treba biti neka karikatura a la lik iz nadrealista ili Monty Pythona. Od izjava do postupaka, pa sve do te njegove neprevazidnjene sujete i tvrdoglavosti. Tesko je ne zapitat se da li bi takva osoba imala ikakvu funkciju igdje osim kod nas u ovom ironicnom poludzehenemu od drzave.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#58187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

BHF_Manijak wrote:Neka, ima onih branilaca lika i djela Safeta i reprezentacija, pod krinkom sta ce pisati oni koji su tek poceli pratiti reprezentaciju i pogledali 3 utakmice. :mrgreen: Ti isti su doduse polupismeni, ali jebes to... :mrgreen:
To je tvoj haver. :lol: :mrgreen:
TOM SCHOLZ

#58188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by TOM SCHOLZ »

Ako dobijemo Izrael-dobro je,a ako izgubimo-dobro je opet ,jer ćemo u tom slučaju konačno vidjeti sušiću leđa.Jedino nogometni savez i on znaju kakvi su talovi u igri i koja količina novca.Vrijeme je da se to sijelo razjebe!!!NIKO NIJE VEĆI OD REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE! :bih:
BHF_Manijak

#58189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Velkoski wrote:
BHF_Manijak wrote:Neka, ima onih branilaca lika i djela Safeta i reprezentacija, pod krinkom sta ce pisati oni koji su tek poceli pratiti reprezentaciju i pogledali 3 utakmice. :mrgreen: Ti isti su doduse polupismeni, ali jebes to... :mrgreen:
To je tvoj haver. :lol: :mrgreen:
Mrs! :mrgreen: :mrgreen:
jeza u ledja

#58190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:ne smetaju im gluposti koje selektor vec godinama radi - klasican primjer zamjena teze i forumskog licemjerja
A prije samo godinu dana:
LSD wrote:Činjenice:

Pored toga što nas je odveo na SP u Brazil, Pape nas je svrstao u samu evropsku elitu :thumbup: ....pogledajte pobjednike grupa: Španija, Njemačka, Holandija, Engleska, Italija - sve velike selekcija svijeta....zatim Belgija (trenutno možda i najbolja evropska selekcija), Rusija i Švicarska (još jedna vrlo nezgodna ekipa).....a u baraž idu jedna Francuska i Portugal, potom jaka Ukrajina, Grčka, Hrvatska, Švedska, Danska, Rumunija.

Zatim, zabili smo pod Papetovim vodstvom 30 golova :shock: :shock: ...po tom pitanju, ispred nas su Njemačka (36), Holandija (34) i Engleska (31).
I samo mi smo morali imati 25 bodova uz ovaku gol razliku da bi na kraju bili prvi na tabelu....sve zbog yebenih grka :oops:
Doslovno, svi ostali pobjednici grupa su mogli imati i manje bodova na kontu da bi završili opet kao prvi na tabeli.

Safet, kao naš najbolji selektor, je zaslužio još jedan mandat....zapravo još dva (Euro 2016 i SP 2018).
LSD, napisao 16.10.2013.

Slicne postove mogu naci za vecinu najglasnijih fakina na ovoj temi u posljednjih par mjeseci.
Svaka cast za par ljudi koji uvijek pa i sad kritikuju umjereno i normalno.
Ostali. :skoljka:

Hvala i prijatno.
It_is_a_Leclerc

#58191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ouch ! :skoljka:
jasko_ba

#58192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jasko_ba »

:lol: :lol:
Point.

#58193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Point. »

Da sam normalan insan mene mi bilo sramota da branim ublehu Papeta i da dozvolim da me vergla svojim nebulozama.

Haugh.
mushkile chibira

#58194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mushkile chibira »

Nije bas da se ova tema ne cita. Jutros osvanulo na "omrazenom" index-u:

"SAFETA SUŠIĆA boli glava uoči gostovanja u Izraelu", vrišti s naslovnica bosanskohercegovačkih medija ovih dana. Tko je kriv što je izbornik nogometne reprezentacije BiH na jednu od odlučujućih utakmica kvalifikacija otputovao s glavoboljom?

Kriv je onaj koji je pogrešnom taktikom osvojio dva boda iz tri utakmice

BiH je kvalifikacije za Euro nakon debitantskog nastupa na Svjetskom prvenstvu započela katastrofalno. Najprije je doživjela najveću sramotu u svojoj povijesti porazom u Zenici 1:2 od Cipra, 140. reprezentacije svijeta.

U toj utakmici Sušić je na travnjak poslao momčad koja je prvi put zaigrala zajedno i momčad bez krilnih nogometaša. Desnu stranu pokrivao je Hajdukov Avdija Vršajević, a lijevu Senad Lulić, koji je nakon utakmice kritizirao Sušićevu taktiku. Nezadovoljan taktikom bio je i Miralem Pjanić, kojeg su u sredini terena "zatvorili" Tino-Sven Sušić i Sanjin Prcić.

Svi su vidjeli da njih trojica, tri kreativca, ne mogu igrati zajedno, ali ne i Sušić koji je istu pogrešku ponovio u Walesu gdje je BiH odigrala utakmicu bez golova protiv reprezentacije koja je nastupila bez Ramseya i Allena, dvojice od trojice najboljih igrača. U Cardiffu je priliku umjesto Prcića dobio Medunjanin, ali ništa bitno u formaciji se nije promijenilo. Pjanić, nogometaš koji bi trebao voditi reprezentaciju, bio je nevidljiv i beskoristan na desnoj strani, a napadački dvojac Džeko-Ibišević bio je ponovno bez upotrebljivih lopti.

Ni blijeda predstava protiv lošeg Walesa nije bila dovoljna Sušiću da nešto promijeni, pa je protiv Belgije na zenički travnjak poslao istu momčad u istoj formaciji. Rezultat? 1:1 uz dominaciju Belgijaca i novu lošu partiju Pjanića kojeg je ponovno "zaustavio" izbornik Sušić postavljanjem na poziciju na kojoj se ponajbolji igrač talijanskog doprvaka Rome nikada nije snalazio.

Kriv je onaj koji na odlučujuću utakmicu ide bez ijednog napadača

Osim bodovnih problema, Sušića muči i to što u Izrael ide bez napadača. Ozlijeđeni su Edin Džeko i Vedad Ibišević, jedini napadači koje izbornik godinama ima u kadru.

"Ne bi bilo lijepo i fer prema Ibiševiću da pozovem zamjenu", vjerojatno je najgluplji razlog za nepozivanje igrača u povijesti nogometa. Ozlijeđeni Ibišević će se uvrijediti ako izbornik pozove novog napadača?!

"Što bih sada trebao? Strahovati da se ne ozlijedi i Džeko?", pitao se Sušić nakon što je postalo jasno da će BiH u Izrael bez Ibiševića.

I onda se dogodilo ono od čega je strahovao - ozlijedio se Džeko...

"Što bih sada trebao? Nemamo nikog kvalitetnog poput Džeke da ga pozovem kao zamjenu", vjerojatno je drugi najgluplji razlog za nepozivanje igrača u povijesti nogometa. Tako će Sušić u utakmicu na kojoj mora igrati na pobjedu ići bez napadača.

Kriv je onaj zbog kojeg BiH gubi igrače za budućnost

A to se nije smjelo dogoditi jer već godinama poziv za poziciju trećeg napadača čeka jedan od najboljih strijelaca češke lige Ajdin Mahmutović. Tu su i Eldin Adilović, Milan Đurić, Haris Handžić... Igrači za koje je upitno zna li Sušić da uopće postoje i da su napadači.

Nepozivanje tih igrača i nije nešto što se ne može ispraviti, ali Sušićev odnos prema potencijalnim reprezentativcima je nešto što će Bosnu i Hercegovinu godinama proganjati. Dok je, naprimjer, Muamera Tankovića švedski izbornik svaki dan zvao i molio da igra za tu reprezentaciju, Sušić je mladog napadača ignorirao. Danas Tanković zabija golove za nizozemski AZ Alkmaar, a BiH je zbog nezainteresiranog izbornika izgubila napadača za budućnost.

Slična je situacija i sa Harisom Seferovićem, također napadačem, a da se čekao Sušićev potez BiH bi ostala i bez Izeta Hajrovića i Seada Kolašinca.

Kriv je onaj zbog kojeg BiH gubi igrače za sadašnjost

Sušić će u Izraelu igrati bez pravog lijevog beka. Tu poziciju će pokrivati Anel Hadžić, zadnji vezni austrijskog Sturma. S druge strane, Sušić ne računa na Ervina Zukanovića, ljevaka koji se puno bolje snalazi na lijevom boku. Najprije je Zukanovića izostavio s popisa za Svjetsko prvenstvo jer je branič Chieva izjavio da je NSBiH odgovoran što nije dobio vizu za Sjedinjene Američke Države. Nakon povratka iz Brazila i opraštanja Emira Spahića od reprezentacije Sušić je Zukanoviću postavio uvjet: Moraš igrati u prvih jedanaest ako želiš u reprezentaciju.

I to u periodu dok mu pola reprezentacije sjedi po klupama širom Europe, a na popisu mu se nalaze igrači poput Ognjena Vranješa, koji je mjesecima bez kluba i utakmica. I kada se Zukanović izborio za prvih jedanaest Chieva, Sušić je prekršio obećanje i rekao da ga neće pozvati jer Chievo igra s trojicom u zadnjoj liniji, a BiH s dvojicom?! Zukanović je nakon toga poručio da nikada više neće zaigrati za reprezentaciju, te je putem medija upitao izbornika: Bi li igrao da mi je Sušićev brat menadžer.

"Zukanović je loš čovjek", bio je komentar Sušića, kojem je Vranješ očito primjer dobrog čovjeka jer je to jedini igrač na svijetu koji ima više odrađenih treninga u reprezentaciji, nego u klubu.

Kriv je onaj koji igru reprezentacije podređuje nećaku

Vjerojatno dobar čovjek nije ni Semir Štilić, veznjak Wisle i najbolji igrač poljske lige, te nogometaš koji je ove sezone skupio sedam golova i šest asistencija, koliko i svi igrači sa Sušićevog popisa zajedno.

Za Štilića nema mjesta u reprezentaciji jer bi ugrozio poziciju izbornikovog nećaka, koji je nezasluženo upao u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo, a potom i preko noći našao mjesto u prvih jedanaest.

Igra reprezentacije ispašta upravo zbog Tina-Svena Sušića. U tri utakmice u ovim kvalifikacijama na travnjaku je proveo 224 minute, a jedino pozitivno što je napravio je to da nije kriv za primljene golove. U svim utakmicama se skrivao od lopte, igrač je s najmanje dodira u veznom redu momčadi, a zbog njega BiH igra u formaciji bez krilnih nogometaša. Zbog njega je Lulić žrtvovan na lijevom beku, krilni nogometaši Hajrović i Višća prikovani za klupu, Misimović i Ibričić u reprezentativnoj mirovini, a Štilić iako u životnoj formi bez poziva.

Svjesni toga su i navijači pa je "Sušić mlađi" izviždan na utakmici protiv Belgije.

Kriv je onaj koji poziva igrače koje nikad ne bi koristio

"Nisam imao koga ubaciti u igru", "Nisam imao visoke igrače na klupi", "Nisam imao...", pravda se Sušić poslije svakog kiksa kao da mu netko drugi sastavlja popis igrača.

Tko je kriv što Asmir Begović mora braniti i ozlijeđen jer su na klupi drugi vratar njemačkog drugoligaša Jasmin Fejzić i "perspektivni" 31-godišnji Ratko Dujković?! S druge strane, godinama na poziv čeka Ibrahim Šehić, standarni vratar kluba koji se uspješno natječe u Europskoj ligi.

Sušićev popis pun je igrača poput Fejzića i Dujkovića koji su tu samo reda radi, dok bez poziva ostaju nogometaši koji su potrebni momčadi i koji zaslužuju poziv. Tako se dogodilo da je u Izrael otputovala momčad sastavljena od tri vratara, pet braniča i čak jedanaest veznjaka. Za "reda radi" napadača ipak nema mjesta.

Kriv je onaj kojeg ne zanimaju suparnici

Sušić je Bosnu i Hercegovinu s debitantskog Svjetskog prvenstva izbacio tako što nije skautirao Nigeriju i što je tek poslije utakmice shvatio da je afrička reprezentacija najopasnija preko desne strane. Nije skautirao ni Cipar jer "to nije potrebno", a očito ga ne zanima ni Izrael.

Sušić vjerojatno ne zna da postoje bosanskohercegovački nogometaši koji godinama igraju u izraelskoj ligi, jer da zna valjda bi za savjet nazvao Edina Cocalića, braniča Maccabija, da se upozna s igrom Izraelaca, čiju momčad uglavnom čine igrači protiv kojih Cocalić igra svakog vikenda.

Zbog toga nije ni čudno da je Andora jedina reprezentacija s manje bodova od BiH i da Sušića boli glava. Iako bi se, sudeći prema ovakvim nerazumnim potezima, moglo reći da ga boli nešto drugo za uspjeh reprezentacije...

Ma koliko god "pravovjerni" pokusavali da ga odbrane, gore napisano je bez da se tu ista dodaje ili oduzima, sve ono zbog cega nas dragi Pape treba da ide sa klupe repke, cim prije - tim bolje.

Ajd zivili vi svi meni.
Azrail

#58195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Azrail »

Kako bi Papke izabrao sastav sa ovakvim igračima?

Image
ganjeta

#58196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Jedna stvar je zanimljiva, najveći pljuvači/kritičari Papketa su postali pitari, josemujica, bingov buraz, shalla... i tako, ima ih još par. Ima nas koji smo od samog početka udarli kritike i poneke uvrede kad nas fudbalski mag opali kurcem u čelu s vremena na vrijema, a Bogami u zadnje vrijeme to redovno radi.

Od nas "plavih" LSD bio najveći branilac lika i djela Papketa, kad smo mi kritikovali, on i Šibicar su ga baš branili, nekad s razlogom, a većini slučajeva ne. JoseMujica mrtvi pitar, ovaj neki balavac mu govori kako je njemu krivo što nas je Papke odveo na svjetsko, a sam isti Mujica izjavi da je Papke rek'o prije Brazila da mu ga popuši, on bi rek'o tako je gospodine :lol: .

Ovi dijasporci su posebna priča, najveća palamuda na forumu, kapiten soccer tima, priča nekom o licemjerju, a ovdje poredio igrače koje ni na slici nije vidio :lol:. Ovom drugom Cimirot bolji igrač od Medunjanina, igrao bi prije njega. Fakat logično :zjev: .

Kad vidim kakvi profili likova i sad brane ovog selječinu, nekako mi toplo oko srca bude.
bingov buraz

#58197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

@ganjeta
samni ja tarpi :mrgreen:
nisam ni od vasih,u eurokupovima navijam za nase klubove tj. one koji se smatraju nasim,zato i slavim titule Sarajeva i Zelje i molim boga da se prikljuce Sloboda,Celik i Velez.

Sutra i da uzmemo Mojsijeve 4-0 ja ne mijenjam misljenje u vezi selektora,nekad sam ga pokusao razumijeti vise ne.Ne moze da me kupi Bakir sa pricom od 100 000 radnih mjesta i 30 metara asfalta kroz selo pa nece ni diletant u suskavcu.

Koliko god da mi se sad cini svejedno sutra ce opet srce tuci ko ludo kad utakmica pocne i znam da cu dzigere svoje pojesti od muke ako zijanimo.
Sretno nam.
OldMayor

#58198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

E ovo je sad glavno, izvlacenje postova iz naftalina i ono nase standardno "eto, jesam vam rek'o". Eto jest, bildajte svoj ego na taj nacin, ako vam to nesto znaci sto se na nekakvom posranom forumu nesto rekli i bili upravu. Vau, zivotni cilj ispunjen. :oops:

Koga briga ba ko je bio upravu, ko nije. Jel to sad bitno? Evo ja javno sad govorim da sam podrzavao Susica, a nisam ni pitar ni manijak. Mislim sta znaci podrzavati, Pape je bio legenda, i bio je selektor moje zemlje. Ja sam mu htio dati priliku, dok su neki poceli pljuvati jos dok covjek nije bio ni dosao.

Ali kad je poceo srat sa sastavom i taktikama, pa umalo ne odosmo u Brazil nisam ga mogao gledati istim ocima. A kod mene je sve okrenulo nakon ocitog forsiranja Tinkija, te veoma neprofesionalnog izostavljanja Zuke. A ove sad kvalifikacije su samo slag na tortu.

Ja ne zelim vise Papeta za selektora, jer on vise nema rezultate. I to je ono sto je bitno i sto drzi trenere na poslu. On to nema, zasto je jos tu, to treba pitati savez.
Horhevaldano

#58199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Horhevaldano »

Zvuci ruzno ali po prvi put cu navijati protiv nas, samo da ovom neznalici vidim ledja sto prije.
Jebe mi se za rezultat, nije vise stvar u tome, kvaka je sto ce nas ovaj diletant kostati u buducnosti svojim trpanjem Tina i slicnih kvaziigraca koje pokusava utrpati preko repke.
U nedelju cu lagano uz pivu-dvije navijati za Izrael.
Cemu nerviranje, kad se papak iz Zavidovica ne nervira jer nije poveo niti jednog napadaca sto bi se ja nervirao?
Go Izrael go
Kemal Malovčić

#58200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

Point. wrote:Da sam normalan insan mene mi bilo sramota da branim ublehu Papeta i da dozvolim da me vergla svojim nebulozama.

Haugh.
Suština.
Locked