otkud 14? upoznat sam sa 6 novouposlenih bez bilo kakvog konkursa. koliko sam cuo, ostali su primljeni preko konkursa.invincible1921 wrote:
Pa SDPovi odnosno da preformulisem "direktoru bliski ljudi" iako je vlada stirktno zabranila zaposljavanje u KJKP firmama,,,,eo do sada tacno 14 ih primljeno bez ikakvog konkursa ili realne potrebe, a o kvalifikacijama da ne pricam![]()
Kad se onda desi neki novi GRAS doce neko i rec SDA unistili
SDP
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#58151 Re: SDP
-
invincible1921
#58152 Re: SDP
Ja kolko sam cuo a mislim da sam dobro 6 ih je do sad i ima ih 8 ili cak1 0 koji ce bit ubrzo. Uostalom kakav konkurs otkud konkurs kad je zabrana zaposljavanja jer vec ima ljudi i vise nego dovoljno. I tih 6 nemaju sta radit primljeni reda radi....malakh wrote:otkud 14? upoznat sam sa 6 novouposlenih bez bilo kakvog konkursa. koliko sam cuo, ostali su primljeni preko konkursa.invincible1921 wrote:
Pa SDPovi odnosno da preformulisem "direktoru bliski ljudi" iako je vlada stirktno zabranila zaposljavanje u KJKP firmama,,,,eo do sada tacno 14 ih primljeno bez ikakvog konkursa ili realne potrebe, a o kvalifikacijama da ne pricam![]()
- _Reds_
#58153 Re: SDP
Konkurs, nekonkurs, svako svoje prima.malakh wrote:otkud 14? upoznat sam sa 6 novouposlenih bez bilo kakvog konkursa. koliko sam cuo, ostali su primljeni preko konkursa.invincible1921 wrote:
I kad je konkurs, mozes e ti prijaviti, ali se zna ko ce imati najvise bodova na tom nekom usmenom razgovoru.
A vi ostali, ne branim SB, smece, kao i 95 posto novinara.
SDP je glavni kad treba braniti nekakva prva novinara. Novinari su jedno od najvecnh zla dasnjice, pogotovo ovi danasnji, gdje se svako zove novinarom, i svako napravi portal i pisakara sta hoce.
Evo krenumo od klix-a, koji je mjesto za sirenje najvece mrzenje kod nas. Da li je iko aktulezirao taj problem, da ili ukinu komentare, ili isti budu ukolonjeni, ili da se filtriraju, pregledaju pa puste, ili vec neki četvrti. Kliks zivi od pacijenta, sa dijagnozama.
Poebna prica je reketrianja novinara, gdje uzimaju pare od raznih ljudi, firmi i politicRA, pod krinkom da nece pisati o njima, bilo lazne ili tacne vjesti, naravno sve se to umota u neke ugovore.
- Roccohljup
#58154 Re: SDP
Kako je krenulo i Vojin ce nafaku traziti negdje drugo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zornic- ... /191001133
-
invincible1921
#58155 Re: SDP
Pa dobro brate haj ti meni objasni koja je svrha onda stranke koja pljuje sda radi nepotizma i kojoj je bar u kantonu jedna od glavnih znacajki bila da ce ukinut javasluk u KJKP, da dodje na vlast i uradi potpuno isto ako ne i gore od SDA?_Reds_ wrote:Konkurs, nekonkurs, svako svoje prima.malakh wrote:otkud 14? upoznat sam sa 6 novouposlenih bez bilo kakvog konkursa. koliko sam cuo, ostali su primljeni preko konkursa.invincible1921 wrote:
I kad je konkurs, mozes e ti prijaviti, ali se zna ko ce imati najvise bodova na tom nekom usmenom razgovoru.
A vi ostali, ne branim SB, smece, kao i 95 posto novinara.
SDP je glavni kad treba braniti nekakva prva novinara. Novinari su jedno od najvecnh zla dasnjice, pogotovo ovi danasnji, gdje se svako zove novinarom, i svako napravi portal i pisakara sta hoce.
Evo krenumo od klix-a, koji je mjesto za sirenje najvece mrzenje kod nas. Da li je iko aktulezirao taj problem, da ili ukinu komentare, ili isti budu ukolonjeni, ili da se filtriraju, pregledaju pa puste, ili vec neki četvrti. Kliks zivi od pacijenta, sa dijagnozama.
Poebna prica je reketrianja novinara, gdje uzimaju pare od raznih ljudi, firmi i politicRA, pod krinkom da nece pisati o njima, bilo lazne ili tacne vjesti, naravno sve se to umota u neke ugovore.
-
julisiz es grant
#58157 Re: SDP
Je li i njega SDA podmetnula?Roccohljup wrote:Kako je krenulo i Vojin ce nafaku traziti negdje drugo![]()
"Govori se kako oni nisu znali za prošlost Envera Zornića iako je Irfan Čengić prije imenovanja upozoravao da čovjek ima veze s ratnim zločinima. Kada sam vidio kakvo je raspoloženje, odlučio sam napustiti sjednicu. Ja smatram da je moja moralna i ljudska odgovornost da razmislim šta i kako dalje. Tražili smo od GO SDP-a Banja Luka da za sutra zakaže hitnu sjednicu na kojoj ćemo svi zajedno donijeti odluku kud, šta i kako dalje", istakao je potpredsjednik SDP-a.
-
putokaz1
#58158 Re: SDP
Što se tiče broja glasova koje donosi nije ni bitan
- Pandakonda
#58160 Re: SDP
Ako je istina to što Vojin tvrdi da je Mašić ignorisao Čengićeva upozorenja onda ima apsolutno pravo tražit Mašićevu ostavku
-
putokaz1
#58161 Re: SDP
SNSD spavač moždabunk wrote:Ja mislim da je i on sda spavac![]()
-
giannibelif
#58162 Re: SDP
Nije bitan zbog glasova,a nisu bitni ni oni sto donose glasove. Sve u isti kos,a rezultat k'o lizalo tamo odakle se odlucuje o svemu i svakome.
-
putokaz1
#58163 Re: SDP
Dobro odlučuje se u Sarajavugiannibelif wrote:Nije bitan zbog glasova,a nisu bitni ni oni sto donose glasove. Sve u isti kos,a rezultat k'o lizalo tamo odakle se odlucuje o svemu i svakome.
-To je glavni grad
Šta da su rekli Deliću i Bijediću da odluče-Sad na TK skoro da ne bilo stranke jer bi ih napustilo 3/4 iste zbog koalicije s PDA ili s SDA
SDA TK je imala 16 mandat(SDA+PDA) a SBB nije htjeo s SDP om,hajde reci kako se moglo formirat,još SBIh i DF tu
Znači odluka da se neće s SDA)i PDA) je enšto najbolje što se moglo uradit
BOLJE SE NIJE MOGLO nakon poraza 2018
Pa i SDA je imala 10+1 na KS pa niej vlast
-
giannibelif
#58164 Re: SDP
Ti nisi svjestan u cijoj je sluzbi sad SDP TK, iskljucivo. Samo jednog covjeka i samo pripreme terena za neke nove kampanje.
-
putokaz1
#58165 Re: SDP
SDP TK je institucija koja je rekla NE SDA i PDA(bar zasad)giannibelif wrote:Ti nisi svjestan u cijoj je sluzbi sad SDP TK, iskljucivo. Samo jednog covjeka i samo pripreme terena za neke nove kampanje.
Jasmin je instuticija sama za sebe u Tuzli je razlika u desetinama hiljada glasova Bećirović-Dzafer još da ne bi Komšića
Jaasmin i Edis Gradacac su pokazali kaarkter kao i Denis te će i dobiti glasove
SD će samo imati načelnika Lukavca i 3/4 Vijećnika te možda još ponegdje vijećnika da pomogne SDA-u ali u Tuzli neće preć prag
Bijedić,Vujović,Tokić.....su nula
-
giannibelif
#58166 Re: SDP
Mnogo si naivan,a nadam se da ces promjeniti stavove, sebe radi. Vjeruj mi na rijec, pojedinci se kaju sto su ostali uz SDP. A evo vidis razvoj situacije, nema tu mnogo karaktera, TK se vec pita sto je njihov karakter manje vrijedan na trzistu. Postavimo ovako stvari, ja uriniram po tebi, radim sta mi volja, kadrovski krahiram gdje god mogu, do kad ces me trpiti?putokaz1 wrote:SDP TK je institucija koja je rekla NE SDA i PDA(bar zasad)giannibelif wrote:Ti nisi svjestan u cijoj je sluzbi sad SDP TK, iskljucivo. Samo jednog covjeka i samo pripreme terena za neke nove kampanje.
Jasmin je instuticija sama za sebe u Tuzli je razlika u desetinama hiljada glasova Bećirović-Dzafer još da ne bi Komšića
Jaasmin i Edis Gradacac su pokazali kaarkter kao i Denis te će i dobiti glasove
SD će samo imati načelnika Lukavca i 3/4 Vijećnika te možda još ponegdje vijećnika da pomogne SDA-u ali u Tuzli neće preć prag
Bijedić,Vujović,Tokić.....su nula
-
putokaz1
#58167 Re: SDP
Nema se šta odlučit ko je SDP
Zna se da ne ide s PDA ni s SDA
U slučaju takve koalicije ja prvi izlazim
Zbog čega bi ja išao s Edinom lizat Bakiru dupe
Otišli su
Jedni za Foteljom Edin Žarko oni su bili tal i Ranije
Drugi jer su slijepi za njima:Postoje ovdje u Lukavcu slijepi:Arsanela,Eldar idu s Edinom i sa Hitlerom ako treba,kad Delija kaže Hitler je pozitivac oni ponove,ali dobri su mladići i djevojke al politički slijepi
Ja idem za Idejom SDP i sve dok su uz NS,NIP,NBL ja sam uz njih Zbog NEKOALICIJE S sda/pda
AKO UĐE S NJIMA -Nema mene
Ko nije zadovoljan SDP bujrum eno mu NS,ako je Socijaldemokrata moze ici,ako je razlog ideoloski.
A ako nije zadovoljan jer nije dobio fotelju eno mu SDA PDA SBB SBIH... netrebaju SDP takvi.
SDP TK je opet najbolja opozicija na TK,Nemoze se u vlast s PDA/SDA
Hvalio sam toliko i Delića i više dok nije ušao s SDA,ponizio 15000 svojih glasača od toga preko 8000 SDP ovih
Zna se da ne ide s PDA ni s SDA
U slučaju takve koalicije ja prvi izlazim
Zbog čega bi ja išao s Edinom lizat Bakiru dupe
Otišli su
Jedni za Foteljom Edin Žarko oni su bili tal i Ranije
Drugi jer su slijepi za njima:Postoje ovdje u Lukavcu slijepi:Arsanela,Eldar idu s Edinom i sa Hitlerom ako treba,kad Delija kaže Hitler je pozitivac oni ponove,ali dobri su mladići i djevojke al politički slijepi
Ja idem za Idejom SDP i sve dok su uz NS,NIP,NBL ja sam uz njih Zbog NEKOALICIJE S sda/pda
AKO UĐE S NJIMA -Nema mene
Ko nije zadovoljan SDP bujrum eno mu NS,ako je Socijaldemokrata moze ici,ako je razlog ideoloski.
A ako nije zadovoljan jer nije dobio fotelju eno mu SDA PDA SBB SBIH... netrebaju SDP takvi.
SDP TK je opet najbolja opozicija na TK,Nemoze se u vlast s PDA/SDA
Hvalio sam toliko i Delića i više dok nije ušao s SDA,ponizio 15000 svojih glasača od toga preko 8000 SDP ovih
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#58168 Re: SDP
koliko me sjećanje služi, selim bešlagić je odbio koaliciju sa pda, a ne sdp. doduše, jedna struja unutar sdp tk jeste bila protiv ulaska u vlast sa kukićem, ali ta struja više nije u sdpu.
- malakh
#58169 Re: SDP
koliko znam, pored prvobitnih šest koje je primio "na crno", objavio je i ovaj konkurs.invincible1921 wrote: Ja kolko sam cuo a mislim da sam dobro 6 ih je do sad i ima ih 8 ili cak1 0 koji ce bit ubrzo. Uostalom kakav konkurs otkud konkurs kad je zabrana zaposljavanja jer vec ima ljudi i vise nego dovoljno. I tih 6 nemaju sta radit primljeni reda radi....

to je sve za tih cca tri mjeseca koliko je bio vršilac dužnosti. konačna suma je 12.
-
putokaz1
#58170 Re: SDP
Bijedić,Delić,Vujović su prvobitno bili za koaliciju s PDA tražili su da 10+7+npr SBIH...malakh wrote:koliko me sjećanje služi, selim bešlagić je odbio koaliciju sa pda, a ne sdp. doduše, jedna struja unutar sdp tk jeste bila protiv ulaska u vlast sa kukićem, ali ta struja više nije u sdpu.
Ali DF je bio protiv ,NS i SBIH..jer su DF i SBIH SDA Igrači
Pa su okrenuli priču
Njihova lafina ''mi smo s Fašistima jer vi branite PDA'' ne stoji
SDP nije da PDA ostane već da SDA nebude
Tačno je da je Bešlagić protiv i SDA i PDA
Koalicija s SDA nema opravdanja,niti koalicija s PDA takođe
Imaju negdje tekstvovi gdje Delić i Bijedić hvale Kukića i mole da se ide s PDA,ako ih nisu brisali,njima je svejedno da li s PDA ili SDA da je da budu u Fotelji
''Isti kao i NiP, Nez. bh. lista, SBB itd.
Ako će građani osjetiti pozitivne pomake što da ne koalicija, SDP tu treba da diktira tempo a PDA da sluša'' Tako je govorio upravo Delić tražeći koaliciju s PDA
A vidjet ćemo šta će uraditi ovih 8 ostalih u SDP....imalu su 6 mandata nisu se miješali između SDA=PDA dobili su 10,rezultat može donijeti samo NE KOALICIJI S SDA ILI PDA
-
daddy-kool
#58171 Re: SDP
Alija kriv.julisiz es grant wrote:
Je li i njega SDA podmetnula?
"Govori se kako oni nisu znali za prošlost Envera Zornića iako je Irfan Čengić prije imenovanja upozoravao da čovjek ima veze s ratnim zločinima. Kada sam vidio kakvo je raspoloženje, odlučio sam napustiti sjednicu. Ja smatram da je moja moralna i ljudska odgovornost da razmislim šta i kako dalje. Tražili smo od GO SDP-a Banja Luka da za sutra zakaže hitnu sjednicu na kojoj ćemo svi zajedno donijeti odluku kud, šta i kako dalje", istakao je potpredsjednik SDP-a.
"Istovremeno, SDP želi postaviti pitanje koga je još i po kojem osnovu nekadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Alija Izetbegović amnestirao za slična nedjela", navedeno je iz ove stranke.
- Banksy
#58172 Re: SDP
SDA, Zornići i ''uslužne zadruge'':
https://www.cin.ba/sda-poslovala-sa-ner ... -firmom-2/
uslužna zadruga MOS i njen direktor Enver Zornić
-
doktor78
#58173 Re: SDP
Politički autogol. Riješili su se jednih interesdžija i taldžija (SD), a sad primaju čovjeka koji je, dok je bio na funkciji predsjedavajućeg OV (naravno u koaliciji sa SDA) sebi uveo platu od 5.000 KM.Na današnjoj sjednici SDP-u usvojena je odluka da partiji pristupe članovi Stranke udruženih nezavisnih demokrata iz Živinica
-
putokaz1
#58174 Re: SDP
Moraš dovest nekog ako si prodaju nekedoktor78 wrote:Politički autogol. Riješili su se jednih interesdžija i taldžija (SD), a primaju čovjeka koji je, dok je bio na funkciji predsjedavajućeg OV, sebi uveo platu od 5.000 KM.Na današnjoj sjednici SDP-u usvojena je odluka da partiji pristupe članovi Stranke udruženih nezavisnih demokrata iz Živinica
-
doktor78
#58175 Re: SDP
Slabo su onda trgovali.putokaz1 wrote:Moraš dovest nekog ako si prodaju nekedoktor78 wrote:Politički autogol. Riješili su se jednih interesdžija i taldžija (SD), a primaju čovjeka koji je, dok je bio na funkciji predsjedavajućeg OV, sebi uveo platu od 5.000 KM.Na današnjoj sjednici SDP-u usvojena je odluka da partiji pristupe članovi Stranke udruženih nezavisnih demokrata iz Živinica