BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#58151 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

MrRango wrote:Ima li neko od forumasa da malo ubrza dolazak montera na otklanjanje kvara. Jos 26.06. prvi put prijavljen kvar, da bi 20.07. dosao monter i u postavkama modema nesto pokusavao (odma sam mu predlagao da zamijeni modem, jer su mi i na forumu sugerisali da je problem sa duplim IP adresama, da bi modem trebalo zamijeniti). Medjutim problem je i dalje tu. Nakon toga jos par puta prijavljivao, da bi mi prije par dana iz podrske rekli da je 28.07. navedeno da je u pitanju instalacija u pitanju. Sa instalacijom je sve OK, jer je sa instrumentima provjeravao liniju, sve ok bilo.

Problem je da uredjajue "izbacuje" sa mreze (pored ikone wifi stoji uzvicnik - uz poruku "Internet may not be available"), i par minuta nemam pristupa internetu, iako je i dalje spojen na mrezu. Jos na pocetku su na forumu sugerisali da je moguce da je problem sa duplim IP adresama. Modem je ZTE ZXHN H108L.

EDIT: Tuzlanski kanton u pitanju.
Meni bi bilo lakshe da ti dam i isporuchim novi modem nego da tuzlake 'ubrzavam' :D taj tvoj 108L je sigurno zreo za recycle bina :skoljka:
Hajd posalji podatke (ako zelish) da probam pristupiti i provjeriti eventualno konfiguraciju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58152 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

nemoj ba hakirat će ti softver :lol: :mrgreen:

kakve ovo poruke jutros šalje telekom nemojte smarati ljude
nešto za besplatno skidanje stikera na viberu
Dr_Help
BHTelecom podrška

#58154 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

MrRango wrote:Ima li neko od forumasa da malo ubrza dolazak montera na otklanjanje kvara. Jos 26.06. prvi put prijavljen kvar, da bi 20.07. dosao monter i u postavkama modema nesto pokusavao (odma sam mu predlagao da zamijeni modem, jer su mi i na forumu sugerisali da je problem sa duplim IP adresama, da bi modem trebalo zamijeniti). Medjutim problem je i dalje tu. Nakon toga jos par puta prijavljivao, da bi mi prije par dana iz podrske rekli da je 28.07. navedeno da je u pitanju instalacija u pitanju. Sa instalacijom je sve OK, jer je sa instrumentima provjeravao liniju, sve ok bilo.

Problem je da uredjajue "izbacuje" sa mreze (pored ikone wifi stoji uzvicnik - uz poruku "Internet may not be available"), i par minuta nemam pristupa internetu, iako je i dalje spojen na mrezu. Jos na pocetku su na forumu sugerisali da je moguce da je problem sa duplim IP adresama. Modem je ZTE ZXHN H108L.

EDIT: Tuzlanski kanton u pitanju.
javi mi se na pp
mulderm

#58155 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Ima li iko informaciju sta se mijenja kod‘paket 1, -MojaTV. Tj da li ide povecanje internet brzine na 50/8.
I da li imaju pravo na promotivne brzine i VDSl korisnici.

Hvala
Sehro

#58156 Re: BHTelecom All About

Post by Sehro »

Kako od BH Telecoma, (kao njihov vjerni korisnik), dobiti router a da nije "ZTE ZXHN H108L" :D Imaju li išta kvalitetnije..
ing-ecc

#58157 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Sehro wrote:Kako od BH Telecoma, (kao njihov vjerni korisnik), dobiti router a da nije "ZTE ZXHN H108L" :D Imaju li išta kvalitetnije..
108 N :D
Sehro

#58158 Re: BHTelecom All About

Post by Sehro »

ing-ecc wrote:
Sehro wrote:Kako od BH Telecoma, (kao njihov vjerni korisnik), dobiti router a da nije "ZTE ZXHN H108L" :D Imaju li išta kvalitetnije..
108 N :D
Bih se usrećio :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#58159 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Migrirase li na carsiji? Ili to samo bivsem generalnom? :D
pepeljara

#58160 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Raja,

Kako provjeriti u roamingu da li je bilo prometa.

Imal neki nacin za nas u pretplati ?

Il se mogu opustiti jer postoji ovo ?

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7249
KONTROLA DATA SAOBRAĆAJA U ROAMINGU
Omogućava praćenje i zaštitu od prekomjerne potrošnje prouzrokovane mobilnim pristupom internetu u roamingu.

Usluga omogućava prijem SMS poruke upozorenja o samoj aktivnosti korištenja usluge prijenosa podataka u roamingu, kao i uvid u količinu ostvarenog saobraćaja. Usluga se automatski aktivira svim postpaid korisnicima koji na pretplatničkom broju imaju aktiviranu uslugu mobilnog interneta. Uslove i način korištenja ove usluge možete pročitati u Specifičnim uslovima, pod rednim brojem 6.21. Cjenovnika.

BH Telecom će obavijestiti korisnike putem besplatne SMS poruke nakon:

pokretanja aktivnosti prijenosa podataka u roamingu
dosezanja praga od 20 KM i 200 KM na mjesečnom nivou
Po dostizanju mjesečnog utroška u visini od 500 KM, do kraja obračunskog perioda mjeseca, odnosno do ponovne aktivacije usluge na zahtjev korisnika, privremeno će se onemogućiti korištenje usluge mobilnog interneta u roamingu. Ponovnu aktivaciju usluge mobilnog internet pristupa u roamingu moguće je izvršiti: pozivom koda *118*1# ili slanjem SMS poruke na broj 0611081 sa sadržajem: aktivacija
allem_77

#58161 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Prije 15 dana prijavio kvar na internetu. Nakon toga svaki drugi dan zvao podršku, da bi mi isti samo ponavljali nalog je otvoren. Čak i dr_help-a kontaktirao na pp, isti mi rekao da ne može ništa uraditi jer nisam u Sarajevu. Danas opet nazovem podršku i žena mi reče da je nalog zatvoren, odnosno da su navodno riješili resetom modema. A niti su riješili kvar, niti pokušavali. Lažovi...
niho92

#58162 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

allem_77 wrote:Prije 15 dana prijavio kvar na internetu. Nakon toga svaki drugi dan zvao podršku, da bi mi isti samo ponavljali nalog je otvoren. Čak i dr_help-a kontaktirao na pp, isti mi rekao da ne može ništa uraditi jer nisam u Sarajevu. Danas opet nazovem podršku i žena mi reče da je nalog zatvoren, odnosno da su navodno riješili resetom modema. A niti su riješili kvar, niti pokušavali. Lažovi...
Ne brini, nisi jedini :)
Ja sam u TK i oni se ponašaju kao zasebna firma, ne j živu silu, a tek kakve tehničare imaju :run:
Sovex

#58163 Re: BHTelecom All About

Post by Sovex »

Pozdrav narode,

Ima li neko informaciju kada i kako ce biti moguce prijaviti ove nove tarifne opcije sto se tice brzina na xDSL.u?
Probao nazvati nekoliko puta 1444 cak i poslati mail teh. podrsci i vidim da su ljudi totalno neupuceni...niko pojma nema o novoj ponudi :(

Svaka info bi dobro dosla :)
Dr_Help
BHTelecom podrška

#58164 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Sovex wrote:Pozdrav narode,

Ima li neko informaciju kada i kako ce biti moguce prijaviti ove nove tarifne opcije sto se tice brzina na xDSL.u?
Probao nazvati nekoliko puta 1444 cak i poslati mail teh. podrsci i vidim da su ljudi totalno neupuceni...niko pojma nema o novoj ponudi :(

Svaka info bi dobro dosla :)
U slučaju da posjedujete tehničke mogučnosti za datu uslugu bit će vam puštena promotivna brzina interneta i bit će te kontaktirani za promjenu paketa odnosno povečanje brzine. To je koliko ja znam da će biti takav protokol
didgeridoo

#58165 Re: BHTelecom All About

Post by didgeridoo »

Prijavi da ti ledi slika i da zahtjevas VDSL ruter. Napomeni da bi zelio testirati i ove nove pristupne brzine.
animus

#58166 Re: BHTelecom All About

Post by animus »

Koja glupa akcija. Dajes paket novim clanovima a isti paket ostaje kod starih prtetplatnika po skupljoj cijeni.
Jeli iko razmisljao o zadrzavanju starih pretplatnika?
I jos plus ne mozes dobiti tu novu cijenu niti kada ti istekne ugovor, u stvari nikako. Svi mogu dobiti taj paket osim postojecih. E jebem ti logiku telecoma. :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58167 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
didgeridoo

#58168 Re: BHTelecom All About

Post by didgeridoo »

animus wrote:
Koja glupa akcija. Dajes paket novim clanovima a isti paket ostaje kod starih prtetplatnika po skupljoj cijeni.
I jos plus ne mozes dobiti tu novu cijenu niti kada ti istekne ugovor, u stvari nikako. Svi mogu dobiti taj paket osim postojecih. E jebem ti logiku telecoma. :run:
Uzmes novi broj i na njega uzmes taj paket. Od ukljucenih 1.000 SMS-ova posaljes poruke kontaktima iz address book-a (koji si prethodno sinhronizirao sa npr. gmail-om) da je to tvoj novi broj :D
Stari paket odjavis.
Filter

#58169 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

imal neko sa carsije da ga je potkacila ova migracija? :D
kakaljin

#58170 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

animus wrote:
Kako to.

Evo ja sam stari korisnik mobilnog broja od 98 i upao sam u ovu akciju jer sam presao sa midi 30 na no limit m i dobio po ovoj akcijskoj cijeni od 33 KM
zrakomlat

#58171 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

kakaljin wrote:
animus wrote:
Kako to.

Evo ja sam stari korisnik mobilnog broja od 98 i upao sam u ovu akciju jer sam presao sa midi 30 na no limit m i dobio po ovoj akcijskoj cijeni od 33 KM
Vjerovatno je mislio na postojeće korisnike No Limit M paketa koji nisu vezani ugovorom.
Takvi produženjem ugovora dobiju samo dupli internet, uz istu cijenu paketa ko i do tad.
animus

#58172 Re: BHTelecom All About

Post by animus »

kakaljin wrote:
animus wrote:
Kako to.

Kažem ti svi mogu dobiti osim no limit m korisnika ili skuplji paketa. Nude dupli internet u odnosu na sadašnji a koji je u stvari samo 2 gige veći od ponude za novi paket. Hajde da su dali neko drugo ime paketu pa bi nekako i shvatio ali paket ima isto ime za dvije kategorije što je nidje veze.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#58173 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Filter wrote:imal neko sa carsije da ga je potkacila ova migracija? :D
Pošalji username da provjerimo stanje ? na pp.
Kiki_Musampa

#58174 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Malo je bezveze pitanje, ali koga mogu kontaktirati za sljedecu stvar.
Uveo sam Moju TV ponovo 29.07.,dok je bila ona akcija da se dobije paket 1 ili paket 2 3 mjeseca gratis, u zavisnosti od tehnicke mogucnosti.
Meni su instalirali obicni modem i namjestili brzinu od 9/0.8,jer kao nema tehnicke mogucnosti(mirza mi je prije par godina namjestio 17/1,prije pauze na obicni adsl).
E sad mene interesuje zasto se makar kanali ne odkljucaju, HBO npr ide uz paket 1.Za to nije potrebna veca brzina. Kome se obratiti, samo me guraju sa saltera na salter.
BarbaDue

#58175 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

HBO ne ide uz paket 1.
Locked