Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fusion_ba

#58101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Total dobija Pink, ali gubi 4 kanala koji su u vlasništvu AMC Networksa: CBS Reality, Minimax, JimJam, Sundance TV.
chakany

#58102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

fusion_ba wrote:Total dobija Pink, ali gubi 4 kanala koji su u vlasništvu AMC Networksa: CBS Reality, Minimax, JimJam, Sundance TV.
Čudi me da leti Minimax iz ponude, kada su obavjestili ljude kako Minimax od 1. januara ide sa 24 sata programom za djecu :?
Ne gledam ove kanale koji bi trebali da izađu iz ponude, tako neka ih slobodno ukinu :D . Onda bi od AMC Networksa ostao samo AMC kanal.
crnivrag

#58103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:
Čudi me da leti Minimax iz ponude, kada su obavjestili ljude kako Minimax od 1. januara ide sa 24 sata programom za djecu :?
Ne gledam ove kanale koji bi trebali da izađu iz ponude, tako neka ih slobodno ukinu :D . Onda bi od AMC Networksa ostao samo AMC kanal.
Ovo važi samo za Total TV, ostale članice United Grupe i dalje će imati ove kanale u ponudi.
kokikol

#58104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

crnivrag wrote:
chakany wrote:
Ovo važi samo za Total TV, ostale članice United Grupe i dalje će imati ove kanale u ponudi.
pa upravo je sav sadržaj telemaha sa total tv ako ga ovi ukinu sa satelita imat će malo sutra
crnivrag

#58105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kokikol wrote: pa upravo je sav sadržaj telemaha sa total tv ako ga ovi ukinu sa satelita imat će malo sutra
Ne preuzimaju sav sadržaj sa Total TV-a, dosta kanala preuzimaju optikom od SBB-a.
chakany

#58106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

I je li se konačno saznalo da li će ovi Pimkići ići preko satelita, ili preko optike?
crnivrag

#58107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:I je li se konačno saznalo da li će ovi Pimkići ići preko satelita, ili preko optike?
Total TV BiH će ih primati preko satelita i Pinkovog transpondera, ali za Telemach BiH se uopšte ne zna da li će uvrstiti Pink kanale u ponudu.

Ovo do sad su samo puka nagađanja.
dembele

#58108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Pink paket zasigurno dolazi u Total BiH a onda vjerovatno i u Telemach. Za regiju još sve visi u zraku.
Kako neko već spomenu optika iz Beograda bi imala smisla, satelit nikako. Pink paket i novo poskupljenje koje neki najavljuju ne pojavljuju se slučajno u približno isto vrijeme.
crnivrag

#58109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:Pink paket zasigurno dolazi u Total BiH a onda vjerovatno i u Telemach. Za regiju još sve visi u zraku.
Kako neko već spomenu optika iz Beograda bi imala smisla, satelit nikako. Pink paket i novo poskupljenje koje neki najavljuju ne pojavljuju se slučajno u približno isto vrijeme.
Samo će biti kukanja kad se izbaci 3 analogna kanala iz ponude, da bi ustupili mjesta Pink kanalima, i još kad urade neke izmjene u analognoj shemi i ubace poneki Pink kanal umjesto nekog od postojećih.
zateznistub

#58110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Jebo ih vala Pink a yebalo ih i poskupljenje :twisted:
dembele

#58111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:
dembele wrote:Pink paket zasigurno dolazi u Total BiH a onda vjerovatno i u Telemach. Za regiju još sve visi u zraku.
Samo će biti kukanja kad se izbaci 3 analogna kanala iz ponude, da bi ustupili mjesta Pink kanalima, i još kad urade neke izmjene u analognoj shemi i ubace poneki Pink kanal umjesto nekog od postojećih.
Pa realno gledajući, Telemach nikada nije puno pokazivao neku preveliku osjetljivost prema mišljenju svojih korisnika. Kukao sam i ja zbog izbacivanja Klasik TV, te ubacivanja budalaština od kanala tipa Sundance Tv,n-tv, nekih nepotrebnih muzičkih kanala i sada nadolazećem ruskom Tv 1000 :) , i šta na kraju ispade. Obično lajanje na zvijezde.

Isti slučaj je i sa ovom analogijom. Izbaci se kanal, korisnici malo zakukaju i za dva-tri dana, ništa..idemo dalje. U suštini niti će nas pitati za pink paket ili bilo koji drugi kanal da li ih želimo ili ne u ponudi niti za moguće poskupljenje. Što prije to shvatimo biće nam lakše.
Na kraju ne mogu da se ne načudim ekipi koja opravdava i podržava najavljeno poskupljenje usluga :roll:
kokikol

#58112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

dembele wrote:
crnivrag wrote:
Pa realno gledajući, Telemach nikada nije puno pokazivao neku preveliku osjetljivost prema mišljenju svojih korisnika. Kukao sam i ja zbog izbacivanja Klasik TV, te ubacivanja budalaština od kanala tipa Sundance Tv,n-tv, nekih nepotrebnih muzičkih kanala i sada nadolazećem ruskom Tv 1000 :) , i šta na kraju ispade. Obično lajanje na zvijezde.

Isti slučaj je i sa ovom analogijom. Izbaci se kanal, korisnici malo zakukaju i za dva-tri dana, ništa..idemo dalje. U suštini niti će nas pitati za pink paket ili bilo koji drugi kanal da li ih želimo ili ne u ponudi niti za moguće poskupljenje. Što prije to shvatimo biće nam lakše.
Na kraju ne mogu da se ne načudim ekipi koja opravdava i podržava najavljeno poskupljenje usluga :roll:
pa toj ekipi vjerovatno nije poznato šta znači plaćati račune pa glume velike bogataše kojima kao nije bitna cijena
probook

#58113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Ako podignu cijenu imam li pravo mijenjati paket iako sam pod ugovorom? Znaci uzeti manji paket?
hipija

#58114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Kratko i jasno-možeš. :D
zateznistub

#58115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

dembele wrote:
To je meni na nivou istraživanja na nekom od instituta! Neko napisa kaže šire ae pa biva zato. Pa ako se šire imace vise korisnika...eto zarade
odmor

#58116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Stanite malo, je li to ponovno poskupljenje ? Ono sto sam ja nastlutio na 20KM ?

*ebo li ih pink da ih ebo.
dembele

#58117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

zateznistub wrote:
dembele wrote:
To je meni na nivou istraživanja na nekom od instituta! Neko napisa kaže šire ae pa biva zato. Pa ako se šire imace vise korisnika...eto zarade
Upravo tako. Cilj širenja i jeste veća zarada uz veći broj korisnika i usluga. Ti biseri koji razmišljaju logikom:"ne možete vi poskupiti, koliko mi možemo platiti" su san svake vlasti i davaoca bilo kojih usluga. Znači, samo neka ne puca a cijene ko :izet:
hipija

#58118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ako dobro upratih, poskupljenje počinje istoga dana kada na snagu stupa i odluka o akcizama. :D
Šalu na stranu, za poskupljenje ne vidim nikakvo opravdanje i nadam se da do njega neće uopće doći.
hipija

#58119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ako ništa drugo, momku se mora priznati da je duhovit. :lol:

Image
zateznistub

#58120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

odmor wrote:Stanite malo, je li to ponovno poskupljenje ? Ono sto sam ja nastlutio na 20KM ?

Neka ih stave u poseban paket pa ko hoće neka plati i gleda
semirsar

#58121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

zateznistub wrote:
odmor wrote:Stanite malo, je li to ponovno poskupljenje ? Ono sto sam ja nastlutio na 20KM ?

nista drugo ne bi ni bilo logicno
crnivrag

#58122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:
zateznistub wrote:

nista drugo ne bi ni bilo logicno
Vjerovatno će ići u poseban paket, ali pošto Pink zahtjeva 1€ po svakom korisniku, to onda ne pije vode, tako da će plaćati i oni koji imaju taj paket i oni koji nemaju.
fusion_ba

#58123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ako ipak dođe u Telemach, za sad je samo Total siguran i to valjda za sve države. Razvila se rasprava a još se ne zna dolaze li ti kanali u Telemach.
Last edited by fusion_ba on 27/12/2017 19:03, edited 1 time in total.
zateznistub

#58124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

E jbg onda. Bas bezze
hipija

#58125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

fusion_ba wrote:Ako ipak dođe u Telemach, za sad je samo Total siguran i to valjda za sve države. Razvila se rasprava a još se ne zna dolaze li ti kanali u Telemach.
Ma kuću staviti da dolazi i u Telemach. Više korisnika, veća zarada, zbog većeg broja kablovskih od sat korisnika.
Ako još uzmeš u obzir da od 5 najvećih iptv/kablovskih operatera samo Telemach nema pink paket, onda se lako slože kockice mozaika.
Locked