Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- fusion_ba
#58101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Total dobija Pink, ali gubi 4 kanala koji su u vlasništvu AMC Networksa: CBS Reality, Minimax, JimJam, Sundance TV.
- chakany
#58102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čudi me da leti Minimax iz ponude, kada su obavjestili ljude kako Minimax od 1. januara ide sa 24 sata programom za djecufusion_ba wrote:Total dobija Pink, ali gubi 4 kanala koji su u vlasništvu AMC Networksa: CBS Reality, Minimax, JimJam, Sundance TV.
Ne gledam ove kanale koji bi trebali da izađu iz ponude, tako neka ih slobodno ukinu
- crnivrag
#58103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo važi samo za Total TV, ostale članice United Grupe i dalje će imati ove kanale u ponudi.chakany wrote:
Čudi me da leti Minimax iz ponude, kada su obavjestili ljude kako Minimax od 1. januara ide sa 24 sata programom za djecu![]()
Ne gledam ove kanale koji bi trebali da izađu iz ponude, tako neka ih slobodno ukinu. Onda bi od AMC Networksa ostao samo AMC kanal.
- kokikol
#58104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa upravo je sav sadržaj telemaha sa total tv ako ga ovi ukinu sa satelita imat će malo sutracrnivrag wrote:Ovo važi samo za Total TV, ostale članice United Grupe i dalje će imati ove kanale u ponudi.chakany wrote:
Čudi me da leti Minimax iz ponude, kada su obavjestili ljude kako Minimax od 1. januara ide sa 24 sata programom za djecu![]()
Ne gledam ove kanale koji bi trebali da izađu iz ponude, tako neka ih slobodno ukinu. Onda bi od AMC Networksa ostao samo AMC kanal.
- crnivrag
#58105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne preuzimaju sav sadržaj sa Total TV-a, dosta kanala preuzimaju optikom od SBB-a.kokikol wrote: pa upravo je sav sadržaj telemaha sa total tv ako ga ovi ukinu sa satelita imat će malo sutra
- chakany
#58106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I je li se konačno saznalo da li će ovi Pimkići ići preko satelita, ili preko optike?
- crnivrag
#58107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Total TV BiH će ih primati preko satelita i Pinkovog transpondera, ali za Telemach BiH se uopšte ne zna da li će uvrstiti Pink kanale u ponudu.chakany wrote:I je li se konačno saznalo da li će ovi Pimkići ići preko satelita, ili preko optike?
Ovo do sad su samo puka nagađanja.
- dembele
#58108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pink paket zasigurno dolazi u Total BiH a onda vjerovatno i u Telemach. Za regiju još sve visi u zraku.
Kako neko već spomenu optika iz Beograda bi imala smisla, satelit nikako. Pink paket i novo poskupljenje koje neki najavljuju ne pojavljuju se slučajno u približno isto vrijeme.
Kako neko već spomenu optika iz Beograda bi imala smisla, satelit nikako. Pink paket i novo poskupljenje koje neki najavljuju ne pojavljuju se slučajno u približno isto vrijeme.
- crnivrag
#58109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo će biti kukanja kad se izbaci 3 analogna kanala iz ponude, da bi ustupili mjesta Pink kanalima, i još kad urade neke izmjene u analognoj shemi i ubace poneki Pink kanal umjesto nekog od postojećih.dembele wrote:Pink paket zasigurno dolazi u Total BiH a onda vjerovatno i u Telemach. Za regiju još sve visi u zraku.
- zateznistub
#58110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jebo ih vala Pink a yebalo ih i poskupljenje 
- dembele
#58111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa realno gledajući, Telemach nikada nije puno pokazivao neku preveliku osjetljivost prema mišljenju svojih korisnika. Kukao sam i ja zbog izbacivanja Klasik TV, te ubacivanja budalaština od kanala tipa Sundance Tv,n-tv, nekih nepotrebnih muzičkih kanala i sada nadolazećem ruskom Tv 1000crnivrag wrote:Samo će biti kukanja kad se izbaci 3 analogna kanala iz ponude, da bi ustupili mjesta Pink kanalima, i još kad urade neke izmjene u analognoj shemi i ubace poneki Pink kanal umjesto nekog od postojećih.dembele wrote:Pink paket zasigurno dolazi u Total BiH a onda vjerovatno i u Telemach. Za regiju još sve visi u zraku.
Isti slučaj je i sa ovom analogijom. Izbaci se kanal, korisnici malo zakukaju i za dva-tri dana, ništa..idemo dalje. U suštini niti će nas pitati za pink paket ili bilo koji drugi kanal da li ih želimo ili ne u ponudi niti za moguće poskupljenje. Što prije to shvatimo biće nam lakše.
Na kraju ne mogu da se ne načudim ekipi koja opravdava i podržava najavljeno poskupljenje usluga
- kokikol
#58112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa toj ekipi vjerovatno nije poznato šta znači plaćati račune pa glume velike bogataše kojima kao nije bitna cijenadembele wrote:Pa realno gledajući, Telemach nikada nije puno pokazivao neku preveliku osjetljivost prema mišljenju svojih korisnika. Kukao sam i ja zbog izbacivanja Klasik TV, te ubacivanja budalaština od kanala tipa Sundance Tv,n-tv, nekih nepotrebnih muzičkih kanala i sada nadolazećem ruskom Tv 1000crnivrag wrote:Samo će biti kukanja kad se izbaci 3 analogna kanala iz ponude, da bi ustupili mjesta Pink kanalima, i još kad urade neke izmjene u analognoj shemi i ubace poneki Pink kanal umjesto nekog od postojećih.dembele wrote:Pink paket zasigurno dolazi u Total BiH a onda vjerovatno i u Telemach. Za regiju još sve visi u zraku.
Kako neko već spomenu optika iz Beograda bi imala smisla, satelit nikako. Pink paket i novo poskupljenje koje neki najavljuju ne pojavljuju se slučajno u približno isto vrijeme., i šta na kraju ispade. Obično lajanje na zvijezde.
Isti slučaj je i sa ovom analogijom. Izbaci se kanal, korisnici malo zakukaju i za dva-tri dana, ništa..idemo dalje. U suštini niti će nas pitati za pink paket ili bilo koji drugi kanal da li ih želimo ili ne u ponudi niti za moguće poskupljenje. Što prije to shvatimo biće nam lakše.
Na kraju ne mogu da se ne načudim ekipi koja opravdava i podržava najavljeno poskupljenje usluga
-
probook
#58113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako podignu cijenu imam li pravo mijenjati paket iako sam pod ugovorom? Znaci uzeti manji paket?
-
hipija
#58114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kratko i jasno-možeš. 
- zateznistub
#58115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je meni na nivou istraživanja na nekom od instituta! Neko napisa kaže šire ae pa biva zato. Pa ako se šire imace vise korisnika...eto zaradedembele wrote:
- odmor
#58116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stanite malo, je li to ponovno poskupljenje ? Ono sto sam ja nastlutio na 20KM ?
*ebo li ih pink da ih ebo.
- dembele
#58117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo tako. Cilj širenja i jeste veća zarada uz veći broj korisnika i usluga. Ti biseri koji razmišljaju logikom:"ne možete vi poskupiti, koliko mi možemo platiti" su san svake vlasti i davaoca bilo kojih usluga. Znači, samo neka ne puca a cijene kozateznistub wrote:To je meni na nivou istraživanja na nekom od instituta! Neko napisa kaže šire ae pa biva zato. Pa ako se šire imace vise korisnika...eto zaradedembele wrote:
-
hipija
#58118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako dobro upratih, poskupljenje počinje istoga dana kada na snagu stupa i odluka o akcizama.
Šalu na stranu, za poskupljenje ne vidim nikakvo opravdanje i nadam se da do njega neće uopće doći.
Šalu na stranu, za poskupljenje ne vidim nikakvo opravdanje i nadam se da do njega neće uopće doći.
-
hipija
#58119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ništa drugo, momku se mora priznati da je duhovit.

- zateznistub
#58120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neka ih stave u poseban paket pa ko hoće neka plati i gledaodmor wrote:Stanite malo, je li to ponovno poskupljenje ? Ono sto sam ja nastlutio na 20KM ?
- semirsar
#58121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nista drugo ne bi ni bilo logicnozateznistub wrote:Neka ih stave u poseban paket pa ko hoće neka plati i gledaodmor wrote:Stanite malo, je li to ponovno poskupljenje ? Ono sto sam ja nastlutio na 20KM ?
- crnivrag
#58122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno će ići u poseban paket, ali pošto Pink zahtjeva 1€ po svakom korisniku, to onda ne pije vode, tako da će plaćati i oni koji imaju taj paket i oni koji nemaju.semirsar wrote:nista drugo ne bi ni bilo logicnozateznistub wrote:Neka ih stave u poseban paket pa ko hoće neka plati i gledaodmor wrote:Stanite malo, je li to ponovno poskupljenje ? Ono sto sam ja nastlutio na 20KM ?
- fusion_ba
#58123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ipak dođe u Telemach, za sad je samo Total siguran i to valjda za sve države. Razvila se rasprava a još se ne zna dolaze li ti kanali u Telemach.
Last edited by fusion_ba on 27/12/2017 19:03, edited 1 time in total.
- zateznistub
#58124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E jbg onda. Bas bezze
-
hipija
#58125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma kuću staviti da dolazi i u Telemach. Više korisnika, veća zarada, zbog većeg broja kablovskih od sat korisnika.fusion_ba wrote:Ako ipak dođe u Telemach, za sad je samo Total siguran i to valjda za sve države. Razvila se rasprava a još se ne zna dolaze li ti kanali u Telemach.
Ako još uzmeš u obzir da od 5 najvećih iptv/kablovskih operatera samo Telemach nema pink paket, onda se lako slože kockice mozaika.