Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ElRe

#58076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

crnivrag wrote:
ElRe wrote:
help_desk wrote:Od 01.03. krecu poskupljenja paketa za pravna lica za 3 KM. Zauzvrat im dizu brzine interneta.
Vrlo brzo ide poskupljenje i fizickim licima.
Informaciju imam i ja, pisao sam nekoliko strana unazad.
Fizicka lica mozda prodju i sa 2 KM vise.
Za održavanje KKS sistema, ili za Duo/Trio pakete, ili pak oboje?
KDS, a time i pakete. Kazem postoji varijanta sa fizicka lica prodju bez poskupljenja, a pravna imaju nove cijene (+3 KM) od 1. februara ne kako je iznad navedeno od 1.marta.
Last edited by ElRe on 27/12/2017 12:41, edited 1 time in total.
crnivrag

#58077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

corei3 wrote:Jel ovo drugo vec poskupljenje. Prvo je bilo za odrzavanje
Zapravo je treće, mada za to prvo neki nisu ni znali jer je to bilo u doba nedugo nakon akvizicije Elob-a, Global Net-a i BH Cabel Net-a, gdje je pretplata za održavanje KKS (analognu TV) povećana sa 11.5 KM na 15 KM, a onda je nedavno došlo do povećanja iste stavke sa 15 KM na 18 KM.
ElRe

#58078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Poskupljenje paketa je opravdano. Mreza se siri (i legalizuje), rastu troskovi, TV prava su sve skuplja. Generalno BiH ima najnize cijene tk usluga na exYU prostorima.
MTV

#58079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Vala kad bnet u hr 42 analogna kanala naplati 80 kn oko 21 KM, vala necudi povecanje i u TM s obzirom da ima 57-59 kanala.
crnivrag

#58080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ako se uvede kompletan Pink paket, onda će to povećanje cijena imati i smisla, jer Pink traži 1€ po svakom korisniku kablovskog operatera, bez obzira da li koristi samo analognu ili i digitalne pakete.
ElRe

#58081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

crnivrag wrote:Ako se uvede kompletan Pink paket, onda će to povećanje cijena imati i smisla, jer Pink traži 1€ po svakom korisniku kablovskog operatera, bez obzira da li koristi samo analognu ili i digitalne pakete.
Halal im povecanje i od 5 KM, samo da ne uvedu Pink paket.
PS Ako neko cita molba da izbace iz ponude Happy, RTRS, BN, KCN, DMSAT, i sve slicne kanale za zaglupljivanje.
Dzontra_Volta

#58082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

semirsar wrote:
Dzontra_Volta wrote:
help_desk wrote:Od 01.03. krecu poskupljenja paketa za pravna lica za 3 KM. Zauzvrat im dizu brzine interneta.
Vrlo brzo ide poskupljenje i fizickim licima.
Koliko znam, poskupljenje se mora najaviti bar mjesec dana ranije i u tih mjesec dana imaš pravo da raskineš ugovor sa provajderom, bez dodatnih obaveza, ako ti se ne sviđa nova cijena.
pa javice 01.02. :mrgreen:
Ma ovo je bilo više za ono "koga safatase toga karase". U smislu, onaj ko je već potpisao ugovor na 12/24 mjeseca, tome mjesečni iznos ostaje isti do isteka ugovora. Povećanje može biti samo za nove korisnike i one koji nisu pod ugovorom sa obaveznim trajanjem.
crnivrag

#58083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ElRe wrote:
PS Ako neko cita molba da izbace iz ponude Happy, RTRS, BN, KCN, DMSAT, i sve slicne kanale za zaglupljivanje.
Ako koristiš manji paket onda možda možeš i haliliti, a ja sad plaćam 98.90 KM, dakle plaćao bih 103.90 KM, ako povećaju pretplatu za 5 KM, a da ne govorim da još koja marka može otići na pozive prema fiksnim brojevima.
crnivrag

#58084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dzontra_Volta wrote:
Ma ovo je bilo više za ono "koga safatase toga karase". U smislu, onaj ko je već potpisao ugovor na 12/24 mjeseca, tome mjesečni iznos ostaje isti do isteka ugovora. Povećanje može biti samo za nove korisnike i one koji nisu pod ugovorom sa obaveznim trajanjem.
Prošli put je povećanje nastalo svima i koji su pod ugovorom i onima koji nisu, a inače bio je dat rok od mjesec dana da se raskine ugovor bez kazne, ukoliko korisnik ne želi prihvatiti povećanje cijena.
ElRe

#58085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

crnivrag wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Prošli put je povećanje nastalo svima i koji su pod ugovorom i onima koji nisu, a inače bio je dat rok od mjesec dana da se raskine ugovor bez kazne, ukoliko korisnik ne želi prihvatiti povećanje cijena.
A sta moze ponuditi konkurencija? Za par KM manje (mozda) imas na desetine live kamera, lokalnih kanala i to sve u SD. E to je tek preskupo.
Logosoft ne racunamo kao konkurenciju.
Da se jos jednom ogradim, nije sigurno (nemam tacan info) da li ce poskupljenje ici na paketima za privatna lica.
crnivrag

#58086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ElRe wrote:
A sta moze ponuditi konkurencija? Za par KM manje (mozda) imas na desetine live kamera, lokalnih kanala i to sve u SD. E to je tek preskupo.
Logosoft ne racunamo kao konkurenciju.
I ne razmišljam o konkurenciji, ostajem na Telemach uslugama do daljnjeg.

Samo sam konstatovao koliko će me koštati sve ukupno sa tim povećanjem.
south

#58087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

ElRe wrote:Poskupljenje paketa je opravdano. Mreza se siri (i legalizuje), rastu troskovi, TV prava su sve skuplja. Generalno BiH ima najnize cijene tk usluga na exYU prostorima.
ja isto tako mislim da su i najnize plate u BiH :wink:
ne mogu da vjerujem da neko moze opravdati poskupljenje, a plate iste ostaju 400/500 KM i od toga ti pola ode na racune :(

i proslo poskupljenje od 3 KM je bilo bez ikakve potrebe... :evil:
tnt-tunja

#58088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

@Telemach, cekam na poziv evo treci dan...
Telemach

#58089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote:@Telemach, cekam na poziv evo treci dan...

Samo malo strpljenja.Brzo ćemo Vas kontaktirati :)
Last edited by Telemach on 27/12/2017 14:45, edited 1 time in total.
Telemach

#58090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach wrote:
tnt-tunja wrote:@Telemach, cekam na poziv evo treci dan...

Samo malo strpljenja.Brzo ćemo Vas kontaktirati :)
Maharadza

#58091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

ElRe wrote:
crnivrag wrote:Ako se uvede kompletan Pink paket, onda će to povećanje cijena imati i smisla, jer Pink traži 1€ po svakom korisniku kablovskog operatera, bez obzira da li koristi samo analognu ili i digitalne pakete.
+1, radije bih onda da mi povećaju brzine (pogotovu UL a mogli bi i DL dići sa 80 na 100mbps), a PINK smeće neka zadrže - to je ionako samo za one prave patriJote Mudžahide! :oops:
drug_profi

#58092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ako sam dobro shvatio, ima indicija za novo poskupljenje radi PINKA!!!!??????
Gospodo?!!!
Pink?!

Znači počeli smo se ponašati arogantno, svjesni da nam je konkurencija daleko iza leđa.
Radićete šta hoćete, a ko neće da plati nek se odjavi?
crnivrag

#58093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

drugi profil wrote:Ako sam dobro shvatio, ima indicija za novo poskupljenje radi PINKA!!!!??????
Gospodo?!!!
Pink?!

Znači počeli smo se ponašati arogantno, svjesni da nam je konkurencija daleko iza leđa.
Radićete šta hoćete, a ko neće da plati nek se odjavi?
Ova dvojica što tvrde da će doći do poskupljenja se pozivaju na svoje tajne izvore i ne spominju da će do poskupljenja doći zbog Pink paketa, a inače se samo špekuliše da će Telemach ubaciti Pink paket u ponudu, jer je Total TV BiH odlučio da navedeni paket uvrsti u svoju ponudu.
crnivrag

#58094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Updatovana lista kanala po paketima i kategorijama nakon ubacivanja novih kanala nedavno: https://telemach.ba/Binary/10575/D3-DIG ... -SHEMA.pdf
MTV

#58095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Kad nema pinkova: sto ih nema?!
Kad ima indicija da ih bude onda: sta ce mi pinkovi?!

Npr Rugafet ce biti sretan dobija pink RS i pink Reality radi zadruge, onaj koikolko (kako vec nick ide) dobija 10-15 pink filmskih kanala koje je trazio zadnjih 15 stranica ove teme itd. Ako doje do poskupljenja usluga svi vi zaboravite da je United Grupa (bez obzira sto iza njih stoje amerikanci) mnoge nove stvari uradila, pokrenula i pruzila svojim korisnicima. Unifi, Unifon, EON onda Pikaboo HD, TOP HD (HD oprema kosta nije dzaba), nista to nije besplatno uradjeno sve je to placeno. Onda kanali Prve pa i pink ako se pojavi u TM kostaju, Viasat, Viacom (MTV), HRT, RTL HR i DE, Cinestary svi se ti kanali placaju i vjerovatnom vremenom poskupljuju prava. Onda tu dodju i njihovi SK kanali koji su se samo tako naplatili prava za sve one lige koje ce prenositi. Nijedna ta liga nije dzaba. Hocete sport, hocete sve kanale brate sve to treba platiti. Ako neces otkazes predjes na manji paket ako neces nikako otkazes ih jer to nisu osnovne potrebe za zivot. Ima sobna antena i 1KM 1GB na nekoj od mobilnih mreza pa koristi svaki prestupni dan itd. Ili odes na do 5 Mbps, svako selo kamera i Tatabrada TV za 30 KM ali onda nemas nista od SK, Prve, Cinestara, Viasata, HBO i Cinemaxa u HD itd...

Ako dodju pinkovi na TM onda bi bilo super da ide optikom jer pinkovi na satelitu nisu za pohvaliti se jer imaju premali bitrate od 1,5 Mbps, odbijes audio to je 1,3-1,4 Mbps sto je za jedan SD kanal premalo. Slikao sam Vam nekad prije kako pinkovi izgledaju na LOLi koji ih prima optikom i idu preko HD resivera. Tu ne znam koliki je ali je mnogo veci bitrate (vjerovatno 3- 3,5 Mbps) za razliku od satelita.
kokikol

#58096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Ama najtužnije što će poskupiti a ništa neće dati..
south

#58097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

pređes na manji paket i opet te poskupljenje ceka ;-), a bolji kanali idu u skuplji paket

oni poskupljuju i analognu, a ti korisni od noviteta nemaju nista

ja koristim paket od 42,90 KM i ne vidim razlog zasto su dizali cijenu sa 39KM nikava poboljšanja nisam dobio....

a ovo fore da kablovska nije potreba ne bi ni komentarisao :run: :roll:
south

#58098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

kokikol wrote:Ama najtužnije što će poskupiti a ništa neće dati..
ma to je to :thumbup:
al eto vidis ima korisnika koji i to podrzavaju :run:
sigurno plata 2 hiljade, a nis ne rade
NediM17

#58099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Telemach,

sada je sve uredu. Hvala vam!
Jos samo jedno pitanje, je li moguce putem fiksne telefonije slati SMS-ove? Probao sam, medjutim ne prolazi (nije mi previse bitno, ali ako moze, super). Pozdrav.
crnivrag

#58100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

NediM17 wrote: Jos samo jedno pitanje, je li moguce putem fiksne telefonije slati SMS-ove? Probao sam, medjutim ne prolazi (nije mi previse bitno, ali ako moze, super). Pozdrav.
Telemach ne podržava slanje SMS poruka putem usluge fiksne telefonije.
Locked