SDP

pemanapemani

#58051 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Bože oprosti im, ne znaju šta čine.

Da su samo imali pameti i otišli u koaliciju sa SDA.

Vertikale, horizontale, parabole, hiperbole..., sve bi bilo njihovo.

Ovako, duša stenje i ječi kada se pogleda današnji SDP, a zabrinutost se može sjeći tupim nožem. :)
nosara

#58052 Re: SDP

Post by nosara »

Basibozluk, bagra i brabonjci...
invincible1921

#58053 Re: SDP

Post by invincible1921 »

@control panel

Ja iskreno mislim da mu niko nije reko. Haj za tog HDZ lika moglo bi se i diskurovat...ali jednostavno vladala je skoro pa anarhija gdje su najgori elementi drustva dosli do izrazaja i.moci. Mi znamo ha cacu, celu, zornica ,juku a kolilo je onih za koje ne znamo...Ne branim ni Aliji ni SDA ali smijesno je govoroti da su oni imali neku potpunu moc i kontrolu pa cak i u sarajevj, a kamol u BIH koja je sva bila okruzena i u enklavama. Najlakse se vadit na to "ja sam bio samo sluga losih gospodara".

Uostalom sve i da jest tako ko sto kazete , za ovo sto se desilo krivica je iakljucivo na sdpu jer su postavili takvog covjeka.
ultima_palabra

#58054 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Control panel wrote:
daddy-kool wrote:
Maraschino wrote:
Ja sve mislim u SDPu dosli pameti i mijenjaju necine funkcionisanja a ono sve po starom, ili se otjera ili se primora da sam ode.
Nije to rjesenje.
Organizam kome su umanjene funkcije pojedinih organa nece postati jaci odstranjivanjem organa nego njihovim saniranjem.
Ne znam da li si ozbiljan, ali ... :-)

Ove "čistke" nisu bile u funkciji nekog ideološkog ili moralnog pročišćavanja, nego samo preuzimanje moći od strane jedne struje unutar stranke, te temeljito uklanjanje konkurencije.
Kako se zove prociscavanje kad izbacis ljude iz stranke koji su radili za SDA i koji su opet htjeli sa SDA u koaliciju?
Mogul' ja?

Deratizacija.
Maraschino

#58055 Re: SDP

Post by Maraschino »

Zar u SDPu postoji neko ko nije koalirao sa SDA?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#58056 Re: SDP

Post by malakh »

Zornić je kazao i da je naručen tekst Žurnala protiv njega?

Ne treba biti previše pametan da se vidi da je naručen tekst. Sama činjenica da vam izađe premijer i određeni visoki politički dužnosnici i kažu "on će biti smijenjen" - znači očito da je naručen.

Kome je smetao vaš štićenik?

Pretpostvka je da premijer zna zakon i Ustav i zna da ne može izaći i reći neko će biti smijenjen. Očito je neko iz tih krugova. Prvi je gospodin Forto izašao i rekao da je smijenje.
koliko sam uspio shvatiti, advokat krivi vladu i fortu da su narucili tekst protiv zornica? ili nekoga iz sestorke?

sljedeca stvar. rekli mu da suti i on sutio i sve vrijeme do sada ga stitili. muslimovic, odnosno sda. sto taj covjek koji djavo radi u sdpu?

i nije samo gogala ubijen tada. sto je sa ostalima? sto ostale njegov advokat ne pominje?

i ono najbitnije. i njegov advokat najavljuje tuzbu protiv toplana ukoliko ga smijene.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#58057 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

ultima_palabra wrote:
Control panel wrote:
daddy-kool wrote:
Ne znam da li si ozbiljan, ali ... :-)

Ove "čistke" nisu bile u funkciji nekog ideološkog ili moralnog pročišćavanja, nego samo preuzimanje moći od strane jedne struje unutar stranke, te temeljito uklanjanje konkurencije.
Kako se zove prociscavanje kad izbacis ljude iz stranke koji su radili za SDA i koji su opet htjeli sa SDA u koaliciju?
Mogul' ja?

Deratizacija.
Pusti vodu da govna odu.
drug_profi

#58058 Re: SDP

Post by drug_profi »

Pa moze ga NO smjeniti legalno. A ako NO neće, onda vlada moze smjeniti NO.
putokaz1

#58059 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Svima koji kritikuju SDP svidja se SDA :D
invincible1921

#58060 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Ovaj slucaj jos jednom pokazuje kakvo smo dno ko drustvo dotakli...sad ide rasprava i hajka oko toga ko je podmetnuo tekst, ko je odgovoran za ovo, za ono....a to sto je on ubio ljude to nikom nista kao hajde bgt de da vidimo ko je to rekao pusti sto ih je on pobio.

Eo sve da je Bakir licno donio dokuemnte i da je imo namjeru da unese nemir u SDP , to opet ne mijenja cinjenicu da je ZORNIC OSUDJEN ZA RATNI ZLOCIN I SVIREPA UBISTVA.... :-) :-) :-)

Cuj ovaj tekst mi je narucen....pa dobro eto jeste to su ti uradili dusmani da te sklone, a sta cemo sa tim sto si ti ratni zlocin napravio?
putokaz1

#58061 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Šta je DNO
Otkrili da nije Pozitivan i tražit će smjenu
SDA bi ga sačuvala
invincible1921

#58062 Re: SDP

Post by invincible1921 »

putokaz1 wrote:Šta je DNO
Otkrili da nije Pozitivan i tražit će smjenu
SDA bi ga sačuvala
Ma ne mislim na stranki nego na rasprave koje kruze...prebacuje se lopta na druge teme.

Eo rapslaka se na facu kae ja sam se borio...pa i drugi su se borili i ginuli, i cacink su se borili..
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#58063 Re: SDP

Post by malakh »

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić ovim povodom rekao je u razgovoru za Klix.ba kako SDP nije imao te informacije prilikom imenovanja Zornića na poziciju direktora.
Čengić je rekao, kada je u pitanju Zornić, da su postojale indicije u SDP-u o njegovim aktivnostima, no da je negirao postojanje presude:

"Ja sam dijete ovog grada, meni je otac bio borac i branio je ovaj grad. Kada bih rekao da nisam znao za glasine, lagao bih. Dakle, imali smo indicije. Kada se postavilo to pitanje u SDP-u jedna osoba, visoki funkcioner kantonalnog odbora je pokrenuo tu temu, tada je Zornić došao i tvrdio da nije i da nema te presude u registru. Jasno je da je samo jedna stranka ovo mogla imati u arhivu, isti oni koji su ga pomilovali oni su to i izvukli iz latice sad."
:lol: :lol: :lol: :lol:

a šlag na kraju torte je:
Sudski postupak osporavanja smjene, pojašnjava advokat Hakija Kurtović, može trajati do pet godina. Ukoliko se nakon tog perioda utvrdi da je smjena bila nezakonita, Zorniću će se isplatiti naknada u vidu akumuliranih prihoda koje je trebao ostvarivati kao direktor KJKP Toplane, ali i pripadajuće kamate.

- Obračunavaju se pripadajuća plaća i sve naknade. To bi bilo za nekih 60 mjeseci, puta 3.000 KM, oko 200.000 KM. Sa kamatama bi to bilo oko 300.000 KM – kazao je Kurtović za Faktor.
Zornić je, podsjećanja radi, 8. septembra imenovan za direktora KJKP Toplane na mandatni period od četiri godine. Samo osnovna plaća direktora KJKP Toplane iznosi 2.952 KM. Uz topli obrok koji na mjesečnom nivou iznosi oko 200 KM, taj iznos dostiže 3.152 KM. Također, direktor dobija i regres u iznosu od 437 KM, te poklone povodom državnih ili vjerskih praznika, odnosno jubileja firme, u iznosu od 250 KM, koliko je u 2018. godini primio Zornićev prethodnik. Sve te naknade bi, ukoliko Zornić bude smijenjen i ukoliko se sudskim putem utvrdi da je smjena bila nezakonita, bile po okončanju postupka isplaćene uz pripadajuću kamatu.
:run:
El_comadante

#58064 Re: SDP

Post by El_comadante »

evo kod Hadzifejzovica je bio ovaj Zornic i kaze da je neviono oseudjen da mu je to spakovao Fikret Muslimović. spominjao je i Bakira alispahića
drug_profi

#58065 Re: SDP

Post by drug_profi »

Znaci nisam ja tita mi.
Sud ga je osudio. Dok ga sud ne oslobodi - kriv je.
GandalfSivi

#58066 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Jaaaraaaaaneeeeeee, mutan lik samo tako. Ovo novi level, svega mi... Ja mislio nakav levat koji je usput roknuo par civila, napravio ratni zlocin, ali ovaj lik je nesta drugo. Kako se SDP zavali sa njim, nevidjeno...
cvrčak_na_hedonizmu

#58067 Re: SDP

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

GandalfSivi wrote:Jaaaraaaaaneeeeeee, mutan lik samo tako. Ovo novi level, svega mi... Ja mislio nakav levat koji je usput roknuo par civila, napravio ratni zlocin, ali ovaj lik je nesta drugo. Kako se SDP zavali sa njim, nevidjeno...
Sad pogledah, mutan ko Miljacka na jesen :D

Al vjerujem i da je zavaljen ( ne pravdam nista, konstatujem )
Porodice Foht

#58068 Re: SDP

Post by Porodice Foht »

El_comadante wrote:evo kod Hadzifejzovica je bio ovaj Zornic i kaze da je neviono oseudjen da mu je to spakovao Fikret Muslimović. spominjao je i Bakira alispahića
Strasno neubjedljiv nastup ovog Zornica na Face tv. Pa jos suze! :-)
Covjeku je presudjeno saucesnistvo u teskom zlocinu a on vrti besmislenu pricu o Muslimovicu i Alispahicu! Mislio sam da je neki namazan lik, sposoban i slicno a ono obicni lazov kojeg je Sda vjesto iskoristilaza napad na Sestorku.
Njega treba vratiti u zatvor da odlezi jos sedam i po godina!
putokaz1

#58069 Re: SDP

Post by putokaz1 »

U ovoj priči izgleda da je SDP POBJEDNIK :D
MaksprotivMarksa

#58070 Re: SDP

Post by MaksprotivMarksa »

Meni nije mutan, pravi onaj usljo mali koji je uzeo djelo na sebe po direktivi i nije razmisljao sta ce biti u buducnosti, oni sa kojima je saradjivao su ga danas jos jednom iskoristili.... garant je mislio da ce se zaboraviti, rat ha hu
putokaz1

#58071 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Šta ste zapeli
Vlada će ga pokušat smijenit on će ih tužit sdu će presudit prvostepeno,pa žalba, pa obnova postupka...bla bla sve dok se SDA ne vrati na vlast on ostaje na funkciji 2022/2026 kao kadar SDA
Lik je nebitan a toliko s epokušava urušit jedina opozocija kod bošnjaka
E NEĆE VAM MOĆI SDA SPAVAČI
Bosanski_kralj

#58072 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

bunk wrote: Kifla ih je nategnuo u sk a koji vrag rade sa asda u usk ni oni nemaju pojma..
Pošto se ti ovdje konstantno dotičeš koalicije SDP-a i A-SDA da ti odgovorim (iako sam o tome već pisao na ovoj temi).

A-SDA je stranka koja je na proteklim opštim izborima na svojoj listi (A-SDA - Pomak) imala kandidate iz reda srpskog i hrvatskog stanovništva. Tako da ta priča o A-SDA kao radikalnijoj SDA nije n izbliza tačna. Osim toga ta ista A-SDA je podržavala Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva.

Na lokalnim izborima 2016 godine A-SDA je u Bihaću podržala Šuhreta Fazlića ispred GS-a u utrci za gradonačelnika. U Sanskom Mostu i Bos. Krupi su podržali SDP-ove kandidate za načelnike. Dakle, gdje god nisu imali svog kandidata podržali su kandidata lijeve opcije i o kakvom se tu radikalizmu govori? Samo ove činjenice govore da danas A-SDA nije ništa radikalnija od npr. NiP-a.

A ako želiš o rezultatima trenutne Vlade USK reći ću ti da se ona uz hiljade drugih problema (koje je upravo SDA ostavila) mora nositi i sa problemom migrantske krize. Više nivoe vlasti apsolutno nimalo ne zanima ovaj problem.

Osim toga dugovanja USK prema sudskim presudama iznosi oko 80 miliona, a sa kamatom taj dug prelazi 200 miliona. Cijeli jedan budžet USK-a nije dovoljan da se ta potraživanja isplate. Šta misliš ko je taj problem stvorio? Zahvaljujući ovoj vladi već u junu ove godine su isplaćena dugovanja od 11 miliona KM po raznim osnovama.
Pa jebote došlo se bilo u situaciju kada se raspiše javni tender za nabavku nekog materijala za potrebe vlade i ministarstva niko neće da se javi jer firme znaju da i nakon što isporuče traženu robu to im neće biti plaćeno na vrijeme već tek za nekoliko godina.

Napokon se krenulo i u zavođenje reda u obrazovanju. Nikad manje djece, a više zaposlenih u školama nije bilo. U prošlosti je normalno bilo da stalni zaposlenik ode na bolovanje, pa na njegovo mjesto bude primljen zamjenski radnik, pa i taj zamjenski radnik od na bolovanje, i onda tek treća primljena osoba faktički radi i zarađuje platu kako treba. Danas se i tome stalo u kraj.

Ubrzo bi trebalo doći i do usvajanja Zakona o porijeklu imovine, Zakona o javnom privatnom-partnerstvu, kao i do objave registra zaposlenih u javnoj upravi i njihovim plaćamo kao što je to urađeno u KS.

Ima još hrpa sitnijih stvari koje su prije bile nezamislive, a danas već normalno funkcionišu, ali ne da mi se to sad nabrajati. U svemu ovome je najtužnija činjenica što nama na USK-a do dolaska na nulu treba minimalno 10 godina predanog i teškog rada.

Naravno na ovo moje pisanje očekujem tvoj neki klasični post od maksimalno dvije riječi. I da budem jasan, ja ovo nisam pisao da bih tebi odgovorio, nego da ostali forumaši vide da nije A-SDA - SDP koalicija tako nelogična i beskorisna kako ti to nastojiš prikazati.
putokaz1

#58073 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Svaka čast
Samo šteta,što na TK nije bilo ni ASDA ni NIP
Već Nacionalistički PDA i sateliti(SDA) SBB i SBIH pa i DF
Još dodamo odlazak nekih lažnih SDPovaca u SDA čitaj SD
SDP je proglasio pobjedu na TK još dvije godine prije izbora i to ih je zeznulo SDA se pripremila dobro odradila s
PDA SBB SBIH DF......NBL NB(koji nisu prošli) ....
Ubacila Delića i Begića(DF) Tzv Plenumaše
SDA je jedino bila spremna da izgubi TK,pa se pripremili,Odradili i izradili nas poštenski
Nisu Očekivali NIP(KS) ni ASDA(USK) da će uć s SDP om
na TK se može reći da je SDP imao više kornera,više šansi,posjed lopte ali dao sam sebi Autogolove
Pojedinci uzeli pare :bih:
GandalfSivi

#58074 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
GandalfSivi wrote:Jaaaraaaaaneeeeeee, mutan lik samo tako. Ovo novi level, svega mi... Ja mislio nakav levat koji je usput roknuo par civila, napravio ratni zlocin, ali ovaj lik je nesta drugo. Kako se SDP zavali sa njim, nevidjeno...

Znas sta, ovo je jedna od onih situacija kada mi je drago da ne znam sta da mislim. Ono, ne bih stvarno zelio biti dio tog (polu)svijeta gdje znam da plutam po ovim mutnim vodama. Neka ih tamo, jebe me sto ovakvi likovi (bez obzira je li kriv ili nije, mutan je svakako) dolaze do pozicija. Dobih poruku veceras da je on Masicev lik, tipa Masic ga doveo, moj odgovor je bio samo da ne znam ko je ciji u toj prici, jer realno mislim da je Masic mala maca za ovako nekoga mutnog. Ali nije problem ni samog Zornica, problem je drustva gdje ih ima mali milion ovakvih za koje nikada nismo culi...
strucnjakdemagog

#58075 Re: SDP

Post by strucnjakdemagog »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Boba mu je falila da sve propjeva. :D

Vjerujem da su neki iz SDA s posebnom pažnjom pratili ovaj intervju, jer je išao uživo.
Post Reply