Da su samo imali pameti i otišli u koaliciju sa SDA.
Vertikale, horizontale, parabole, hiperbole..., sve bi bilo njihovo.
Ovako, duša stenje i ječi kada se pogleda današnji SDP, a zabrinutost se može sjeći tupim nožem.
Mogul' ja?Control panel wrote:Kako se zove prociscavanje kad izbacis ljude iz stranke koji su radili za SDA i koji su opet htjeli sa SDA u koaliciju?daddy-kool wrote:Ne znam da li si ozbiljan, ali ...Maraschino wrote:
Ja sve mislim u SDPu dosli pameti i mijenjaju necine funkcionisanja a ono sve po starom, ili se otjera ili se primora da sam ode.
Nije to rjesenje.
Organizam kome su umanjene funkcije pojedinih organa nece postati jaci odstranjivanjem organa nego njihovim saniranjem.
Ove "čistke" nisu bile u funkciji nekog ideološkog ili moralnog pročišćavanja, nego samo preuzimanje moći od strane jedne struje unutar stranke, te temeljito uklanjanje konkurencije.
koliko sam uspio shvatiti, advokat krivi vladu i fortu da su narucili tekst protiv zornica? ili nekoga iz sestorke?Zornić je kazao i da je naručen tekst Žurnala protiv njega?
Ne treba biti previše pametan da se vidi da je naručen tekst. Sama činjenica da vam izađe premijer i određeni visoki politički dužnosnici i kažu "on će biti smijenjen" - znači očito da je naručen.
Kome je smetao vaš štićenik?
Pretpostvka je da premijer zna zakon i Ustav i zna da ne može izaći i reći neko će biti smijenjen. Očito je neko iz tih krugova. Prvi je gospodin Forto izašao i rekao da je smijenje.
Pusti vodu da govna odu.ultima_palabra wrote:Mogul' ja?Control panel wrote:Kako se zove prociscavanje kad izbacis ljude iz stranke koji su radili za SDA i koji su opet htjeli sa SDA u koaliciju?daddy-kool wrote:
Ne znam da li si ozbiljan, ali ...
Ove "čistke" nisu bile u funkciji nekog ideološkog ili moralnog pročišćavanja, nego samo preuzimanje moći od strane jedne struje unutar stranke, te temeljito uklanjanje konkurencije.
Deratizacija.
Ma ne mislim na stranki nego na rasprave koje kruze...prebacuje se lopta na druge teme.putokaz1 wrote:Šta je DNO
Otkrili da nije Pozitivan i tražit će smjenu
SDA bi ga sačuvala
Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić ovim povodom rekao je u razgovoru za Klix.ba kako SDP nije imao te informacije prilikom imenovanja Zornića na poziciju direktora.
Čengić je rekao, kada je u pitanju Zornić, da su postojale indicije u SDP-u o njegovim aktivnostima, no da je negirao postojanje presude:
"Ja sam dijete ovog grada, meni je otac bio borac i branio je ovaj grad. Kada bih rekao da nisam znao za glasine, lagao bih. Dakle, imali smo indicije. Kada se postavilo to pitanje u SDP-u jedna osoba, visoki funkcioner kantonalnog odbora je pokrenuo tu temu, tada je Zornić došao i tvrdio da nije i da nema te presude u registru. Jasno je da je samo jedna stranka ovo mogla imati u arhivu, isti oni koji su ga pomilovali oni su to i izvukli iz latice sad."
Sudski postupak osporavanja smjene, pojašnjava advokat Hakija Kurtović, može trajati do pet godina. Ukoliko se nakon tog perioda utvrdi da je smjena bila nezakonita, Zorniću će se isplatiti naknada u vidu akumuliranih prihoda koje je trebao ostvarivati kao direktor KJKP Toplane, ali i pripadajuće kamate.
- Obračunavaju se pripadajuća plaća i sve naknade. To bi bilo za nekih 60 mjeseci, puta 3.000 KM, oko 200.000 KM. Sa kamatama bi to bilo oko 300.000 KM – kazao je Kurtović za Faktor.
Zornić je, podsjećanja radi, 8. septembra imenovan za direktora KJKP Toplane na mandatni period od četiri godine. Samo osnovna plaća direktora KJKP Toplane iznosi 2.952 KM. Uz topli obrok koji na mjesečnom nivou iznosi oko 200 KM, taj iznos dostiže 3.152 KM. Također, direktor dobija i regres u iznosu od 437 KM, te poklone povodom državnih ili vjerskih praznika, odnosno jubileja firme, u iznosu od 250 KM, koliko je u 2018. godini primio Zornićev prethodnik. Sve te naknade bi, ukoliko Zornić bude smijenjen i ukoliko se sudskim putem utvrdi da je smjena bila nezakonita, bile po okončanju postupka isplaćene uz pripadajuću kamatu.
Sad pogledah, mutan ko Miljacka na jesenGandalfSivi wrote:Jaaaraaaaaneeeeeee, mutan lik samo tako. Ovo novi level, svega mi... Ja mislio nakav levat koji je usput roknuo par civila, napravio ratni zlocin, ali ovaj lik je nesta drugo. Kako se SDP zavali sa njim, nevidjeno...
Strasno neubjedljiv nastup ovog Zornica na Face tv. Pa jos suze!El_comadante wrote:evo kod Hadzifejzovica je bio ovaj Zornic i kaze da je neviono oseudjen da mu je to spakovao Fikret Muslimović. spominjao je i Bakira alispahića
Pošto se ti ovdje konstantno dotičeš koalicije SDP-a i A-SDA da ti odgovorim (iako sam o tome već pisao na ovoj temi).bunk wrote: Kifla ih je nategnuo u sk a koji vrag rade sa asda u usk ni oni nemaju pojma..
Znas sta, ovo je jedna od onih situacija kada mi je drago da ne znam sta da mislim. Ono, ne bih stvarno zelio biti dio tog (polu)svijeta gdje znam da plutam po ovim mutnim vodama. Neka ih tamo, jebe me sto ovakvi likovi (bez obzira je li kriv ili nije, mutan je svakako) dolaze do pozicija. Dobih poruku veceras da je on Masicev lik, tipa Masic ga doveo, moj odgovor je bio samo da ne znam ko je ciji u toj prici, jer realno mislim da je Masic mala maca za ovako nekoga mutnog. Ali nije problem ni samog Zornica, problem je drustva gdje ih ima mali milion ovakvih za koje nikada nismo culi...cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sad pogledah, mutan ko Miljacka na jesenGandalfSivi wrote:Jaaaraaaaaneeeeeee, mutan lik samo tako. Ovo novi level, svega mi... Ja mislio nakav levat koji je usput roknuo par civila, napravio ratni zlocin, ali ovaj lik je nesta drugo. Kako se SDP zavali sa njim, nevidjeno...![]()
Al vjerujem i da je zavaljen ( ne pravdam nista, konstatujem )
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sad pogledah, mutan ko Miljacka na jesenGandalfSivi wrote:Jaaaraaaaaneeeeeee, mutan lik samo tako. Ovo novi level, svega mi... Ja mislio nakav levat koji je usput roknuo par civila, napravio ratni zlocin, ali ovaj lik je nesta drugo. Kako se SDP zavali sa njim, nevidjeno...![]()
Al vjerujem i da je zavaljen ( ne pravdam nista, konstatujem )