Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#58026 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet nije zvao bratića prije jer je ovaj igrao za U19 Belgije. Tada je Tinko bio Belgijanac i potajno se nadao pozivu za A reprezentaciju svoje domovine. Kada se to nije desilo, a i kada je svaka nada umrla da će se to ikad i desiti, pa kada se i rezervna domovina Hrvatska nije zanimala za zvijezdu Hajduka, onda je adžo Sajo uradio što bi svaki brat uradio za svog brata.
-
saa
#58027 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao najbolji igrač mađarske lige svakako zaslužuje poziv, i svakako ga je i opravdao.todd_smith wrote:Igrao za mladu repku, igrao za A tim protiv Meksika i onda se posvadjao sa Vladom, ne igra vise za mladu niti za A tim, ide iz Hamburga u Madjarsku tj sa konja na magarca i zasluzi poziv?saa wrote:Odgovor za onog što pita kako je Bešić zaslužio poziv. Prvo zaslužio je poziv dobrim igrama u mladoj reprezentaciji ( dok je igrao), a drugo zaslužio je poziv time što je bio najbolji igrač lige kao zadnji vezni/stoper. Nema puno igrača koji mogu zaslužiti takvu titulu, neovisno od lige u kojoj se radi.
Da je to uradio recimo za Zahirovica ili slicno, pljuvali bi po Safetu.
Dupli standardi kod navijaca jbga.
I sto mi je ironicno prica kao pozvao preko nepotizma da ga uvali, a Besic ostvario ubjedljivo najjaci transfer i najvise je profitirao zbog poziva.
-
todd_smith
#58028 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ista je prica bila i sa Medunjaninom i Hajrovicem, zasto je njih zvao?5 0 5 wrote:Safet nije zvao bratića prije jer je ovaj igrao za U19 Belgije. Tada je Tinko bio Belgijanac i potajno se nadao pozivu za A reprezentaciju svoje domovine. Kada se to nije desilo, a i kada je svaka nada umrla da će se to ikad i desiti, pa kada se i rezervna domovina Hrvatska nije zanimala za zvijezdu Hajduka, onda je adžo Sajo uradio što bi svaki brat uradio za svog brata.
Mislim..ne iskljucujem ja opciju da jeste to razlog, jer takav je nas narod. Ali ne znam, nema mi smisla da odjednom, bas kada je najneugodnije, na najofirniji nacin tako "uvali" svog.
Jer sta i da jeste dobio poziv od Belgije? Isao bi na SP ispred Hazarda ili Januzaja? Felliania, Dembelea ili Chadlija? Mislim budimo malo realni.
- SkyLimit
#58029 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Postoji i druga verzija događaja5 0 5 wrote:Safet nije zvao bratića prije jer je ovaj igrao za U19 Belgije. Tada je Tinko bio Belgijanac i potajno se nadao pozivu za A reprezentaciju svoje domovine. Kada se to nije desilo, a i kada je svaka nada umrla da će se to ikad i desiti, pa kada se i rezervna domovina Hrvatska nije zanimala za zvijezdu Hajduka, onda je adžo Sajo uradio što bi svaki brat uradio za svog brata.
Bosna i Hercegovina prvi put na Mundijalu – Pametnom dosta!
Piše: Bojan Selesković
Ljudi zdravog razuma i normalnog patriotizma, jučer su nakon čitanja Sušićevog spiska, očekivali kako će prvo pitanje biti vezano za Papetov osjećaj zbog činjenice da je upravo on uspio kao prvi selektor odvesti reprezentaciju BiH i pročitati prva imena bh. fudbalera koja će igrati na jednom Svjetskom prvenstvu.
Nažalost, prvo pitanje je bilo vezano za pozivanje Tina Svena Sušića. Zaboravio je novinar da od 24 igrača koja idu u Brazil, da ih je ukupno 17 pozvao ili afirmisao upravo Safet Sušić, pa je fokus stavio na fudbalera Hajduka. Zaboravio je vjerovatno novinar i činjenicu da je taj isti Sušić nastupao za najbolje mlade selekcije Belgije sa zvijezdama koji danas igraju u najboljim engleskim klubovima, poput jednog Hazarda, te da nije doživio nesretnu povredu, da bi i sam vjerovatno igrao u Bundesligi ili Premiershipu. Fudbalske vještine koje Tino Sven Sušić posjeduje definitivno ga stavljaju u najuži izbor svakog selektora, a gledajući na njegovo fudbalsko znanje, ali i genetiku, biće pravo čudo ako Sušić ne napravi jaku internacionalnu karijeru i bude dio svijetle budućnosti naše reprezentacije. Sušić vjerovatno i neće dobiti veliku minutažu u Brazilu, ali je zanimljivo da se o njemu više govori nego o igračima koji su kostur tima i od kojih treba tražiti najveće moguće zalaganje.
http://reprezentacija.ba/2588-bosna-i-h ... tnom-dosta
-
todd_smith
#58030 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako kada evo iznad onaj rece opravdao je poziv NAKON sto je igrao, ne na samoj osnovi poziva?saa wrote:Kao najbolji igrač mađarske lige svakako zaslužuje poziv, i svakako ga je i opravdao.todd_smith wrote:Igrao za mladu repku, igrao za A tim protiv Meksika i onda se posvadjao sa Vladom, ne igra vise za mladu niti za A tim, ide iz Hamburga u Madjarsku tj sa konja na magarca i zasluzi poziv?saa wrote:Odgovor za onog što pita kako je Bešić zaslužio poziv. Prvo zaslužio je poziv dobrim igrama u mladoj reprezentaciji ( dok je igrao), a drugo zaslužio je poziv time što je bio najbolji igrač lige kao zadnji vezni/stoper. Nema puno igrača koji mogu zaslužiti takvu titulu, neovisno od lige u kojoj se radi.
I sto mi je ironicno prica kao pozvao preko nepotizma da ga uvali, a Besic ostvario ubjedljivo najjaci transfer i najvise je profitirao zbog poziva.
Mislim slazem se za Besica da je trebao zvati, ocigledno, to je svakome jasno. Ali to nam je bilo jasno i prije 2 godine. I onda ga ne zove i odjednom mu treba?
Slicno za Prcica, ali to je vec druga tema.
- AcaLukas
#58031 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako dupli standardi?todd_smith wrote:Igrao za mladu repku, igrao za A tim protiv Meksika i onda se posvadjao sa Vladom, ne igra vise za mladu niti za A tim, ide iz Hamburga u Madjarsku tj sa konja na magarca i zasluzi poziv?saa wrote:Odgovor za onog što pita kako je Bešić zaslužio poziv. Prvo zaslužio je poziv dobrim igrama u mladoj reprezentaciji ( dok je igrao), a drugo zaslužio je poziv time što je bio najbolji igrač lige kao zadnji vezni/stoper. Nema puno igrača koji mogu zaslužiti takvu titulu, neovisno od lige u kojoj se radi.
Obicni forumasi, znaci osobe koje se ne bave s fudbalom profesionalno, su vidilo ono sto Safet nije vidio. Znaci: Da je Besic kvalitetan igrac i idealna zamjena, a da su Tino, Vrso i Hadzic antitalenti. Transfer to i dokazuje. Besic poslije 3 utakmice u prvom prelaznom roku prelazi u najbolju ligu, a Hadzic, Tino i Vrso se nemogu prodati iako igraju za smjesne klubove.
Besic je poslije ogromnog pritiska javnosti od strucnjaka poziv dobio 5 do 12 (trebao je biti standardan cijele kvalifikacije). Ali eto, nek je Safet strucnjak sto je tjerao Besica sto dalje od reprezentacije. Isto tako su forumasi govorili za Zukanovica, a sada Zukanovic prvotimac u Serie A (bez reprezentacije).
Sven-Petar, Vrso i Hadzic su dobili poziv iako smo svi znali da se radi o prosjecnim igracima ispodprosjecni liga. Cinjenica da ih niko nece iako Sead i Darko na koljenima mole razne Sherife i engleske treceligase je dokaz da smo mi bili u pravu. Besic talenat, Seadov otpad iz Germanije smece.
- AcaLukas
#58032 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zato sto su za razliku od Tina talentirani igraci.todd_smith wrote:Ista je prica bila i sa Medunjaninom i Hajrovicem, zasto je njih zvao?5 0 5 wrote:Safet nije zvao bratića prije jer je ovaj igrao za U19 Belgije. Tada je Tinko bio Belgijanac i potajno se nadao pozivu za A reprezentaciju svoje domovine. Kada se to nije desilo, a i kada je svaka nada umrla da će se to ikad i desiti, pa kada se i rezervna domovina Hrvatska nije zanimala za zvijezdu Hajduka, onda je adžo Sajo uradio što bi svaki brat uradio za svog brata.
Mislim..ne iskljucujem ja opciju da jeste to razlog, jer takav je nas narod. Ali ne znam, nema mi smisla da odjednom, bas kada je najneugodnije, na najofirniji nacin tako "uvali" svog.
Jer sta i da jeste dobio poziv od Belgije? Isao bi na SP ispred Hazarda ili Januzaja? Felliania, Dembelea ili Chadlija? Mislim budimo malo realni.
-
Dead Man Walking
#58033 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moze vazda, i ja isto. Jos bih i dodao one koji ga pljuju samo zato sto je pitar, a pogotovo one koji ga brane samo zato sto je pitar. Jel posteno?leškarenje wrote:Moze li ovako,nabijem na kurac sve one koji zele poraz repke da bi se svetili Susicu......![]()
-
todd_smith
#58034 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ahaaaaa, znaci selektor reprezentacije prvo treba staviti spisak mogucih igraca anonimnim forumasima, i oni ce mu reci taj valja, taj ne valja, njega zovi, njega nemoj.
Tako recite jbte.
Tako recite jbte.
-
Mirza007
#58035 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne samo to, radilo se o igracu koji je prosao kompletnu fudbalsku skolu jednog HSV i vec kao 17. godisnjak konkurirao za prvi tim. Obzirom da ipak nije vunderkind, svoju sansu je potrazio u Madjarskoj i bio najbolji igrac te lige (a to za odbrambenog igraca nije mala stvar). Da ne spominjemo sada dobre igre u mladoj reprezentaciji ili recimo debi u prijateljskoj protiv Argentine. Samo fudbalske analfabete u tom mladicu nisu vidjeli jedan veliki potencijal.saa wrote:Kao najbolji igrač mađarske lige svakako zaslužuje poziv, i svakako ga je i opravdao.todd_smith wrote:Igrao za mladu repku, igrao za A tim protiv Meksika i onda se posvadjao sa Vladom, ne igra vise za mladu niti za A tim, ide iz Hamburga u Madjarsku tj sa konja na magarca i zasluzi poziv?saa wrote:Odgovor za onog što pita kako je Bešić zaslužio poziv. Prvo zaslužio je poziv dobrim igrama u mladoj reprezentaciji ( dok je igrao), a drugo zaslužio je poziv time što je bio najbolji igrač lige kao zadnji vezni/stoper. Nema puno igrača koji mogu zaslužiti takvu titulu, neovisno od lige u kojoj se radi.
-
FreakyStyley
#58036 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U sridu.todd_smith wrote:Ahaaaaa, znaci selektor reprezentacije prvo treba staviti spisak mogucih igraca anonimnim forumasima, i oni ce mu reci taj valja, taj ne valja, njega zovi, njega nemoj.
Tako recite jbte.
Svaka cast momak.
- AcaLukas
#58037 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Datum citata 24/09/2013 20:12PeppermintSA wrote:Mnogo lupetate, sad sam provjerio - kakve veze Sejo Sušić ima sa ovom Germanijom?
Sejo Sušić za stalno živi u Liježu, ova kuća ima sjedište u Njemačkoj:
http://www.germania-sportagentur.com/
Direktor, ili ti CEO kuće je Darko Smoljan, dok je vlasnik Dietmar Wendorff.
Od naših reprezentativaca jedini nijhov igrač je Zahirović. Tu su još i Hadžić i mali Sušić koji još nisu reprezentativci.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/germa ... _1886.html
Od čega vi stvarate halabuku
- AcaLukas
#58038 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Malo je sramota da anonimni forumasi znaju bolje od selektora...FreakyStyley wrote:U sridu.todd_smith wrote:Ahaaaaa, znaci selektor reprezentacije prvo treba staviti spisak mogucih igraca anonimnim forumasima, i oni ce mu reci taj valja, taj ne valja, njega zovi, njega nemoj.
Tako recite jbte.![]()
Svaka cast momak.
- phillie
#58039 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I sta je taj Hajduk, neki pojam, neki kvalitet? Pa jbt, nama su "njihova" Hajducka srca (ili vec kako oni to zovu, ono kad navijaci biraju najboljeg igraca), bili ili za klupe ili ulazili i igrali ne bas toliko zapazenu ulogu. I to u vrijeme kada reprezentacija nije bila do koljena ovoj.
Neko spomenu Zahirovica. Pa jel selektor "vukao" Adnana sve dok se Bochum nije "zaletio" i doveo ga u svoje redove. Pa kad su ga preselili na klupu, e onda nema mjesta ni u reprezentaciji (a sto je po Bjelorusiji ili vec gdje vise bio u pricuvi nego u prvom timu, pa opet uredno dobijao poziv, nikom nista). Al eto na stranu i to, jel Tino do sad odigrao ijednu utakmicu kao sto je Zahirovic odigrao svoju prvu u prijateljskoj protiv Grka, kada smo svi svrsavali na to kakvog smo igraca dobili?
Spominje se i Besic. On u madjarskoj ligi nije zavrsio zato sto kvalitetom nije za HSV-a, nego zato sto sa zivcima nije bas u vinklu (a i to vjerovatno dok je bio mladji). Odatle i svadja sa Jagodicem, iako je u mladoj reprezentaciji bio kapiten cini mi se (odigrao 10 utakmica i dao 2 gola). Kvalitetom je pokazao da je najbolji mladi igrac Madjarske lige. Kvalitetom je pokazao kako se cuva Mesi, kvalitetom je dobio ugovor Evertona. Iako nije bio rad da ga zove (jer je podrzavao kolegu Jagodica u njihovoj svadji), eto hajd recemo da je razum prevladao kod selektora pa ga je uvrsio na spisak za SP.
Neko spomenu Zahirovica. Pa jel selektor "vukao" Adnana sve dok se Bochum nije "zaletio" i doveo ga u svoje redove. Pa kad su ga preselili na klupu, e onda nema mjesta ni u reprezentaciji (a sto je po Bjelorusiji ili vec gdje vise bio u pricuvi nego u prvom timu, pa opet uredno dobijao poziv, nikom nista). Al eto na stranu i to, jel Tino do sad odigrao ijednu utakmicu kao sto je Zahirovic odigrao svoju prvu u prijateljskoj protiv Grka, kada smo svi svrsavali na to kakvog smo igraca dobili?
Spominje se i Besic. On u madjarskoj ligi nije zavrsio zato sto kvalitetom nije za HSV-a, nego zato sto sa zivcima nije bas u vinklu (a i to vjerovatno dok je bio mladji). Odatle i svadja sa Jagodicem, iako je u mladoj reprezentaciji bio kapiten cini mi se (odigrao 10 utakmica i dao 2 gola). Kvalitetom je pokazao da je najbolji mladi igrac Madjarske lige. Kvalitetom je pokazao kako se cuva Mesi, kvalitetom je dobio ugovor Evertona. Iako nije bio rad da ga zove (jer je podrzavao kolegu Jagodica u njihovoj svadji), eto hajd recemo da je razum prevladao kod selektora pa ga je uvrsio na spisak za SP.
-
todd_smith
#58040 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Doduse ovi anonimni su digli halabuku oko Prcica i sto se ne zove, pa kada je pozvan, poslije Kipra mu psovali.
-
saa
#58041 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja to nisam rekao, tako da ne znam kako je on došao do tog zaključka, ja sam samo dao svoje mišljenje zašto je Bešić zaslužio poziv. Budući da se Bešić dovodi u vezu sa Tinom, ja smatram da je dobro što je i Tinu pružena prilika da se dokaže, jer je mlad i perspektivan momak, ali se ne slažem s tim da je u dosadašnjim utakmicama opravdao stavljanje u prvu postavu, i korištenje lošije formacije (bez krila) da bi se napravilo mjesta za njeg ili za bilo kojeg drugog igrača. Mislim da je prebrzo unaprijeđen u prvu postavu, i da za njega zasad nema mjesta tu, ali da će se vremenom dokazati, i da će ljudi vidjeti da je dobar igrač i zaboraviti okolnosti pod kojima je pozvan.todd_smith wrote:Kako kada evo iznad onaj rece opravdao je poziv NAKON sto je igrao, ne na samoj osnovi poziva?saa wrote:Kao najbolji igrač mađarske lige svakako zaslužuje poziv, i svakako ga je i opravdao.todd_smith wrote:
Igrao za mladu repku, igrao za A tim protiv Meksika i onda se posvadjao sa Vladom, ne igra vise za mladu niti za A tim, ide iz Hamburga u Madjarsku tj sa konja na magarca i zasluzi poziv?
Mislim slazem se za Besica da je trebao zvati, ocigledno, to je svakome jasno. Ali to nam je bilo jasno i prije 2 godine. I onda ga ne zove i odjednom mu treba?
Slicno za Prcica, ali to je vec druga tema.
-
todd_smith
#58042 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I ja se slazem. Nije za prve postave, ali itekako solidan da bude pozvan za klupe.
Ali pricati da je k od igraca koji ne treba nikako, i onda jedini razlog kao logika iza toga je to sto mu je selektor amidza, tu postaje smijesno i apsurdno.
Ali pricati da je k od igraca koji ne treba nikako, i onda jedini razlog kao logika iza toga je to sto mu je selektor amidza, tu postaje smijesno i apsurdno.
-
zetareticula
#58043 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo na stranici prave izmjene redovnoAcaLukas wrote:Datum citata 24/09/2013 20:12PeppermintSA wrote:Mnogo lupetate, sad sam provjerio - kakve veze Sejo Sušić ima sa ovom Germanijom?
Sejo Sušić za stalno živi u Liježu, ova kuća ima sjedište u Njemačkoj:
http://www.germania-sportagentur.com/
Direktor, ili ti CEO kuće je Darko Smoljan, dok je vlasnik Dietmar Wendorff.
Od naših reprezentativaca jedini nijhov igrač je Zahirović. Tu su još i Hadžić i mali Sušić koji još nisu reprezentativci.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/germa ... _1886.html
Od čega vi stvarate halabuku
- AcaLukas
#58044 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Psovali su mu one budale koje brane Susica na Bilinom.todd_smith wrote:Doduse ovi anonimni su digli halabuku oko Prcica i sto se ne zove, pa kada je pozvan, poslije Kipra mu psovali.
Anonimci su digle halabuku oko Prcica kao potencijalnog reprezentativca jer je sa 18 godina bio prvotimac u francuskoj ligi. Strucnjak Safet je ismijavao Prcica i garantovao da Prcic biti drugoligas.
Medjutim Rennes otvori novcanik. 20 godina ima i polahko vec gura 3-4 sezonu u ligi 5. Bez nastupa u reprezentaciji. Svenu nijedan klub u Belgiji (ponajbolji igraci iz Belgije idu u Francusku) nije ponudio ugovor.
Hoces jos jednom da te podsjetim da Sead i Darko Smoljan bukvalno mole razne drugoligase (doduse tu je i prvoligas iz Moldavije) da kupe onaj otpad sto Safet gura?
- AcaLukas
#58045 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo na stranici prave izmjene redovnozetareticula wrote: Datum citata 24/09/2013 20:12
Reprezenatcija tocka ba
"EKLSUZIVNO SAZNAJEMO: PAPE VELICANSTVENI NEMA BRUDERA"
-
LSD
#58046 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
haha
najjači su ovih par nervoznih pitarčića koji bi nabijali raju na qrac cim se pomene Safet, koji bi ga branili po forumima od njegovog nerada - samo zato što je nekad prije 35 godina nosio dres tim za kojeg navijaju
koja komedija
cak i ovi razumom obdareni pitari shvataju kakva neznalica vodi našu selekciju
cak i ovi razumom obdareni pitari shvataju kakva neznalica vodi našu selekciju
- SkyLimit
#58047 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Barbarez izjavio za njemačke medije da uskoro počinje sa trenerskom karijerom. Halihodžić nas preuzme u ponedeljak, vodi nas do Rusije 2018, onda Barba preuzima 
- phillie
#58048 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Puno je to Mostaraca, ne moRe...imali ste Sliskovica, dosta vam...sad je red na jednog plavog 
- Zmijuga loma
#58049 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma jok, Tinkec je sa 19 sanjao da će sa 22 igrati za Hajduk i za nas.5 0 5 wrote:Safet nije zvao bratića prije jer je ovaj igrao za U19 Belgije. Tada je Tinko bio Belgijanac i potajno se nadao pozivu za A reprezentaciju svoje domovine. Kada se to nije desilo, a i kada je svaka nada umrla da će se to ikad i desiti, pa kada se i rezervna domovina Hrvatska nije zanimala za zvijezdu Hajduka, onda je adžo Sajo uradio što bi svaki brat uradio za svog brata.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#58050 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
todd_smith wrote: Ne. Ne vjerujem da je cisti nepotizam, jer da jeste ranije bi ga on ubacio.
Zasto ga nije ranije ubacio?
Ovako je bio svjestan tj znao je za njega kao igraca pa ono za svaki slucaj da zovne i neka ga tu za ubuduce.
Isto je za Besica uradio.
Nema logicnog razloga da zoves igraca na SP, kojeg nisi zvao NIKAKO za kvalifikacije.
Ta prica "igrao je Besic ranije" okaci macku za rep jer je mali igrao PRIJE DVIJE GODINE. I ovaj ga zove da igra protiv Argentine.
Ne blamirajte se. Eto ne prati treceg napadaca ali prati Besica i njegovu formu iz dana u dan za 2 godine i ne zovne ga jednom niti za prijateljsku u te dvije godine.
Jednostavno imao je svojih 11, i ostalo je bilo za klipu i za buducnost. Znao za Besica zbog ranije, znao za Tina jer mu je blizu uha/oka.
Zasto ga nije zvao ili barem gurao za mladu repku kada je odmah dosao?
Ili je Papetov mandat zapravo neki genijalni plan koji traje haman 7-8 godina da uvali jednog igraca u reprezentaciju...
nije mogao jer je Rin tin tin imao belgijske papire
a da je bogdo jer bi skontali prije o kakvoj se tarabi radi pa bi proradio pritisak javnosti...onako ga je mudro sa perfektnim tajmingom ugurao u avion za Brazil dok smo svi slavili i bolila nas kita ko ide.....da je tada Sajo reko haj ga svi popušite, ja bi prvi reko tako je uzoriti gospodine...mogo je komotno i brata stavit na spisak niko mu a ne bi reko
sad je sve to pluskvamperfekt i pika se što je danas i što je sutra